Manchester United FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88

Nitro
Kontakt:

Re: FC Manchester United

Post Postao/la Nitro » 14 apr 2014, 19:42

slika

Najbolji golman svijeta. :clap: :bow:
Going on up to a spirit in the sky...
It's where I'm gonna go when I die...
And when I die and they lay me to rest...
I'm gonna go on the piss with Georgie Best!!

red devil88
Kontakt:

Post Postao/la red devil88 » 14 apr 2014, 19:49

Ne znam Van Gal je dobar ali cisto sumnjam da ce Moyes dobit otkaz , a i ne bi mi se svidjalo da pocnemo mjenjati trenere nakon 1 neuspjele sezone ,
Glory Glory Man United !!! :D

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 14 apr 2014, 20:19

Ne mogu se nacuditi kako Cartman simpatizira Junajted kada je ocigledno da svrsava na juznjacke igrace i juznjacke taktike. Nani, Anderson, Rafael... pa Mata... pa onaj cigan Murinjo. Previse da bi bilo slucajno. Puno lakse je gledati i pratiti Real i Barsu nego ocekivati da Junajted bude tehnicki prefinjena ekipa. Junajted takav nikada nije bio! U Junajtedu su uvijek brzina i agresivnost bili ispred tehnike.

Igru graditi oko Mate? Kakva suluda zamisao. Pa on je slabiji igrac od Silve koji isto tako nije top klasa. Slabiji je i od Oskara. On nije igrao nikada dobro kao sto je igrao Kagava u Dortmundu. Da je neka super igracina, prepoznao bi to Murinjo. Tacno se zna sta moze i koliko moze Mata. Nije njemu 20 godina pa da mozemo pricati kako se Murinjo mozda zajebao.

Mata je dobar, mozda i dosta dobar. Nista vise od toga. On nije igrac koji ce donositi trofeje. To mogu igraci poput Persija i Runija. Mata samim tim nema sta traziti na ceneru kada je tu Runi. Moze jedino ako Runi ode u napad.

Treba hitno dovesti dva centralna vezna i vidjeti sta ce onda biti. Mozda nekim cudom i Kagava proradi. Tesko je igrati sa trulom sredinom.

RJWG

Bice promjena.

Odlaze Ferdinand i Vidic. Mozda ode i Evra. To je skoro cijela zadnja linija. Ako ode Evra, lijevi bek mora doci, a mozda i jedan stoper. Ako budu dovodili stopera uslov treba biti solidna tehnika. Moja zelja je Humels :).

Na Gigsa se vise ne moze ozbiljno racunati. Otisao je i Anderson. Svi su svjesni da je Kleverli panj. Flecer i Kerik su potrosena. Felaini je drvo. Dakle, bilo bi neozbiljno dovesti samo jednog veznog igraca. Potrebna su DVA.

Dakle, moguce je da dodju cetri nova igraca. To je vec pola tima.

Sto se tice odlaska Mojsa. Nisam za to osim ako zamjena nije Klop. Niko drugi ne dolazi u obzir.
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 14 apr 2014, 20:28

Valencia je napisao/la:
Igru graditi oko Mate? Kakva suluda zamisao. Pa on je slabiji igrac od Silve koji isto tako nije top klasa. Slabiji je i od Oskara. On nije igrao nikada dobro kao sto je igrao Kagava u Dortmundu. Da je neka super igracina, prepoznao bi to Murinjo. Tacno se zna sta moze i koliko moze Mata. Nije njemu 20 godina pa da mozemo pricati kako se Murinjo mozda zajebao.
Dalje nisam citao. Mata je bio fantastican prosle sezone, dobar i sezonu prije toga. Daleko bolji od nivoa Kagawe, prosle sezone je bio najbolji igrac lige nakon Balea, Suareza i van Persia.

Imao si bisera, kao da van Gaal nikad nista znacajno nije osvojio (a lik osvojio sve zivo), ali ovo ti je mozda vrhunac karijere.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

R.J.W.G.
Kontakt:

Post Postao/la R.J.W.G. » 14 apr 2014, 21:09

Valencia je napisao/la: RJWG

Bice promjena.

Odlaze Ferdinand i Vidic. Mozda ode i Evra. To je skoro cijela zadnja linija. Ako ode Evra, lijevi bek mora doci, a mozda i jedan stoper. Ako budu dovodili stopera uslov treba biti solidna tehnika. Moja zelja je Humels :).

