Manchester United FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88

majestic24
Kontakt:

Re: FC Manchester United

Post Postao/la majestic24 » 14 apr 2014, 12:02

Ni Liverpool ove sezone nije imao nikakve sanse da dodje do top 4 s Rodgersom,a na kraju ce uzeti titulu.

Nama treba trener koji ima autoritet .
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13

..:::The Black Mamba Strikes Again::...

red devil88
Kontakt:

Post Postao/la red devil88 » 14 apr 2014, 12:04

Ne znam koliko je pametno dati Moyesu odkaz jer ne vidim koga mozemo dovesti na njegovo mjesto . Jer ako sad dovedemo nekog novog trenera treba ce i njemu sezona adaptacije i odma mozemo pisati propalo za iducu sezonu.
Glory Glory Man United !!! :D

Belmin6
Kontakt:

Post Postao/la Belmin6 » 14 apr 2014, 12:04

majestic24 je napisao/la:Ni Liverpool ove sezone nije imao nikakve sanse da dodje do top 4 s Rodgersom,a na kraju ce uzeti titulu.
Jes, a kako su završili prošle godine ? BR je bio gori od svih prethodnika, a gledaj šta sad covjek radi. Samo je trebalo strpljenja.

majestic24
Kontakt:

Post Postao/la majestic24 » 14 apr 2014, 12:16

red devil88 je napisao/la:Ne znam koliko je pametno dati Moyesu odkaz jer ne vidim koga mozemo dovesti na njegovo mjesto . Jer ako sad dovedemo nekog novog trenera treba ce i njemu sezona adaptacije i odma mozemo pisati propalo za iducu sezonu.
To nije nas psao da trazimo trenera,ali ako bude dolazio neko drugi,sigurno nece biti neki anonimus ili prosjecan trener vec svjetska klasa
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13

..:::The Black Mamba Strikes Again::...

red devil88
Kontakt:

Post Postao/la red devil88 » 14 apr 2014, 12:21

majestic24 je napisao/la:
red devil88 je napisao/la:Ne znam koliko je pametno dati Moyesu odkaz jer ne vidim koga mozemo dovesti na njegovo mjesto . Jer ako sad dovedemo nekog novog trenera treba ce i njemu sezona adaptacije i odma mozemo pisati propalo za iducu sezonu.
To nije nas psao da trazimo trenera,ali ako bude dolazio neko drugi,sigurno nece biti neki anonimus ili prosjecan trener vec svjetska klasa
Svakom treneru treba vrijeme da nametne svoje metode inacin rada , ja iskreno nebi mogao prezalit i sl sezonu , to hocu da kazem . Rijetki treneri donese instant uspjeh
Glory Glory Man United !!! :D

R.J.W.G.
Kontakt:

Post Postao/la R.J.W.G. » 14 apr 2014, 14:49

Cartman je napisao/la:E moj Mata, kako mi je samo zao da takav majstor mora igrat pod Moyesom. Covjek koji zasluzuje Kloppa, Guardiolu, Fergusona ili Mourinha. A on dobije ovog neandertalca koji igru gradi oko Valencie, Younga i njima slicnim.
Ti baš mrziš Moyesa i koristiš svaku priliku da blatiš ili njega ili Rooneya. Pa David ga je i doveo u klub i od tad skoro da nije propustio minutu na terenu i konačno ulazi u pravu formu od prije godinu-dvije. Ne znam šta si gledao protiv Newcastlea i Ville, ali svaka akcija je uključivala Matu, tako da ti ta priča ne pije vode.
Ako Moyes "istraje" s svojim planom da definitivno pređemo na 4-2-3-1 formaciju, i dovede adekvatna pojačanja, prije svega na poziciji sredine terena, uz ovakav ofanzivni arsenal u obliku: Rooneya, RvP, Mate, Kagawe i Januzaja mogli bi vrlo brzo pisati hvalospjeve o Unitedu.
LUHG!

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 14 apr 2014, 14:50

Belmin6 je napisao/la:
Cartman je napisao/la:"In 05 we played on counter-attack, defended a lot & got our points on the board early & managed to hang on. This time, we're doing it the opposite way around. We're pleasing on the eye, playing good football & coming on strong."
Sve je do stila igre menadjera i njegovog sistema. Po ovome, ni Mourinho nije ništa bolji. Sve u bobu Osman pogodio kako se zasniva igra Mourinha.
Uz razliku da Mourinho ima rezultate, dok ovaj igra grozno i ima prosjecne rezultate.

