Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

Kevin
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - opcenito

Post Postao/la Kevin » 15 apr 2014, 09:13

neroazzurni je napisao/la:jelde da trebamo Kevine, ma znam i meni je smijesno za sta se sve izdvaja kes iz drzave, al sta ces, nismo jos dostigli nivo amerike, al doci ce i to, doci ce vrijeme kad cemo prestati davati i za javne kuhinje, koji ce nam klinac i one, idi sirotinjo zaradi sebi pa jedi, cuj od mojih para da jedes :nene:
mijesas kruske i jabuke..
al dobro..necu vise na ovu temu..pitaj nekog ko placa sve obaveze, koga se kaznjava, ko ima radnje itd sto misli o ovome :thumbup:
HKK ŠIROKI - Ponos Hercegovine ® NK ŠIROKI BRIJEG

maxmore
Kontakt:

Post Postao/la maxmore » 15 apr 2014, 09:30

Kevin je napisao/la:
neroazzurni je napisao/la:jelde da trebamo Kevine, ma znam i meni je smijesno za sta se sve izdvaja kes iz drzave, al sta ces, nismo jos dostigli nivo amerike, al doci ce i to, doci ce vrijeme kad cemo prestati davati i za javne kuhinje, koji ce nam klinac i one, idi sirotinjo zaradi sebi pa jedi, cuj od mojih para da jedes :nene:
al dobro..necu vise na ovu temu..pitaj nekog ko placa sve obaveze, koga se kaznjava, ko ima radnje itd sto misli o ovome :thumbup:
Glupa priča. Kralo se godinama, pod maskom ljubavi za voljenim, i sada treba to legalizirati na ovaj ili onaj način. Ili još gore pravile se instant ekipe i trošilo . Zakoni su napisani, ne poštuju se, samo ih treba provoditi. Ako ne uspjevaš poslovati, zna se šta se radi, zatvaraš ili ideš iz početka ...niži rang. Naravno da su pojedinci frustrirani , nitko onog malog čovjeka koji ima STR ne pita za reprogram nego zapečati. Ne morate se ugledati na Široki, ugledajte se na Velež.
Široki . Brate samo Široki!

Nova vatra, staro mjesto, ista nada.

Lištica

..se samo rijeka zove, oj Široki to je ime tvoje

rammstein
Kontakt:

Post Postao/la rammstein » 15 apr 2014, 09:31

Kevin je napisao/la:
nije tacno da eša kruške i jabuke... sasvim dobar presjek je napravio
Sport, posebno fudbale je od društvenog značaja i promocije zemlje, djeca koja se bave sportom neće završiti na ulici itd.
To sto nasi politicari i stranke su dovele neke ili vecinu klubova do bankrota preko svojih ljudi perući novac to je za suda, ali otpis kamata, KAMATA , je sasvim normalna stvar.... dakle neces platiti to sto nisi imao TAD novac ali sad MORAS ili te nema samo bez kamata
,

maxmore
Kontakt:

Post Postao/la maxmore » 15 apr 2014, 09:34

rammstein je napisao/la:
Kevin je napisao/la:
Sport, posebno fudbale je od društvenog značaja i promocije zemlje, djeca koja se bave sportom neće završiti na ulici itd.
To sto nasi politicari i stranke su dovele neke ili vecinu klubova do bankrota preko svojih ljudi perući novac to je za suda, ali otpis kamata, KAMATA , je sasvim normalna stvar.... dakle neces platiti to sto nisi imao TAD novac ali sad MORAS ili te nema samo bez kamata
,
Istina, ali igraš nižu ligu. Istina je i promocija, ali zašto da neki klub promovira nekoga u EU ili gdje već i da se tamo priča ne primaju plaću, nema... Neka ga promovira klub koji je pošteno radio i izgradio. Neće nestati "klub" samo će doći oni koji su sposobni i znaju, ne šupljaci i lopine.