Na Gigsa se vise ne moze ozbiljno racunati. Otisao je i Anderson. Svi su svjesni da je Kleverli panj. Flecer i Kerik su potrosena. Felaini je drvo. Dakle, bilo bi neozbiljno dovesti samo jednog veznog igraca. Potrebna su DVA.

Dakle, moguce je da dodju cetri nova igraca. To je vec pola tima.

Sto se tice odlaska Mojsa. Nisam za to osim ako zamjena nije Klop. Niko drugi ne dolazi u obzir.
Istina odlaze kapiteni, i u njihovim odlaskom ne gubimo samo na onom tehničkom dijelu nego sigurno i na psihološkom. Ipak, ne mogu se oteti dojmu da su i Evra i Vidić u pojedinim trenutcima ove sezone djelovali dosta letargično kao da su već spremali kofere za novu sredinu. Ne osuđujem iste, već su na izmaku svojih karijera, sezona je prošla i obojica su igrači koji su previše dobrog donijeli ovom timu i želim im svu sreću u nastavku. Naravno da ovdje mislim i na Ferdinanda, ali eto još uvijek nije zvanično da ide na kraju sezone, dok je za ovu dvojicu izgleda gotova stvar.
Ipak, u Jonesu smo dobili odličnog štopera a mislim da su i Smalling i Evans svojim partijama prošle sezone kupili i najveće kritičare (Smalling i ove, kada je igrao na poziciji štopera, i u buduće samo tu i mora igrati). Mislim da se i te kako ozbiljno može računati na njih, ako se tome doda i Keane iz omladinske akademije, uz ostanak Ferdinanda vrlo moguće da ne dovedemo nikog što se tiče pozicije štopera.
Lijevi bek je pozicija broj jedan koju treba pojačati za Moyesa, ali eto nije uspio dovesti svog ljubimca Baynesa i tu sigurno možemo očekivati pojačanje.
Ipak, tim se brani na sredini terena i to je najveća boljka. To si već nekoliko puta nabrojao idealne kandidate za te pozcijie (braća Bender, Koke, Herrera, i ostali da ih ne nabrajam), ali dolaskom Fellainija ljetos, 99% sam ubijeđen da dolazi samo jedan veznjak. Ako bude jedan od ovih, možemo se šopat u gu*icu. :mrgreen:
Stoga, bez obzira na odlaske, mišljenja sam da ćemo dovesti dva provjerena igrača na pozicijama centralnog veznog i lijevog beka. Uzevši u obzir današnje cijene, trebaće tu dosta love za kvalitetna pojačanja.
A sigurno će tu biti još nekoliko mladih igrača, koje ipak ne bih ubrojao u neka pojačanja koja će imati bitnu ulogu naredne sezone, ali ko zna. :)
Iskren da budem, volio bih da griješim pa da dovedemo i četri nova provjerena igrača, ali nekako mi djeluje nestvarno da se pokuša uklopiti to sve za ovo kratko vrijeme. :shifty:
LUHG!

Belmin6
Kontakt:

Post Postao/la Belmin6 » 14 apr 2014, 21:19

@RJWG Super napisano. Sve na mjestu, samo mislim ipak da ce se dovoditi jedan štoper. Mislim da Rio ide u Ameriku, ili ce se možda vratiti u WH. Sigurno Moyes želi novog lijevog beka, ali mislim da želi i da ostavi Evru u ekipi. Naravno njegova minutaža ce biti uveliko umanjena, sad da li bi Evra na to pristao, treba da vidimo. Što se tice pozicije CM, mislim da cemo dovesti malog Carvalha iz Sportinga. Mali stvarno obecava, a njegov posao bi trebao da bude ono za što smo doveli Fellainija, ali ovaj to tanko radi. Kreativac, možda, ako izleti opet kakav "Mata" na toj poziciji. I to je to za ovo ljeto. Ako Nani ode, možda budu tražili novo krilo.

