Safet Sušić - Pape

Cartman
Kontakt:

Re: Safet Sušić - Pape

Post Postao/la Cartman » 16 apr 2014, 13:59

Vidim pricao je o spisku u Avazu. Sta je ovaj put provalio?
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

adisice
Kontakt:

Post Postao/la adisice » 16 apr 2014, 14:07

KAd mu ističe ugovor?
http://www.youtube.com/watch?v=Pk9A-6_O6QA

velez_mostar
Kontakt:

Post Postao/la velez_mostar » 16 apr 2014, 14:20

Prodjemo ratnu reprezentaciju koja se krojila na svakakav nacin, pa godine ponizavanja od strane smijesnih reprezentacija, pa kriminal u savezu, suspenzija, i kad mislis da je sve to iza nas, da imamo dobru organizaciju i kvalitetan tim sve to padne u vodu zbog seoske lole kojemu je neko rekao da je neka velicina ovdje i sad se izivljava na repci preko raznih menadzera.

Uz to pravi takvu situaciju u timu da se svi pitaju cemu da se nadamo na SP.

Moze li ikad ista u ovoj zemlji funkcionirati normalno!?

Postano kroz Forum SportSport.ba app.

fkv123
Kontakt:

Post Postao/la fkv123 » 16 apr 2014, 14:27

Daleko od toga da "seoska lola" pravi probleme u reprezentaciji. Kao prvo, on je selektor, on bira koga želi. Druga stvar je što mangupi tj. umišljeni idioti misle da su veći od ostalih igrača pa misle da je normalno ponašati se na način na koji su se ponašali.

Reprezentacija izuzetno dobro funkcionira, izuzev toga sto umišljeni idioti neće u Zenicu da treniraju jer im je daleko od Barlotti-a i Haciende.

Po izboru igrača, selektor stručnog stožera radi izuzetan posao. Poziva onih 15 vrijednih poziva i onda eksperimentira sa onim ostalim kvazi fudbalerima.

Henderson
Kontakt:

Post Postao/la Henderson » 16 apr 2014, 14:34

Da Bog da nam sve u državi propalo kao što je fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine propala od preuzimanja Safeta Sušića Papeta. :bih: :bih: :bih:
Premiership 173 utakmica, 15 golova, 21 asistencija.
Najbolji mladi igrač Sunderlanda ( 2010, 2011 ), najbolji mladi igrač Liverpoola ( 2012 ), najbolji mladi igrač Engleske ( 2012 ).

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 16 apr 2014, 14:36

Sta bi tek ove pametnice pisale da nismo otisli na SP, a ovako prvi put idemo pa opet ne valja. :wtf:
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

1988risha
Kontakt:

Post Postao/la 1988risha » 16 apr 2014, 14:39

fkv123 je napisao/la:Daleko od toga da "seoska lola" pravi probleme u reprezentaciji. Kao prvo, on je selektor, on bira koga želi. Druga stvar je što mangupi tj. umišljeni idioti misle da su veći od ostalih igrača pa misle da je normalno ponašati se na način na koji su se ponašali.

Reprezentacija izuzetno dobro funkcionira, izuzev toga sto umišljeni idioti neće u Zenicu da treniraju jer im je daleko od Barlotti-a i Haciende.

Po izboru igrača, selektor stručnog stožera radi izuzetan posao. Poziva onih 15 vrijednih poziva i onda eksperimentira sa onim ostalim kvazi fudbalerima.
De ne provaljuj se... Ko da neko pita igrače gdje će trenirati :D I za tvoju informaciju kamp u Zenici jos nije ni u funkciji u pravom smislu... Otvorili su ga al se jos nisu sredile neke stvari... npr tu jos uvijek nemaš niti kuhinju u funkciji niti ima kafic,samo je tu covjek koji sjedi na ulazu,ljudi koji obezbjedjuju objekat,i ovi sto kose travu :D Niti jedna selekcija BIH nije trenirala na njemu,jer jos nije spremno,a Sušić i stručni štab su rekli da u Sarajevu imaju sve i da nema potrebe da kvare tradiciju pred SP,tako da će okupljanje biti kao i do sada,a trening u Hrasnici...
Ti nisi više san.
Ti si suza iz sna Bossanium moja Bossnium moja.
Bolna mi ne bila.
Ti privjesak ničiji nisi.Ni čest. Ni prćija.
Bosna si bila.Bosna ćeš biti.Bosna bosanska sva.
Osvajača tvojih silnih tko više i imena zna?

Head
Kontakt:

Post Postao/la Head » 16 apr 2014, 17:07

Tačno mjesec prije okupljanja i početka priprema nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine za Svjetsko prvenstvo u Brazilu, selektor Safet Sušić doputovao je iz Pariza u Sarajevo.