Lištica

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 15 apr 2014, 09:51

rammstein je napisao/la:
Kevin je napisao/la:
,
Stani malo, to tehnicki i moze stajati, medjutim i ''djeca'', odnosno ljudi koji se bave radom u nekoj firmi i sl. koja ima dugovanja takodjer nece zavrsiti na ulici da im se oprastaju dugovi. Samo sto nece. Selektivnost.
To sve u redu, ali za to netko mora odgovarati, jer eto isto kao sto su ti politicari i stranke doveli ih tu gdje jesu, sada nagradjuju sami svoju vlastitu nesposobnost time da ih amnestiraju, a od toga nema nista, jer kao sto Kevin rece, nemaju bolan za platiti prenociste za momcad, a ne da odjednom sada pocnu vracati dugove.
Od toga nema nista. Nemas novca? Izvoli kreni ispocetka, pocni lagano vracati dugove koliko mozes, kreni unutar svojih okvira (odlican primjer za to je Velez, koji danas skoro da nema dugova, a isli su bas ispravnim putem), a nemoj se k.urciti nekakvom velicinom i fiktivne ugovore i obveze potpisivati koje unaprijed ZNAS da neces platiti, kao ni porez. To je za mene ''lie by omission'', jer kao sto rekoh, ti sam si svjestan sta mozes, a sta ne mozes ispuniti, znaci svjesno ides na prevaru pa ti to ne smeta da npr. dovedes pet igraca kojima nemas namjere platiti sve dok te ne dovedu na sud i blokiraju ti racun zato sto si se sam tu doveo, a onda krivis svakoga drugog osim sebe samog i trazis oprost.
...Život za Široki...

Kevin
Kontakt:

Post Postao/la Kevin » 15 apr 2014, 10:17

rammstein je napisao/la:
Kevin je napisao/la:
,
kako nije?
usporedjujuci kulturu ili jos gore javnu kuhinju gdje ljudi se bore za goli zivot sa klubom koji duguje milijune, klubom koji je imao sponzore, gdje su se vrtile pare ali su pokradene..usporedba za 10, nema sta..znaci on pokrao tamo sve zivo oko kluba i u klubu, nabio dug i sad mu oprosti..a ovamo usporedjivat sa javnom kuhinjom je u najmanju ruku bezobrazno..ili sa ljudima koji se bore za zivot goli, nemaju im djeca sta jest..prodaje krompir na cesti pa mu inspekcija dodje i potjera ga..ma ajd ne bulaznite ovdje sta vam je..koga boli **** za sport kad ljudi nemaju sta jesti..sve se pokralo sto se moglo pokrast, drzava iz mjeseca u mjesec dize neke kredite..ja ne vidim te pomake za koje oni kredite dizu...di su ceste? di su radna mjesta? di su skole? fakulteti? gdje taj novac ide a strajk za strajkomm..zna se gdje ide..odoh previse u politiku..

a ovo za djecu, ne stoji..ako ce on zavrsavat na ulici on ce zavrsit trenirao ili ne, prije ili kasnije..i opet sto je najzalosnije i taj sport ce trenirat oni koji IMAJU, a oni koji nemaju bi onda po defaultu trebali na ulici zavrsiti? ili? ista je situacija i u širokom i u sarajevu i u zenici..

naravno da je sport ok, da je od drustvenog znacaja ali nije najvazniji..proritet bi trebalo biti kako spasiti ekonomiju, kako ljude zaposliti, kako rjesiti strajkove u skolama itd, a ne oprastat lopovima i time se bavimo vec godinu dana i hit vijest u drzavi..

covjece, Zemaljski muzej u sarajevu zatvoren..to je tuga..ko ce tu pomoc? tko ce spasiti? bolnice nemaju lijekova pa ljudi sami moraju kupovat itd itd :thumbdown:

stvarno necu vise na ovu temu pisat..nema smisla i na kraju krajeva boli me k..a kome ce oprastat kome nece ovi lopovi i gadovi sa vrha.. :salut:

FCS
Kontakt:

Post Postao/la FCS » 15 apr 2014, 10:25

Ovdje se radi o naplati duga a ne o oprostu jer marke nebi dobili da su tražili isplatu kompletnog duga. Ovako će država dobito 8 milki

Baja_Zvjerka
Kontakt:

Post Postao/la Baja_Zvjerka » 15 apr 2014, 10:34

Neki ljudi su fkt licemjeri i ne vide dalje od sopstvenog nosa... Onaj se uhvatio firmi i ljudi, kakve ba to veze ima sa sportom... Sport je od sireg drustvenog znacaja, zna se da ovi dugovi guse klubove vec godinama a uskoro SIGURNO ne bi mogli ni dobiti licencu, i sta treba ugasiti mozda Zelju, Sarajevo, Slobodu, Celik, itd. itd.? Ok, placali ste, svaka vam cast, ali nekako se ovo moralo rijesiti! Rijesenje nije u gasenju klubova nego u njihovom dizanju na noge, a od toga ce onda i cijelo drustvo vrlo vjerovatno imati koristi u buducnosti. Ovako ce se mnogi sada potruditi pa vratiti pare koje duguju. Po meni jedino nije posteno i ovo oprastanje glavnice, jer kitari kojima su pare dosle k'o grom iz vedra neba ce najvise profitirati, odnosno otpisace im se i 30% glavnice ako gospodar uplati potrebne pare i jedino sa te strane nije posteno prema ostalim redovnim platisama koji nemaju dugova... Reci ce, mogli su upravljati tim parama, da, tacno je, oni nisu, ali isto tako morali su brinuti za licencu, pa ne otici u Evropu, pa nositi se sa tuzbama igraca, pa ih pustati djaba, pa raskidati ugovore, pa praviti sigurno razne ustupke, moliti za pare da vrate nekome, itd. itd. Ovo je bio jedini moguci nacin da se klubovima olaksa put do cistih racuna i koliko toliko postavljanja na vlastite noge... Klub koji nema dugova je i puno interesantniji potencijalnim investitorima. Daj prestanite vise porediti neke ublehaske fiktivne firme, firme kojima poslodavci kradu i licno se bogate sa ovim dobrim potezom za fudbal i sport u cjelini...

