Reprezentativci (fudbal)

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

sahbaz2509
Kontakt:

Re: Reprezentativci (fudbal)

Post Postao/la sahbaz2509 » 07 feb 2010, 21:55

giannini je napisao/la:
sahbaz2509 je napisao/la:
Cartman je napisao/la:Zvjezdan Misimovic. I nemoj mi price da je tad mislio da nece nikad zaigrat za srbe, on je igrao u Bundesligi i tada, i nemaju srbi toliko igraca, pogotovo u napadu, da ih samo tako prekrize. A danas bi im bio jedan od najvaznijih igraca. To je sve do kucnog odgoja. A da ne pricam o jednom Nenadu Markovicu u kosarci koji je srcem igro za ljiljane od prve sekunde. Bilbija nikad nista protiv nas nije izjavio, i nema smisla blatit ga i vec mislit da nece zaigrat za nas. Treba podrzavat momka. Nekima ovdje izgleda drazi svicarac Seferovic nego bosanac Bilbija. Ali yebiga, jedan Haris, jedan Nemanja, to je ipak najvaznije :roll:

sta misimovic????????????Pa jel ti neznas da je ZMisimovic igrao za mladu repku srbije to jest tasda Jugoslavije, jel neznas to.Ako je vec on bosanac, zasto je igrao za srbiju.Jel znas zasto????Zato sto je htio naravno i za njihocvu A slekeciju medjutim nisu ga tad htjeli u a repku i zato ga je hasan vrbovao da igra za biH , da tada nije bilo hasana nikada miske nebi za BiH zaigrao.
A koliki je Seferovic bosanac to jest njegova familija lijepo se moze vidjeti iz intervjua koji je snimljen na nezavisnoj tv 101 a to sta je bil;bijas jel bosanac ne mozes ti u njegovo ime reci i vjeruj mi kad bi ga ti icno pitao sta je taj ti sigurno nece odgovoriti BOSANAC budi uvjeren u to a ako nisi onda si ti decko izgubljen.
ma ja, Seferovic koji igra za Svicarsku je Bosanac, a Misimovic reprezentativac nase domovine nije :roll:
koliki je Seferovic Bosanac najbolje se vidi prema zastavi i skracenici drzave koja na svakoj stranici ide uz njegovo ime, osim ako SUI nije nova medjunarodna oznaka za BiH

Trebao si ti pogledati reportazu nezavisne televizije 101 i cuti intervju i onda bi vidio koliki je bosanac taj seferovic ili njegova cjela familija, mozda bi tad shvatio neke stvari prije nego napises takve gluposti.Da Seferovic igra za svicarsku trenutno i pa sta sad.On je rodjen tamo, njegovi su izbjegli, mali se rodio, odrastao od djetinjstva ganjao lopte, ukljucen u njihove ekipe, timove sastave od 15 godina igra za njihovu repku pa????Jel to znaci da nije bosanac???A nisi mu vidio familiju i staru nenu , nisi vidio gdje zive u bosni, koliko puta dolaze godisnje i ostale detlaje nisi mogao vidjeti ako nisi ni pogledao tu emisiju al eto nek ti znas koliki je neko bosanac.I ti ocito nisi vidio ni nasu zastavu to jest sal repke bh u njegovoj sobi dok su prikazivali tu reportazu, pogledaj bolje ti je, poslusaj pa onda donosi neke zakljucke.Taj mali ce 100% igrati za BiH , to se odmah i osjeti kroz pricu njegovog oca.

Mr Plummer
Kontakt:

Post Postao/la Mr Plummer » 07 feb 2010, 21:58

Smirite tenzije, sahbaz koristi opciju edit
Ordem e progresso

Za prijavu posta administraciji, pritisni trokut!

-Barcelona-
Kontakt:

Post Postao/la -Barcelona- » 07 feb 2010, 22:02

pa ljudi ja ne mogu da vjerujem da mozete tako nesto govoriti za seferovica,stvarno nek vas je sramota,momak zeli da igra za bih i abd igrace,nema to nikakve veze sto sad igra za mladu svicarsku repku,kolko znam i pjanic je igro za luksemburg.........
DŽEKO, KONAČNO, POTPISAO ZA CITY!

sahbaz2509
Kontakt:

Post Postao/la sahbaz2509 » 07 feb 2010, 22:08

Mr Plummer je napisao/la:Smirite tenzije, sahbaz koristi opciju edit
nisam mislio na to, inace sam samo odgovarao na postove to jest prozivke nisam dizao nikakve tenzije.

