Pomoc u vezi PC-a

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Manuel
Kontakt:

Re: "Pomoc u vezi PC-a"

Post Postao/la Manuel » 13 apr 2014, 15:50

Murga je napisao/la:
Unofficialpage je napisao/la:Pomagajte, uslo vode u reciver od Moja TV, sta da uradim? Hoce li proradit ako osusim resiver?
Ako ti je bio iskljucen ili ako ti nije doslo vode do elektronike dok je bilo pod naponom, moglo bi proraditi ako dobro osusis, mada se to nikad ne zna jer voda moze da ostavi provodni sloj i kada se osusi. Ako je voda dosla na elektroniku dok je bilo pod naponom, onda ga vjerovatno mozes halaliti. Sretno!

@Manuel - ti pricas o video na internetu, stream? Je li radilo prije? Instaliraj najnoviji flash player. Je li radi YouTube? Budi malo precizniji.
Moze you tube ali ne mogu stranice gdje gledam serije i filmove.Moglo je dok nisam instalirao avasta,cim sam njega instalirao nije moglo,valjda je obrisao taj neki dio.Sad sam obrisao taj antivirus ali opet nece.Haj valjda cu nekako uspjeti to srediti.
Horde Zla ; Curva Sud Roma ; Los Borrachos Del Tablon

Este sentimiento nadie lo comprende

RiNo
Kontakt:

Post Postao/la RiNo » 13 apr 2014, 17:09

Imam problem sa HP ProBook 4540s, pa da vidim ima li ko ideju do cega bi moglo biti?

Zna se desiti da odjednom samo pocrne ekran, ventilator radi ubrzano 4-5 sekundi i onda se laptop ugasi. Poslije toga pokusam ga upaliti, ali isto bude, crn ekran, ventilator vrti maksimalno i zatim se laptop ugasi. Nebitno je li radi preko baterije ili preko adaptera. Par igrica koje imam vrti na high performance bez problema, takodjer i zahtjevnije programe...

Inace mu treba mozda 10 sekundi da se boota, ali nakon sto se ovako ugasi, ili ne htjedne upaliti, boota se skoro citavu minutu.
100% sportski i krajnje opušten potpis

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 13 apr 2014, 17:10

Malo se prolilo vode na mjestu gdje bude skart, proradilo. Osušio fenom i sad radi, možda i bolje nego prija :mrgreen:

Hvala u svakom slučaju.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

Murga
Kontakt:

Post Postao/la Murga » 13 apr 2014, 17:18

Unofficialpage je napisao/la:Malo se prolilo vode na mjestu gdje bude skart, proradilo. Osušio fenom i sad radi, možda i bolje nego prija :mrgreen:

Hvala u svakom slučaju.
Nemoj da ti to postane navika sada, da zaljevas elektronske uredjaje po kuci ;) Hajde, dobro je da nije otislo u helac.
Ne obra se bostan, dok sljive ne popadaju...

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 13 apr 2014, 17:27

RiNo je napisao/la:Imam problem sa HP ProBook 4540s, pa da vidim ima li ko ideju do cega bi moglo biti?

Zna se desiti da odjednom samo pocrne ekran, ventilator radi ubrzano 4-5 sekundi i onda se laptop ugasi. Poslije toga pokusam ga upaliti, ali isto bude, crn ekran, ventilator vrti maksimalno i zatim se laptop ugasi. Nebitno je li radi preko baterije ili preko adaptera. Par igrica koje imam vrti na high performance bez problema, takodjer i zahtjevnije programe...

Inace mu treba mozda 10 sekundi da se boota, ali nakon sto se ovako ugasi, ili ne htjedne upaliti, boota se skoro citavu minutu.
Mislim da imas problem sa pregrijavanjem ! (mozda i grijesim)

Laptop ti se vjerovatno pregrijava i zato gubi kontakat sa ekranom, a ventilator se ubrzano pali radi seznora koji detektuje tu toplotu.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 13 apr 2014, 18:30

Murga je napisao/la:
Unofficialpage je napisao/la:Malo se prolilo vode na mjestu gdje bude skart, proradilo. Osušio fenom i sad radi, možda i bolje nego prija :mrgreen:

Hvala u svakom slučaju.
Nemoj da ti to postane navika sada, da zaljevas elektronske uredjaje po kuci ;) Hajde, dobro je da nije otislo u helac.
Haha slučajno, prolila se voda iznad njega na stol od računara gdje stoji monitor a resiver bude ispod na polici i ne znam kako je na njega uspijela doći voda. :mrgreen: (tačnije prolila je beba od 2 godilne) :D
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

RiNo
Kontakt:

Post Postao/la RiNo » 13 apr 2014, 20:38

Elegant je napisao/la:
RiNo je napisao/la:Imam problem sa HP ProBook 4540s, pa da vidim ima li ko ideju do cega bi moglo biti?

Mislim da imas problem sa pregrijavanjem ! (mozda i grijesim)

Laptop ti se vjerovatno pregrijava i zato gubi kontakat sa ekranom, a ventilator se ubrzano pali radi seznora koji detektuje tu toplotu.
Ne vjerujem da je do toga posto je imao uvijek normalnu radnu temperaturu, i odjednom "poludi"

OnlyUnited
Kontakt:

Post Postao/la OnlyUnited » 13 apr 2014, 20:43

Control Panel-Administrative tools- Event Viewer- System... Trazi eror(e) i ovdje copy/paste.. (Neces moci na desnu tipku kopirat, nego ctrl + c i onda paste ovdje da vidimo kakav je problem i ima li ga u izvjestajima..
- Ed Woodward for Prime Minister !

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 13 apr 2014, 20:49

Ja sam se davno pozdravio sa HP laptopima, uvijek isti problemi sa coolerom, previše su bučni, stvarno iritiraju, nekad nadglasaju zvučnike.

Provjeri da li se vremenom grije više nego uobičajeno? Možda ti se nakupila prašina oko procesora, pa je cirkulacija vazduha otežana. i jednostavno se pregrije.

Sve u svemu debeli minus za HP i njihov sistem hlađenja.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

RiNo
Kontakt:

Post Postao/la RiNo » 13 apr 2014, 21:11

Cisto sve ko suza, a zagrije se jedino kod igrica. Bas iritira, sad sve sto radim moram svako malo sejvati.
Jutros se isto desilo i to odmah nakon bootanja, nije radio ni minutu-dvije...

@OnlyUnited postavit su to kasnije, necu stici sad

QUARESMA 18<<<
Kontakt:

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 13 apr 2014, 23:38

ako mozes otvori skini cooler, ocisti i stavi novu pastu, po mogucnosti malo kvalitetniju

obicno su fabricke paste, bezveze

johnnyyK
Kontakt:

Post Postao/la johnnyyK » 13 apr 2014, 23:50

i ja imam slican problem i stavio sam ovdje bio nedavno...takoder je u pitanju hp laptop i dogodi mi se da kada baterija padne na 25-30 % a nekad cak i vise, ovisi ako radi igrica, video neki, otvoreni prozori ili slicno - jednostavno se ugasi sam od sebe.Ventilator se ne vrti brzo niti ista slicno samo se ugasi i to je to, a kada se puni to se nikada nece dogodit...ako netko zna sta uraditi ili je imao slican problem bit cu mu jako zahvalan :D

Inace cistio sam ventilaciju i opet je isto, i stvarno neznam o cemu se radi...

QUARESMA 18<<<
Kontakt:

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 13 apr 2014, 23:53

sam si sebi odgovorio eto

berardi25
Kontakt:

Post Postao/la berardi25 » 14 apr 2014, 00:23

Pozzz drugovi,koristim XP program i osto sam bez zastite kompa od prije par dana(vjerujem da znate i razlog),e sad pitanje za vas sta da radim il da nosim komp da mi instaliraju Antivirus,il da ubace Winows7program?,unaprijed hvala
https://pbs.twimg.com/media/Bm6HHeLCEAE3QJh.jpg

Manuel
Kontakt:

Post Postao/la Manuel » 14 apr 2014, 00:29

johnnyyK je napisao/la:i ja imam slican problem i stavio sam ovdje bio nedavno...takoder je u pitanju hp laptop i dogodi mi se da kada baterija padne na 25-30 % a nekad cak i vise, ovisi ako radi igrica, video neki, otvoreni prozori ili slicno - jednostavno se ugasi sam od sebe.Ventilator se ne vrti brzo niti ista slicno samo se ugasi i to je to, a kada se puni to se nikada nece dogodit...ako netko zna sta uraditi ili je imao slican problem bit cu mu jako zahvalan :D

Pa preslaba ti baterija,dosao joj kraj.Ako ti je mrsko da stalno punis bateriju i da strahujes hoce li ti se ugasiti laptop svakog trena onda izvadi bateriju i prikljuci onaj kabal na struju i neces vise imati tih problema.Meni je bio isti slucaj i to sam odradio.
Horde Zla ; Curva Sud Roma ; Los Borrachos Del Tablon

Este sentimiento nadie lo comprende

Illmatic09
Kontakt:

Post Postao/la Illmatic09 » 14 apr 2014, 00:35

berardi25 je napisao/la:Pozzz drugovi,koristim XP program i osto sam bez zastite kompa od prije par dana(vjerujem da znate i razlog),e sad pitanje za vas sta da radim il da nosim komp da mi instaliraju Antivirus,il da ubace Winows7program?,unaprijed hvala
Razlog je sto su prestali podrzavati windows xp skroz i zato sigurno ne mozes instalirati A-V itd. Najbolje ti je da predjes na 7-icu, ako ne znas sam instalirati nadji nekoga da ti odradi to.

berardi25
Kontakt:

Post Postao/la berardi25 » 14 apr 2014, 00:42

Illmatic09 je napisao/la:
berardi25 je napisao/la:Pozzz drugovi,koristim XP program i osto sam bez zastite kompa od prije par dana(vjerujem da znate i razlog),e sad pitanje za vas sta da radim il da nosim komp da mi instaliraju Antivirus,il da ubace Winows7program?,unaprijed hvala
Razlog je sto su prestali podrzavati windows xp skroz i zato sigurno ne mozes instalirati A-V itd. Najbolje ti je da predjes na 7-icu, ako ne znas sam instalirati nadji nekoga da ti odradi to.
To cu i uradit,samo se nadam da ce ovaj komp moci izdrzat sedmicu;jer prethoni kojeg sam imao nije mogo

johnnyyK
Kontakt:

Post Postao/la johnnyyK » 14 apr 2014, 00:45

Manuel je napisao/la:
johnnyyK je napisao/la:i ja imam slican problem i stavio sam ovdje bio nedavno...takoder je u pitanju hp laptop i dogodi mi se da kada baterija padne na 25-30 % a nekad cak i vise, ovisi ako radi igrica, video neki, otvoreni prozori ili slicno - jednostavno se ugasi sam od sebe.Ventilator se ne vrti brzo niti ista slicno samo se ugasi i to je to, a kada se puni to se nikada nece dogodit...ako netko zna sta uraditi ili je imao slican problem bit cu mu jako zahvalan :D

Pa preslaba ti baterija,dosao joj kraj.Ako ti je mrsko da stalno punis bateriju i da strahujes hoce li ti se ugasiti laptop svakog trena onda izvadi bateriju i prikljuci onaj kabal na struju i neces vise imati tih problema.Meni je bio isti slucaj i to sam odradio.
Koji kabal ?

Illmatic09
Kontakt:

Post Postao/la Illmatic09 » 14 apr 2014, 00:48

@berardi25
Evo ovde imas kakvu konfiguraciju trebas imati za 7-icu, provjeri da li ti odg. Znaci ovo ti je minimum sto moras imati.

http://windows.microsoft.com/en-us/wind ... quirements" onclick="window.open(this.href);return false;

berardi25
Kontakt:

Post Postao/la berardi25 » 14 apr 2014, 01:05

Illmatic09 je napisao/la:@berardi25
Evo ovde imas kakvu konfiguraciju trebas imati za 7-icu, provjeri da li ti odg. Znaci ovo ti je minimum sto moras imati.

http://windows.microsoft.com/en-us/wind ... quirements" onclick="window.open(this.href);return false;
Hvala :thumbup: .Moze to ovaj komp,bez problema cini mi se ;)

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot], drzgemboadislic i 87 gostiju.