FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

AeGon099
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la AeGon099 » 12 apr 2014, 23:45

protiv koga je ostalo da igramo do kraja ? :)
Odlazi Safete.

terabajt
Kontakt:

Post Postao/la terabajt » 12 apr 2014, 23:45

AeGon099 je napisao/la:protiv koga je ostalo da igramo do kraja ? :)
Mladost, velez, pitari, rudar.

corleone87
Kontakt:

Post Postao/la corleone87 » 12 apr 2014, 23:50

bob je napisao/la:danas Dedic najlosiji ako sam dobro upratio a Stanic :clap: :clap:
Po meni je Selimovic danas bio najlosiji pogotovo u prvih 20-30 minuta kada je par dobrih akcija zeznuo,kasnije se vec malo poceo popravljati..
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

corleone87
Kontakt:

Post Postao/la corleone87 » 12 apr 2014, 23:54

Prvi cener od prodanih cvika iskoristen danas,sa sljedecim cemo kupiti derbi :lol:
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

jovanmaksimovic
Kontakt:

Post Postao/la jovanmaksimovic » 12 apr 2014, 23:55

evo interesantnog podatka... jos nam 3 gola fale da postignemo 1000 golova na vjecnoj tabeli premijer lige... za sada imamo 997 golova, bili bi prvi po tom statistickom parametru, jer drugo sarajevo ima 979 datih golova... ;)
https://www.youtube.com/watch?v=H1M8yfyW2fo
FOR PAUL

ultrahell24
Kontakt:

Post Postao/la ultrahell24 » 12 apr 2014, 23:57

bice veselo na derbiju,al posot imate bolje igrace i veci kvalitet mislim da vasa pobjeda nebi trebala doci u pitanje

terabajt
Kontakt:

Post Postao/la terabajt » 12 apr 2014, 23:58

ultrahell24 je napisao/la:bice veselo na derbiju,al posot imate bolje igrace i veci kvalitet mislim da vasa pobjeda nebi trebala doci u pitanje
Ima jos do derbija pitaru.
Tm84 vec godinama vodi statistiku, kolko imamo bodova na onoj vjecnoj listi premijer lige jesmol masili pitare znam da smo vrlo blizu jedni drugima.
Zadnja izmjena: terabajt, dana/u 13 apr 2014, 00:02, ukupno mijenjano 1 put.

FKZ1921
Kontakt:

Post Postao/la FKZ1921 » 12 apr 2014, 23:59

Današnja pobjeda je uistinu velika.
Zašto?
Prvo, uvjerljivo smo pobijedili kvalitetnu ekipu, koja dugo nije ovako uvjerljivo poražena.
Drugo, ekipa je odlicno podnijela pritisak koji je nosilo ovo kolo prvenstva. Sarajevo je dan ranije dobilo, s druge strane, pobjede Zrinjskkg i Sirokog su bile potpuno izvjesne.Dakle imperativ je bio ogroman. U takvoj situaciji stvarno nije lako igrati i utoliko mi je ova pobjeda draža.
Ovdje apsolutno moram istaći ulogu Dine, odnosno stručnog štaba u pripremi utakmice. Koliko ja kontam ovu igru, Dino je sve napravio kako treba, ,isforsirao je igru po bokovima pored presporog Rizvanovica i u defanzivi tankog Sivsica, ,spustena je lopta na zemlju u igri sa njihovim stoperima gdje nisu lmali nikakve šanse sa nasim brzim k tehnički jacim napadačima i veznjacima.
Eh sad, nakon ove pobjede, možemo reći da imamo realne šanse da na kraju budemo medju tri prvoplasirane ekipe, sto nam garantuje euro takmičenje.Smatram da ni to bio veliki uspjeh našeg kluba, imajući u vidu situaciju kroz koju smo prošli od početka ovog prvenstva do danas.
Uz dosta sreće, uz dosta borbe i uz dosta podrške, mogli bi do samog kraja ozbiljno konkurirati i za titulu. Ali bez pritiska na igrače i trenere. Neka se igra ovako požrtvovno pa dokle stignemo.
Ono sto već večeras želim naglasiti jeto da nas protiv Obarska očekuje vrlo, vrlo teška utakmica. Neće tu biti popravljanja gol razlike budite sigurni. Zo je ozbiljna ekipa, takmicarska, iskusna, i trebace dosta borbe ds seto dobije.
Ove zadnje utakmice ulijevaju optimizam, sli nemojte da se sicamk nekim nerealnim izjavama.

jovanmaksimovic
Kontakt:

Post Postao/la jovanmaksimovic » 13 apr 2014, 00:00

terabajt je napisao/la:
ultrahell24 je napisao/la:bice veselo na derbiju,al posot imate bolje igrace i veci kvalitet mislim da vasa pobjeda nebi trebala doci u pitanje
Ima jos do derbija pitaru.
m84 vec godinama vodi statistiku, kolko imamo bodova na onoj vjecnoj listi premijer lige jesmol masili pitare znam da smo vrlo blizu jedni drugima.
kad bi ti rekao da skoro svako kolo se mjenja vodeci na vjecnoj tabeli... :roll: za sada mi smo prvi sa 1054 boda a sarajevo ima 1053
https://www.youtube.com/watch?v=H1M8yfyW2fo
FOR PAUL

fczeljo
Kontakt:

Post Postao/la fczeljo » 13 apr 2014, 00:01

Nakon predivnog osjećaja zbog pobjede u odličnom preokretu, biću malo kritičan. Najmanje na našu igru.

