Kojih je to laganih 35 igraca. Znaci ako sam te razumio. Od 15 do 35 igraca oni podjednako konkurisu za ta 23 mjesta. ( od 15 do 23 ). Igraci slicnih kvaliteta ?? Pa toliko igraca imaju samo Brazil, Argentina i Spanija i nema niko vise. To nema ni Njemacka. ni Engleska, ni Francuska a kamoli Italija. Zasto onda selektor Nigerije. Misli pozvat 30-35 igraca, Imaju li oni toliko kvalitetnih kao Italija ??fkv123 je napisao/la:Italija lagano ima 30-35 kvalitetnih igrača. Mi 15, i to je upitno.
Safet Sušić - Pape
Re: Safet Sušić - Pape
Zadnja izmjena: Ajax, dana/u 14 apr 2014, 01:15, ukupno mijenjano 1 put.
- donniedarko
- Kontakt:
+1Ajax je napisao/la: Nebi li isplivala 2,3 igraca za siri spisak i za buducnost. To se zove predan i detaljan analitican rad. Sto se dobija sirim spiskom igraca. Pa vise stvari:
- imas mogucnosti direktno uporedit igrace (posebne na deficitarnim pozicijama). Meni nikad Zahirovic nebi imao zabetonirano mjesto ako bi igrao skoro nista. A drugi slicne kvalitete igraju standardno. Bar bi ih uporedio.
- to je jako koristno kao stimulans za mlade igrace, da su na sirem spiskom. I mozda da treniraju sa svojim idolima. Dzekom, Pjanicem itd. To im moze samo dati novi impuls za jos jace treniranje u buduce
- ako se slucajno ko od 23 igraca povjredi ili odpadne prije ili za vrijeme prvnestva ( sto se inace desava svim reprezentacija - par igraca ) imas SPREMNOG igraca koji je prosao priprema. Uigran je sa timom i fizicki spreman da uskoci. A ne da nekog dizes iz kauca. Par dana prije svjetskog.

Kralju, nisam ja protiv proba i testiranja igraca, samo mi nema smisla da se radi na nacin na koji se ovdje predlaze..niti smisla, niti svrhe....Ajax je napisao/la:Prije su rekao jednu stvar koja nija istina po meni. Ako mi imamo 11 kvalitetnih igraca. Italija ih ima 20-25. Sigurno ih nema 40+, kao sto si rekao. Seria A i nije nesto kvalitetna. A i pored toga je puna igraca i Latinske amerike i Balkana. Ako Prandeli pozove tih 40 igraca. 20-25 ima kvalitet. A drugih 20 ce istestirat. Potrosit svoje vrijeme i zivce. Nebi li isplivala 2,3 igraca za siri spisak i za buducnost. To se zove predan i detaljan analitican rad. Sto se dobija sirim spiskom igraca. Pa vise stvari:damir_82 je napisao/la: E pa mi tu bazu nemamo i tu je nas najveci problem....
- imas mogucnosti direktno uporedit igrace (posebne na deficitarnim pozicijama). Meni nikad Zahirovic nebi imao zabetonirano mjesto ako bi igrao skoro nista. A drugi slicne kvalitete igraju standardno. Bar bi ih uporedio.
- to je jako koristno kao stimulans za mlade igrace, da su na sirem spiskom. I mozda da treniraju sa svojim idolima. Dzekom, Pjanicem itd. To im moze samo dati novi impuls za jos jace treniranje u buduce
- ako se slucajno ko od 23 igraca povjredi ili odpadne prije ili za vrijeme prvnestva ( sto se inace desava svim reprezentacija - par igraca ) imas SPREMNOG igraca koji je prosao priprema. Uigran je sa timom i fizicki spreman da uskoci. A ne da nekog dizes iz kauca. Par dana prije svjetskog.
Da imamo jaku ligu, pa da covjek i kaze....ovako....bas nema smisla
Prandeli ce dobiti 2-3 KVALITETNA IGRACA koji TRENUTNO nemaju mjesta na spisku od 23...i kvalitetom nisu drasticno losiji od prvog tima...
Mi mozemo dobiti 2-3 LOSA IGRACA koji ce upasti na spisak, i kvalitetom su DRASTICNO losiji od najboljih igraca u prvom timu....
Hajd valjda znas ti bolje od mene. Ja se samo trudim gledati logicno na te stvari i gledam kako radi vecina reprezentacija.damir_82 je napisao/la:
Kralju, nisam ja protiv proba i testiranja igraca, samo mi nema smisla da se radi na nacin na koji se ovdje predlaze..niti smisla, niti svrhe....
Laku noc.

