Ekstremizam, spremni ste na sve za odbranu Safeta. Ko njemu zabranjuje da pozove TOP 40 igraca BiH premier lige i uporedi njihov kvalitet sa Sunjicem, Hadzicem, Susicem, Avdukicem, Vrsajevicem, evo glave ako ne bude boljih igraca u tih 40 imena nego ovih na spisku. Ali ne mozes to objasniti vama koji idete bombom kroz zid, pardon glavom.damir_82 je napisao/la: Tako to rade ozbiljne reprezentacije...![]()
Testira igrace iz Italijanske lige? Hoce li pozivati igrace koji igraju u Ceskoj? Poljskoj? Turskoj? Izraelu? Svicarskoj? Belgiji?
Selektor reprezentacije, cija je liga tradicionalno medju 5-6 na svijetu po kvaliteti, i koji na raspolaganju ima jako puno dobrih igraca priblizne kvalitete, pravi testiranje......
I ti to poredis sa selektorom reprezentacije koja nema vrhunske igrace za prvu postavu?
Imas li ti 40-ak imena za Papeta?
Neozbiljno poredjenje....Najblaze receno...
Safet Sušić - Pape
- DonCorleone
- Kontakt:
Re: Safet Sušić - Pape
Kirsten Schlewitz: That's a polite way of stating what most fans were thinking, which is that Sušić had more or less lost his mind.
Ne treba Pape pozvat 40 igraca. Zna se kako se to radi. Ako ima sigurnih 13 igraca. Oni imaju produzeni odmor. Trener pozove 20 potencijalnih igraca. Testira ih za desteak dana. I najboljoj desetorici testiranih igraca prikljuci ovih od prije poznatih 13 igraca. I to je sva filozofija. Na taj nacin ispliva najkvalitetnijih deset igraca za popunit tim. Jedno je gledat utamice na tv. A drugo je poredit jednog igraca pored drugog. To je najbolja metoda.DonCorleone je napisao/la:
Ekstremizam, spremni ste na sve za odbranu Safeta. Ko njemu zabranjuje da pozove TOP 40 igraca BiH premier lige i uporedi njihov kvalitet sa Sunjicem, Hadzicem, Susicem, Avdukicem, Vrsajevicem, evo glave ako ne bude boljih igraca u tih 40 imena nego ovih na spisku. Ali ne mozes to objasniti vama koji idete bombom kroz zid, pardon glavom.
Ako je ekstremizam razmisljati, i ne klimati glavom na "teorije zavjere", onda sam ekstremista...DonCorleone je napisao/la:Ekstremizam, spremni ste na sve za odbranu Safeta. Ko njemu zabranjuje da pozove TOP 40 igraca BiH premier lige i uporedi njihov kvalitet sa Sunjicem, Hadzicem, Susicem, Avdukicem, Vrsajevicem, evo glave ako ne bude boljih igraca u tih 40 imena nego ovih na spisku. Ali ne mozes to objasniti vama koji idete bombom kroz zid, pardon glavom.damir_82 je napisao/la: Tako to rade ozbiljne reprezentacije...![]()
Testira igrace iz Italijanske lige? Hoce li pozivati igrace koji igraju u Ceskoj? Poljskoj? Turskoj? Izraelu? Svicarskoj? Belgiji?
Selektor reprezentacije, cija je liga tradicionalno medju 5-6 na svijetu po kvaliteti, i koji na raspolaganju ima jako puno dobrih igraca priblizne kvalitete, pravi testiranje......
I ti to poredis sa selektorom reprezentacije koja nema vrhunske igrace za prvu postavu?
Da pozove 40 igraca iz Premier lige BiH da bi eventualno zamijenio 3 igraca koji su u reprezentaciji poslednji ciklus, i dvojicu koji su debitirali u poslednjoj prijateljskoj???
Uporedjivati Italijane koji iz svoje lige prave cijelu reprezentaciju, i nas koji u svih 16 klubova zajedno treba da trazimo igrace pod rednim brojevima 19,20,21,22 i 23, je jako neozbiljno...i nepotrebno....
Nemamo dovoljno igraca za prvih 11, a vi bi pravili "konkurs za vodonose"?!
Ono...pa bravo....
- DonCorleone
- Kontakt:
Da konkurs za vodonose ako su bolji igraci. Zelio si objasnjenje za 40 igraca, dobio si. Ne prihvatas, nisam nista drugo ni ocekivao. Imas potrebu biti svakom loncu poklopac, a pri tome ti je razmisljanje krajnje iracionalno ali to ne primjecujes, jer si radikalan.