Ljudi koji su doveli klubove do dugova trebaju za to odgovarati... Kako kada nema jedinstvenog zakona o sportu, sumnjam i da krivicni zakon se bavi ovim segmentom poslovanja, iz razloga sto to nije bilo strogo klubovi i ljudi koji su rukovodili su mogli raditi sta su htjeli. Nama je potreban zakon o sportu, nama je potrebno udruzenje klubova, nama je potrebna liga sa 10 ili 12 klubova, nama su potrebni investitori, ovo je samo mali korak ka tome... Zakon o sportu, uopsteno povoljniji uslovi za klubove, manji nameti na njihove budzete, veca izdvajanja za sport, otpis dijela nekog poreza ako se pomogne klubovima, ali i tu paziti na pronevjere novca, lazno finansiranje, kontrolisanje firmi, i onda se opet vracamo na ovu drzavu, uslove koji vladaju u njoj, mutave firme koje posluju kako im se cefne, varaju, povezane sa politicarima, strankama, itd. itd. Uglavnom ja ne ocekujem taj zakon i uopste bolju situaciju u sportu uopce, zato vidim ovaj zakon dobrim jer omogucava klubovima da na naki nacin stanu na svoje noge prodajom vlastitih igraca, trazenjem potencijalnih investitora, i sl.
Zadnja izmjena: Baja_Zvjerka, dana/u 15 apr 2014, 10:42, ukupno mijenjano 1 put.
Tad podiže desnu ruku On, i zapjeva "Željo šampion", Grbavica ust'a cijela, i zastava plavo bijela zaviori južnom tribinom! Đilda LEGENDA !

ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM

neroazzurni
Kontakt:

Post Postao/la neroazzurni » 15 apr 2014, 10:35

Kevin je napisao/la:
prije bih rekao da ti brkas pojmove jer poredis javna preduzeca(udruzenja) sa privatnim sektorom, to dvoje je neuporedivo
ja upravo radim u jednoj takvoj firmi(privatnoj) koja placa poreze i obaveze, koja se kaznjava i znam sta gazda misli na temu otpisao KAMATA udruzenjima. I moja firma je u banani i stizu je dugovi, ali te dugove je napravio moj gazda, umjesto da placa poreze on je sebi gradio vikendice i kupovao jahte i auta(prepisivao na druge) i kad drzava dodje po svoje on ce proglasit stecaj i svak sebi, nema on namjeru prodat dvije vikendice i vratit dug. Znas ko ce se pocesat po guzici zbog propadanja firme, samo nas nekoliko zaposlenih, ostale boli patka.
E sve ovo je slicno i u drzavnim firmama(udruzenjima), mislim na isti se nacin kralo, ali ta udruzenja su svacija, ta udruzenja su vlasnistvo svih nas gradjana grada/drzave i nema niko pravo ugasit(kao sto ima moj gazda svoju firmu) i uskratit nama nase. Nego cemo fino napravit istragu ko je odgovoran, ko je sebi pravio vikendice, to oduzet i naplatit se. Posto je drzava postavljala ljude na celo tog udruzenja, samim time je i krivac za nastalu situaciju, e onda ce drzava i da pomogne da se ispravi stvar

ja cu govorit u ime Celika, jer je to moj klub i poznajem situaciju, i reci cu vam da smo mi godinama ispastali zbog ovih dugova, ne kako neki ovdje tvrde da smo mi uzivali neplacajuci porez, dok su ostali jadni placali sve na vrijeme, pa kud ces vece patnje nego izboris Europu i ne mozes ici jer imas dugova, jer si blokiran. dakle drzava je kenjala sa Celikom prale se pare, dobijali se izbori i sad kao treba Celik ugasit i ko nam yebe mater. e pa nece moci, kako god su krali sad ce nam i pomoci, i fakat ne vidim u cemu je toliki problem da nam se otpisu kamate ako cemo poceti uredno VRACATI dug. na kraju krajeva, to se uradilo i sa CZ i Partizanom i u Hrvatskoj, samo se ovdje neka polemika povela, neka moralisanja. kad ce sreca ne pitate se vi
s druge strane, siguran sam da bi drzava isto i uradila sa nekom privatnom firmom, rado ce joj oprostiti kamatu ako ce uredno vracati glavnicu, jer koja je korist od propadanja firme, nema ni kamata ni glavnice
"Kod nas je reprezentacija kao kad dođeš malo na odmor. Kolači, porodica, pokloni i onda idu utakmice i tu si mrtav. Tako je bilo kod nas"

maxmore
Kontakt:

Post Postao/la maxmore » 15 apr 2014, 10:36

FCS je napisao/la:Ovdje se radi o naplati duga a ne o oprostu jer marke nebi dobili da su tražili isplatu kompletnog duga. Ovako će država dobito 8 milki
Eh kada će doći taj dan da mi banka pošalje čestitku kojom me obavještava da mi više neće računati kamate, samo dug. To bi bilo pošteno!

Lištica

Kevin
Kontakt:

Post Postao/la Kevin » 15 apr 2014, 10:40

neroazzurni je napisao/la:
Kevin je napisao/la:
prije bih rekao da ti brkas pojmove jer poredis javna preduzeca(udruzenja) sa privatnim sektorom, to dvoje je neuporedivo
ja upravo radim u jednoj takvoj firmi(privatnoj) koja placa poreze i obaveze, koja se kaznjava i znam sta gazda misli na temu otpisao KAMATA udruzenjima. I moja firma je u banani i stizu je dugovi, ali te dugove je napravio moj gazda, umjesto da placa poreze on je sebi gradio vikendice i kupovao jahte i auta(prepisivao na druge) i kad drzava dodje po svoje on ce proglasit stecaj i svak sebi, nema on namjeru prodat dvije vikendice i vratit dug. Znas ko ce se pocesat po guzici zbog propadanja firme, samo nas nekoliko zaposlenih, ostale boli patka.
E sve ovo je slicno i u drzavnim firmama(udruzenjima), mislim na isti se nacin kralo, ali ta udruzenja su svacija, ta udruzenja su vlasnistvo svih nas gradjana grada/drzave i nema niko pravo ugasit(kao sto ima moj gazda svoju firmu) i uskratit nama nase. Nego cemo fino napravit istragu ko je odgovoran, ko je sebi pravio vikendice, to oduzet i naplatit se. Posto je drzava postavljala ljude na celo tog udruzenja, samim time je i krivac za nastalu situaciju, e onda ce drzava i da pomogne da se ispravi stvar

ja cu govorit u ime Celika, jer je to moj klub i poznajem situaciju, i reci cu vam da smo mi godinama ispastali zbog ovih dugova, ne kako neki ovdje tvrde da smo mi uzivali neplacajuci porez, dok su ostali jadni placali sve na vrijeme, pa kud ces vece patnje nego izboris Europu i ne mozes ici jer imas dugova, jer si blokiran. dakle drzava je kenjala sa Celikom prale se pare, dobijali se izbori i sad kao treba Celik ugasit i ko nam yebe mater. e pa nece moci, kako god su krali sad ce nam i pomoci, i fakat ne vidim u cemu je toliki problem da nam se otpisu kamate ako cemo poceti uredno VRACATI dug. na kraju krajeva, to se uradilo i sa CZ i Partizanom i u Hrvatskoj, samo se ovdje neka polemika povela, neka moralisanja. kad ce sreca ne pitate se vi
s druge strane, siguran sam da bi drzava isto i uradila sa nekom privatnom firmom, rado ce joj oprostiti kamatu ako ce uredno vracati glavnicu, jer koja je korist od propadanja firme, nema ni kamata ni glavnice
ok..svatko ima svoje misljenje..
ja pri svome stojim..i sam kazes prale se pare, dobijali izbori...kad su krali sad neka i pomognu..znaci opravdavas bezakonje dok god je tebi/vama dobro..