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 07 feb 2010, 22:13

-Barcelona- je napisao/la:pa ljudi ja ne mogu da vjerujem da mozete tako nesto govoriti za seferovica,stvarno nek vas je sramota,momak zeli da igra za bih i abd igrace,nema to nikakve veze sto sad igra za mladu svicarsku repku,kolko znam i pjanic je igro za luksemburg.........
Sto onda to nijednom nije reko a pitali su ga 100 puta. Uvjek mu je onaj standardni odgovor, koji svaki papak nauci: Zelim igrat za BiH, ali xxx mi je dala puno tako da mi nije lahko. Jadan ja...". Ne znam sto uopste o njemu pricate ovdje, ima medjunardni nogomet podforum.

Pljuvat po NASIM igracima Pjanicu, Bilbiji, Misketu a branit tog svicarca? Neka te je stid sahbaze.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

giannini
Kontakt:

Post Postao/la giannini » 07 feb 2010, 22:17

e dok igra za Svicarsku nije Bosanac, a ti pricaj sta hoces

PIRKE33
Kontakt:

Post Postao/la PIRKE33 » 07 feb 2010, 22:21

kralj_je_mrtav je napisao/la:
Cartman je napisao/la:
-Barcelona- je napisao/la:pa ljudi ja ne mogu da vjerujem da mozete tako nesto govoriti za seferovica,stvarno nek vas je sramota,momak zeli da igra za bih i abd igrace,nema to nikakve veze sto sad igra za mladu svicarsku repku,kolko znam i pjanic je igro za luksemburg.........
Sto onda to nijednom nije reko a pitali su ga 100 puta. Uvjek mu je onaj standardni odgovor, koji svaki papak nauci: Zelim igrat za BiH, ali xxx mi je dala puno tako da mi nije lahko. Jadan ja...". Ne znam sto uopste o njemu pricate ovdje, ima medjunardni nogomet podforum.

Pljuvat po NASIM igracima Pjanicu, Bilbiji, Misketu a branit tog svicarca? Neka te je stid sahbaze.
Hocemo li prekinuti vise sa ovim. Mislim da je Dzeko u nedavnom intervju za sportsport najbolje rekao. Ne treba momku pritisak stvarati, neka odluci kad bude vrijeme i zavrseno, a cini mi se da Dzekson zna malo vise od nas pacenika forumasa. I da te pitam, ti ozbiljno Bilbiju smatras za naseg, drug moze iskreno, gdje ti zivis jebote mis, pa jedan mig iz smrdije i on odlazi, ne budi dete
to jos niiko ne zna za Bilbiju.........al takvi kao ti ce ga sigurno otjerat da igra tamo......

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 07 feb 2010, 22:21

Cartman je napisao/la:

Hocemo li prekinuti vise sa ovim. Mislim da je Dzeko u nedavnom intervju za sportsport najbolje rekao. Ne treba momku pritisak stvarati, neka odluci kad bude vrijeme i zavrseno, a cini mi se da Dzekson zna malo vise od nas pacenika forumasa. I da te pitam, ti ozbiljno Bilbiju smatras za naseg, drug moze iskreno, gdje ti zivis jebote mis, pa jedan mig iz smrdije i on odlazi, ne budi dete
Bilbija igra za Bosnu i Hercegovinu sa nasim grbom na dresu i u svakoj je izjavi reko da bi mu bila cast igrat za BiH, i nikad nije spomeno Srbiju. A sto ovaj igra sa svicarskim krizem na srcu i sto se misli godinu dana hoce li mozda igrat za BiH, vama neka cast? Ne zanima me taj Seferovic. Ako bude zaigro, bice "placenik" na nivou kao Dialiba, Baiano i Medunjanin.

Uostalom Bilbija je se dokazao na seniorskom nivou, ovaj osvojio prvenstvo za balavce. 90% tih igraca ce propast, vrlo moguce da ce i on bit medju njima. Pjana bio standardan u Ligue 1 u njegovim godinama, a on Joveticu cisti kopacke u Fiorentini. Nek mu je sa srecom, ali boli me neka stvar za njim. Evo ovaj momak iz Herthe (Coric cini mi se) je odma jasno rekao gdje zeli igrat, i odbio puno vecu naciju od Svicarske. To je pravi igrac i karakter, a ne ko ovaj.

sahbaz2509
Kontakt:

Post Postao/la sahbaz2509 » 07 feb 2010, 22:31

Cartman je napisao/la:

Evo nek moderator vidi ko ovdje dize tenzije.Prvo ja nigdje nisam pljuvao niti po jednom reprezentativcu nase zemlje.Kad tako znas slagati onda bar citiraj da vidimo gdje sam ja to nekog pljuvao, citiraj djecace mali.Kazem djecace mali jer lupas kao djecak mali.U cemu je to razlika evo npr imzedju Misimovica i Seferovica.Da vidimo, uzmi u obzir samo cinjenice.

