Manchester United FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88

rooney19
Kontakt:

Re: FC Manchester United

Post Postao/la rooney19 » 17 apr 2014, 14:50

MrUnited je napisao/la:mata - kagawa kao centralni vezni to nema ni u filmovima :nene:
u formaciji 4-4-2 to je jako moguce,i to je najbolja moguca opcija ako zelimo da igramo napadacki s dosta posjeda lopte i logicno da bi takva igra rezultirala s dosta prilika....naravno da ti igraci nisu svijetski vrh al mi bolje nemamo,nazalost :(
a ukoliko moyes zeli da se brani i da dozvoli da cak i fenjerasi imaju vise pasova i prilika za go,da dominiraju sredinom terena onda najbolje da igraju antitalenti kao felaini,carick,evra...da ne nabrajam ima ih dosta :evil:

suhi
Kontakt:

Post Postao/la suhi » 17 apr 2014, 14:54

rooney19 je napisao/la:
MrUnited je napisao/la:mata - kagawa kao centralni vezni to nema ni u filmovima :nene:
u formaciji 4-4-2 to je jako moguce,i to je najbolja moguca opcija ako zelimo da igramo napadacki s dosta posjeda lopte i logicno da bi takva igra rezultirala s dosta prilika....naravno da ti igraci nisu svijetski vrh al mi bolje nemamo,nazalost :(
a ukoliko moyes zeli da se brani i da dozvoli da cak i fenjerasi imaju vise pasova i prilika za go,da dominiraju sredinom terena onda najbolje da igraju antitalenti kao felaini,carick,evra...da ne nabrajam ima ih dosta :evil:
Pa 4 4 2 formacija zahtjeva 2 prava trkaca na sredini,jedna je pod must ,al u tad ti se krila moraju dosta vracati i raditi defanzivno. Nadalje,welbek u ulozi napadaca ne pije vode,za njega je krilo i nista vise.

U toj tvojoj formaciji united se ne bi mogao nositi ni sa ekipama u championshipu.
Ozil is unique, there is no copy of him – not even a bad one. He is the best number 10 in the world. He makes things very easy for me and for his team-mates with his football vision and the decisions he makes. (c) José Mourinho

Ethel
Kontakt:

Post Postao/la Ethel » 17 apr 2014, 15:15

Prema rečima njegovog agenta, fudbaler Bajerna iz Minhena Toni Kros neće preći u Mančester Junajted ovog leta.
„Ne postoji konkretna ponuda i nema potrebe da je Junajted upućuje. Toni ostaje u Bajernu do 2015. godine“, rekao je Krosov agent Volker Štrut.

Idemo dalje..

Izvor:BBC
Forever and ever, we’ll follow the boys, of Man United, The Busby Babes.
#MFFL
Som-Hi Barça

Ethel
Kontakt:

Post Postao/la Ethel » 17 apr 2014, 15:18

slika

:think:
Forever and ever, we’ll follow the boys, of Man United, The Busby Babes.
#MFFL
Som-Hi Barça

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 17 apr 2014, 16:05

Yebo ih vise Garay. 4-5 godina tog prosjecnog igraca guraju u United, i to za lude cifre.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

rooney19
Kontakt:

Post Postao/la rooney19 » 17 apr 2014, 16:58

suhi je napisao/la:
rooney19 je napisao/la:
Pa 4 4 2 formacija zahtjeva 2 prava trkaca na sredini,jedna je pod must ,al u tad ti se krila moraju dosta vracati i raditi defanzivno. Nadalje,welbek u ulozi napadaca ne pije vode,za njega je krilo i nista vise.

U toj tvojoj formaciji united se ne bi mogao nositi ni sa ekipama u championshipu.
zahtjeva trkaca da da istina al dali su carick ili falaini bolji trkaci???ili anderson ili fletcher??? :crazy: :crazy:
a sto se tice formacije ona i nije toliko bitna koliko je bitan pristup koji mora biti napadacki orijentisan al kad carick i felaini igraju NEMA OD NAPADACKE IGRE NISTA jer najveci njihov uspjeh je kad vrate loptu sa sredine terena u odbranu ili cak golmanu :twisted: nista vise oni neumiju :(
zato sam uvjeren da bi mata,kagawa i januzaj bili jako produktivni u fazi napada i sa njima zajedno u ekipi mnogo bi lakse dolazili do gol-sansi ;) ako tu dodamo agilnog butnera koji se moze ubacivati u napad i iskusnog giggsa onda imamo jako stabilm vezni red i izrazito ubojit napad (naravno u skladu s trenutnim igrackim kadrom)
-a u napadu rooney da povucenije igra-nesto slicno kao ofanzivni cm,, malo iza walbacka koji je imace sjajan finiser(p.s.onaj promasaj protiv bajerna je rezultat neiskustva i puke slucajnosti ,, on inace zabija 1 na 1 s golmanom,,samo problem je sto ove sezone nije mnogo imao 1 na 1 sanse zbog previse defanzivnog pristupa igri koji je bio prisutan cijelu ovu sezonu -i to je jedan od glavnih razloga ovako katastrofalnih rezultata!