Ne znam ja bolje, samo konstatujem da nismo Italija da radimo kao Italija..Ajax je napisao/la:Hajd valjda znas ti bolje od mene. Ja samo gledam logicno na te stvari i gledam kako radi vecina reprezentacija.damir_82 je napisao/la:
Kralju, nisam ja protiv proba i testiranja igraca, samo mi nema smisla da se radi na nacin na koji se ovdje predlaze..niti smisla, niti svrhe....
Laku noc.![]()
Daj da radimo kao reprezentacije/Savezi koji su blizi nasem stanju...
Immobile, Buffon, Montolivo, Balotelli, Pirlo, Chiellini, Abate, Abiatti, El Sharaawy, Barzagli, Destro, De Sciglio, Totti, Toni, Cassano, Acquilani, Matri, Rossi, Ranocchia, De Rossi, Cerci, Gilardino, Icardi, Candreva. I tako dalje, i tako dalje. Mi smo tako jaki da jedino 4-5 igrača iz naših prvih jedanaest bi mogli konkurirati za prvih 11 Italije. Naš izbor igrača je jadan da ne može jadniji biti.
Pa to sam i ja rekao. Da italija ima do 25 kvaltetnih igraca. A samo Brazi, Argentina i Spanija 40 igraca. Ili ima Italija ko ove tri reprezentacije mozda ?? Ovih ostalih 20 sa spiska je da popune siri spisak i kao zalog za buducnost. A mi imamo objektivno 8 kvalitetnih ( Begovic, Mujdza, Spahic, Salihovic, Kolasinac, Pjanic, Lulic i Dzeko ) i 6-7 solidnih ( Bicakcic, Zukanovic, Arslanagic ??, Medunjanin, Hajrovic, Misimovic, Ibisevic ). Sasvim solidno.fkv123 je napisao/la:Immobile, Buffon, Montolivo, Balotelli, Pirlo, Chiellini, Abate, Abiatti, El Sharaawy, Barzagli, Destro, De Sciglio, Totti, Toni, Cassano, Acquilani, Matri, Rossi, Ranocchia, De Rossi, Cerci, Gilardino, Icardi, Candreva. I tako dalje, i tako dalje. Mi smo tako jaki da jedino 4-5 igrača iz naših prvih jedanaest bi mogli konkurirati za prvih 11 Italije. Naš izbor igrača je jadan da ne može jadniji biti.
Ne, ne. Ima tu još igrača, ali ja nisam imao vremena da post razvlačim. Ne može, ama baš nikako, biti 14 igrača dovoljno. SP je u pitanju. Nama se jedan igrač povrijedi i kolektivno se svi hvatamo za glavu. To ne bi trebao biti slučaj. Razumijem Papeta u potpunosti. I ha bih igrače iz gujice izvlačio jer, realno, kvalitetnih nemamo.
OK. I ja razumjem Papeta i slazem se sa tobom. Nisu mi samo jasne dvije stvari. Zasto ne isproba par zadnjih veznih ( Besic, M.Vrancic itd. ) u situaciji kad nam jedini pravi zadnji vezni Zahirovic ( i igrac slicnih kvaliteta kao nabrojani ) skoro pa nista ne igra. I zasto ne proba bar jednu prijateljsku sa Hajrovicem u prvih 11 i sa jednim napadacem. Da vidimo koliko Hajrovic stvarno moze. I kako izgledamo u 4-5-1. Mislim da se je tekma sa Egiptom bila idealna za nesto takvo. Mada i to razumjem na neki nacin da su Ibisevicu bile potrebne jako utakmice zbog suspenzije. A Dzeko je vjerovatno zelio da pocne utakmicu i odigra bar 45 min.fkv123 je napisao/la:Ne, ne. Ima tu još igrača, ali ja nisam imao vremena da post razvlačim. Ne može, ama baš nikako, biti 14 igrača dovoljno. SP je u pitanju. Nama se jedan igrač povrijedi i kolektivno se svi hvatamo za glavu. To ne bi trebao biti slučaj. Razumijem Papeta u potpunosti. I ha bih igrače iz gujice izvlačio jer, realno, kvalitetnih nemamo.
Sve ostale stvari sto se ticu Papeta. Ja se sa njima slazem I spadaju u domenu trenerove slobodne odluke. Tino Susic mi je totalno nebitan. Ako nece biti jedan od prvih 15 igraca. Neka ga pozove ako hoce. Totalno nebitno.
Imaš pravo, a ja bih se složio sa tobom. Za Bešića nije frka- on će biti u Brazilu. Već znamo šta može i koliko može. Problem je bio neke stvari što je rekao ili učinio. Oko Hajrovića je malo zakomplikovano, znamo šta neki igrači misle o njemu. Pape je, do sada, zvao one koji zaslužuju poziv(onih 15 kvalitetnih) oni ostali su tu i tamo. Stavi 10-15 imena u šešir i šta potrefiš.
Jeli mi se cini da neki pricaju kako imamo mali fond dobrih igraca i uz to zagovaraju da ne treba traziti nove igrace
Papua N.G