živi bili pa vidjeli koliko ce ih vratiti o ovakav dug sa svim ovim pomocima..eto..bas me zanima :mrgreen:

FCS
Kontakt:

Post Postao/la FCS » 15 apr 2014, 10:40

Baja_Zvjerka je napisao/la:Neki ljudi su fkt licemjeri i ne vide dalje od sopstvenog nosa... Onaj se uhvatio firmi i ljudi, kakve ba to veze ima sa sportom... Sport je od sireg drustvenog znacaja, zna se da ovi dugovi guse klubove vec godinama a uskoro SIGURNO ne bi mogli ni dobiti licencu, i sta treba ugasiti mozda Zelju, Sarajevo, Slobodu, Celik, itd. itd.? Ok, placali ste, svaka vam cast, ali nekako se ovo moralo rijesiti! Rijesenje nije u gasenju klubova nego u njihovom dizanju na noge, a od toga ce onda i cijelo drustvo vrlo vjerovatno imati koristi u buducnosti. Ovako ce se mnogi sada potruditi pa vratiti pare koje duguju. Po meni jedino nije posteno i ovo oprastanje glavnice, jer kitari kojima su pare dosle k'o grom iz vedra neba ce najvise profitirati, odnosno otpisace im se i 30% glavnice ako gospodar uplati potrebne pare i jedino sa te strane nije posteno prema ostalim redovnim platisama koji nemaju dugova... Reci ce, mogli su upravljati tim parama, da, tacno je, oni nisu, ali isto tako morali su brinuti za licencu, pa ne otici u Evropu, pa nositi se sa tuzbama igraca, pa ih pustati djaba, pa raskidati ugovore, pa praviti sigurno razne ustupke, moliti za pare da vrate nekome, itd. itd. Ovo je bio jedini moguci nacin da se klubovima olaksa put do cistih racuna i koliko toliko postavljanja na vlastite noge... Klub koji nema dugova je i puno interesantniji potencijalnim investitorima. Daj prestanite vise porediti neke ublehaske fiktivne firme, firme kojima poslodavci kradu i licno se bogate sa ovim dobrim potezom za fudbal i sport u cjelini...
POTPIS

maxmore
Kontakt:

Post Postao/la maxmore » 15 apr 2014, 10:46

Što je najbolje od svega izgleda da državu najviše kradu oni koji se u nju najglasnije kunu, ovo neka bude odgovor na navedeno licimjerstvo. Dobiju besplatne pare od sponzora... i opet useru kvake i dovedu klub do gušenja. Ne morate gasiti klub, idete u niži rang takmičenja, klub je tu. Nema tu izmišljanja vode. Ja kada ne budem mogao otplaćivati svoj kredit meni ode stan, ili je stan moje dobro, ko mi ga smije uzeti.

Lištica

neroazzurni
Kontakt:

Post Postao/la neroazzurni » 15 apr 2014, 10:48

ja pri svome stojim..i sam kazes prale se pare, dobijali izbori...kad su krali sad neka i pomognu..znaci opravdavas bezakonje dok god je tebi/vama dobro..

živi bili pa vidjeli koliko ce ih vratiti o ovakav dug sa svim ovim pomocima..eto..bas me zanima :mrgreen:
pa ko opravdava covjece, vidis da sam napisao da ih treba procesuirati, a po tebi je jedini posten nacin da se klub unisti, ugasi, izbrise...to ce jedino tebe zadovoljiti i tvoju neku pravdu. svaka ti cast

ma i ja sumnjam da ce se nesto puno vise vracati, ali eto daje se neka nada, daje se neka mogucnost, nesto se uradilo
najlakse je po tvom gasi sve do temelja i vozdra, e pa tako se islo i sa zemaljskim...
"Kod nas je reprezentacija kao kad dođeš malo na odmor. Kolači, porodica, pokloni i onda idu utakmice i tu si mrtav. Tako je bilo kod nas"

Fafaron
Kontakt:

Post Postao/la Fafaron » 15 apr 2014, 10:49

Evo hajde otpisat ce kamate,ali ljudi moji zar vi mislite da ce se dug vracat?Da su imali novca oni bi ga i dosada vracali.Neki klubovi su igrali i u "europi" i ako si duzni preko guse,zasto nisu vracali dugove od novca sto su dobili u tim takmicenjima?Lako je tudjim k.urcem gloginje mlatit(zaduzis se do pm dovedes igraca i osvojis titulu).Ja bi u jednom slucaju samo otpisao kamate,ako npr u roku od60 mjeseci isplatis glavnicu onda ti se kamata otpisuje.Zasto onda klubovima koji su placali na vrijeme nebi vratili odredjeni dio novca?Neko kaze Velez vaki naki i gori,kad cete vi u europu,nema vas nigdje,bla bla bla,mogao je Velez zaduziti se kao Zeljo npr,uzet par titula i biti duzan par miliona,nisu to uradili nego su vratili glavnicu i skoro sve kamate(ostalo je jos nesto sitno,naspram ostalih mizerna cifra).Da nezaboravim i Siroki koji uvijek sve na vrijeme isplacuje i ima najorganiziraniji Sportski kolektiv.Prema takvim klubovima ovaj zakon nije fer i posten.