Format
Kontakt:

Post Postao/la Format » 17 apr 2014, 17:48

A i ovaj Mangala kad god sam ga gledao ispao je smijesan stoper,evo recimo protiv Sevile zadnji put ,ja nebi dao 10miliona za onakvog Mangalu,ok sigurno nije mjerilo ali ispadat onako ..

Benatia je dobar,jest malo kikser ali je ineteligentan stoper,brz .. Treba njega vidjet malo ,nikakav Garay.
Zeljeznicar! 1921 !

suhi
Kontakt:

Post Postao/la suhi » 17 apr 2014, 17:48

@rooney19

Kontam ja sta ti hoces reci,i fino je to ,i zvuci fino na papiru i u teoriji.

Al ko bi ti onda tu igrao defanzivu ? Pogotovo u engleskoj ligi gdje sve ekipe trce gore dole ko navijane.

Kagawa,januzaj,gigs ,mata ? ne zna se koji je vise limitiran defanzivno.

U stvarnosti to bi ti rezultiralo debaklom jer se ne bi znalo ni ko pije ni ko placa. igraci ti ne mogu mentalno odgovoriti tim zahtjevima.

Dalje, 4 4 2 je vise manje izumrla formacija,i moyes je koliko sam primjetio odavno ne igra.

A sto se tice napadacke igre s ovakvom ekipom je jos ne moze ocekivati,dok moyes ne ustali svoj sistem i ne dovede igrace koji njemu trebaju i ne otjera pola ove bizuterije.

Jer npr. nije ti isto kad ti napred igraju mata kagawa i roney i welbeck,i kad igra valencia i young i cleverly ,komplet razliciti igraci,komplet se sistem i filozofija tu mjenja,i tako iz utakmice u utakmicu.

Kad dovede sto mu treba ,onda ga mozes kritikovati sto ne igra napadacki,ili sto igra defanzivno i sl.
Ozil is unique, there is no copy of him – not even a bad one. He is the best number 10 in the world. He makes things very easy for me and for his team-mates with his football vision and the decisions he makes. (c) José Mourinho

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 17 apr 2014, 18:04

Patrice_Evra_3 je napisao/la:Vezano za tu neprestanu raspravu o Rooneyu, da i ja dodam nešto. Ja bih rekao da se istina krije negdje između. Niti je on toliko dobar koliko ga pojedini uzdižu, niti je on toliko loš kakvim ga @Cartman i ostali pokušavaju predstaviti. Ako mene pitate, boljeg Rooneya sam gled'o nekad prije nego sad. To je neko moje promatranje. Da budem još precizniji, konstantnijeg Rooneya sam prije gled'o, a u tome je ključ svega. Smatram da on trenutno može još više da ponudi. Ipak, i pored svega toga, on je, uz RvP-a, najbolji igrač Uniteda i tu rasprava treba da završi.
Vidi ga sto se javno suprostavlja kapitenu. :mrgreen:

rooney19
Kontakt:

Post Postao/la rooney19 » 17 apr 2014, 18:33

@suhi
napomenuo sam da nije bitno koja je formacija moze i ova 4 -1 - 3 -1 -1
poenta je u pristupu ,ako od pocetka utakmice izadzemo s defanzivnim sastavom kako ocekivati da damo go??
cak ni super talentovani igraci nemogu donijeti prevagu na terenu(cak ni messi) ako postavka nije barem malo ofanzivna ,, a igrati s vec pomenutim panjevima nemoze biti nimalo ofanzivno :nene:
STO SE TICE DEFANZIVNOG DIJELA IGRE PA ZA TO SLUZI ZADNJA LINIJA,AKO VIDIC FERDINAND NISU DOVOLJNO DEFANZIVNI JA ZEZNAM KO JES :roll: a i rafael i butnner su prilicno solidni u defanzivnim zadatcima,,
takodzer i januzaj i kagawa itekako mogu odigrati defanzivno,, samo naravno da nemogu izdrzati pritisak citavu utakmicu jer oni i nisu u klubu da cuvaju gol vec da stvaraju igru ka naprijed ;)
al svejedno jednom kad uspostavimo terensku dominaciju (barem protiv slabijih timova) nece biti toliko potrebe da brinemo za odbranu jer ako napadas onda se protivnik brani a ne ti ,, i ako igras viktorije pred tudzim golem onda i nije toliko bitno ko je stoper a ko zadnji vezni,,e sad problem je sto je i ferguson (a sad evo i moyes) forsiraju tu nekakvu pro-odbradbenu taktiku i pristup igri koji prelazi u ofannzivu samo ako primimo go,,onda se krene u napad al to cesto bude kasno a zna biti i mac s 2 ostrice i zbog suplje odbrane cesto nas uzmu na kontranapad :( :(
Zadnja izmjena: rooney19, dana/u 17 apr 2014, 19:45, ukupno mijenjano 2 puta.