Papua N.G

Safet Susic=Propast BiH fudbala...
BiH je drzava koja ima najvise selektora u ovom trenutku-Safet, Sead, bezbroj menađera, bezbroj menađerskih agencija, Usanovic...
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=QqjDqtqf7pY
BiH je drzava koja ima najvise selektora u ovom trenutku-Safet, Sead, bezbroj menađera, bezbroj menađerskih agencija, Usanovic...
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=QqjDqtqf7pY
Naprotiv. Iako ih nema, ne znači da neće koji poniči za koju godinu.
- velez_mostar
- Kontakt:
Re: Odg: Safet Sušić - Pape
Odlicno si to napisao, samo si zaboravio na par jako bitnih stavki, a to je da Safet Susic i da pozove 40 igraca, on ne bi znao napravit selekciju...nije sposoban da vidi ko je bolji od igraca, ili ko mu vise treba.Ajax je napisao/la:Prije su rekao jednu stvar koja nija istina po meni. Ako mi imamo 11 kvalitetnih igraca. Italija ih ima 20-25. Sigurno ih nema 40+, kao sto si rekao. Seria A i nije nesto kvalitetna. A i pored toga je puna igraca i Latinske amerike i Balkana. Ako Prandeli pozove tih 40 igraca. 20-25 ima kvalitet. A drugih 20 ce istestirat. Potrosit svoje vrijeme i zivce. Nebi li isplivala 2,3 igraca za siri spisak i za buducnost. To se zove predan i detaljan analitican rad. Sto se dobija sirim spiskom igraca. Pa vise stvari:damir_82 je napisao/la: E pa mi tu bazu nemamo i tu je nas najveci problem....
Dodas tu one koji moraju biti na spisku, i dobijes odgovor da mu je puno lakse pozvati 23 kojih je i zvao i svoj jako ograniceni um postediti bilo kakvih razmisljanja.
Druze, pisete o Susicu kao da nesto zna u zivotu, frajer je polupismen, u zivotu nikad nista nije procitao, kao da on moze nesto pametno smisliti.
Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Znači nije pametno to što poziva petnaestak najboljih + 10 volova u kupusu? Vidim da je fazon u tome što mu raja prigovara na te volove. Po nekima bi ti volovi trebali magarci da bude. Ali, ako mene pitaš, od gofna se neće moći pita napraviti.
- calcio
- Lokacija: Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch
- Kontakt:
Sta je danasnja matrica za pljuvacinu, to sto Susic ne zove po 40 novih igraca?
Skoro na svakom okupljanju bude neki novi igrac. Protiv Egipta su na primjer bila dvojica ali ste ga napali i jos uvijek ga napadate zbog toga. Hebo lud zbunjenog...

Skoro na svakom okupljanju bude neki novi igrac. Protiv Egipta su na primjer bila dvojica ali ste ga napali i jos uvijek ga napadate zbog toga. Hebo lud zbunjenog...

