Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

AlemC85
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - opcenito

Post Postao/la AlemC85 » 15 apr 2014, 12:37

zizu1991 je napisao/la:Tako je to. Ko je nama kriv što smo bili ludi i radili kako treba.
ti stvarno misliš da niko ne prati to što je Velež počeo raditi kako valja? Ima neko iznad našeg saveza i klubova koji to sve prati, kad-tad će se to vratiti ali u pozitivnom smislu. Samo malo sabura.

krmak
Kontakt:

Re: Odg: Premijer liga BiH - opcenito

Post Postao/la krmak » 15 apr 2014, 13:15

samoposteno je napisao/la:
ŠB_Fidelis je napisao/la:I find that hard to believe. :rol: Svejedno stoji, cisto eto kao primjer, ilustracija. :rol:
Da vam kao razbijem ozbiljni ton, posto odose pojedini u sami sebi poznate nebuloze i frustracije.
ja mislim drug da je posteno da se svima oproste dugovi a da ove sto su placali dobro inspekcija proceslja da se vidi odakle njima pare da sve uredno vracaju :lol: :lol: :lol: to bi nekako naj postenije bilo :D
Ili da pocnu uplacivat neke dodatne doprinose za vase klosarske klubove ;)

Sent from my PMP5580C using Tapatalk

EvoMene
Kontakt:

Post Postao/la EvoMene » 15 apr 2014, 13:19

Postoje li igdje na internetu oni snimci sa BHT, tj. pregledi kola? Propustio sam nekoliko poslednjih pa bih bio zahvalan ako mi neko pronadje.
Smoke Weed Everyday!

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 15 apr 2014, 14:47

Baja_Zvjerka je napisao/la:Koliko su duzni Real, Manchester, Liverpool? Ovo kod nas je smijesno a strasno koci klubove, sada imaju priliku da se toga rijese... Vidjecemo...
Da li si ti upucen u sta govoris? Zaduzenja tih klubova jesu ogromna, ali njihovi prihodi su dovoljno veliki da vracaju kamatu i mjesecnu glavnicu koju su duzni da placaju i sto uvrstavaju u budzet kada ga prave. Vjeruj da to nasi klubovi nisu u mogucnosti, a jos manje da je bilo ko u upravi uopste pomislio da to uvrste u budzet.

samoposteno
Kontakt:

Re: Odg: Premijer liga BiH - opcenito

Post Postao/la samoposteno » 15 apr 2014, 14:51

krmak je napisao/la:
samoposteno je napisao/la:
ŠB_Fidelis je napisao/la:I find that hard to believe. :rol: Svejedno stoji, cisto eto kao primjer, ilustracija. :rol:
Da vam kao razbijem ozbiljni ton, posto odose pojedini u sami sebi poznate nebuloze i frustracije.
ja mislim drug da je posteno da se svima oproste dugovi a da ove sto su placali dobro inspekcija proceslja da se vidi odakle njima pare da sve uredno vracaju :lol: :lol: :lol: to bi nekako naj postenije bilo :D
Ili da pocnu uplacivat neke dodatne doprinose za vase klosarske klubove ;)

Sent from my PMP5580C using Tapatalk
hajde ti zatvori se u konzervu odakle si i doso posto vidim da neznas za salu

neroazzurni
Kontakt:

Post Postao/la neroazzurni » 15 apr 2014, 15:30

ŠB_Fidelis je napisao/la:Pa, ocito to nisu napravili na taj nacin inace bi imali valjan i prihvacen reprogram duga, zar ne? Odnosno ocito nije bilo dovoljno.
To sve ovisi, no ti moras na neki nacin garantirati i ustvari vracati dug da to sve ima smisla.
neroazzurni je napisao/la:
Postao/la ŠB_Fidelis dana 15 apr 2014, 11:50
Svakako da imaju sada mogucnost, pa evo, neka iskoriste ili neka vise ne traze nista kad nista nece ispuniti.
pa zasto se raspravljamo cijelo jutro, ovo vam i govorimo
A sta s klubovima koji su to sve uredno placali godinama ili radili na smanjenju istog? Hvala?
njihovi direktori nece u zatvor :salut:
"Kod nas je reprezentacija kao kad dođeš malo na odmor. Kolači, porodica, pokloni i onda idu utakmice i tu si mrtav. Tako je bilo kod nas"

