Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

FCS
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - opcenito

Post Postao/la FCS » 15 apr 2014, 11:02

NEMA NEMA DUGOVA, NEMA NEMA DUGOVA, BICE BICE KARANJA

Baja_Zvjerka
Kontakt:

Post Postao/la Baja_Zvjerka » 15 apr 2014, 11:05

Ja tebi velim da u ovoj ligi NIKO nije cist, pa ni Siroki, pa ni Velez, NIKO... Svi su do nekih para dosli na neki nelegalan nacin nekad... 100%, kao sto su pitari preko SDA i direktora EPBiH 98' k'o fol "pozajmili" milion KM, tako ste i vi dobijali sponzorstva od ljudi i firmi koje su sigurno varale ovu drzavu i sl. Dugovi su ostali, kamate su otpisane i receno je evo vam sada prilike, ako ne budete vracali ispadanje vam je, pa eto gledajte sta cete. Na 10 godina potpisan reprogram za poreskom se moze vracati. Mislim da dosta klubova i nije se toliko trudilo jer su znali da ce do ovoga u konacnici doci. Kod nas su politika i sport usko povezani, nazalost...
Tad podiže desnu ruku On, i zapjeva "Željo šampion", Grbavica ust'a cijela, i zastava plavo bijela zaviori južnom tribinom! Đilda LEGENDA !

ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM

maxmore
Kontakt:

Post Postao/la maxmore » 15 apr 2014, 11:06

neroazzurni je napisao/la:
maxmore je napisao/la:Što je najbolje od svega izgleda da državu najviše kradu oni koji se u nju najglasnije kunu, ovo neka bude odgovor na navedeno licimjerstvo. Dobiju besplatne pare od sponzora... i opet useru kvake i dovedu klub do gušenja. Ne morate gasiti klub, idete u niži rang takmičenja, klub je tu. Nema tu izmišljanja vode. Ja kada ne budem mogao otplaćivati svoj kredit meni ode stan, ili je stan moje dobro, ko mi ga smije uzeti.
ti uporan moj kredit moja kamata moja banka moj stan...ohladi covjece, nebitan si kao pojedinac, kao i ja, kao i kevin. prica se o javnom interesu, necemu sto je svacije, al tesko je to vama dole objsnit, vidim samo se vi kacite na ovo, kod vas toga nema, nema javno dobro, samo moje tvoje, markovo, mijino i udri...
Tuzlanska Dita je javno poduzeće, nitko je ne spašava...ili neko drugo poduzeće, primjera ima silu. Ostati će vaš "javni" interes ali po zaslugama u 2,3,4,5 ligi pa pokažite šta znate, na čelu sa nekim drugim sposbnim ljudima. Naravno da je i ovo opraštanje duga politička patka, nekako uvjek pred izbore se krene razgovarati o tome. I šta kada se dugovi ne otplate, kao što se neće otplatiti, onda idemo sa drugom, 3,4,5... fazom pregovora. a kakva je poruka ostalima, koji uredno placaju, koji nemaju duogova itd? Ovo je samo poruka malima da se velikima nista ne moze. Ništa drugo!! Pa tko je još vidio plaćat poreze i obaveze? Idem ja sutra u trgovinu i reći ću onoj ženi tamo na blagajni čuješ, ja više neću plaćat porez jer mi neće ostat onda za sok i benzin. Ajde vi to zaračunajte ovom sirotom iza mene. On će to podmirit, a ja žurim.
Zadnja izmjena: maxmore, dana/u 15 apr 2014, 11:09, ukupno mijenjano 1 put.
Široki . Brate samo Široki!

Nova vatra, staro mjesto, ista nada.