Nego da se osvrnem na jos jednu temu.Ovo sto Zeljini simpatizeri i Manijaci natezu nesto nebili nas dobili u Mostaru.
Kazete dobar odnos nasih klubova,koji dobar odnos?Onaj dobri odnos kad ste nas fino i divno gurnuli prema 2. ligi? ili mozda onaj dobri odnos kad nam niste mogli nista 1. pol ni uz pomoc sudije pa je sudija u tunelu djelio crvene kartone igracima veleza?ili mozda onaj dobri odnos kad smo bili pali k. za usi pa ste se kalili na nama kad ste stigli?
Hercegovka loza,hasis trava,neka zivi Mostar nasa drzava!

neroazzurni
Kontakt:

Post Postao/la neroazzurni » 15 apr 2014, 10:52

maxmore je napisao/la:Što je najbolje od svega izgleda da državu najviše kradu oni koji se u nju najglasnije kunu, ovo neka bude odgovor na navedeno licimjerstvo. Dobiju besplatne pare od sponzora... i opet useru kvake i dovedu klub do gušenja. Ne morate gasiti klub, idete u niži rang takmičenja, klub je tu. Nema tu izmišljanja vode. Ja kada ne budem mogao otplaćivati svoj kredit meni ode stan, ili je stan moje dobro, ko mi ga smije uzeti.
ti uporan moj kredit moja kamata moja banka moj stan...ohladi covjece, nebitan si kao pojedinac, kao i ja, kao i kevin. prica se o javnom interesu, necemu sto je svacije, al tesko je to vama dole objsnit, vidim samo se vi kacite na ovo, kod vas toga nema, nema javno dobro, samo moje tvoje, markovo, mijino i udri...

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 15 apr 2014, 10:53

FCS je napisao/la:
Baja_Zvjerka je napisao/la:Neki ljudi su fkt licemjeri i ne vide dalje od sopstvenog nosa... Onaj se uhvatio firmi i ljudi, kakve ba to veze ima sa sportom... Sport je od sireg drustvenog znacaja, zna se da ovi dugovi guse klubove vec godinama a uskoro SIGURNO ne bi mogli ni dobiti licencu, i sta treba ugasiti mozda Zelju, Sarajevo, Slobodu, Celik, itd. itd.? Ok, placali ste, svaka vam cast, ali nekako se ovo moralo rijesiti! Rijesenje nije u gasenju klubova nego u njihovom dizanju na noge, a od toga ce onda i cijelo drustvo vrlo vjerovatno imati koristi u buducnosti. Ovako ce se mnogi sada potruditi pa vratiti pare koje duguju. Po meni jedino nije posteno i ovo oprastanje glavnice, jer kitari kojima su pare dosle k'o grom iz vedra neba ce najvise profitirati, odnosno otpisace im se i 30% glavnice ako gospodar uplati potrebne pare i jedino sa te strane nije posteno prema ostalim redovnim platisama koji nemaju dugova... Reci ce, mogli su upravljati tim parama, da, tacno je, oni nisu, ali isto tako morali su brinuti za licencu, pa ne otici u Evropu, pa nositi se sa tuzbama igraca, pa ih pustati djaba, pa raskidati ugovore, pa praviti sigurno razne ustupke, moliti za pare da vrate nekome, itd. itd. Ovo je bio jedini moguci nacin da se klubovima olaksa put do cistih racuna i koliko toliko postavljanja na vlastite noge... Klub koji nema dugova je i puno interesantniji potencijalnim investitorima. Daj prestanite vise porediti neke ublehaske fiktivne firme, firme kojima poslodavci kradu i licno se bogate sa ovim dobrim potezom za fudbal i sport u cjelini...
POTPIS
Pa bolan isti ti pojedinci su se bogatili i imali osobni interes u klubovima kojima se otpisuje ta kamata, isti ti i isti takvi su uzeli novac, to je naprosto cinjenica covjece bozji.
Treba razlikovati dobar potez za nogomet i fakticki nagradu za kriminal i nesposobnost, jer, tko kazneno goni i kome odgovaraju oni sto su dosli i nabili taj dug dodatno, pokrali sta su mogli, uzeli novac sponzora, i otisli svojim putem? Ta ista drzava koja ih amnestira mozda?
Isto kao sto je netko uzeo novca u tim ublehaskim, fiktivnim firmama, i oni koji su na celu tih klubovi bili, a ZNALI su koje su im obveze i sta mogu i sta ce ustvari i platiti, pa su mesetarili fiktivnim iznosima i prisvajali sebi dobit.
Jasno kao dan.
Ne moraliziram, iznosim samo cinjenice. Ja sutra da upanem u probleme sa svojim kreditom, tko to ce meni kamate otpisati, a evo nemam ni fiktivnu firmu niti koga kradem? Nema smisla. Proglasio bi bankrot, kao i bilo koji drugi subjekt u pravnoj drzavi i to bi bilo to. Medjutim, posto pravna drzava ne postoji...
Ovo je samo prenesen primjer, ali je primjer kako se osjeca obicni covjek u ovoj drzavi, obespravljeni radnik, odnosno prosjecni gradjanin Bosne i Hercegovine. Puca njemu sto je drzava oprostila nekome dug, kamatu, ili nesto deseto. Njemu je i dalje isti trosak zivota, samo sto mu jasno porucuju ovi na vlasti da je on apsolutno nebitan i nevazan u svemu tome i da se danas, sutra kad njemu bude stani, pani, ne moze ovakvom cemu nadati s obzirom da tebi ovakva drzava koci uopce da otvoris kakvo poduzece, manje ili vece, sa milijun propisa, regulacija, prireza, poreza, taksa, manjka ulaganja i poticaja, kamoli da to poduzece ili pojedinac danas sutra ima nekakvu sigurnost i zastitu iste.