Nitro
Kontakt:

Post Postao/la Nitro » 17 apr 2014, 18:48

Evo ga :kafa:
Going on up to a spirit in the sky...
It's where I'm gonna go when I die...
And when I die and they lay me to rest...
I'm gonna go on the piss with Georgie Best!!

Patrice_Evra_3
Kontakt:

Post Postao/la Patrice_Evra_3 » 17 apr 2014, 18:55

Cartman je napisao/la:
Patrice_Evra_3 je napisao/la:Vezano za tu neprestanu raspravu o Rooneyu, da i ja dodam nešto. Ja bih rekao da se istina krije negdje između. Niti je on toliko dobar koliko ga pojedini uzdižu, niti je on toliko loš kakvim ga @Cartman i ostali pokušavaju predstaviti. Ako mene pitate, boljeg Rooneya sam gled'o nekad prije nego sad. To je neko moje promatranje. Da budem još precizniji, konstantnijeg Rooneya sam prije gled'o, a u tome je ključ svega. Smatram da on trenutno može još više da ponudi. Ipak, i pored svega toga, on je, uz RvP-a, najbolji igrač Uniteda i tu rasprava treba da završi.
Osilio se malo zbog forme. :P :tralala:
Sve je relativno u odnosu na vrijeme i mjesto.

SS.ba liga | Jedinstvo Manchester

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 17 apr 2014, 19:39

Patrice_Evra_3 je napisao/la:
Cartman je napisao/la:
Osilio se malo zbog forme. :P :tralala:
Istina moze ti se dok ovako zabijas. :D

MrUnited
Kontakt:

Post Postao/la MrUnited » 17 apr 2014, 20:04

U21 STARTING XI: Manchester United v Norwich City

Manchester United:

1. J. Pereira;

2. Varela, 4. McNair, 5. Ekangamene, 3. James;

6. Pearson, 8. Rowley;

11. Janko, 7. Rothwell, 10. A. Pereira;

9. Wilson :thumbup:
"My greatest challenge is not what's happening at the moment, my greatest challenge was knocking Liverpool right of their f*****g perch." (On their 2002/03 title and his old rivals.)

MrUnited
Kontakt:

Post Postao/la MrUnited » 17 apr 2014, 20:41

Reus and Shaw top of Manchester United's summer targets. Contact been made with both players.

:tokralju:
"My greatest challenge is not what's happening at the moment, my greatest challenge was knocking Liverpool right of their f*****g perch." (On their 2002/03 title and his old rivals.)

Rooney88
Kontakt:

Post Postao/la Rooney88 » 17 apr 2014, 20:47

MrUnited je napisao/la:Reus and Shaw top of Manchester United's summer targets. Contact been made with both players.

:tokralju:
Ne vjerujem, tacnije ne pada mi na pamet vjerujem. Odlicno bi bilo kada bi dosli naravno ali nama PRVO trebaju dva veznjaka pa onda sve ostalo, nek` dovedu i golmana i koga god hoce nakon toga sto se mene tice ako vec imaju para za sve. Nikako Reus i Shaw pa onda sta se uradi dalje - uradi...
R.I.P

MIRZA RASCIC

Željezničar za život cijeli!

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 17 apr 2014, 20:49

MrUnited je napisao/la:U21 STARTING XI: Manchester United v Norwich City

Manchester United:

1. J. Pereira;

6. Pearson, 8. Rowley;

Je li neko pratio kako Andreas Pereira napreduje? Znam da je bio nivo Januzaja ne tako davno i da je se mnogo ocekivalo.

MrUnited
Kontakt:

Post Postao/la MrUnited » 17 apr 2014, 20:55

Cartman je napisao/la:
MrUnited je napisao/la:U21 STARTING XI: Manchester United v Norwich City

Manchester United:

1. J. Pereira;

6. Pearson, 8. Rowley;

Je li neko pratio kako Andreas Pereira napreduje? Znam da je bio nivo Januzaja ne tako davno i da je se mnogo ocekivalo.

gledam utakmicu i pravi je dirigent na sredini a Wilson imao par sansi i promasio

MoR
Kontakt:

Post Postao/la MoR » 17 apr 2014, 21:15

MrUnited je napisao/la:Breaking News : Man City might be banned from participating in the UCL next season(due to financial fair play rules) which will open up the 5th place as a CL spot.

nazalost mi necemo biti ni peti :thumbdown:

Možeš li prestati sa pisanjem budalaština?

MrUnited
Kontakt:

Post Postao/la MrUnited » 17 apr 2014, 21:34

MoR je napisao/la:
MrUnited je napisao/la:Breaking News : Man City might be banned from participating in the UCL next season(due to financial fair play rules) which will open up the 5th place as a CL spot.

nazalost mi necemo biti ni peti :thumbdown:

Možeš li prestati sa pisanjem budalaština?

tebi ovo budalastina sto napise jedan novinar BBC

Zaključano

Natrag na “Manchester United FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.