Lištica

..se samo rijeka zove, oj Široki to je ime tvoje

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 15 apr 2014, 11:07

Baja_Zvjerka je napisao/la:Ja tebi velim da u ovoj ligi NIKO nije cist, pa ni Siroki, pa ni Velez, NIKO... Svi su do nekih para dosli na neki nelegalan nacin nekad... 100%, kao sto su pitari preko SDA i direktora EPBiH 98' k'o fol "pozajmili" milion KM, tako ste i vi dobijali sponzorstva od ljudi i firmi koje su sigurno varale ovu drzavu i sl. Dugovi su ostali, kamate su otpisane i receno je evo vam sada prilike, ako ne budete vracali ispadanje vam je, pa eto gledajte sta cete. Na 10 godina potpisan reprogram za poreskom se moze vracati. Mislim da dosta klubova i nije se toliko trudilo jer su znali da ce do ovoga u konacnici doci. Kod nas su politika i sport usko povezani, nazalost...
U redu, ali sta cemo ako se ne budu vracali ti dugovi (a upitno je tko ce ih i koliko vracati)? Hocemo spasavati opet javnim, gradjanskim prihodima, plakati za nekakvim velikanima ili cemo reagirati i smjestiti ih gdje im je mjesto kao sto je slucaj u STVARNIM pravnim drzavama gdje njih prosto zaboli da li je rijec o bivsim prvacima Europe, kamoli tamo nekim dereliktnim i nesredjenim klubovima iz drzave za koju nikoga ne boli briga i iz lige za koju smatraju jednom od najgorih u Europi?
...Život za Široki...

Baja_Zvjerka
Kontakt:

Post Postao/la Baja_Zvjerka » 15 apr 2014, 11:10

ŠB_Fidelis je napisao/la:
Baja_Zvjerka je napisao/la:Ja tebi velim da u ovoj ligi NIKO nije cist, pa ni Siroki, pa ni Velez, NIKO... Svi su do nekih para dosli na neki nelegalan nacin nekad... 100%, kao sto su pitari preko SDA i direktora EPBiH 98' k'o fol "pozajmili" milion KM, tako ste i vi dobijali sponzorstva od ljudi i firmi koje su sigurno varale ovu drzavu i sl. Dugovi su ostali, kamate su otpisane i receno je evo vam sada prilike, ako ne budete vracali ispadanje vam je, pa eto gledajte sta cete. Na 10 godina potpisan reprogram za poreskom se moze vracati. Mislim da dosta klubova i nije se toliko trudilo jer su znali da ce do ovoga u konacnici doci. Kod nas su politika i sport usko povezani, nazalost...
U redu, ali sta cemo ako se ne budu vracali ti dugovi? Hocemo spasavati opet, plakati za nekakvim velikanima ili cemo reagirati i smjestiti ih gdje im je mjesto?
DaBogda ispali iz lige svi koji ne budu vracali! Pruzena je sansa, receno je da do sada i nisu bili u mogucnosti (jer bi bili medijski i drustveno lincovani) jer nikada i nisu pokusali rijesiti problem. Imate sada mogucnost, otplata na 10 godina, svaki mjesec to Zelji npr. izadje oko 8.000 KM, ako to nisu u mogucnosti, nek proglase bankrot i ispadnu u najnizi rang...
Tad podiže desnu ruku On, i zapjeva "Željo šampion", Grbavica ust'a cijela, i zastava plavo bijela zaviori južnom tribinom! Đilda LEGENDA !

ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM

FCS
Kontakt:

Post Postao/la FCS » 15 apr 2014, 11:10

Hajde počnite više plaćati tv taksu ili pristrojbu pa ona serendajte o fudbalu

maxmore
Kontakt:

Post Postao/la maxmore » 15 apr 2014, 11:14

FCS je napisao/la:Hajde počnite više plaćati tv taksu ili pristrojbu pa ona serendajte o fudbalu
Sve obaveze koje mi dobavljač isporuči ja uredno platim. Neka se ta RTV taksa potrudi da mi isporuči ,pored računa, signal ja plaćam odmah. Nećemo se ponašati,kao u slučaju oprosta duga klubovima, ja plaćam da ti u Sarajevu gledaš.
Zadnja izmjena: maxmore, dana/u 15 apr 2014, 11:14, ukupno mijenjano 1 put.

