Manchester United FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88

Rooney88
Kontakt:

Re: FC Manchester United

Post Postao/la Rooney88 » 16 apr 2014, 00:56

Cartman je napisao/la:
30 miliona za beka. Da je novi Roberto Carlos previse je. Ovaj Moyes se razbaciva k'o veliki. Kad nam pukne ekonomska kriza za par godina zbog ovog diletanta.
Covjek je Englez, za mnoge i mimo toga najperspektivniji mladi bek danasnjice a trazi ga klub koji mu za razliku od svih ostalih koji ga zele ne moze ponuditi recimo CL iduce sezone. Moras brate malo realno poceti gledati na stvari a ne samo kroz mrznju prema Moyesu, mnogima ovdje (meni recimo, iako ga zalim) nije simpatican ali sigurno da razumijemo ovakve cifre oko Shawa. Mi trebamo rijesiti brzo krucijalne pozicije a ne dovesti se u sred ljeta bez ijednog pojacanja. Kako god okrenes uprava radi odlicno buraz ako je ovo, i Carvalho, istina, tome dodaj Matu i moje povjerenje ce zasluziti.
R.I.P

MIRZA RASCIC

Željezničar za život cijeli!

Belmin6
Kontakt:

Post Postao/la Belmin6 » 16 apr 2014, 01:00

Govorio je Moyes da je vec pricao s nekim igracima i da je dobio pozitivan odgovor. Vjerovatno je mislio na malog Shawa i Carvalha. Ove godine je SP, pa ce biti i manje vremena za spremanje ekipe. Super bi bilo da ova dvojica dodju prije SP, a poslije još jedan stoper i to je to. Sasvim realno, jedino ako Nani ode, pa da krenu po neko krilo.

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 16 apr 2014, 01:04

Rooney88 je napisao/la:
Cartman je napisao/la:
30 miliona za beka. Da je novi Roberto Carlos previse je. Ovaj Moyes se razbaciva k'o veliki. Kad nam pukne ekonomska kriza za par godina zbog ovog diletanta.
Covjek je Englez, za mnoge i mimo toga najperspektivniji mladi bek danasnjice a trazi ga klub koji mu za razliku od svih ostalih koji ga zele ne moze ponuditi recimo CL iduce sezone. Moras brate malo realno poceti gledati na stvari a ne samo kroz mrznju prema Moyesu, mnogima ovdje (meni recimo, iako ga zalim) nije simpatican ali sigurno da razumijemo ovakve cifre oko Shawa. Mi trebamo rijesiti brzo krucijalne pozicije a ne dovesti se u sred ljeta bez ijednog pojacanja. Kako god okrenes uprava radi odlicno buraz ako je ovo, i Carvalho, istina, tome dodaj Matu i moje povjerenje ce zasluziti.
Ne, 30 miliona funti za beka nije normalna cijena, ne moze bit. I naravno United nema beskonacno para kao City da mozemo potrosit 500 miliona ako zelimo. Ako se potrosit 30 miliona na njega, manje ce se na nesto drugo. Isto tako, sta ce bit ako jos jedne sezone ostanemo bez LP? To sto United ne igra LP moze uticat na njegovu licnu platu, za cijenu Southamptonu ne.

Dobar je Shaw igrac, ali da postane treci najskuplji igrac u istoriji kluba? Uozbiljite se. Igrac poput Coentraa se moze dovest za nekih 15 miliona, a vrhunski je bek. Treba pojacat bekovske pozicije, ali vezni red mora bit apsolutni prioritet. Uz to treba stoper. Znaci krucijalne pozicije, lako cemo za beka.

I najvaznije od svega, treba li Moyesu vjerovat i dopustit da potrosi preko stotinu miliona funti (kako je krenuo)? Ako ce pravit rekonstrukciju to treba da radi covjek koji ima puno povjerenje, a svi znamo da Moyes to nema.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

Rooney88
Kontakt:

Post Postao/la Rooney88 » 16 apr 2014, 01:06

Belmin6 je napisao/la:Govorio je Moyes da je vec pricao s nekim igracima i da je dobio pozitivan odgovor. Vjerovatno je mislio na malog Shawa i Carvalha. Ove godine je SP, pa ce biti i manje vremena za spremanje ekipe. Super bi bilo da ova dvojica dodju prije SP, a poslije još jedan stoper i to je to. Sasvim realno, jedino ako Nani ode, pa da krenu po neko krilo.
Ja i dalje mislim kako nam treba jos jedan veznjak, Bavarac i Carvalho bi bio idealan prelazni rok sto se tice sredine. Ne vjerujem kako se ovakav propuh moze rijesiti samo sa Carvalhom, treba jos jedan veznjak koji po dolasku u EPL moze ciniti razliku u nasu korist.