Ako mi mislimo napredovati, na ovakvim terenima se ne treba igrati. Ovo je bruka i sramota tamam da je januar, a ne polovina aprila.

Druga stvar oko koje moram biti kritičan je sudija. Nije nikoga oštetio, al ovakve sudije idu na ruku mediokritetstvu naše lige. Ne može žuti karton dobiti Jamak kad se gradi u duelu i isto da bude žuti karton kad se ofirno ide na igrača a ne na loptu. To uopšte nije kriterij. Nekoliko puta mi uopšte ne bi dobili prekid da nismo zagalamili. Da nije bilo naših navijača, pitanje je kako bi se sudilo i kako bi se završilo. Dakle, tehnička ispravnost utakmice 0 bodova. Kako onda da se boriš za nešto ozbiljno u evropi?

Moraš rizikovati povrede da bi dobio ono što je posao sudije da zaštiti mlade igrače i igrače koji igraju fudbal, a ne Bojana Regoju i slične.

Igračima svaka čast na zalaganju i kvaliteti, posebno u drugom poluvremenu. Sve jako dobro. Ako tu mogu biti kritičan, volio bi da podignemo ovaj tempo na 90 minuta. Znam da je sada nakon svih povreda to teško očekivati, ali svakako treba težiti. Također, Kerla je bio super (stabilniji i sigurniji nego ikad; respect za ono bacanje u petercu, očistio glavom lotpu koja je išla na nogu), samo je trebao kod njihovog gola biti postavljen par metara visočije i tada bi igrač Olimpica bio u ofsajdu.

Sve ostalo jako dobro. Stanić je odigrao kao zvijer. Ako on nije zaslužio da bude barem na nekom širem spisku i na nekoj probnoj utakmici reprezentacije onda ne znam ko je. U Želji je on trenutno kao Lahm u njemačkoj repki. Za Zolu molim Boga da mu se nikad nikakva povreda ne desi.
Sejo Bučan je kao naš Robben. Nekad ako i ne napravi šansu, onda sigurno dovoljno istrza i izmuči kompletnu odbranu. Možda je prije Zolinog gola mogao prebaciti loptu Hodžiću koji je bio totalno sam. Al svaka čast za fajt kakav se rijetko viđa.
Zeljković je najjače pojačanje ove godine. Ne sjećam se boljeg igrača, odnosno da ima kvalitet i da se tako dobro uklopio kod nas.

Uglavnom, kako smo i očekivali, protekom sezone se popravljamo i ulazimo u formu. Obarsku odraditi bez muke, slično kao i Čelika, a Veleža sam siguran da možemo ovakvom igrom pobjediti.

terabajt
Kontakt:

Post Postao/la terabajt » 13 apr 2014, 00:07

Sta je sa svrakom pojaca nas :D

MostaracVelezovac
Kontakt:

Post Postao/la MostaracVelezovac » 13 apr 2014, 00:21

exbabilon je napisao/la:Jos 4 kola do kraja, 12 bodova u igri. Mozemo hladno uzeti titulu aBd, a moze se desiti da budemo cetvrti, ne daj Boze. I u ovim trenucima euforije ne smijemo zaboraviti da ova komplikovana situacija na tabeli moze lako ici i protiv nas na kraju. Svaka iduca utakmica je kljucna i tako se trebaju ponasati i igraci i navijaci.

Iduca tekma, Mladost na Grbavici. Covjek vise ne zna jesu li gore ekipe davljenici ili ove koje dodju rastereceno. Mladost nije losa ekipa, a nece imati neki pritisak. Ipak, mi smo ti kojima pobjeda treba, mi smo ti koji se borimo za titulu i mi smo ti koji moramo igrati od pocetka za 3 boda, rezultat uz podrsku valjda nece izostati.

Velez u Vrapcicima. Utakmica ciji rezultat moze zavisiti od pristupa domacina. Ako ljudi odigraju 100% nabrijano, mi cemo morati odigrati kako treba svih 90 minuta da bi se nadali pobjedi. Ako ekipa bude kompletna kao danas sto je bila i ako bude borbena kao danas, onda ne zavisimo od Veleza, pobjeda je tu.

Derbi. Tu je sve moguce. Realno, tu nema favorita. Taman da im ne bude trebalo ni za sta (a trebat ce im), bit ce maksimalno motivisani da se vade kod navijaca tako sto ce nas zajebat. Ipak, igrali smo dvije tekme s "novim" Sarajevom i u obje smo imali zrelije sanse, ne vidim razlog zasto tako ne bi bilo i sada.

