Safet Sušić - Pape

Ajax
Kontakt:

Re: Safet Sušić - Pape

Post Postao/la Ajax » 14 apr 2014, 12:09

damir_82 je napisao/la:
Koji to igrac ne igra za nas a mogao bi podici kvalitet reprezentacije? Pazi, ne zelim nabrojana imena, vec igrace koji ce PODICI KVALITET....(Arslanagic je pokrenuo proceduru oko papira, a i upitno je da li bi podigao kvalitet...)
Osim Arslanagica to je trenutno samo jedan igrac. A da bi mozda imao kvalitet za prvih 15 igraca. A to je Besic. Kojem je jedini minus da "trenutno" igra u losoj ligi. Sve druge je super za njegove godine. Svi ostali su za popunjavanja kadra od 15-23 mjesta. Kao sto fkv123 rece. Jedino imamo malo razlicito misljenje. Kako taj kadar od 15-23 mjesta popuniti.
Zadnja izmjena: Ajax, dana/u 14 apr 2014, 12:12, ukupno mijenjano 2 puta.

damir_82
Kontakt:

Post Postao/la damir_82 » 14 apr 2014, 12:10

fkv123 je napisao/la:@damir_82, na šta konkretno misliš?
Mislim na to da smo od sastojaka koji ne spadaju u vrhunske, ipak dobili vrhunski proizvod!

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 14 apr 2014, 12:14

donniedarko je napisao/la:
calcio je napisao/la:Sta je danasnja matrica za pljuvacinu, to sto Susic ne zove po 40 novih igraca? :mrgreen:

Skoro na svakom okupljanju bude neki novi igrac. Protiv Egipta su na primjer bila dvojica ali ste ga napali i jos uvijek ga napadate zbog toga. Hebo lud zbunjenog... :crazy:
Izvukao si to sad :roll: prica je bila sto se ne organizuje neka praksa okupljanja potencijalnih reprezentativaca i njihovo neposredno testiranje pred takmicenje kako bi mogli povesti najbolje . :thumbup:

Kako je ojacao repku s pozivom te dvojce ? Jesmo li dobili na kvaliteti ? Mozda tu negdje lezi razlog napadanja :hmmmmm:
Protiv SAD debitovao Bico, protiv Lihtenstajna Izet, protiv Argentine Seo, protiv Egipta Hadzic i Tino.
Ovo je zadnjih 5 okupljanja. Znaci 5 debitanata.
Naravno bilo je i ranije puno novih igraca, od Svrake, Stevanovica, do Lulica, Mujdze i ostalih. Neki su postali standardni i podigli kvalitet i konkurenciju a neki nisu. Tako to ide. Hoce li biti nesto od ove dvojice najnovijih debitanata ce pokazati vrijeme.

damir_82
Kontakt:

Post Postao/la damir_82 » 14 apr 2014, 12:16

Ajax je napisao/la:
damir_82 je napisao/la:
Koji to igrac ne igra za nas a mogao bi podici kvalitet reprezentacije? Pazi, ne zelim nabrojana imena, vec igrace koji ce PODICI KVALITET....(Arslanagic je pokrenuo proceduru oko papira, a i upitno je da li bi podigao kvalitet...)
Osim Arslanagica to je trenutno samo jedan igrac. A da bi mozda imao kvalitet za prvih 15 igraca. A to je Besic. Kojem je jedini minus da igra u losoj ligi. Sve druge je super za njegove godine.
Ok, znaci zamjeramo Susicu sto ne zove Arslanagica i Besica i time ojaca nasu reprezentaciju?!

Arslanagic nema nase papire, sto znaci da ne moze biti pozvan...Razgovaralo se, promijenice sportsko drzavljanstvo i vjerovatno u skorijoj buducnosti i debitovati za nas...Dakle, razloga za pljuvanje bas i nema....

Slucaj Besic....Jel znate ko je zvao Besica u A reprezentaciju? Safet Susic glavom i bradom! Besic moze samo pojacati konkurenciju na poziciji zadnjeg veznog, a to nije jednako "kvalitet vise"!

Nemamo potencijalnog reprezentativca koji bi odmah mogao da uskoci umjesto nekog od ovih standardnih i da taj segmenat igre podigne na veci nivo...

fkv123
Kontakt:

Post Postao/la fkv123 » 14 apr 2014, 12:16

Kao na primjer? Možda Hajrović je u pitanju? Do tada, mladi reprezentativac Švicarske, debitanta za A reprezentaciju. Možda Bičakčić? Obojica spadaju u tih 15-16 što sam ranije naveo, ovo ostalo je goli prosjek. Pozovi koga god, isto će biti. Mi kvalitetnih fudbalera nemamo. Kao što Sušić sam kaže, nekako sastavi spisak od 21-22 igrača i onda poslije toga je suša katastrofalna.