Misimovic -rodjen u Njemackoj dakle u inostranstvu........Seferovic isto tako rodjen u inostranstvu u Svicarskoj

Misimovic igrao za mladu repku srbije dakle ne za u17 nego veci uzrast za reprezentcaiju koja ga nije niti fudbalski skolovala niti je rodjen tamo niti je zivio tamo ( zato upitaj se onda zasto je bas za srbiju igrao)......Seferovic igra takodje za mladu repku Svicarske a zasto pa rodjen je tamo, igra kroz sve njihove timove i uzraste prolazi po meni logican put, kome to nije logicno onda taj i nezna logicno razmisljati a za repku kad zaigra ne vidim u cemu je onda razlika izmedju njega i Misimovica a vidi ti kako ti njega nazivas bez ikakvog razloga.Zato ti jos jednom kazem djecace moj.

tony-mortale
Lokacija: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena
Kontakt:

Post Postao/la tony-mortale » 07 feb 2010, 22:34

još uvjek ima šanse da propadne seferović to je tačno, al zar ti stvarno misliš da bi ga kupila fiorentina da nije u njemu vidjela extra talenat, glupo mi je da neko ko kaže da voli bih i navija za njenu reprezentaciju za bilo kojeg igrača koji igra za bilo koju drugu rep. a ima još šanse da zaigra za nas kaže on je za mene stranac i što se mene tiče on ni ne postoji umjesto da se borimo za svakog igrača, jer nam je baza igrača iovako mala, to su većinom djeca naših izbjeglica po zapadnoj evropi, koji je to naš reprezentativac naučio igrati na našim oranicama
Pato: Siamo una squadra fatta non di compagni, ma di fratelli.

steve-o
Kontakt:

Post Postao/la steve-o » 07 feb 2010, 22:35

kralj_je_mrtav je napisao/la: Hocemo li prekinuti vise sa ovim. Mislim da je Dzeko u nedavnom intervju za sportsport najbolje rekao. Ne treba momku pritisak stvarati, neka odluci kad bude vrijeme i zavrseno, a cini mi se da Dzekson zna malo vise od nas pacenika forumasa. I da te pitam, ti ozbiljno Bilbiju smatras za naseg, drug moze iskreno, gdje ti zivis jebote mis, pa jedan mig iz smrdije i on odlazi, ne budi dete
samo da ja tebe nesto upitam jer me zanima, smatras li ti misimovica, markovica i npr. divjaka ko "nase" ili?
tony-mortale je napisao/la:još uvjek ima šanse da propadne seferović to je tačno, al zar ti stvarno misliš da bi ga kupila fiorentina da nije u njemu vidjela extra talenat, glupo mi je da neko ko kaže da voli bih i navija za njenu reprezentaciju za bilo kojeg igrača koji igra za bilo koju drugu rep. a ima još šanse da zaigra za nas kaže on je za mene stranac i što se mene tiče on ni ne postoji umjesto da se borimo za svakog igrača, jer nam je baza igrača iovako mala, to su većinom djeca naših izbjeglica po zapadnoj evropi, koji je to naš reprezentativac naučio igrati na našim oranicama
pa to ja trubim stalno, ako cemo biti realni nemoze se borit samo za one koji odredenoj "lobiji" odgovara, hoce seferovica a **** nam se za bilbiju! zna se da kvazi-nacionalistima smeta ako bude igrao bilbija za nasu repku, to sto meni licno smeta je to gadljivo licemjerstvo ovi kvazi-nacionalista..
Zadnja izmjena: steve-o, dana/u 07 feb 2010, 22:39, ukupno mijenjano 1 put.

PIRKE33
Kontakt:

Post Postao/la PIRKE33 » 07 feb 2010, 22:36

nedaj nam boze samo da nas citaju ovi nasi potencijalni reprezentativci..............