@Cartman
Tu se razlikujemo, ja nikako ne mislim da je Coentrao dovoljno dobar za Uniteda, jedino ako bi recimo Kurzawa kostao manje od ovih 30 milki bih pristao, ostalo zustro odbijam.

EDIT:

Ja mu nebih povjerio tolike pare ali sve ide ka tome da uprava upravo to zeli, ne mozes sada glavom kroz zid, daj boze da mi grijesimo.
R.I.P

MIRZA RASCIC

Željezničar za život cijeli!

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 16 apr 2014, 01:09

Rooney88 je napisao/la:
Belmin6 je napisao/la:Govorio je Moyes da je vec pricao s nekim igracima i da je dobio pozitivan odgovor. Vjerovatno je mislio na malog Shawa i Carvalha. Ove godine je SP, pa ce biti i manje vremena za spremanje ekipe. Super bi bilo da ova dvojica dodju prije SP, a poslije još jedan stoper i to je to. Sasvim realno, jedino ako Nani ode, pa da krenu po neko krilo.
Ja i dalje mislim kako nam treba jos jedan veznjak, Bavarac i Carvalho bi bio idealan prelazni rok sto se tice sredine. Ne vjerujem kako se ovakav propuh moze rijesiti samo sa Carvalhom, treba jos jedan veznjak koji po dolasku u EPL moze ciniti razliku u nasu korist.
Apsolutno. To treba da bude najvazniji cilj i tu ne treba bit granica sto se tice potrosnje. Kroos je siguran pogodak, gotovo bez rizika. Sto se tice Carvalha nikad se ne zna sa mladim igracima iz slabijih liga, ali izgleda kao sure thing. Iako je i Anderson tako izgledao. Ali kad bi obojica dosli to bi bilo odlicno.

Sto se tice stopera, strasno bi volio da Benatia dodje i da cini stoperski tandem sa Jonesom ili Evansom. Jos Smalling rezerva i to bi bilo vrlo dobro ja mislim. Valjalo bi dovest i rezervu za Rafaela, na primjer Santona koji moze pokrit oba beka solidno.

A to da je Moyesu neko "rekao" da zeli doc, pa je li neko stvarno vjeruje u te bajke? Sta je sve prosle godine pricao za Fabregasa, pa je ispao totalni kreten. Isto za Bainesa. Taj covjek mnogo prica i koristi velike rijeci, ali nije u stanju stat iza toga. Mala riba u velikom Svijetu, i ne zna ko mu glavu nosa. O Woodwardu ne vrijedi ni govorit, nevidjeni amater. I njih dvojica da trose stotine miliona? Jadna nam je majka.

Belmin6
Kontakt:

Post Postao/la Belmin6 » 16 apr 2014, 01:21

Prvo treba da se vidi da li ce Moyes ostati. Možda mu daju nogu, pa sve iz pocetka. Ovo što govoriš da samo Moyes i Ed upravljaju s novcem, ne ide to. Tu se Ferguson najviše pita, i oko transfera, a Bogami i o stolici menadjera Uniteda. Ove igrace što nabrajamo i govorimo šta treba izadje mnogo para. Trošit ce se dosta ovo ljeto, neka pozicija ce opet ostat šuplja, ko da gledam.

Skyline
Kontakt:

Post Postao/la Skyline » 16 apr 2014, 01:24

Nek kosta sta kosta, samo neka se dovede par dobrih pojacanja!
GGMU!
Beckham... into Sheringham... and Solskjær has won it! 1999!

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 16 apr 2014, 01:26

Ako možemo dati 260000 Kroosu (a to je više nego što Rooney ima), onda možemo i S'tonu ponuditi 30 mil, jer očito para ne nedostaje. Ne brinem se za to, Ed je mag za stvoriti lovu :cool:

Valjda su naučili iz prošlih grešaka, tj ljetnog transfer roka, tako da su očito odlučili obaviti posao na vrijeme, a ne čekati zadnji dan kao prošli puta. Nije čudno to da su već pričali sa igračima, jer to je praksa kluba već duže vrijeme, jer je i Fergie većinu transfera riješavao odmah na početku prijelaznog roka. Prošli je bio izuzetak jer se promijenilo dosta toga, dva klučna čovjeka u klubu su otišla (a nismo smjeli dopustiti da oba odu odjednom) a njihove zamjene nisu bile upoznate sa načinom rada u klubu i nisu prethodno sarađivali, kao Fergie i Gill koji su bili uhodani tandem.
Zadnja izmjena: rio_Ferdy88, dana/u 16 apr 2014, 01:39, ukupno mijenjano 1 put.
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

R.J.W.G.
Kontakt:

Post Postao/la R.J.W.G. » 16 apr 2014, 01:32

Ništa, daj da ubrzamo to oko Shawa. Sutra sergija na temi Uniteda oko pola pet kada većina završi s obavezama, jer čitajući vas izgleda da lova za pojačanja ide iz naših džepova. :mrgreen:
Coentrao je bio loš svaki put kad sam ga gledao ove sezone, vjerovatno čovjek nije u formi jer ne igra, bio je odličan bek prije nego je došao u United. Svjedno ja bih prije Shawa, pa nek košta i duplo ako treba.
@Cart: Nabroja ti nekoliko finih igrača, ali ja ne vidim ni jednog Engleza tu? Nije valjda da ne možemo naći ni jednog, makar za zamjenu na desnom beku? :problem:

EDIT: Slažem se s Ferdyem, ubijeđen sam da će Moyes, poučen iskustvom, završiti transfere što prije. :thumbup:
Zadnja izmjena: R.J.W.G., dana/u 16 apr 2014, 01:42, ukupno mijenjano 2 puta.
LUHG!

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 16 apr 2014, 01:32

Belmin6 je napisao/la:Prvo treba da se vidi da li ce Moyes ostati. Možda mu daju nogu, pa sve iz pocetka. Ovo što govoriš da samo Moyes i Ed upravljaju s novcem, ne ide to. Tu se Ferguson najviše pita, i oko transfera, a Bogami i o stolici menadjera Uniteda. Ove igrace što nabrajamo i govorimo šta treba izadje mnogo para. Trošit ce se dosta ovo ljeto, neka pozicija ce opet ostat šuplja, ko da gledam.
Cisto sumnjam da se Fergie bavi transferima. Niti treba da se bavi, kad je Moyes vec manager onda neka i bude pravi manager, a ne da babo nadgleda.

A da Fergie dosta odlucuje koliko ce Moyes ostat, to da.

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk

Anderson8
Kontakt:

Post Postao/la Anderson8 » 16 apr 2014, 08:08

Kako god Moyes se ne cjenka i ne dogovara transfer. On samo pravi spisak zelja, dok sportski direktor radi sve oko transfera. Tako da za cijenu ne treba kriviti Moyesa.
Glory Glory Man United!

Gusar1995
Kontakt:

Post Postao/la Gusar1995 » 16 apr 2014, 09:07

tačno tako, zna se da direktor ide da pregovara oko transfera sa klubom znači on dogovara cijenu. što se tiče Shawa ja bih bio oduševljen kad' bi potpisao za nas :D

brazzo
Kontakt:

Post Postao/la brazzo » 16 apr 2014, 09:20

Iskreno brat bratu 30mil je puno ali to je realnost unazad par god.. pa nije dzaba Alex odbijao da kupuje igrace jer nije htio covjek da rasipa tolike pare ali i on je kad zaskripi istreso kese (Hargreaves,Berbatov..) a nije bas ubado s njima. Tako da samo strpljenja i prije leta za Brazil imati rijesene pozicije beka i u vezi a ostalo ako se pokupi dobro i jest

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
It was turned around so that right looked wrong
It was turned around so that up looked down
It was turned around so that those who marched in the streets with bibles and signs of peace became enemies of the state and risk to national security

rooney19
Kontakt:

Post Postao/la rooney19 » 16 apr 2014, 11:26

Cartman je napisao/la:
JEL TI MISLIS DA CE TIH 30MIL BITI NAPLACENO I OD NAS NA FORUMU,,OTPRILIKE SVAK PO MILJU AAA? :crazy:
STO SE MENE TICE MOGU GA PLATITI 250 MIL NIJE BELAJ AL SAMO AKO JE DOVOLJNO KVALITETAN DA IGRA U UNITEDU,A AKO NIJE ONDA BOLJE DA NE DOLAZI NIKAKO! :hmmmmm: :stop:
JER STO PRIJE GLAZERI BANKROTIRAJU PRIJE CE PRODATI KLUB NEKOM KO NIJE SMRAD KO ONI ;)

suhi
Kontakt:

Post Postao/la suhi » 16 apr 2014, 11:54

30M jes mozda puno,ali kad uzmes u obzir da shawa hoce pola lige ,da je vjerovatno najperspektivniji lijevi bek,englez,i da united ne igra LPa dogodine,to je za ocekivati da hoce da izvuku max iz tog transfera. Al na kraju ce vjerovano uzeti Coentraa koji je upola jeftiniji.