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 14 apr 2014, 12:24

damir_82 je napisao/la:
Slucaj Besic....Jel znate ko je zvao Besica u A reprezentaciju? Safet Susic glavom i bradom! Besic moze samo pojacati konkurenciju na poziciji zadnjeg veznog, a to nije jednako "kvalitet vise"! Nemamo potencijalnog reprezentativca koji bi odmah mogao da uskoci umjesto nekog od ovih standardnih i da taj segmenat igre podigne na veci nivo...
Ne slazem se za Besica. Kada budemo igrali protiv jakih reprezentacija. Sto znaci sa dvojicom zadnjih veznih. Jedan ce ocigledno bit Salihovic, mada ni Kolasinac nebi bio nista losiji. Drugi bi po Papetovom planu trebao da bude jedini priblizno pravi razbijac a to je Zahirovic. Posto Zahirovic ne igra. Jedini igrac koji lici na pravog razbijaca je Besic. ( i Salatic ali njega smo se odrekli i nemislim vise o njemu pisati ) I on bi ako se pokaze kao kvalitet u prijateljskim. Mogao da uskoci momentalno u prvih 11 protiv jacih ekipa. On nebi bio toliko potreban. Kada bi Susic pomakao Kolasinca na zadnjeg veznog koji je pravi razbijac. Tada bi mogao lijepo da upari Kolasinca i Medunjanina protiv jacih reprezentacija Argentine, Nigerije.

fkv123
Kontakt:

Post Postao/la fkv123 » 14 apr 2014, 12:31

Bešić je izuzetan fudbaler. Morao je nazadovati da bi napredovao. On je imao nekih bubica na kojima, nadamo se, poradio. Pitanje je koliko je Madjarska donijela njegovom razvoj ili oduzela? Nemamo niti jednu jaču utakmicu, u zadnje vrijeme, po kojoj bi mogli potvrditi. On, ako je onaj kao protiv Mexica, bi trebao bez frke da konkuriše za prvih jedanaest početkom Juna.

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 14 apr 2014, 12:35

fkv123 je napisao/la:Bešić je izuzetan fudbaler. Morao je nazadovati da bi napredovao. On je imao nekih bubica na kojima, nadamo se, poradio. Pitanje je koliko je Madjarska donijela njegovom razvoj ili oduzela? Nemamo niti jednu jaču utakmicu, u zadnje vrijeme, po kojoj bi mogli potvrditi. On, ako je onaj kao protiv Mexica, bi trebao bez frke da konkuriše za prvih jedanaest početkom Juna.
Tako je. Sve se slazemo. U sljedece dvije prijateljjske treba pocet od pocetka da se vidi. Dali posjeduje kvalitet ili ne. Ako zadovolji. A Zahirovic nastavi igrati tako malo kao dosad. On bi mogao cak da konkurise za prvih 11 protiv jacih timova. Gdje je potrebno pojacat obranu u veznoj liniji.( To Medunjanin sam ne moze. Posebno ne Medunjanin i Salihovic zajedno. Potreban je minimalno jedan pravi razbijac od te dvojice ) S punim pravom ispred Zahirovica. A njegov klub je nebitan. Ako Besic pocne bar jednu utakmicu na SP. I odigra dobro. On 90% mijenja klub poslje SP. I dobivamo igraca za sljedecih 10 godina. Na za nas, najdeficitarnoj poziciji.

donniedarko
Kontakt:

Post Postao/la donniedarko » 14 apr 2014, 12:43

damir_82 je napisao/la:
Na kvaliteti smo dobili sa Kolasincem...Lulicem...Mujdzom...Sa prekomandom Harisa na mjesto zadnjeg veznog igraca...
Umjesto Avdije kao back-up igraca na poziciji desnog bocnog , mogao se npr. isprobati Jahic zbog njegove trenutacne forme ( ako vec Avdiju zamisljamo kao igraca koji sluzi kao zamjena ako nesto krene po zlu , zasto ne bi pozvali za tu ulogu Jahica koji moze u istoj funkciji pokriti vise pozicija nego Avdija , logicki bila bi mudrija odluka i to mjesto bi bilo bolje iskoristeno )

Na mjestu zadnjeg veznog iracionalno je ignorisan Salatic koji je , naglasavam mozda , mogao biti nase rjesenje na DM-u ( mogu pretpostaviti razloge zasto je ignorisan ali realno to nije imalo nikakve veze sa terenom i sa igrackom kvalitetom nase repke ) Tu je i Besic , nepravedno zapostavljen , pokazao se u repci kao pojacanje , igra redovno i zasto on ne bi zauzeo mjesto Tine Susica , s obzirom da sad znamo da bi nam Tino mogao samo pomoci u ofanzivnoj vezi ? Mislim da bi podigli kvalitet !

Ne nazire se rjesenje za treceg napadaca .Tu imamo nekog izbora , mozemo se vratiti na nase veterane u vidu Muslimovica ili pozvati nekog mladog igraca kao npr. Hodzica . Mogli bi razmisliti i o varijanti u kojoj bi isprobali Eldina Hadzica buduci da i on moze pokriti vise pozicija na terenu . ( Pa ako vec tom logikom pravdamo pozive Avdiji zasto nebi isto to uradili i u napadu ) .