Kirsten Schlewitz: That's a polite way of stating what most fans were thinking, which is that Sušić had more or less lost his mind.
Ooooo "teoreticar spontanog razvoja dogadjaja" nisam te prepoznao!!!damir_82 je napisao/la:Ako je ekstremizam razmisljati, i ne klimati glavom na "teorije zavjere", onda sam ekstremista...DonCorleone je napisao/la:Ekstremizam, spremni ste na sve za odbranu Safeta. Ko njemu zabranjuje da pozove TOP 40 igraca BiH premier lige i uporedi njihov kvalitet sa Sunjicem, Hadzicem, Susicem, Avdukicem, Vrsajevicem, evo glave ako ne bude boljih igraca u tih 40 imena nego ovih na spisku. Ali ne mozes to objasniti vama koji idete bombom kroz zid, pardon glavom.damir_82 je napisao/la: Tako to rade ozbiljne reprezentacije...![]()
Da pozove 40 igraca iz Premier lige BiH da bi eventualno zamijenio 3 igraca koji su u reprezentaciji poslednji ciklus, i dvojicu koji su debitirali u poslednjoj prijateljskoj???
Uporedjivati Italijane koji iz svoje lige prave cijelu reprezentaciju, i nas koji u svih 16 klubova zajedno treba da trazimo igrace pod rednim brojevima 19,20,21,22 i 23, je jako neozbiljno...i nepotrebno....
Ono...pa bravo....
Safet Susic=Propast BiH fudbala...
BiH je drzava koja ima najvise selektora u ovom trenutku-Safet, Sead, bezbroj menađera, bezbroj menađerskih agencija, Usanovic...
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=QqjDqtqf7pY
BiH je drzava koja ima najvise selektora u ovom trenutku-Safet, Sead, bezbroj menađera, bezbroj menađerskih agencija, Usanovic...
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=QqjDqtqf7pY
Prandelli je pozvao sve igrace,i one najbolje.Dakle,najbolja 42 italijanska igraca ce na testiranje,vjerovatno ce ih desetak otpasti i na osnovu toga ce odrediti spisak od 30 i nesto igraca koje ce pozvati na pripreme.
Nigdje ne trazim da nas selektor to uradi,samo ilustrujem kako to rade veliki.Mozemo nesto i nauciti,ne moramo izmisljati toplu vodu.
I nije istina da nema igraca,naravno da ima i mnogo vise od 40.I ne moraju biti iste kvalitete,znaci nema veze sto nisu svi Dzeko.
Glupo je pozvati samo 23 igraca na pripreme,to nijedan selektor nece uraditi a ima bar 10 slabijih reprezentacija i sa manjim izborom igraca nego sto je nasa.Ako nema damu da nekima pred put kaze da ne idu onda neka naglasi,ovo su 23 koja idu u Brazil a ovo je 7,8 koji ce takodje proci pripreme i biti fizicki i psihicki spremni da zamjene nekog od ova 23 ako se povrijedi.Ne znam sta je tu tesko.
Nigdje ne trazim da nas selektor to uradi,samo ilustrujem kako to rade veliki.Mozemo nesto i nauciti,ne moramo izmisljati toplu vodu.
I nije istina da nema igraca,naravno da ima i mnogo vise od 40.I ne moraju biti iste kvalitete,znaci nema veze sto nisu svi Dzeko.
Glupo je pozvati samo 23 igraca na pripreme,to nijedan selektor nece uraditi a ima bar 10 slabijih reprezentacija i sa manjim izborom igraca nego sto je nasa.Ako nema damu da nekima pred put kaze da ne idu onda neka naglasi,ovo su 23 koja idu u Brazil a ovo je 7,8 koji ce takodje proci pripreme i biti fizicki i psihicki spremni da zamjene nekog od ova 23 ako se povrijedi.Ne znam sta je tu tesko.
hajd kad je vec bal .. da malo razmislim.damir_82 je napisao/la:
..
Prvih 13:
Begovic
Mujdza
Bicakcic
Spahic
Salihovic
Kolasinac
Medunjanin
Lulic
Pjanic
Misimovic
Dzeko
Ibisevic
Hajrovic
20 igraca od kojih treba izabrat 10:
Fejzic
Avdukic
Arslanagic
Zukanovic
Vrsajevic
Dilaver
Vranjes
Zahirovic
Salatic
Susic
M.Vrancic
D.Vrancic
Besic
Hadzic
Visca
Ibricic
Stevanovic
Prcic
Zec
Hodzic
Valja li ovo Damire. Ovih drugih 20 igraca. Dolaze 10 dana prije na pripreme. I ostaje najboljih 10. Kojima se prikljucuje prvih 13 igraca.