Lištica

Kevin
Kontakt:

Post Postao/la Kevin » 15 apr 2014, 11:14

maxmore je napisao/la:
FCS je napisao/la:Hajde počnite više plaćati tv taksu ili pristrojbu pa ona serendajte o fudbalu
Sve obaveze koje mi dobavljač isporuči ja uredno platim. Neka se ta RTV taksa potrudi da mi isporuči ,pored računa, signal ja plaćam odmah. Nećemo se ponašati,kao u slučaju oprosta duga klubovima, ja plaćam da ti u Sarajevu gledaš.
:thumbup:
HKK ŠIROKI - Ponos Hercegovine ® NK ŠIROKI BRIJEG

FCS
Kontakt:

Post Postao/la FCS » 15 apr 2014, 11:16

Ma nemoj lutko, pa neplaća se signal nego posjedovanje tv prijemnika zato tisu misu ;) ;)

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 15 apr 2014, 11:19

Baja_Zvjerka je napisao/la:
ŠB_Fidelis je napisao/la:
U redu, ali sta cemo ako se ne budu vracali ti dugovi? Hocemo spasavati opet, plakati za nekakvim velikanima ili cemo reagirati i smjestiti ih gdje im je mjesto?
DaBogda ispali iz lige svi koji ne budu vracali! Pruzena je sansa, receno je da do sada i nisu bili u mogucnosti (jer bi bili medijski i drustveno lincovani) jer nikada i nisu pokusali rijesiti problem. Imate sada mogucnost, otplata na 10 godina, svaki mjesec to Zelji npr. izadje oko 8.000 KM, ako to nisu u mogucnosti, nek proglase bankrot i ispadnu u najnizi rang...
Onda u redu, eto im sansa, pa da vidimo tko ustvari radi, a tko maze oci javnosti i vlastitim navijacima vec malo je reci godinama.

Ne zapocinjite s RTV, svega vam, ni ne poznajete taj zakon, a pricate o njemu po defaultu kad treba nesto prigovoriti onako reda radi. Ja sam vec odjavio RTV pristojbu (tocnije dovoljno je samo ''odjaviti'' sve prijemnike) i ne postoji nikakva, znaci da naglasim nikakva, pravna osnova na osnovu cega bi itko, i da naglasim itko, na isti nacin mogao izgubiti taj spor da do toga dodje jer spada pod zakon o potrosacima - lihvarenje.
Mislis da grijesim? :smijeh: Super, javi onima koji su vec takve potukli na sudu kolike su budale u odnosu na tebe.
No, posto kao sto rekoh pravna drzava ne postoji i takvi ocekuju da im se bez pogovora placa porez na budale i lihvarenje, naravno da o tome nista ne bi znali, iako su ovakve sporove bas zbog toga vec uredno gubili. I gubit ce i dalje, jer nemaju nikakvu zakonsku osnovu. Prijatno.
...Život za Široki...

samoposteno
Kontakt:

Post Postao/la samoposteno » 15 apr 2014, 11:20

FCS je napisao/la:Ma nemoj lutko, pa neplaća se signal nego posjedovanje tv prijemnika zato tisu misu ;) ;)
oni bi za 5 markica da im i 40 kanala stave :lol: :lol:

maxmore
Kontakt:

Post Postao/la maxmore » 15 apr 2014, 11:21

FCS je napisao/la:Ma nemoj lutko, pa neplaća se signal nego posjedovanje tv prijemnika zato tisu misu ;) ;)
Nemam TV davno ga odjavio ;)

Lištica

samoposteno
Kontakt:

Post Postao/la samoposteno » 15 apr 2014, 11:23

maxmore je napisao/la:
ako nemas tv imas radio ako nemas u kuci imas u autu ako nemas ni auto imas na mobitelu e tako je svugdje u evropi samo kod vas moze da se neplaca

Kevin
Kontakt:

Post Postao/la Kevin » 15 apr 2014, 11:25

samoposteno je napisao/la:
maxmore je napisao/la:
ako nemas tv imas radio ako nemas u kuci imas u autu ako nemas ni auto imas na mobitelu e tako je svugdje u evropi samo kod vas moze da se neplaca
imas koliko oces ljudi i po Bosni koji ne plaćaju ;)
nemojte samo nas etiketirat

ako moram placat sto me ne tuze? :roll:

neroazzurni
Kontakt:

Post Postao/la neroazzurni » 15 apr 2014, 11:26

pocelo se prelazit sa teme na temu, i sve dok se ne probudi neki moda i pobrise sve...zato bolje hajmo se vratit ligi

al fakat moram ovo pitati, a gdje se to odjavi tv, ne fakat bas me interesuje, gdje to odes i odjavis tv :wtf:
"Kod nas je reprezentacija kao kad dođeš malo na odmor. Kolači, porodica, pokloni i onda idu utakmice i tu si mrtav. Tako je bilo kod nas"

Kevin
Kontakt:

Post Postao/la Kevin » 15 apr 2014, 11:28

samoposteno je napisao/la:
maxmore je napisao/la:
ali ovo nije europa..ovdje su ljudi gladni i bez posla..bez zdravstvenog, bez skolstva, bez cesta, bez bolnica itd itd

ako vec ides tako, u europi klub koji duguje milijune ide u najnizi rang, a ne oprasta mu se nista :nene:

a uostalom..ako ja nemam fix telefon kako ce mi naplatiti :lolno: :lolno:
Zadnja izmjena: Kevin, dana/u 15 apr 2014, 11:30, ukupno mijenjano 1 put.

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 15 apr 2014, 11:29

Lihvarski porezi se ne placaju. Odjave se prijemnici i zivio. Nepovredivost tvog doma je Ustavom zagarantirana, ali isto tako i vozila i svega ostalog, znaci nikakav inspektor tebi NEMA pravo na osnovu toga pretrazivati kucu, vozilo, mobitel ili sto hoce vec, pa nek naplacuje lihvarenje kome hoce.
Ti si vec platio PDV na posjedovanje tih prijemnika, kralju, zasto ti drzava nije oprostila tih 17 posto kada si uzimao te navedene uredjaje?
Ne budi bolan smijesan, ne postoji nikakva pravna osnova po kojoj ti se takvo sto moze naplatiti i sami su **** pojeli i vec izgubili sporove i tuzbe na osnovu toga - krsenje prava potrosaca. I ne, nije stvar ''samo tu'', dogadja se i u zemljama okruzenja, kao i drugdje gdje stvari nisu regulirane zakonom.
Sto bi zeljeznicari rekli, kraj price.
neroazzurni je napisao/la:pocelo se prelazit sa teme na temu, i sve dok se ne probudi neki moda i pobrise sve...zato bolje hajmo se vratit ligi

al fakat moram ovo pitati, a gdje se to odjavi tv, ne fakat bas me interesuje, gdje to odes i odjavis tv :wtf:
Mozes komotno na ovaj nacin :

http://www.hdonweb.com/razno/kako-prest ... -pristojbu" onclick="window.open(this.href);return false;

http://www.narodni-list.hr/posts/13007" onclick="window.open(this.href);return false;

I nitko ti nema pravnu osnovu takvo sto naplatiti.
Zadnja izmjena: ŠB_Fidelis, dana/u 15 apr 2014, 11:31, ukupno mijenjano 2 puta.
...Život za Široki...

Baja_Zvjerka
Kontakt:

Post Postao/la Baja_Zvjerka » 15 apr 2014, 11:30

Joj o cemu vi pricate sada... Ajde ba popustite ima drugih, sportskih tema o kojima se moze diskutovati... kuknjava

ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM

Kevin
Kontakt:

Post Postao/la Kevin » 15 apr 2014, 11:30

neroazzurni je napisao/la:pocelo se prelazit sa teme na temu, i sve dok se ne probudi neki moda i pobrise sve...zato bolje hajmo se vratit ligi

evo imas ovdje upute:
http://www.javno.ba/javno-teme/dosta-je ... platu.html" onclick="window.open(this.href);return false;

:thumbup:

FCS
Kontakt:

Post Postao/la FCS » 15 apr 2014, 11:30

O pravnoj državi i dugovima pričaju oni u čijoj se sredini desi ubistvo, sakriju ubicu, pa ga puste

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.