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 07 feb 2010, 22:39

tony-mortale je napisao/la:još uvjek ima šanse da propadne seferović to je tačno, al zar ti stvarno misliš da bi ga kupila fiorentina da nije u njemu vidjela extra talenat, glupo mi je da neko ko kaže da voli bih i navija za njenu reprezentaciju za bilo kojeg igrača koji igra za bilo koju drugu rep. a ima još šanse da zaigra za nas kaže on je za mene stranac i što se mene tiče on ni ne postoji umjesto da se borimo za svakog igrača, jer nam je baza igrača iovako mala, to su većinom djeca naših izbjeglica po zapadnoj evropi, koji je to naš reprezentativac naučio igrati na našim oranicama
Pa ne znam, mozda onaj sto je najbolji od njih sviju.

A postoji jedna ogromna razlika izmedju Misketa i Seferovica. Misimovic kad je dobio ponudu je odm aprihvatio. To je i sam Salihamidzic reko. Plus sto je tad repka bila u katastrofalnom stanju, da je sad tako, ovaj ne bi ni pomislio da zaigra. Pa znam da je u jednom intervjuu reko da je samo cuo za Dzeku i Ibisevica i da ne prati nikako repku. To dovoljno govori o njemu. Treba se borit za njega, ali kazem da mi on nikako ne moze bit drazi od jednog Bilbije kojeg su neki vec otpisali. Ne razumjem sto se toliko prica o tom seferovicu, ko da citava buducnost repke zavisi od tog igraca kojeg skoro niko na ovom forumu u zivotu nije gledo ni sekundu. Kao sto sam vec reko, nama trebaju igraci jakog karaktera kao Coric koji je odma jasno i glasno reko da ne zeli igrat za Njemacku nego za Bosnu i Hercegovinu. Sad pricat neke gluposti da je Seferovic neki patriota jer mu je stari stavio ljiljane na zid je smjesno.

TheManiacs
Kontakt:

Post Postao/la TheManiacs » 07 feb 2010, 22:39

Seferović je dosta mlad,talent je 100 % Mi onako nemamo velik fond kvalitetnih igraca,seferovic se mora razviti u igraca,ne vjerujem da bi sad mogao nastupit za repku,pored džeke i dr. Ali trebaju nam igrači poput njega za budućnost,ako ga ispustimo nece valjati .. ;)
Na vjernost ti se kunem !
THE MANIACS 1987

tony-mortale
Lokacija: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena
Kontakt:

Post Postao/la tony-mortale » 07 feb 2010, 22:44

e moj cartmane znaš i sam da taj što je najbolji u želji je proglašen viškom i otišao u češku za 10-ak hiljada markica, i po češkoj drugoj i prvoj ligi se formirao kao igrač.
drugo ja ne kažem da će seferović biti bolji od bilbije, al sve govori da hoće, ovaj sa 17 u fiorentini koja je možda i ponajbolji klub za madog igrača, ovaj drugi sa 20 u vojvodini gdje će igrati derbije po apatinu paraćinu kuli i sl. al treba zvati i jednog i drugog i šestog i desetog, znači svima dati jednaku šansu da se pokaže i dokaže a igraće naravno samo najbolji, valjda zato i imamo selektora u reprezentaciji da selektuje najbolje, al logično je da što je veći fond igrača kvalitet tih odabranih će biti veći, nismo mi brazil da se olako odričemo bilo kojeg igrača, greška zvana ibrahimović je dovoljna za narednih 100 godina
Pato: Siamo una squadra fatta non di compagni, ma di fratelli.

Adinjo
Kontakt:

Post Postao/la Adinjo » 07 feb 2010, 22:45

A sta je taj BIlibija uradio do sad da se vi tako otimate oko njega???? :roll:
"A True Gentleman Never Leaves His Lady" - Alessandro Del Piero.

★ 30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

PIRKE33
Kontakt:

Post Postao/la PIRKE33 » 07 feb 2010, 22:47

kralj_je_mrtav je napisao/la:to jos niiko ne zna za Bilbiju.........al takvi kao ti ce ga sigurno otjerat da igra tamo......

Pirke, da li ti doista zivis ovdje gdje i ja zivim ili pak mi kakis negdje sa Zapada. Dajte ljudi koji vam je. Bilbija igra za BiH samo radi toga sto ne moze igrati za Srbiju, a vidjecete sak kada dobije poziv od Orlica za koga ce igrati. Sefera je vec napravio u karijeri sto Bilbija nece nikad, ako nista trenirao je sa Gilardinom i Tonijem i zato ne kakite nego molite dragog da mali sto prije kaze da
slusaj da ti Pirke kaze......ovdje zivim, a ti si mlad i neuk, il se druzis sa pogresnim ljudima, il su ti samo "TVOJI", kako ti koristis terminologiju, u okruzenju...............znaci ako Bilbija ode ko ga hebe......al ne mozes pricat unaprijed nesto kad ne znas.................i da ti jos Pirke kaze , ja da sam Srbin i da tebe slusam, otisao bih igrat sigurno tamo, zato ti ne kaki i nemoj imati predrasude...............