Mene samo zivo zanima hoce li se taj dug ustvari vracati. Evo, u redu, kamate otpisane, medjutim od cega to ce vracati ovi glavnicu ako je ni dosad nisu vracali? Smijesno.
Zadnja izmjena: ŠB_Fidelis, dana/u 15 apr 2014, 10:56, ukupno mijenjano 3 puta.
...Život za Široki...

Baja_Zvjerka
Kontakt:

Post Postao/la Baja_Zvjerka » 15 apr 2014, 10:53

maxmore je napisao/la:Što je najbolje od svega izgleda da državu najviše kradu oni koji se u nju najglasnije kunu, ovo neka bude odgovor na navedeno licimjerstvo. Dobiju besplatne pare od sponzora... i opet useru kvake i dovedu klub do gušenja. Ne morate gasiti klub, idete u niži rang takmičenja, klub je tu. Nema tu izmišljanja vode. Ja kada ne budem mogao otplaćivati svoj kredit meni ode stan, ili je stan moje dobro, ko mi ga smije uzeti.
Koga boli k. za tebe i tvoj stan, osim tebe i tvoje porodice, u tome je poenta... 500.000 ljudi boli briga za Zeljom ili za Sarajevom, i to je to opste dobro... Da ne bi doveo klub do ispadanja u nizi rang (Jer to nije 1 klub, vec 10 klubova) onda pronalazis nacine da im pomognes da stanu na svoje noge... Ako budemo ulazili u to ko je kako vracao pare, ko se kako finansirao od samog osnivanja lige, pokradenim parama, donacijama, pronevjerama, onda bi ligu igrali Butmir, Podgrmec i Tosk...

@sb_fidelis, napisao sam dodatak na prosloj stranici koji se tice toga sto govoris... Ako je mogla Hrvatska (za koju pretpostavljam da mislis da je pravna, evo sad su i u EU) otpisati dugove, onda mozemo i mi koji nismo pravna drzava...
Zadnja izmjena: Baja_Zvjerka, dana/u 15 apr 2014, 10:56, ukupno mijenjano 1 put.
Tad podiže desnu ruku On, i zapjeva "Željo šampion", Grbavica ust'a cijela, i zastava plavo bijela zaviori južnom tribinom! Đilda LEGENDA !

ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM

Kevin
Kontakt:

Post Postao/la Kevin » 15 apr 2014, 10:55

neroazzurni je napisao/la:

pa ko opravdava covjece, vidis da sam napisao da ih treba procesuirati, a po tebi je jedini posten nacin da se klub unisti, ugasi, izbrise...to ce jedino tebe zadovoljiti i tvoju neku pravdu. svaka ti cast

ma i ja sumnjam da ce se nesto puno vise vracati, ali eto daje se neka nada, daje se neka mogucnost, nesto se uradilo
najlakse je po tvom gasi sve do temelja i vozdra, e pa tako se islo i sa zemaljskim...
ma procesuirat ce ih ****..isti ti sad sjede u ovom parlamentu i glasaju..lopov do lopova..
nema mene sta zadovoljiti..kako ne kuzis..nemam nista od ovog niti me zanima..

mene ce zadovoljiti kad budemo imali Ligu 10 a i to ce doci mescini nikad..

tko jos moze biti sretan da se neki klub gasi? :roll:

pa eto spomenu ti zemaljski..vidjet cemo kad ce se tu pomoc :mrgreen:

prvi bi bio da se oprosti dug i da ovi vracaju novac ali da taj novac ide u zdravstvo, skolstvo itd, znaci direkt ulaganje u poboljsanja, infrastrukturu itd ali ne..ko i vrati (a mislim da nece nitko) onaj tamo ce ćopit sebi i napraviti vikendicu negdje..