A Mourinho zna igrat itekako ofanzivno kad ima igrace za to, kao sto je radio u Realu. I Cityu je ocitao lekciju na Ettihadu uz sjajnu igru. Samo primitivci mogu rec da je to bila defanzivna igra. To je bilo takticki savrseno. Takav majstor je na rubu finala LP i osvajanja lige sa napadacima koji su losiji od Hernandeza.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 14 apr 2014, 14:53

R.J.W.G. je napisao/la:
Cartman je napisao/la:E moj Mata, kako mi je samo zao da takav majstor mora igrat pod Moyesom. Covjek koji zasluzuje Kloppa, Guardiolu, Fergusona ili Mourinha. A on dobije ovog neandertalca koji igru gradi oko Valencie, Younga i njima slicnim.
Ti baš mrziš Moyesa i koristiš svaku priliku da blatiš ili njega ili Rooneya. Pa David ga je i doveo u klub i od tad skoro da nije propustio minutu na terenu i konačno ulazi u pravu formu od prije godinu-dvije. Ne znam šta si gledao protiv Newcastlea i Ville, ali svaka akcija je uključivala Matu, tako da ti ta priča ne pije vode.
Ako Moyes "istraje" s svojim planom da definitivno pređemo na 4-2-3-1 formaciju, i dovede adekvatna pojačanja, prije svega na poziciji sredine terena, uz ovakav ofanzivni arsenal u obliku: Rooneya, RvP, Mate, Kagawe i Januzaja mogli bi vrlo brzo pisati hvalospjeve o Unitedu.
Sve dok se Rooney bude forsirao kao desetka Mata nece igrat kako moze. Protiv Newcastlea je bio desetka jer je Rooney bio povrijedjen, i odigrao je fantasticnu utakmicu, kakvu Rooney vrlo rijetko pruzi. Redovno je Matu stavljao na krilo da bi njegov ljubimac igrao desetku.

OnlyUnited
Kontakt:

Post Postao/la OnlyUnited » 14 apr 2014, 14:53

I opet Jozo... :lol:

Pitanje: koje igrace United planira dovesti iduce ?
Odgovor: Jozo... :crazy: :puke:
- Ed Woodward for Prime Minister !

R.J.W.G.
Kontakt:

Post Postao/la R.J.W.G. » 14 apr 2014, 15:00

Cartman je napisao/la: Sve dok se Rooney bude forsirao kao desetka Mata nece igrat kako moze. Protiv Newcastlea je bio desetka jer je Rooney bio povrijedjen, i odigrao je fantasticnu utakmicu, kakvu Rooney vrlo rijetko pruzi. Redovno je Matu stavljao na krilo da bi njegov ljubimac igrao desetku.
Pa trojac iza napadača treba da bude Kagawa-Rooney-Mata sa konstantnom rotacijom. Mati nije problem igrati na jednoj od strana u ovoj formaciji. Problem je bio kada je igrao na krilu u formaciji 4-4-2.

Cartman je napisao/la: Uz razliku da Mourinho ima rezultate, dok ovaj igra grozno i ima prosjecne rezultate.

A Mourinho zna igrat itekako ofanzivno kad ima igrace za to, kao sto je radio u Realu. I Cityu je ocitao lekciju na Ettihadu uz sjajnu igru. Samo primitivci mogu rec da je to bila defanzivna igra. To je bilo takticki savrseno. Takav majstor je na rubu finala LP i osvajanja lige sa napadacima koji su losiji od Hernandeza.
Ti si onda gledao Real samo u Ligi prvaka i to je to. Pa svaki navijač Reala će ti reći da Real ove godine djeluje puno moćnije i bolje nego prošle. Anćeloti je na pravi način iskoristio ofanzivnu moć Reala (možda i najbolju na svijetu) i ka tome orjentisao njihovu igru, a ne kao Mourinho dušio defanzivnim formacijima i tako prosuo dosta bodova.
LUHG!

Nitro
Kontakt:

Post Postao/la Nitro » 14 apr 2014, 15:17

Nadam se da će Moyes doseći bar upola staž kao Fergie. Jednostavno uživam u njegovom slavlju nakon postignutih golova. Ljudi budite strpljivi, na ljeto ćemo se pojačati i krenuti u pohod na titulu čije je mjesto u Manchesteru. Mi smo najveći klub u državi i najpopularniji na svijetu to ljudi u upravi znaju stoga očekujem velika pojačanja. Pisalo se da su 2 već dogovorena. Mislim da su to Carvalho iz Sportinga i Coentrao. :njanjanja:
Going on up to a spirit in the sky...
It's where I'm gonna go when I die...
And when I die and they lay me to rest...
I'm gonna go on the piss with Georgie Best!!