Tema za razgovor sa selektorom je mnogo, ali jedna se nameće kao najznačajnija - o čemu je Pape razmišljao u proteklih mjesec i po, nakon agonije u Inzbruku i svega što je izronilo nakon poraza od Egipta? Koliko će ono što se desilo i što je izrečeno poslije austrijskog kraha uzdrmati odnose unutar reprezentacije uoči najvažnijeg događaja u historiji naše mlade zemlje i brazilske snove pretvoriti u noćnu moru?

Međutim, valjda svjestan težine svake riječi koju bi izgovorio, Sušić se na austrijsku epizodu ne želi vraćati, već gleda naprijed.

Bilo pa prošlo

- Prema mom mišljenju, desilo se nije ništa. S tim fudbalerima sam godinama. Sitnih problema bilo je uvijek i bit će ih sigurno još. Vremenom se možda oni nagomilaju, što čovjeka iziritira. Zato sam rekao ono što sam rekao. Jednostavno je izašlo iz mene. Međutim, niti žalim, niti se kajem zbog toga. Trebalo je reći neke stvari, da se fudbaleri malo razdrmaju na vrijeme.

Činjenica je da od plasmana u Brazil vlada previše opuštena atmosfera. Kao da je posao gotov, a zapravo smo prešli samo jednu etapu. Ipak, ono što je bilo, bilo je. Idemo dalje, čeka nas prvi nastup na SP-u i treba se pripremiti za njega - kaže Sušić.

Na pitanje kako zamišlja prve dane okupljanja, koji će, sigurno, proteći u zategnutijoj atmosferi nego do sada, Pape je odgovorio:

- Ne brinem zbog toga. Sve će biti dobro. Iza sebe imam iskustvo dva svjetska prvenstva na kojima sam igrao i znam šta se treba posložiti. A atmosfera..., ona je onakva kakva meni odgovara - rekao je zagonetno Sušić, ne ulazeći u detalje.

Jedno od pitanja koja čekaju na Papetov odgovor vezano je za spisak putnika za Brazil. Međutim, selektor kaže da mnoge odluke još nije donio.

- Spisak ću objaviti početkom maja i na njemu će biti 23 fudbalera koje mislim voditi na SP. S obzirom na mogućnost povreda i zamjene igrača, spisak koji ću predati FIFA-i bit će duži, ali još ne znam da li će na njemu biti 25, 27 ili 30 fudbalera. A o tome ko će biti na spisku, rano je govoriti. Ponovit ću ono što sam već rekao, a to je da oni koji u svojim klubovima igraju malo ili nimalo neće dobiti pozive - govori Sušić.

Mislim da možemo

Selektora smo upitali je li njegov optimizam u proteklih mjesec i po splasnuo.

- Da budem iskren, na Mundijalu su 32 selektora. Od toga, 12 ih je možda uvjereno da će proći u drugi krug, 10 ih misli da će proći, a 10 se tome nada. Mi smo u ovoj drugoj grupi. Nije da se samo nadam tome, već mislim da to možemo. Ne idemo na turističko putovanje i nastojat ćemo svima pokazati da nismo slučajno na Mundijalu. Iako niko od nas ništa ne zahtijeva, svjestan sam da će svi naši navijači biti razočarani ako ne uspijemo proći među 16 najboljih.

Međutim, šta god bude, ostat će zapisano da su ovaj stručni štab i ovi fudbaleri napravili fenomenalnu stvar i prvi put otišli na SP. Cilj mi je da se, kada završi, svi s ponosom možemo pogledati u ogledalu i jedni druge u oči i reći da je to to - zaključio je Sušić.

Molbe Romi i Laciju

- Pripreme će biti održane u Sarajevu, kako je i planirano. Okupljanje je 15. maja, s tim što ćemo Romi i Laciju poslati molbe da puste Miralema Pjanića i Senada Lulića jer kod njih sezona završava 18. maja - kaže Sušić.

Do odlaska u SAD, 27. maja, "Zmajevi" će odigrati jednu lakšu utakmicu, 22. maja u Gradačcu, vjerovatno protiv mlade reprezentacije BiH.

Poslije Argentine idem gledati Iran i Nigeriju

Nigerijci tvrde da već uveliko špijuniraju naše fudbalere, a to isto vjerovatno rade i Iranci. Pape kaže da je svjestan da će naši protivnici znati sve o nama, ali je siguran da će i on znati sve o njima.

- Na stolu imam snimke nekoliko utakmica Nigerije i Irana, ali one mi ne znače puno. Utakmica koja je igrana prije dva mjeseca nema nikakve veze s onom koja će se igrati za dva mjeseca. Naravno, pogledat ću ih, eventualno poslati nekog da gleda njihove predstojeće prijateljske utakmice, ali ono najvažnije o njima saznat ću u Brazilu.

Odmah nakon završetka naše utakmice s Argentinom sjest ću u avion i idem gledati Nigeriju i Iran u Kuritibi. Tu ću dobiti mnogo jasniju sliku o njima - kaže Sušić.
1946

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 16 apr 2014, 17:09

Nigerijci tvrde da već uveliko špijuniraju naše fudbalere, a to isto vjerovatno rade i Iranci. Pape kaže da je svjestan da će naši protivnici znati sve o nama, ali je siguran da će i on znati sve o njima.

