Na temi je kritika odlupetala sa poente, trazi se cak i jaje na dlaci a ne dlaku u jajetu.
Ne treba ni jedno ni drugo.
Mancini je u pravu sto se tice Faje, od njegovih ledja ce se odbiti ovo sve, a nije njegova krivica, i vidim i cujem nakon utakmice da covjek zna o cemu prica, mislim da mu fali jos vremena za eksperimenata ali i mislim da cemo zavrsiti najmanje na petom mjestu kao i prijasnjih sezona.
Zeba i Smajke mi nisu krivci, Bogicevic radi svoj posao i dobro ga radi, a to sto manijaci zale sto je mali Zolotic primio udarac - zadnji put kad sam pogledao igrao je Bogi za Olimpic a nije placen da mazi bracu u plavom dresu, vi k'o da niste nikad u zivotu igrali fudbal.
A nakon poluvremena je sigurno Amar Osim skontao caku, i svaka mu cast sto je skuzio gdje im je sansa, Zeljo u cijelosti vrlo efektivno djeluje ove polusezone. Medjutim zbog propustaja prve polusezone sad ce i Zeljeznicaru trebati pomoc drugih klubova da stignu do titule, i to npr. nasa utakmica sa Zrinjskim. Bice zanimljivo vidjeti ko klekne na koljenima nama po temi kad dodje vrijeme utakmice, a danas pljuje nas sve redom.
Sve u svemu imamo problema sa obijanju autobusa, ako pogledamo snimak opet vidimo da su nasi igraci jednostavno bili opkoljeni kad su napadali i nisu znali proci takve guzve, nego se izmorili u tudjoj polovini terena, ostali iza "
linije neprijatelja", i onda je trka nazad kuci odbrani protiv horde Zeljinih igraca odma otezana. Statistika isto potvrdjuje da nismo toliko suteva prema protivnickom golu uputili, Zeljo je itekako mnogo suteva imao, a vecina njih nije bilo iz bliza, oni su naucili dosta od prosle godine kad su sve bili blizu protiv Plzena ali nisu znali probiti autobus. Danas ga iskoristili, i dosli smo sad mi na red da ucimo od toga. Zeljo bas i prijateljske odigrao prije ove utakmice, meni je bilo jasno davno da je to korisno, nego kontajuci da je to mozda previse umora igracima nisam predlozio nista tako ovdje(ako bi kome uopste bilo interesantno cuti).
Trebamo okrenuti cilj prema petom mjestu, nadati se da Velez kiksa, i sve redom rusiti iz inata. Takticki nismo dovoljno bezobrazni kako znaju druge ekipe biti.
Formacija, sastav i motivacija su svi sasvim kako trebaju da budu, eno i u Poljskoj ligi npr. ima ekipa sa vrlo malim uslovima izborila Evropu, oni isto tjeraju taj sablon i koriste ofsajd zamku npr., odbrana im se ne boji nositi loptu naprijed a ne nabiti je prema napadacima svaki put.
Nasi pokusavaju kroz umijece postizati golove(pogledajte driblinge Sivsica, Smajica, Rizvanovica itd.), i to ponekad proradi, ali u nasoj ligi kad pogledam utakmice kao protiv Travnika, ranija utakmica protiv Zvijezde, protiv Viteza, oni se drze po cakama, polu-bunkeru/autobusu, i malo bezobraznijih metoda, i to im se isplati posebno kad nemaju iste uslove(Mladost eno sta su spremni uraditi od svog terena da bi nas dobili kod kuce). Mozemo se nadati izlaskom u Evropu jos do kraja, a vec za sljedecu sezonu poceti planirati i konsolidirati redove, da ne napustamo masovno igrace, i da vec pripremimo prodati par igraca, naci dvoje-troje koji ce popuniti te rupe, i spremati se za solidnu sezonu. Nadam se da ovaj put necemo traziti samo po imenima, gledamo sto vise (kako Ciro rece) "ratnika" kao Regoja, Bogicevica, Rizvanovica da nadjemo sa mozda jednim izuzetkom(Faris Handzic, barem da ja izaberem).
I po mome misljenju je Hamzic veoma dobru partiju pruzao danas iako nesretno je primio 4 golova, ali ne moze sam sve uraditi. Regoje, Rizvanovic, Handzic, Zec, Bogicevic takodjer su vrlo dobro igrali, Zebu skoro nisam ni primjetio, Smajic je dosta dobro igrao, Kokot je imao borbu u sebi ali mi se cini da se zeznuo tu i tamo. Merajica nisam primjetio, Sivsic bolje igrao danas nego prosli put kad sam ga vidio i mislim da zna i jos bolje, Rahmanovic je zadovoljio, Durak takodjer, Torlak izgleda da je lose odigrao danas.