Safate samo u kost.
- donniedarko
- Kontakt:
Ne moze ni Pape , a ni mi biti na gubitku ako malo vise o tome razmislimo i zasto ih eventualno ne bi zamijenili ako pokazu da su kvalitetniji ? Mozes li mi navesti bar jednu negativnu stvar koja bi prozasla iz takve prakse ?damir_82 je napisao/la:
Ako je ekstremizam razmisljati, i ne klimati glavom na "teorije zavjere", onda sam ekstremista...
Ono...pa bravo....
Za takve stvari nam je potrebna B reprezentacija, koju smo nekad imali, a sad vise nemamo.donniedarko je napisao/la:Ne moze ni Pape , a ni mi biti na gubitku ako malo vise o tome razmislimo i zasto ih eventualno ne bi zamijenili ako pokazu da su kvalitetniji ? Mozes li mi navesti bar jednu negativnu stvar koja bi prozasla iz takve prakse ?damir_82 je napisao/la:
Ako je ekstremizam razmisljati, i ne klimati glavom na "teorije zavjere", onda sam ekstremista...
Ono...pa bravo....
To je do saveza , a ne Susica. Razgranicite konacno, sta je ciji posao. Ne moze Safet okupljati igrace, ako to savez ne zeli platiti i organizovati.
Haman je onaj korumpiraniji savez bolje znao koristiti nasu ligu nego ovaj.
Znaci , kao prije B repka i tako cemo lakse do igraca iz nase lige.
Lahko je selektoru Italije organizovati takve stvari u vlastitoj zemlji.
Kako nas da dobije dozvolu za igrace iz Ceske, Austrije,Njemacke i odakle sve ne.
Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97
- DonCorleone
- Kontakt:
Dakle Prandelli moze pozvati 40 igraca na probu, a mi ne mozemo, jer nije posao selektora, treba B tim, ili u najgorem slucaju, i da su bolji nisu puno bolji, bili bi samo 20, 21 i 22 igrac
. Alasalamet....

Prandelli ima sta pozvati.
Nas pozove Susic Tina, Sunjica, A. Hadzica, Avdukica kao 20,21,22, 23 igraca ODMA FRKA

Nas pozove Susic Tina, Sunjica, A. Hadzica, Avdukica kao 20,21,22, 23 igraca ODMA FRKA

Postujem tvoje misljenje. Ali tebi treba nesto da bude jasno. "Pravi" igraci nikad nece igrati za B tim. ( to je bilo mozda prije 20 godina, danas su se vremena i shvatanja promjenila kod mnogih ). Rizikovat povrede i slicne stvari. Jer su vjerovatno misljenja da Selektor ima svoje ideje u glavi. A da to tesko mogu nesto promjeniti u nekim prijateljskim utakmicama B tima. Pravi igraci se ne salju u B-timove jer ih se moze izgubit: Kolasinac, Hajrovic, mali Halilovic itd.. Isto su pojedinci prije 10-tak godina slali Ibrahimovica da ide igrat za B tim pa znamo sta se je desilo. Puno svrsishodnije je prekopirati to sto radi 95% reprezentacija. Pozove se siri spisak igraca. Nabrojao sam gore 33 Igraca. ( i zaboravih par njih Husejinovic itd.. ). Ovi rezervni se pojave 10 dana prije na pripremama. Testiraju se i uporede. I ostane 10 najboljih kojima se prikljucuje prvih 13 igraca.emir79 je napisao/la:
Za takve stvari nam je potrebna B reprezentacija, koju smo nekad imali, a sad vise nemamo.
To je do saveza , a ne Susica. Razgranicite konacno, sta je ciji posao. Ne moze Safet okupljati igrace, ako to savez ne zeli platiti i organizovati. Haman je onaj korumpiraniji savez bolje znao koristiti nasu ligu nego ovaj.
Znaci , kao prije B repka i tako cemo lakse do igraca iz nase lige. Lahko je selektoru Italije organizovati takve stvari u vlastitoj zemlji. Kako nas da dobije dozvolu za igrace iz Ceske, Austrije,Njemacke i odakle sve ne.