- Na stolu imam snimke nekoliko utakmica Nigerije i Irana, ali one mi ne znače puno. Utakmica koja je igrana prije dva mjeseca nema nikakve veze s onom koja će se igrati za dva mjeseca. Naravno, pogledat ću ih, eventualno poslati nekog da gleda njihove predstojeće prijateljske utakmice, ali ono najvažnije o njima saznat ću u Brazilu.
:lol: :lol: :lol:

Znao sam da ce ovo izjavit. U rijec. :lol:
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

gringobih
Kontakt:

Post Postao/la gringobih » 16 apr 2014, 17:52

Ponovo rigotina po novinama...
Safet Susic=Propast BiH fudbala...
BiH je drzava koja ima najvise selektora u ovom trenutku-Safet, Sead, bezbroj menađera, bezbroj menađerskih agencija, Usanovic...
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=QqjDqtqf7pY

drummer
Kontakt:

Post Postao/la drummer » 16 apr 2014, 18:01

Upada u oci ono na sta ja upozoravam stalno.Kaze selektor,ne znam da li cu FIFA-i predati siri spisak od 25,27 ili 30 igraca.
Nevjerovatan lik,nemam vise rijeci stvarno.

Da OPET napomenem,samo sa tog sireg spiska koji je prijavio moze kasnije zvati igrace u slucaju povreda.

1988risha
Kontakt:

Post Postao/la 1988risha » 16 apr 2014, 18:02

:D
[youtube][/youtube]
Ti nisi više san.
Bolna mi ne bila.

adisice
Kontakt:

Post Postao/la adisice » 16 apr 2014, 18:07

Pitaš obično pitanje niko ti neće odgovorit al da si napisao podršku Papetu e to bi vidili 100% a i odgovorili...mogu mislit kako izgledate iza tih nickova i avatara slika

Cigri
Kontakt:

Post Postao/la Cigri » 16 apr 2014, 18:09

drummer je napisao/la:Upada u oci ono na sta ja upozoravam stalno.Kaze selektor,ne znam da li cu FIFA-i predati siri spisak od 25,27 ili 30 igraca.
Nevjerovatan lik,nemam vise rijeci stvarno.

Da OPET napomenem,samo sa tog sireg spiska koji je prijavio moze kasnije zvati igrace u slucaju povreda.
Mislis da Pape toga nije svjestan.

admir1991
Kontakt:

Post Postao/la admir1991 » 16 apr 2014, 18:13

Avdija ide 100 % na Sp,kao i Tino Susic.

Postano kroz Forum SportSport.ba app.

kokakolas
Kontakt:

Post Postao/la kokakolas » 16 apr 2014, 18:13

Treba mu zabraniti davati izjave za medije. Ovako samo sebe još više sramoti, mada će neko reći da je to nemoguće.
"...i zaista, Sušić je iznenadio. Ne samo Nigerijce, već i cijeli nogometni svijet tako što je u najvažnijoj utakmici u povijesti reprezentacije na travnjak poslao sastav bez lijevog beka..."

Don't raise your voice, improve your argument.

drummer
Kontakt:

Post Postao/la drummer » 16 apr 2014, 18:14

Spisak,ta magicna rijec. :shock:
Zadnja izmjena: drummer, dana/u 16 apr 2014, 18:20, ukupno mijenjano 1 put.

1988risha
Kontakt:

Post Postao/la 1988risha » 16 apr 2014, 18:15

adisice je napisao/la:Pitaš obično pitanje niko ti neće odgovorit al da si napisao podršku Papetu e to bi vidili 100% a i odgovorili...mogu mislit kako izgledate iza tih nickova i avatara slika
Pa znas brate da kod nas ugovor traje jedan kvalifikacijski ciklus,Sajo je potpisao onaj prvi,pa ga nakon toga Osim poguro nakon onih 6-2 u baražu,tj dao mu jos jedna ciklus,ovaj sad... nakon SP će se odlučivati o Papetovoj sudbini :D Mislim zavisi sve da li će mu neki turski klub ponudit ugovor,jer ovi iz 5-ce klubovi nema teorije,jedino da BIH napravi senzaciju na SP,a to malo teže,s ovom njegovom taktikom... Al nikad ne znas,sreća nas nikad nije mazila,možda napokon hoće,pa da se riješi SUŠIĆ nas a i mi njega :D
Ti nisi više san.
Bolna mi ne bila.

Interista
Kontakt:

Post Postao/la Interista » 16 apr 2014, 18:27

Moze li neko naci onu sliku gdje je Safet sa ovcama :D

adisice
Kontakt:

Post Postao/la adisice » 16 apr 2014, 18:34

Interista je napisao/la:Moze li neko naci onu sliku gdje je Safet sa ovcama :D
Nema slike tebe i tvog društva sa gos. Sušićem

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.