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 15 apr 2014, 15:34

AlemC85 je napisao/la:ti stvarno misliš da niko ne prati to što je Velež počeo raditi kako valja?
Nisam to rek'o.
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

Buu
Kontakt:

Post Postao/la Buu » 15 apr 2014, 21:10

Sto su ovi iz Sirokog ispali budale sto su sve uredno i na vrijeme placali ? :wtf:
NO PYRO NO PARTY

rammstein
Kontakt:

Post Postao/la rammstein » 15 apr 2014, 22:38

Buu je napisao/la:Sto su ovi iz Sirokog ispali budale sto su sve uredno i na vrijeme placali ? :wtf:
nisu ispali, sad ne moraju nista plaćati, mi ostali moramo :)

Eborg
Kontakt:

Post Postao/la Eborg » 15 apr 2014, 22:59

Ja i dalje ne mogu da vjerujem da toliku dramu pravite oko kamata. Ko je redovno placao nije ni imao zatezne kamate tako da nije nista "bezveze platio". A ovo oko glavnice se maksimalno moze oprostiti 30% a to ce mozda samo Sarajevo iskoristiti, ostali ce vracati na duze periode paralelno sa trenutnim porezima uz umanjenje od 20%, 10% ili 0%.

Nije to sad cica-mica gotova prica, trebat ce se dobro iskihati i u roku od 2, 5 ili 10 godina vratiti ono sto inace ide za 20, to je ogromno opterecenje za nase klubove.

Sirokom Brijegu kao redovnom platisi moze biti samo lakse jer ce svi sada morati izdvojiti solidne dijelove iz svojih budzeta da servisiraju ove dugove i samim tim ce manje konkurentni biti na trzistu igraca i samim tim ce vjerovatno imati i malo slabije ekipe.

5-10 hiljada mjesecno je cijena odlicna 3 premijerligaska igraca koja se sad nece moci priustiti. Mozda zavrse u Sirokom Brijegu i takvim klubovima, mozda odu vani u Hrvatsku i Srbiju da traze selameta.

Ponavljam - Siroki Brijeg od ove situacije kada svi odvajaju od usta za dugove moze samo profitirati, nikako nisu "ugrozeni i majorizirani" kako se u tom kraju cesto zna ucviljeno reci.

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 15 apr 2014, 23:37

Ovaj reprogram dugova, kamate, otplata, je samo pocetak skracivanja lige !
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

Eborg
Kontakt:

Post Postao/la Eborg » 16 apr 2014, 00:08

Tesko. To je nadleznost drzavnog saveza i to ne moze proci jer se delegati iz RS ne slazu.

Ovo je proslo na entitetskom nivou, Parlamentu FBiH gdje je postojao dogovor i zajednicki cilj.

Klubovi iz RS i dalje vuku dugove i kamate prema Poreskoj upravi RS.

dino lj
Kontakt:

Post Postao/la dino lj » 16 apr 2014, 10:57

Ja licno nikome nista ne bi oprostio, pa ni mom Zelji.Ako uposlenici klubova nisu u stanju da obezbjede transparantan rad klubova to je njihov problem a ne drzave, zivimo u drzavi gdje ljudi jedva sastavljaju kraj sa krajem i gdje sve vise ljudi rovi po kontejnerima da bi prizivjeli,a oprastamo dugove klubovima ciji igraci voze bijesna auta.Nekako i mogu shvatiti da se otpisu kamate jer ce se otpisati i ostalim privrednim subjektima, ali ne bih otpisao ni 1posto glavnice ni svom ocu rahmetli.Ako se vec ocekuje da se u slucaju otplate duga na vrijeme pojedinim klubovima oprosti do 30 posto glavnice, onda bi bilo posteno bez ikakve ironije da se Siroki oslobodi placanja na duzi period.Samo se u ovako lose uredjenoj zemlji posten poslodavac degradira a onaj sto krsi zakon nagradjuje, zato i jesmo na dnu.
Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil
življenja i ponašanja.