R.J.W.G.
Kontakt:

Post Postao/la R.J.W.G. » 14 apr 2014, 21:30

Belmin6 je napisao/la:@RJWG Super napisano. Sve na mjestu, samo mislim ipak da ce se dovoditi jedan štoper. Mislim da Rio ide u Ameriku, ili ce se možda vratiti u WH. Sigurno Moyes želi novog lijevog beka, ali mislim da želi i da ostavi Evru u ekipi. Naravno njegova minutaža ce biti uveliko umanjena, sad da li bi Evra na to pristao, treba da vidimo. Što se tice pozicije CM, mislim da cemo dovesti malog Carvalha iz Sportinga. Mali stvarno obecava, a njegov posao bi trebao da bude ono za što smo doveli Fellainija, ali ovaj to tanko radi. Kreativac, možda, ako izleti opet kakav "Mata" na toj poziciji. I to je to za ovo ljeto. Ako Nani ode, možda budu tražili novo krilo.
Ma za Evru sam nekako siguran da ide jer je Berbatov nakon svog dolaska u Monako izjavio da se posavjetovao s Evrom i da mu je ovaj preporučio klub koji želi trofeje u skorijoj budućnosti. Nema sumnje da je i Evra u kontaktu s ljudima iz Monaka i vrlo moguće da će se pridružiti Berbi na ljeto! Istini za volju, Moyes je po svom dolasku počeo tražiti lijevog beka što je sigurno uticalo na Evru da već lagano zaključuje svoju priču u Unitedu i tu se pored njegovih godina može tražiti razlog njegovih ispodprosječnih partija ove sezone. :)
Od one Sneijder sage prije par godina, kad sam ga već zalio s nekoliko đavola, ne pratim više te tračeve i pisanja medija o mogućim pojačanjima. Lijepo je to sve pročitati i zamisliti kako bi izgledalo u Unitedu, ali vjerujem samo onome što potvrdi zvanična stranica kluba i to je to. :D
LUHG!

Ethel
Kontakt:

Post Postao/la Ethel » 14 apr 2014, 21:57

James Wilson postigao novi gol za U21 tim :cool:
Forever and ever, we’ll follow the boys, of Man United, The Busby Babes.
#MFFL
Som-Hi Barça

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 14 apr 2014, 22:05

Ethel je napisao/la:James Wilson postigao novi gol za U21 tim :cool:
Zasluzuje da debituje prije kraja sezone.

Lampard8
Kontakt:

Post Postao/la Lampard8 » 14 apr 2014, 22:11

Nitro je napisao/la:slika

Jel ovo maturska mu :?: :P
Za Čelik i Zenicu,
za crno i crveno,
za naše voljeno,
mi pjevamo...

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 14 apr 2014, 22:13

Cartman

Onaj Murinjo kojeg toliko cijenis je otpisao Matu. Znaci, otpisao je ofanzivnog veznog igraca iako je na toj poziciji najtanji. Ima potrosenog Lamparda i jos neizbrusenog Oskara. Deficitiran je na toj poziciji i opet je skontao da mu Mata ne moze pomoci. Pametnom dosta.

Dobar je igrac, to ne sporim. Neka ga je Junajted doveo, bit ce od koristi. Al od njega praviti kljucnu figuru i ocekivati titule je budalastina.

RJWG

Jednu cinjenicu vrijedi istaci i o njoj razmisliti. Mojs se usrao, usrali su se ljudi iz klupskog vodstva. Svi se pitaju je li ova ekipa dovoljno dobra da ostvari ocekivanja. Doveli su Felainija i Matu, nista se nije promijenilo. Ovaj prvi je kardinalna greska.

Mozda ih sve ovo navede da iz straha za buducnost dovedu malo vise igraca i pokusaju ubrizgati novu energiju i kvalitet u posrnulu ekipu.

Mozda krenu po Rojsa, Fabregasa ili nekim slicnim igracem. Mozda ih strah za buducnost na to navede. Arsenal je uvijek rezonski kupovao, dok onaj put Venger nije doveo 6-7 igraca za dva dana nakon katastrofalnog poraza od Junajteda. Mozda u Junajtedu kontaju da je potrebno tim ozbiljnije rekonstruisati.

Ne mogu nista tvrditi. Mozda si u pravu. Mozda dovedu dva, tri, cetri ili pet igraca. Bice zanimljivo pratiti. Klub je u gadnoj situaciji.
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

Nitro
Kontakt:

Post Postao/la Nitro » 14 apr 2014, 22:18

Lampard8 je napisao/la:
Nitro je napisao/la:slika

Jel ovo maturska mu :?: :P
Igrač mjeseca je slika mu je to.