Od 100-150M ce se morati iskesirati za pojacanja ako hoce da naprave ekipu da bude konkurent za Ligu iduce sezone.

Ako ce Moyes mjenjati sistem u 4 3 3 ,onda uz Krossa koji se spominje kao objektivno pojacanje mora doci jos jedan klasicni defanzivac.

Stoper,cak i dva su pod must,desni bek isto,mislim da samo rafael ima tamo koliko sam upratio.

Napadaca bi trebali dovesti ,ne mora biti WC ali nesto solidno,sposobno zabiti 15 20 golova,od RVPa se ne treba previse ocekivati,godine ,povrede,pitanje je kakav ce biti dogodine. npr. (bony)

Zavisi opet koga sve moyes misli prodati,ja bi se rijesio younga,valencie,flethcera,chiche,nanija,cleverlya,vidic ide,ne znam sta je s ferdinandom,smallinga ili evansa.

Moze se tu fini para uzeti na prodaji,tako da mislim da pare nece biti problem,al deff rekonstrukciju komplet mora obaviti na ljetnom prijelaznom roku i onda lagano uigravati ekipu. Bude li opet cekao januar za pola pojacanja nista od njega.
Ozil is unique, there is no copy of him – not even a bad one. He is the best number 10 in the world. He makes things very easy for me and for his team-mates with his football vision and the decisions he makes. (c) José Mourinho

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 16 apr 2014, 12:46

Cartman je napisao/la: 30 miliona za beka. Da je novi Roberto Carlos previse je. Ovaj Moyes se razbaciva k'o veliki. Kad nam pukne ekonomska kriza za par godina zbog ovog diletanta.
Nije lova briga Mojsa. To je posao ekonomista i vlasnika kluba. Mojs moze potrositi koliko mu oni dozvole.

Nije ovo video igraca ljudi bozji. :roll:
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 16 apr 2014, 13:00

rio_Ferdy88 je napisao/la:Ako možemo dati 260000 Kroosu (a to je više nego što Rooney ima), onda možemo i S'tonu ponuditi 30 mil, jer očito para ne nedostaje.

Rooney ima 300k sedmično što ga čini među top 3 najplaćenija igrača na svijetu. Uz Messija i Ronalda a realno daleko je od kvalitete ovog dvojca.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

red devil88
Kontakt:

Post Postao/la red devil88 » 16 apr 2014, 13:17

Ja bi bio presretan ako se dovedu Kroos,Shaw i Carvalho i pomogucnosti jos jedsn stoper samo tu ne znam koga.
Pare nece bit problem prodace se bar 3 igraca tako da cemo imati i od tih transfera kesa.
Sigurno cemo i preplatit te igrace ali to je danak ne igranja LP
Glory Glory Man United !!! :D

edoroki
Kontakt:

Post Postao/la edoroki » 16 apr 2014, 13:33

i ja bi bio presretan kad bi doveli Miralema Pjanica i Ander Herrera...

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 16 apr 2014, 14:21

Saurman je napisao/la:
Rooney ima 300k sedmično što ga čini među top 3 najplaćenija igrača na svijetu. Uz Messija i Ronalda a realno daleko je od kvalitete ovog dvojca.
Nema 300 000, nedavno sam ja postavljao članak gdje se govori da novim ugovorom ima manje od 240 000, sa klauzulom o sponzorskim ugovorima, koja je odlična i za njega, ali i za United.
Rooney’s new contract does not place him on a higher basic salary such as the £300,000-a-week that has been claimed. Indeed there is understood to actually be a small drop in the £240,000-a-week he was being paid
http://www.telegraph.co.uk/sport/footba ... -deal.html" onclick="window.open(this.href);return false;

To o kvaliteti ne sporim, nije on na njihovom nivou, ali je za United bilo presudno zadržati ga u ovakvoj situaciji, jer je ikona kluba i njegova marketinška vrijednost je neprocjenjiva što se tiče toga.
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Zaključano

Natrag na “Manchester United FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.