Rudar u Prijedoru. Do zadnjeg kola ce oni biti otpisani po mojim procjenama. U toj konstalaciji snaga, imamo ogromne sanse za pobjedu.

4 pobjede-titula. Zrinjski nece dobiti Veleza u Vrapcicima i Olimpika na Otoci, 100%. Sve ispod 4 pobjede dovodi titulu u pitanje i igraci tako moraju i razmisljati. Nema posustajanja do kraja, idemo po titulu 3. sezonu u nizu. U ovoj ligi je vecini misaona imenica uvezati tri pobjede, a mi mozemo tri titule, koja gotiva. :cool:
Sve dok postoje i teoretske sanse da Sarajevo kiksne 2 puta u sljedece 4 utakmice, Velez ce sigurno igrat nabrijano i protiv Zelje i protiv Zrinjskog, a FKS igra s vama jednu od te 4 tekme (to su 3 poena jer mislim da ce tu Zeljo da slavi, i mozda jos jedna izgubljena od druga 3). S druge strane, i ja isto ne mislim da ce Zrinjski dobit i Olimpic i nas u gostima. Cisto sumnjam.
Zadnja izmjena: MostaracVelezovac, dana/u 13 apr 2014, 00:22, ukupno mijenjano 1 put.
http://www.heroji.ba/midhat-hujdur/

k3lla
Kontakt:

Post Postao/la k3lla » 13 apr 2014, 00:22

:D :D slika
Prvaci: 1946;1971/72;1997/98;2000/01;2001/02;2009/10;2011/12;2012/13
Kup: 1999/00;2000/01;2009/10;2011/12;2012/13
Super Kup: 1998;2000;2001

Postoje dva načina povratka iz bitke: s glavom svog neprijatelja ili bez svoje! Paolo Di Canio

zeljovolim
Kontakt:

Post Postao/la zeljovolim » 13 apr 2014, 00:46

Momci svaka cast,svi ste bili odlicni :D
samo nastavite, a dobro je Tomic izdrzao svka cast , s povrijedenim koljenom ... i najvaznije dobar bio...

Format
Kontakt:

Post Postao/la Format » 13 apr 2014, 01:09

Joj kad Stana poljubi grb meni doslo da placem od srece,pa onda svi redom po grbu ,ljubi ljubi ljubi a kone gledaju i ibrete se :)

Svaka cast momcima,Dini,navijacima,idemo aBd pa kako bude,ponosni na vas .
Zeljeznicar! 1921 !

NeretvanskaPastrmka
Kontakt:

Post Postao/la NeretvanskaPastrmka » 13 apr 2014, 01:11

Zeljo uzlazna putanja 100%
UEFA TEAM RANKING 1989

43 Velez Mostar YUG 3.583
49 Hamburger SV Ger 3.500
51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583
117 Olympique Marseille Fra 1.875
126 Manchester United Eng 1.500
143 Paris Saint-Germain Fra 1.250

Format
Kontakt:

Post Postao/la Format » 13 apr 2014, 01:14

slika

Rece neko,treba je ponavljat :)

E jest doktor :)
Zeljeznicar! 1921 !

Adviser
Kontakt:

Post Postao/la Adviser » 13 apr 2014, 01:14

Očekivao sam Kadete danas, kao što ih je Gracić poslao na Koševo onaj dan... ali nažalost morali su se boriti sa onim krvnicima, kao da im je zadnje u životu... Svaka čast momcima i cijeloj ekipi, Zola je onim golom prelomio sve! Hvala mu za to!
Dževad (Džemal) Begić - Đilda 25.09.1966. - 11.07.1992.

Schwarz
Kontakt:

Post Postao/la Schwarz » 13 apr 2014, 01:24

Format je napisao/la:Joj kad Stana poljubi grb meni doslo da placem od srece,pa onda svi redom po grbu ,ljubi ljubi ljubi a kone gledaju i ibrete se :)

Ovo je i meni bio jedan od najljepsih momenata s meca.Svaka mu cast!A i ostalim igracima koji su to kasnije takodjer uradili.
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće. Željo je oduvijek važio za nešto što povezuje divne ljude koji pomažu jedni druge."

Format
Kontakt:

Post Postao/la Format » 13 apr 2014, 01:34

Schwarz je napisao/la:
Format je napisao/la:Joj kad Stana poljubi grb meni doslo da placem od srece,pa onda svi redom po grbu ,ljubi ljubi ljubi a kone gledaju i ibrete se :)

Ovo je i meni bio jedan od najljepsih momenata s meca.Svaka mu cast!A i ostalim igracima koji su to kasnije takodjer uradili.
Stana je dosao iz lavora ali je zavolio Zelju svim srcem,a ko i nebi ? :) Stana je kralj jedan ,koliko emocija ,mahanje rukama,dizanje navijaca,ma kralj je Stana fakat :)
Zeljeznicar! 1921 !

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 264 gosta.