R.J.W.G.
Kontakt:

Post Postao/la R.J.W.G. » 14 apr 2014, 22:32

Valencia je napisao/la:
RJWG

Jednu cinjenicu vrijedi istaci i o njoj razmisliti. Mojs se usrao, usrali su se ljudi iz klupskog vodstva. Svi se pitaju je li ova ekipa dovoljno dobra da ostvari ocekivanja. Doveli su Felainija i Matu, nista se nije promijenilo. Ovaj prvi je kardinalna greska.
Mata je počeo da igra u posljednjih par tekmi kako se od njega očekuje i već se promjene i te kako mogu vidjeti i sigurno da ćemo ga gledati u najboljem izdanju sljedeće sezone. A za Fellainija se nikako ne mogu složiti, izgleda s većinom ovdje.
Ne mogu da vjerujem da je za 11 utakmica koliko je počeo ove sezone u Premieršipu i 4 u Ligi prvaka uspio toliko nisko pasti u vašim očima da je već kardinalna greška. Pa nije moguće da je sve ono dobro što je uradio u Evertonu i zbog čega je došao u United nestalo nakon jedne sezone koju su obilježile povrede istog? Uvijek se sjetim Vidića i njegove katastrofalne debitantske sezone, pa i na Carricka su ovdje bacali drvlje i kamenje što hoće reći da se svakome može desiti jedna loša sezona. Pa hajde ako Moyes griješi, nema šanse da i WIlmots griješi pa mu je uvijek starter u onako jakoj konkurenciji u reprezentaciji Belgije?
LUHG!

Skyline
Kontakt:

Post Postao/la Skyline » 14 apr 2014, 22:53

Za Fellainia se slazem, opcenito je problem kod nase raje sto donose nekakve brze osude, nebitno jel se radi o nekim losim ili dobrim stvarima..
GGMU!
Beckham... into Sheringham... and Solskjær has won it! 1999!

Nitro
Kontakt:

Post Postao/la Nitro » 14 apr 2014, 22:59

Ne trebaju nam pojačanja. Samo da hoće ovaj Rooney otići i RvP da dobije priliku Chicha. Ja bih stavio Fellainija na štopera a Smalling na centralnog veznog.
Zadnja izmjena: Nitro, dana/u 14 apr 2014, 23:00, ukupno mijenjano 1 put.

Gusar1995
Kontakt:

Post Postao/la Gusar1995 » 14 apr 2014, 22:59

Ma dobar Fella, samo raja od njega očekuje neku kreativnost, pasove u dubinu i sl

nego čitam daće City navodno biti izbačen iz Lige Prvaka, da li će onda 5 mjesto voditi u LP ili će Engleska pak imati samo tri predstavnika?

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 14 apr 2014, 23:00

Nitro je napisao/la:Ne trebaju nam pojačanja. Samo da hoće ovaj Rooney otići i RvP da dobije priliku Chicha.
Neka ide i Chicha, vjerujem u Wilsona. :cool:

Nitro
Kontakt:

Post Postao/la Nitro » 14 apr 2014, 23:03

Cartman je napisao/la:
Nitro je napisao/la:Ne trebaju nam pojačanja. Samo da hoće ovaj Rooney otići i RvP da dobije priliku Chicha.
Neka ide i Chicha, vjerujem u Wilsona. :cool:
Šta igra taj Wilson. Mali je igračina.

rooney19
Kontakt:

Post Postao/la rooney19 » 14 apr 2014, 23:08

Nitro je napisao/la:Ne trebaju nam pojačanja. Samo da hoće ovaj Rooney otići i RvP da dobije priliku Chicha. Ja bih stavio Fellainija na štopera a Smalling na centralnog veznog.
:shock: :wtf: :wtf: :crazy: :thumbdown:

majestic24
Kontakt:

Post Postao/la majestic24 » 14 apr 2014, 23:10

Samo da se odg na ovo da mata nedonosi trofeje.

Apsolutno se slazem s tim...on nedonosi trofeje,niti Rooney,Van persie,Ronaldo ,Messi...vec ih donosi TIM!!

Sta bi Ronaldo u Unitedu bio da mu nije bilo Rooneya ,Vidica,Ria i Scholesa??

Sta bi Van Persie prosle godine uradio da nije bilo Rooneya??

Sta bi Messi uradio bez Xavija,Inieste,Alvesa???
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13

..:::The Black Mamba Strikes Again::...

Zaključano

Natrag na “Manchester United FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.