Grdan
Kontakt:

Post Postao/la Grdan » 17 apr 2014, 00:08

Odgovorite ljudima: Sport i otpis dugova

[youtube][/youtube]
Zadnja izmjena: Grdan, dana/u 17 apr 2014, 12:05, ukupno mijenjano 1 put.
http://www.youtube.com/watch?v=0arv0zVWz7s

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 17 apr 2014, 09:18

Dobra emisija sinoc, napokon transparentno izneseni dugovi,
Sloboda najvise pa moj Zeljo, pitari su tu negdje, a iznijelo se u javnost da Olimpic i nije klub bez dugova kao sto pojedinci predstavljaju i za sto su me optuzivali da lazem.
Dakle Olimpic 500.000 KM duga i tacka!
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

Kevin
Kontakt:

Post Postao/la Kevin » 17 apr 2014, 09:20

Grdan je napisao/la:Odgovorite ljudima: Sport i otpis dugova

http://www.federalna.ba/bhs/vijest/95297/16042014" onclick="window.open(this.href);return false;
gdje je video?
HKK ŠIROKI - Ponos Hercegovine ® NK ŠIROKI BRIJEG

Adviser
Kontakt:

Post Postao/la Adviser » 18 apr 2014, 18:28

"Poznajemo njihove kvalitete, ali ne znamo u kojem će sastavu doći u Mostar. Dolaze bez opterećenja, u srijedu su ostvarili plasman u finale Kupa što im donosi određeno zadovoljstvo. Možda će biti i stimulisani od nekih klubova. :roll: Mi moramo biti spremni na sve te stvari, da ne bi napravili pogrešan korak. Na sve načine im želimo uzvratiti za sve ono što smo doživjeli u Zenici, ali prvenstveno moramo misliti na to da osvojimo tri boda.“
http://sportsport.ba/bh_fudbal/karacic- ... rak/129300
Kako me lik nervira sa svojim izjavama, malo je reći. Ludim! :evil: Jedva krpimo svoje troškove a fol ćemo stimulisati nekoga. Kako ima glupe i iritantne izjave da ne povjeruješ. Slavit ću kad dođe dan njegove smjene!
Dževad (Džemal) Begić - Đilda 25.09.1966. - 11.07.1992.

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 18 apr 2014, 18:29

A jel to rekao da ce Zeljo placat nekoga?
"Last time they count me out, what I do Game 6?"

Adviser
Kontakt:

Post Postao/la Adviser » 18 apr 2014, 18:31

Lillard je napisao/la:A jel to rekao da ce Zeljo placat nekoga?
I ti se sad praviš lud! Zna se na koga je mislio. Da ga neće možda Leotar stimulisati?
Dževad (Džemal) Begić - Đilda 25.09.1966. - 11.07.1992.

KenoRob
Kontakt:

Post Postao/la KenoRob » 18 apr 2014, 19:11

treba otvoriti posebnu temu za sve moguce i nemoguce teorije i zavjere u PLBiH cisto onako radi smijeha i sprdancije. znaci ne bi bilo potrebno iko da se pravda za svoj klub ili tako nesto vec cisto da vidimo ko moze bolje bubnut.

evo jedna frishka

Danas Vitez pustio Velezu petardu zbog Zrinjskog tako da se Velezovci naloze i otkinu Zelji bod/ove.

:hmmmmm:

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.