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 14 apr 2014, 15:21

R.J.W.G. je napisao/la:
Cartman je napisao/la: Sve dok se Rooney bude forsirao kao desetka Mata nece igrat kako moze. Protiv Newcastlea je bio desetka jer je Rooney bio povrijedjen, i odigrao je fantasticnu utakmicu, kakvu Rooney vrlo rijetko pruzi. Redovno je Matu stavljao na krilo da bi njegov ljubimac igrao desetku.
Pa trojac iza napadača treba da bude Kagawa-Rooney-Mata sa konstantnom rotacijom. Mati nije problem igrati na jednoj od strana u ovoj formaciji. Problem je bio kada je igrao na krilu u formaciji 4-4-2.

Da, ali kao prvo Moyes vrlo rijetko stavlja Kagawu, a kao drugo nije u stanju napravit sistem da to dobro izgleda na terenu. Vise puta smo igrali sa Adnanom, Wazzom i Matom iza Robina. Na papiru odlicno, jedino City ima bolji napad od toga. Ali kakva nam korsit kad to na terenu izgleda vrlo lose?

Mata na krilu i Mata iza napadaca su dva totalno drukcija igraca. Po meni je on takav kvalitet da se ekipa treba gradit oko njega. Vjerujem da bi pravi strucnjak znao kako korsistit nasa tri najbolja igraca (Rooney, Mata, RvP) istovremeno i uz to im dodat Kagawu, Januzaja ili Nania, ali Moyes to ne zna. Nikad nije radio sa takvim igracima i nikad nije znao napravit pravu ofanzivnu igru.

Zato stavlja igrace po njegovom ukusu, Young, Valencia i tako dalje.

R.J.W.G.
Kontakt:

Post Postao/la R.J.W.G. » 14 apr 2014, 15:40

Cartman je napisao/la:
R.J.W.G. je napisao/la:

Da, ali kao prvo Moyes vrlo rijetko stavlja Kagawu, a kao drugo nije u stanju napravit sistem da to dobro izgleda na terenu. Vise puta smo igrali sa Adnanom, Wazzom i Matom iza Robina. Na papiru odlicno, jedino City ima bolji napad od toga. Ali kakva nam korsit kad to na terenu izgleda vrlo lose?

Mata na krilu i Mata iza napadaca su dva totalno drukcija igraca. Po meni je on takav kvalitet da se ekipa treba gradit oko njega. Vjerujem da bi pravi strucnjak znao kako korsistit nasa tri najbolja igraca (Rooney, Mata, RvP) istovremeno i uz to im dodat Kagawu, Januzaja ili Nania, ali Moyes to ne zna. Nikad nije radio sa takvim igracima i nikad nije znao napravit pravu ofanzivnu igru.

Zato stavlja igrace po njegovom ukusu, Young, Valencia i tako dalje.
Problem je u igračima iza njih. Super je što si pomenuo City koji ima Fernandinha i Yayu Tourea i to je glava boljka Uniteda ove godine. Uz pregršt povrijeđenih i istrošenih igrača u odbrani.
A ovo boldano, puno teže je preći s konja na magarca nego obratno. Čovjek je imao i više nego dobre rezultate uzevši u obzir situaciju kakvu je imao u Evertonu i on ih je napravio stabilnim premierligašem koji ima pretenziju na evropska takmičenja. Ako ti treba dokaz, pogledaj rezultate Evertona prije njegovog dolaska, a klub poput njih treba dosta vremena da se stabilizuje i da pokuša napraviit nešto više. Ovim ne umanjujem ovogodišnji učinak Martineza, ali drugačije je preuzeti poluraspali Wigan i stabilni Everton. ;)
Naravno da nisam zadovoljan ovom sezonom, ali vidim li potencijal - vidim. Preuzeo je Fergijev United, koji tek na kraju sezone počinje izgledati onako kako bi vjerovatno David želio da izgleda. Ako dovede prava pojačanja, ja sam siguran da rezultat neće izostati.
I ne vidim svrhu rasprave, kada ti sigurno nećeš promjeniti svoje mišljenje što mogu vidjeti i kroz tvoj stav o Rooneyu. Ma šta dobro uradio, ti ćeš uvijek gledati samo negativne stvari. I sutra, ukoliko David napravi neki rezultat čekat ćeš samo kiks da bi ga opet mogao blatiti.
Dok s druge strane imaš nevjerovatno strpljenje za Rafaela, Nanija, Andersona ili ostale Latinose. Ideš iz krajnosti u krajnost.
LUHG!