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 07 feb 2010, 22:52

Cartman je napisao/la:
Pa ne znam, mozda onaj sto je najbolji od njih sviju.

A postoji jedna ogromna razlika izmedju Misketa i Seferovica. Misimovic kad je dobio ponudu je odm aprihvatio. To je i sam Salihamidzic reko. Plus sto je tad repka bila u katastrofalnom stanju, da je sad tako, ovaj ne bi ni pomislio da zaigra. Pa znam da je u jednom intervjuu reko da je samo cuo za Dzeku i Ibisevica i da ne prati nikako repku. To dovoljno govori o njemu. Treba se borit za njega, ali kazem da mi on nikako ne moze bit drazi od jednog Bilbije kojeg su neki vec otpisali. Ne razumjem sto se toliko prica o tom seferovicu, ko da citava buducnost repke zavisi od tog igraca kojeg skoro niko na ovom forumu u zivotu nije gledo ni sekundu. Kao sto sam vec reko, nama trebaju igraci jakog karaktera kao Coric koji je odma jasno i glasno reko da ne zeli igrat za Njemacku nego za Bosnu i Hercegovinu. Sad pricat neke gluposti da je Seferovic neki patriota jer mu je stari stavio ljiljane na zid je smjesno.
SS.ba: Švicarska reprezentacija uspjela se plasirati na Svjetsko prvenstvo, dok je Bosna i Hercegovina pala na posljednjoj prepreci. Da li si pratio igre naše reprezentacije?

Seferović: Naravno da jesam, iako ja trenutno branim boje Švicarske, ja sam Bosanac i uvjek ću to biti tako da me svaki uspjeh bh. reprezentacije obraduje, a poraz rastuži.

SS.ba: Ima li neki bh. igrač koji ti se posebno dopada?

Seferović: Svakako, to je Edin Džeko. Doista uživam gledati kako Džeko igra, a nekako mislim da sam isti tip igrača kao što je on i zato gotovo sve utakmice Wolfsburga pozorno pratim. Pored Ibrahimovića, Džeko je moj najdraži igrač.

SS.ba: Iako nastupaš za Švicarsku u izboru za najbolje fudbaler Bosne i Hercegovine u 2009. godini našao si se u konkurenciji za najboljeg bh. igrača do 19 godina. Šta za tebe predstavlja ova nominacija i da li ćeš doći u Sarajevo na svečanu ceremonij dodjela nagrada.

Seferović: Kada ste mi prvi put javili da sam nominovan bio sam jako iznenađen. Nisam vjerovao da se i u Bosni i Hercegovini toliko prate moje igre. Presretan sam što sam nominovan, to za mene predstvalja veliko priznanje i sigurno dolazim u Sarajevo.

Ako vec lazes onda se potrudi. Ima li gori papaka od ljudi koji u virtualnom svijetu lazu. Odgovor je jednostavan, a tebe molim da nam ti svima ovdje odgovoris.
Pa eto vidis kako je fino momak promjenio pricu. Mozda mu je stari par stvari objasnio. Evo sa Sarajevo-x:

Koliko znate o bh. reprezentaciji?

Čuo sam za Džeku i Ibiševića. Nisam baš najbolje upućen.

Link: http://www.sara jevo-x.com/sport/nogomet/clanak/091206098

Pazi koga zoves lazov.

PIRKE33
Kontakt:

Post Postao/la PIRKE33 » 07 feb 2010, 22:53

PIRKE33 je napisao/la:
kralj_je_mrtav je napisao/la:to jos niiko ne zna za Bilbiju.........al takvi kao ti ce ga sigurno otjerat da igra tamo......