nažalost..
stanje je alarmantno..neznam koliko su ljudi toga svjesni ... ovi se bakcu glupostima, a ovamo ti covjek dolazi iz Konjica, Bugojna, Jablanice itd stopom pita da ti pocisti oko kuce, prekopa bascu itd da mu das dnevnicu da imaju djeca sta jest..

e **** ti sport i klubove.. :(

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 15 apr 2014, 11:00

Baja_Zvjerka je napisao/la:
Koga boli k. za tebe i tvoj stan, osim tebe i tvoje porodice, u tome je poenta... 500.000 ljudi boli briga za Zeljom ili za Sarajevom, i to je to opste dobro... Da ne bi doveo klub do ispadanja u nizi rang (Jer to nije 1 klub, vec 10 klubova) onda pronalazis nacine da im pomognes da stanu na svoje noge... Ako budemo ulazili u to ko je kako vracao pare, ko se kako finansirao od samog osnivanja lige, pokradenim parama, donacijama, pronevjerama, onda bi ligu igrali Butmir, Podgrmec i Tosk...

@sb_fidelis, napisao sam dodatak na prosloj stranici koji se tice toga sto govoris... Ako je mogla Hrvatska (za koju pretpostavljam da mislis da je pravna, evo sad su i u EU) otpisati dugove, onda mozemo i mi koji nismo pravna drzava...
Ma kakva Hrvatska i pravna drzava, sta ti je ziv bio, bivsi premijer im sjedi u zatvoru zbog veleizdaje i mase afera od kojih bi dovoljna bila samo FIMI Medija i Ina/Mol da dozivotno provede zivot iza resetki, a aktualni premijer se sramoti sa Linicem, Segonom, Merzel Lovric, kakva pravna drzava? Hrvatska je (osim Zagreba koji je POJAM i cijelina sam za sebe, da se razumijemo, nikakve veze sa Hrvatskom nema, NIKAKVE) jos veca smijurija nego BiH, samo sto ima nesto visi standard i eto kao nekakav EU status, pa ja samim time evo drzavljanin Europe. Pih.
Mislis da su gradjani Hrvatske bili za oprost dugova njihovim sportskim kolektivima? Malo sutra.

Razumijem ja sve vas, ali ne mogu ne primijetiti da se ovo jednostavno selektivno vrsi. Ako nekome zvuci to kao moraliziranje, e pa sta cu mu ja, eto moraliziram onda.
No ja samo kazem, hrpa ljudi i firmi nema, niti ce ikada imati ovakvu nekakvu mogucnost, zapecatit ce se zbog 1000 KM duga ili neispravne fiskalne kase, a ovdje se vrte milijunske cifre i to je svima normalno jer je ''u interesu nogometa u BiH''. Valjda je onda i u interesu preispitati poslovanje tih PRAVNIH i GOSPODARSKIH subjekata, naci i uhititi odgovorne i kazniti novcano ili zatvorskom kaznom?

U interesu je da se gore navedeni ugledaju na Velez sto se tice tih vracanja dugova jer je jedan odlican primjer kluba koji je imao probleme, dugove, ali je krenuo lagano prvo sa polazista da su svjesni za sta imaju, a sta nemaju para, nisu se zaduzivali pretjerano, nisu fantazirali i dovodili igrace sa fiktivnim astronomskim ugovorima, zadovoljili su se sa stabilizacijom i oporavkom, krenuli su sa poboljsanjem uvjeta, reprogramiranjem duga i ustvari VRACANJEM istog za razliku od pojedinih ''velikana'', i sad realno bi dogodine isti bio bez dugova, i onda im ovi maltene pljunu u lice na ovaj nacin?
Potom je u interesu da se ugledaju na Široki Brijeg sto se tice dosljednosti i ozbiljnosti i profesionalizma te poslovanja. TEK ONDA ce imati smisla ova odluka, no ja cisto sumnjam da ce ista takvi nauciti ili da ce sad najednom poceti vracati dugove, kad to godinama nisu radili.

Ali glavno je da kada dodje npr. Europa i licence pocnu pljuvati i osipati paljbu po svima onima koji ispunjavaju svoje uvjete da ih ima, toboze, zamisli licemjerja, netko ih pokrada nesto i nesto im oduzima. O ironijo...
Zadnja izmjena: ŠB_Fidelis, dana/u 15 apr 2014, 11:06, ukupno mijenjano 1 put.
...Život za Široki...

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.