Slazem se sa tobom. Besica jednostavno mora pozvat i isprobat u sljedecim prijateljskim. I sa tim je obavio 50% posla. Sto se tice Hajrovica isto mislim da bi trebao zapoceti bar jednu prijateljsku do pocetka SP. Sta god drugi igraci mislili o tome. Jer je to dobro za reprezentaciju. A ne da imamo samo plan A i nista vise. Susic je sef jos uvjek. I igraci se nebi smjeli uplitati ko ce biti u prvih 11. Sto se tice Ibricica i njegov poziv u 23-icu igraca. On bi morao biti pozvan zbog mira u kuci. A posjeduje i dovoljan kvalitet za igraca od 15 do 23 mjesta. A Tino Susic samo ako proigra do kraja prvenstva. I to kao univerzalni veznjak. Nesto kao Pjanic. A ne striktno zadnji vezni. Susic je pruzao jako dobre partije u Hajduku na mjestu ofanzivnog veznog do poziva u reprezentaciju i njegovog prekomandovanja. Nadam se da ce do derbija sa Dinamom proigrat i pokazat svima sta moze. Ali na poziciji za koju sam govori da mu je najbliza.fkv123 je napisao/la:Imaš pravo, a ja bih se složio sa tobom. Za Bešića nije frka- on će biti u Brazilu. Već znamo šta može i koliko može. Problem je bio neke stvari što je rekao ili učinio. Oko Hajrovića je malo zakomplikovano, znamo šta neki igrači misle o njemu. Pape je, do sada, zvao one koji zaslužuju poziv(onih 15 kvalitetnih) oni ostali su tu i tamo. Stavi 10-15 imena u šešir i šta potrefiš.
Jos nesto. Za SP bi trebao pozvati minimalno 30 igraca. Koji bi prosli pune pripreme sa ekipom. Jer se uvijek na SP desi da se jedanili vise njih od 23-ice povrijedi prije ili za vrijeme SP i tako dalje. Odpadne zbog razno raznih razloga. Bolje imati ovih 7 igraca u rezervi. Cak i tu razumjem Papeta mislim da znam zasto zeli povesti samo 23 igraca, zbog njegovog iskustva sa repkom Yuge. Ali mislim da tu grijesi. Tamo je bilo 40 igraca koji su zeljeli da igraju. I mozda stvarali nemir u ekipi. A kod BiH bi bilo 20-tak igraca kojima bi jedini cilj bio da upadnu u tu 23-jicu. Nesto kao u HRV reprezentaciji zadnjih 10-tak godina.
Zadnja izmjena: Ajax, dana/u 14 apr 2014, 12:04, ukupno mijenjano 2 puta.
Napravljena...u oktobru jos prosle godine...fkv123 je napisao/la:Znači nije pametno to što poziva petnaestak najboljih + 10 volova u kupusu? Vidim da je fazon u tome što mu raja prigovara na te volove. Po nekima bi ti volovi trebali magarci da bude. Ali, ako mene pitaš, od gofna se neće moći pita napraviti.

- donniedarko
- Kontakt:
Izvukao si to sadcalcio je napisao/la:Sta je danasnja matrica za pljuvacinu, to sto Susic ne zove po 40 novih igraca?![]()

Kako je ojacao repku s pozivom te dvojce ? Jesmo li dobili na kvaliteti ? Mozda tu negdje lezi razlog napadanja

Na kvaliteti smo dobili sa Kolasincem...Lulicem...Mujdzom...Sa prekomandom Harisa na mjesto zadnjeg veznog igraca...donniedarko je napisao/la:Izvukao si to sadcalcio je napisao/la:Sta je danasnja matrica za pljuvacinu, to sto Susic ne zove po 40 novih igraca?![]()
Skoro na svakom okupljanju bude neki novi igrac. Protiv Egipta su na primjer bila dvojica ali ste ga napali i jos uvijek ga napadate zbog toga. Hebo lud zbunjenog...prica je bila sto se ne organizuje neka praksa okupljanja potencijalnih reprezentativaca i njihovo neposredno testiranje pred takmicenje kako bi mogli povesti najbolje .
![]()
Kako je ojacao repku s pozivom te dvojce ? Jesmo li dobili na kvaliteti ? Mozda tu negdje lezi razlog napadanja
Koji to igrac ne igra za nas a mogao bi podici kvalitet reprezentacije? Pazi, ne zelim nabrojana imena, vec igrace koji ce PODICI KVALITET....(Arslanagic je pokrenuo proceduru oko papira, a i upitno je da li bi podigao kvalitet...)
@damir_82, na šta konkretno misliš?
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.