Pirke, da li ti doista zivis ovdje gdje i ja zivim ili pak mi kakis negdje sa Zapada. Dajte ljudi koji vam je. Bilbija igra za BiH samo radi toga sto ne moze igrati za Srbiju, a vidjecete sak kada dobije poziv od Orlica za koga ce igrati. Sefera je vec napravio u karijeri sto Bilbija nece nikad, ako nista trenirao je sa Gilardinom i Tonijem i zato ne kakite nego molite dragog da mali sto prije kaze da
slusaj da ti Pirke kaze......ovdje zivim, a ti si mlad i neuk, il se druzis sa pogresnim ljudima, il su ti samo "TVOJI", kako ti koristis terminologiju, u okruzenju...............znaci ako Bilbija ode ko ga hebe......al ne mozes pricat unaprijed nesto kad ne znas.................i da ti jos Pirke kaze , ja da sam Srbin i da tebe slusam, otisao bih igrat sigurno tamo, zato ti ne kaki i nemoj imati predrasude...............
Ma pusti suplju, daleko si ti od nase stvarnosti i zato pises ko bubuljicavi 17-godišnjak, ebo vas Bilbija vise. Dao par golova u Premijer ligi i otisao u Vojvodinu i poredite ga sa nekim ko je sa 18 u Violama, smijesni ste i jadni. A ovo unaprijed, ma sve se zna drug sve, cucemo se za koji mjesec pa ces da vidis sta nam je sa NEMANJOM.

smijesan si....nisam uopste pricao i poredio kvalitete nekog od njih....nego tebi kazem da si pogresno odgojen....i vjerovatno malo zadojen i zatrovan ...........a hebe mi se za njih obojicu......mozemo i bez njih, hvala bogu vazda cemo imati talenata.........

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 07 feb 2010, 23:01

kralj_je_mrtav je napisao/la:Cartman, kako ti nazivas ljude koji iznose neistine, sta si to eben, pa nesto i prijetis. Odebi u troskoku ili govori istinu.
Fino sam ti postavio link gdje on kaze tacno to sto sam ja rekao. Pa ti zivi u snovima i divi se sto svicarac Seferovic ima ljiljane na zidu. Ako nisi skuzio kako otvorit link, evo ti citav intervju. Sa glavni grad-x je tako da vjerujem da je istinit, jer oni nikad ne izmisljaju koliko ja znam.

Seferović je tako prvenstvo završio kao najbolji strijelac sa pet pogodaka. Taj epitet je ponio zajedno sa Borjom (Španjolska), Emmanuelom (Nigerija) i Gallegosom (Urugvaj). Ovo je Švicarcima bilo prvo finale pod okriljem Međunarodne nogometne federacije (FIFA) još od Olimpijskih igara 1924. godine u Parizu kada su poraženi od Urugvaja 3-0.

Odmah nakon okončanja prvenstva počelo se pričati o “malom” koji će biti izvanredan igrač. Sve nas pomalo zanima da li postoji ikakva mogućnost da zaigra za BiH. Reprezentativac Švicarske rođen je 22. februara 1992. godine. Nastupa za Grasshopper iz Ciriha i u posljednje vrijeme počeo je dobivati priliku u udarnoj postavi.

Uspjeli smo doći do broja telefona porodice Seferović. Kada smo ih kontaktirali javio se otac Hamza koji je nakon što smo mu se predstavili rekao sljedeće:

“Haris je već izjavio za neke medije da trenutno igra za Švicarsku. Vidjet ćemo šta će se dalje dešavati. Morate imati razumijevanja, on je još uvijek mlad”.

Ipak, nakon insistiranja Hamza je dopustio nadolazećoj zvijezdi svjetskog nogometa da razgovara sa nama. Moramo istaći da Haris malo teže govori naš jezik, ali daleko od toga da se nismo razumjeli.

“Recite šta vas zanima”, poručio je Haris nakon uvodnih pozdrava.

Objasnili smo mu da sve zaljubljenike nogometa interesuje da li postoji ikakva mogućnost da obuče dres “zmajeva”.

To vam sada ne mogu odgovoriti. Igram za Švicarsku i sada razmišljam samo o toj reprezentaciji.

A nekada u budućnosti?

Šansa svakako postoji, ali ću još vidjeti i dobro razmisliti. Još je rano za donošenje konačne odluke.

Koliko znate o bh. reprezentaciji?

Čuo sam za Džeku i Ibiševića. Nisam baš najbolje upućen.

Za kraj nam recite kako ste vidjeli nedavno završeno Svjetsko prvenstvo za igrače do 17 godina?

Sve je bilo za super. Igrao sam dobro i na kraju smo uspjeli zauzeti prvo mjesto. Prezadovoljan sam svojim nastupima.
Zadnja izmjena: Cartman, dana/u 07 feb 2010, 23:03, ukupno mijenjano 1 put.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87, COYGBiH, dedo26, Proximic, Sveti i 53 gosta.