Selektor ima pravo prijaviti rezervni spisak od nekoliko igraca i u slucaju povreda u svakom momentu priprema,sve do samog pocetka SP,cak i u toku prvanstva pozvati nekog od tih igraca da zamijeni tog povrijedjenog.
Moja poenta je da moramo imati spremne igrace a ne da se zovu igraci sa odmora koji ce takvi biti beskorisni.Pa to su osnovne stvari ebemu misa,zalosno je da ja na forumu moram na to skretati paznju.
Znaci,letimo u Ameriku 27 i gluho bilo na nekoj utakmici nam se neko povrijedi,ili povrijedi se na treningu u Brazilu,moramo imati zamjene koje su prosle pripreme i koji su spremni,to svi imaju.
Moja poenta je da moramo imati spremne igrace a ne da se zovu igraci sa odmora koji ce takvi biti beskorisni.Pa to su osnovne stvari ebemu misa,zalosno je da ja na forumu moram na to skretati paznju.
Znaci,letimo u Ameriku 27 i gluho bilo na nekoj utakmici nam se neko povrijedi,ili povrijedi se na treningu u Brazilu,moramo imati zamjene koje su prosle pripreme i koji su spremni,to svi imaju.
- donniedarko
- Kontakt:
Pa koliko znam ovo nam je prvo veliko takmicenje , zar je to sad toliko veliki problem organizovati s obzirom na tu cinjenicu ? Nikada Safeta npr. nisam cuo da uopste razmislja o slicnoj praksi !emir79 je napisao/la: Za takve stvari nam je potrebna B reprezentacija, koju smo nekad imali, a sad vise nemamo.
To je do saveza , a ne Susica. Razgranicite konacno, sta je ciji posao. Ne moze Safet okupljati igrace, ako to savez ne zeli platiti i organizovati.
Haman je onaj korumpiraniji savez bolje znao koristiti nasu ligu nego ovaj.
Znaci , kao prije B repka i tako cemo lakse do igraca iz nase lige.
Lahko je selektoru Italije organizovati takve stvari u vlastitoj zemlji.
Kako nas da dobije dozvolu za igrace iz Ceske, Austrije,Njemacke i odakle sve ne.

Prandeli ima BAZU IGRACA! Safet NEMA! Prandeli ima 40 igraca priblizne kvalitete, mi nemamo! Mi nemamo podjednakih prvih 11, a organizovali bi skup da nadjemo one koji ce da popune spisak?!
Da imamo 40 igraca iz Italijanske lige(dakle kvalitet kojim raspolaze Prandeli), prvi sam za provjeru...Ovako, apsolutno nema potrebe, jer sve sto valja, a hoce da igra za nas ce biti tu...I samo se nadajmo da se nece povrijediti, jer u slucaju njihovog odsustva, svih tih 40 potencijalnih u isto vrijeme na terenu nam ne bi nadomjestili takav hendikep...
Iz nase lige su plafon 3 igraca u sirem rosteru, pod uslovom da odskacu kvalitetom i to smo vec vidjeli od selektora (Svraka, Avdukic, Sesar)... Sad, realno, nema igraca koji dominira toliko da je zasluzio siri roster reprezentacije!
Ne treba nam ni B reprezentacija, treba nam sistemsko jacanje lige, proizvodnja igraca....al to nije tema nase danasnje emisije....
Isto tako nam ne treba ni tih 40 igraca iz nase lige, niti tih @Ajax nabrojanih "potencijalnih" medju kojima imas i onih koji nemaju nase sportsko drzavljanstvo!
Hljeba i igara....organizovacemo FMBT (Fudbaler Mozes Biti Ti), i popuniti spisak, pa cemo onda psovati izbor tih "vodonosa", kao sto psujemo ovdje sve vrijeme, i polemiku pravimo oko igraca koji nisu ni blizu okosnice nase reprezentacije......
Da imamo 40 igraca iz Italijanske lige(dakle kvalitet kojim raspolaze Prandeli), prvi sam za provjeru...Ovako, apsolutno nema potrebe, jer sve sto valja, a hoce da igra za nas ce biti tu...I samo se nadajmo da se nece povrijediti, jer u slucaju njihovog odsustva, svih tih 40 potencijalnih u isto vrijeme na terenu nam ne bi nadomjestili takav hendikep...
Iz nase lige su plafon 3 igraca u sirem rosteru, pod uslovom da odskacu kvalitetom i to smo vec vidjeli od selektora (Svraka, Avdukic, Sesar)... Sad, realno, nema igraca koji dominira toliko da je zasluzio siri roster reprezentacije!