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 14 apr 2014, 15:58

A vi (ti, rio, belmin) nemate nevjerovatno strpljenje za Moyesa? On se meni cini kao dobar covjek i ovako je simpatican, zelim da uspije, ali jednostavno ne mogu zamislit kako on moze ovo preokrenut. Ekipa ima strasan potencijal i zato zelim pravog strucnjaka.

A Rooneya sam pohvalio u postu kojeg si citirao. ;) Samo sto mi nije drag licno i ne gledam na njega kao naseg najboljeg igraca niti igraca koji je sami vrh u Svijetu. Tu je razlika.

Sto se tice Rafe, Andersona i Nania uvijek sam govorio da nisam uvijek objektivan tu i da su mi to najdrazi igraci. Ipak mislim da Rafa i Nani zasluzju nas respekt, Ando je subjektivna ljubav sa moje strane. :D

R.J.W.G.
Kontakt:

Post Postao/la R.J.W.G. » 14 apr 2014, 16:12

Mislim da samo malo realnije gledamo na stvari. U United ne može doći svako i nije on tu samo zato što je to Fergie želio, puno više od toga je igralo ulogu.
Velike stvari ne nastaju preko noći, potrebno je dosta vremena, strpljenja i odricanja. Imaš odličan primjer u Rodgersu, koji je prošle sezone završio sedmi s L'poolom ali igra istih se značajno poboljšala pred kraj sezone, nešto slično se dešava s Unitedom u posljednjih par tekmi.
Sve što hoću reći jeste da malo realnije sagledate situaciju. Pa uzmi samo povrede ove godine u obzir? Pa koliko su zajedno tekmi odigrala naša dva najbolja igrača? Formu naših kapitena? Forsiranja potpuno novog sistema igre i ostalih stvari među kojima sigurno ima Moyesovih grešaka ali malo strpljenja ne bi škodilo.
Mislim da sad svi otprilike shvataju kakav United on želi, i za to su mu potrebni novi igrači, kojih vjerovatno neće biti mnogo, ali ako budu pravi nema zime. Isto tako ko god očekuje neku veliku čistku, grdno se vara, nekoliko igrača će otići ali to je to.
LUHG!

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 14 apr 2014, 16:24

Rooney može igrati špica, a Mata i Shinji iza, nikakav to problem nije. RVP je po meni tu višak, jer ne vidim kako će on da se uklopi u taj sistem, zato se ne bih iznenadio ako bi nas on napustio ovo ljeto, ili eventualno sljedeće. Može ga se rotirati, ali očito najbolje tekme smo odigrali sa jednim isturenim napadačem, poput Rooneya u špicu i Matom iza njega. Potrebno je pojačati tu vezu iza Mate, kao što reče RJWG, jer tu imamo ogromnih problema.
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

BoBo89
Kontakt:

Post Postao/la BoBo89 » 14 apr 2014, 16:52

100% sam siguran da Moyes nikada neće ostaviti jednog, od tog dvojca, na klupu. Nema on autoritet za to. Od početka im se podređuje u svim izjavama.

A ne znam @Rio odakle ti izvlačiš tu priču da RVP odlazi ?

Ono zrno optimizma koje postoji u meni da će Moyes uspjeti, nestane čim se sjetim groznog učinka protiv velikih ekipa, kako u Evertonu, tako i sad u Unitedu. Jednostano to ne može biti slučajno.

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 14 apr 2014, 18:19

Ma to je moje mišljenje, pošto očito bolje funkcionišemo sa jednim napadačem (Rooneyem) i Matom iza, sad moguće je da ostane naravno, nisam rekao da sigurno ide, ali kad tome dodamo da nije baš imao sreće sa povredama te da nije u cvijetu mladosti onda možeš skontati zašto sam napisao da bi mogao otići :)
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

BoBo89
Kontakt:

Post Postao/la BoBo89 » 14 apr 2014, 18:26

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 14 apr 2014, 19:00

Evo ga gledao tekmu jučer, RVP mislim :mrgreen:

slika
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Zaključano

Natrag na “Manchester United FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.