Ovo je samo dio igraca o kojima se treba voditi racuna. Ne tvrdim da bi ista od ovoga trebalo biti definitivno ali upravo zbog ove price o provjeravanju igraca , mogla bi iskociti dva ili tri imena s kojom bi spremniji docekali SP. A mi ne bi nista izgubili s tim . :D :thumbup: Mogli mi sastaviti manje vise respektabilnu klupu s kojom bi manje brinuli ako bi se eventualno desilo nesto nepredvidivo .
Zadnja izmjena: donniedarko, dana/u 14 apr 2014, 12:57, ukupno mijenjano 1 put.

Braveheart23
Kontakt:

Post Postao/la Braveheart23 » 14 apr 2014, 12:49

Do kojeg datuma Susic treba predati siri spisak za SP?

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 14 apr 2014, 12:53

Braveheart23 je napisao/la:Do kojeg datuma Susic treba predati siri spisak za SP?
Svi do 1.5. jedino Pape do 10.5 :lol:
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

damir_82
Kontakt:

Post Postao/la damir_82 » 14 apr 2014, 12:58

bhsport je napisao/la:
Braveheart23 je napisao/la:Do kojeg datuma Susic treba predati siri spisak za SP?
Svi do 1.5. jedino Pape do 10.5 :lol:
Pa ti poslije pricaj "Ne valja Pape!" :D

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 14 apr 2014, 14:38

Sve su prilike da ce on zaboravit saopstit spisak.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

1988risha
Kontakt:

Post Postao/la 1988risha » 14 apr 2014, 15:11

Važno je učestvovati... :bih: Ja očekujem da ćemo igrati sa istom ekipom kao i u kvalifikacijama,bez zadnjeg veznog,Vedo na krilo... i važno je da ne primimo 4-5.. 2 KOMADA će zadovoljit i Argentince i nas... A onda poslije zadnje tekme ćemo pričati kako nam je sreća okrenula leđa i kako je nigerija sretnija od nas,a mi smo baksuzi...
Ti nisi više san.
Ti si suza iz sna Bossanium moja Bossnium moja.
Bolna mi ne bila.
Ti privjesak ničiji nisi.Ni čest. Ni prćija.
Bosna si bila.Bosna ćeš biti.Bosna bosanska sva.
Osvajača tvojih silnih tko više i imena zna?

donniedarko
Kontakt:

Post Postao/la donniedarko » 14 apr 2014, 15:17

1988risha je napisao/la:Važno je učestvovati... :bih: Ja očekujem da ćemo igrati sa istom ekipom kao i u kvalifikacijama,bez zadnjeg veznog,Vedo na krilo... i važno je da ne primimo 4-5.. 2 KOMADA će zadovoljit i Argentince i nas... A onda poslije zadnje tekme ćemo pričati kako nam je sreća okrenula leđa i kako je nigerija sretnija od nas,a mi smo baksuzi...
Operi sebi mozak i budi uvjeren u magiju Susica , uzivat ces kako god :D

1988risha
Kontakt:

Post Postao/la 1988risha » 14 apr 2014, 15:21

1988risha je napisao/la:Važno je učestvovati... :bih: Ja očekujem da ćemo igrati sa istom ekipom kao i u kvalifikacijama,bez zadnjeg veznog,Vedo na krilo... i važno je da ne primimo 4-5.. 2 KOMADA će zadovoljit i Argentince i nas... A onda poslije zadnje tekme ćemo pričati kako nam je sreća okrenula leđa i kako je nigerija sretnija od nas,a mi smo baksuzi...
To ti je isto ko što Torcida vjeruje da može osvojit HNL sa Avdijom i Sušićem juniorom :D Svake godine nadanja,a onda im Dynamo gruhne 5 u pola s lukom :lol:
Ti nisi više san.
Bolna mi ne bila.

donniedarko
Kontakt:

Post Postao/la donniedarko » 14 apr 2014, 15:35

1988risha je napisao/la:
To ti je isto ko što Torcida vjeruje da može osvojit HNL sa Avdijom i Sušićem juniorom :D Svake godine nadanja,a onda im Dynamo gruhne 5 u pola s lukom :lol:
Istina nije bitna , moras vjerovati ...
slika

rikimo
Kontakt:

Post Postao/la rikimo » 15 apr 2014, 17:31

Samopouzdanje je važan dio uspjeha. Mene je Pape već uvijerio da sigurno prolazimo.

http://www.dodaske.ba/sport/fudbal/1280 ... zimo-dalje

Čovjek ne prestaje popnavljati jedno te isto već mjesec, dva... Sad samo još trebamo skočiti, hop smo već rekli. :bih:

Još sam načuo da se sprema pozvati Antona Maglicu :lol: :lol: :lol:

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 15 apr 2014, 18:11

rikimo je napisao/la:

Još sam načuo da se sprema pozvati Antona Maglicu :lol: :lol: :lol:
Momciluka iz Ajduka, dao citavih 11 golova ove sezone u super jakoj HNL i Hrvatska mu je sigurno na prvom mjestu. Odma na spisak!
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

1988risha
Kontakt:

Post Postao/la 1988risha » 15 apr 2014, 18:19

Sreća pa je do SP još 59 dana,inače klupa bi nam bila cijela HNK.Hajduk :D
Ti nisi više san.
Bolna mi ne bila.

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.