Ne treba nam ni B reprezentacija, treba nam sistemsko jacanje lige, proizvodnja igraca....al to nije tema nase danasnje emisije....
Isto tako nam ne treba ni tih 40 igraca iz nase lige, niti tih @Ajax nabrojanih "potencijalnih" medju kojima imas i onih koji nemaju nase sportsko drzavljanstvo!

Hljeba i igara....organizovacemo FMBT (Fudbaler Mozes Biti Ti), i popuniti spisak, pa cemo onda psovati izbor tih "vodonosa", kao sto psujemo ovdje sve vrijeme, i polemiku pravimo oko igraca koji nisu ni blizu okosnice nase reprezentacije......
Spremiti se treba i svaku opciju imati u vidu i one najcrnje.I za sve imati rijesenje.
Niko od 23 igraca ne putuje onako nego moze se desiti da nam od onog 23-eg i kako on odigra zavisi prolaz.
Daleko je Brazil a fudbal pun povreda,bolesti,zutih,crvenih kartona.
Profesionalci se spreme na sve a amateri se uzdaju u srecu da im se niko nece povrijediti.
Bez uvrede,smijesno i zalosno u isto vrijeme.
Kaze selektor ako se povrijedi jedan napadac promijenit cu sistem igre,igrat cu sa jednim.A sta ako se povrijede oba,ili jedan dobije crveni a drugi se povrijedi?
Ne ide to tako.
Niko od 23 igraca ne putuje onako nego moze se desiti da nam od onog 23-eg i kako on odigra zavisi prolaz.
Profesionalci se spreme na sve a amateri se uzdaju u srecu da im se niko nece povrijediti.
Kaze selektor ako se povrijedi jedan napadac promijenit cu sistem igre,igrat cu sa jednim.A sta ako se povrijede oba,ili jedan dobije crveni a drugi se povrijedi?
Ne ide to tako.
Pripreme se oni koji imaju BAZU igraca!drummer je napisao/la:Spremiti se treba i svaku opciju imati u vidu i one najcrnje.I za sve imati rijesenje.
Ne ide to tako.
Nije to amaterizam vec realnost! Ako nama prolaz bude zavisio od partije Vrsajevica, ili nekog od ovih nepozvanih, priznat ces da bi nam u tom slucaju sanse bile drasticno umanjene...?!
Da mi imamo dovoljno igraca kvalitete prvih 11, (ili priblizno njima) onda bi imalo smisla... Ovako, i ne bas....
Pogledaj koliko sve te jace reprezentacije mijenjaju za vrijeme kvalifikacija, koliko novih imena, potencijalnih igraca.... Jaka baza i odsustvo nekih se i ne osjeti....
E pa mi tu bazu nemamo i tu je nas najveci problem....
Prije su rekao jednu stvar koja nija istina po meni. Ako mi imamo 11 kvalitetnih igraca. Italija ih ima 20-25. Sigurno ih nema 40+, kao sto si rekao. Seria A i nije nesto kvalitetna. A i pored toga je puna igraca i Latinske amerike i Balkana. Ako Prandeli pozove tih 40 igraca. 20-25 ima kvalitet. A drugih 20 ce istestirat. Potrosit svoje vrijeme i zivce. Nebi li isplivala 2,3 igraca za siri spisak i za buducnost. To se zove predan i detaljan analitican rad. Sto se dobija sirim spiskom igraca. Pa vise stvari:damir_82 je napisao/la: E pa mi tu bazu nemamo i tu je nas najveci problem....
- imas mogucnosti direktno uporedit igrace (posebne na deficitarnim pozicijama). Meni nikad Zahirovic nebi imao zabetonirano mjesto ako bi igrao skoro nista. A drugi slicne kvalitete igraju standardno. Bar bi ih uporedio.
- to je jako koristno kao stimulans za mlade igrace, da su na sirem spiskom. I mozda da treniraju sa svojim idolima. Dzekom, Pjanicem itd. To im moze samo dati novi impuls za jos jace treniranje u buduce
- ako se slucajno ko od 23 igraca povjredi ili odpadne prije ili za vrijeme prvnestva ( sto se inace desava svim reprezentacija - par igraca ) imas SPREMNOG igraca koji je prosao priprema. Uigran je sa timom i fizicki spreman da uskoci. A ne da nekog dizes iz kauca. Par dana prije svjetskog.
Italija lagano ima 30-35 kvalitetnih igrača. Mi 15, i to je upitno.
Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 5 gostiju.