Everton F.C.

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Otelo

Šta predviđate Evertonu u sljedećoj sezoni?

1. Borbu za evropska takmičenja
156
57%
2. Sredinu tabele (svi znamo kako loše ulaze u sezonu)
95
35%
3. Borbu za opstanak (upravo zbog lošeg starta sezone)
21
8%

Ukupno glasova: 272

obi-punk-kenobi
Kontakt:

Re: Everton F.C.

Post Postao/la obi-punk-kenobi » 06 apr 2014, 22:03

Nista, ja samo da se objavim sa novostima oko Osmanove povrede.
Evo kako je to Martinez u interviju nako utakmice opisao.

Roberto Martinez says Leon Osman was lucky to escape serious injury in the early stages of Everton's 3-0 win against Arsenal.

The Blues midfielder was withdrawn after just seven minutes of the contest following a challenge with Bacary Sagna.

Osman required immediate treatment and received five stitches above his left eye.

The 32-year-old is also suffering from concussion, but Martinez reported that his vice-captain should be available for next Saturday's trip to Sunderland.

He said: "Leon's really lucky to avoid serious injury. He's got a nasty cut that needed stitches on top of his eye and his eyelid was affected.

"But he's fine and will be fine for the weekend."

Drago mi je zbog toga -jos jedna dobra vijest za ovaj dan :thumbup: .
Nekako sam malo "osjecajniji" :? :( na povrede ove sezone-sve neke fatalne (Gibbo, Oviedo...i da mali Stone protiv Fulhama nedavno -ko ranjenik sa "Sutjeske" :wtf: )

COYB
It's A GrandOldTeam To Support
********COYB**********Everton FC********

anell
Kontakt:

Post Postao/la anell » 07 apr 2014, 12:22

Cestitke, potpuno zasluzena pobjeda.
Pld W D L
38 26 12 0

BKwizard
Kontakt:

Post Postao/la BKwizard » 07 apr 2014, 12:44

slika
Leon Osman nakon jucerasnje tekme.....
NK Bratstvo Bosanska Krupa
Nottingham Forest FC

"Gudison Park jе njihova tvrđava, njihov dom. Nе trеba im vеći, jеr imaju ono što su nеki olako ispustili – osеćaj pripadnosti nеčеmu što trajе 122 godine. Trajaćе i daljе."

RodgersBOSS
Kontakt:

Post Postao/la RodgersBOSS » 07 apr 2014, 14:29

Iskrene čestitke na pobjedi,a sada ovisite sami o sebi.
"Mora se nešto učiniti po pitanju igrača koji igraju na posudbi, jer inače sistem neće biti održiv", rekao je Francuz ciljajući na Evertonove fudbalera Barryja, Lukakua i Deulofeua.

Još su pred kraj i sudije bile protiv njih.
Kad ovako kmeknu znajte da ste dobro obavili posao. :clap: :mrgreen:

Ekipe iz Liverpoola 15 pobjeda u nizu. :cool: Pomislio sam da za mjesec mart Rodgers nema konkurencije za nagradu managera mjeseca ali ipak je ima u Martinezu.
Šteta što je jedna nagrada jer su je zaslužili i jedan i drugi-mislim da ide Rodgersu jer je bez ijednog kiksa,a i u februaru su ga (ne)zasluženo zapostavili.

Još jednom puno (iskrene-ne želim ovo zbog Citya) sreće u nastavku sezone. :wave:
Orkestar nam mozda nije najbolji, ima tu jos dosta da se mijenja, ali nam je zato dirigent VELICINA.

Brendan Rodgers' Liverpool we're on our way to glory he'll build a team like Shankly did our kids will tell the story.

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 07 apr 2014, 19:38

:opaopa:

slika
"Last time they count me out, what I do Game 6?"

Goodison
Kontakt:

Post Postao/la Goodison » 07 apr 2014, 20:39

Zipa gestikulacija rukama, u fazonu šta ovo bi. :lol: :lol: :lol:

Coleman. :clap:
1922 & 1878

'' Everton are bigger club than Liverpool. Everywhere you go on Merseyside you bump into Everton supporters. ''
Ex- Liverpool player Graeme Souness.

RŠD VELEŽ MOSTAR !!!

zeljocity
Kontakt:

Post Postao/la zeljocity » 08 apr 2014, 16:56

Lillard je napisao/la::opaopa:

slika
Fantastican potez..

Racunica je jednostavna sve pobjede do kraja i kvalifikacije za ligu prvaka su osigurane. Zadnji put je to bilo 2004-te ako se ne varam kada je protivnik bio Viljareal koji je kasnije dosao do 1/2 finale lige prvaka. Nece biti lagano nikako mislim da bi bilo interesantno vidjeti raspored Arsenala jer ja ne vjerujem da ce Everton dobit sve do kraja pa bi mogli procaskat o tekmama u kojima bi Arsenal mogao kiksat.
Zeljo je beton i to armirani beton.
Who is your čampion??
Domination of blue nation.

Goodison
Kontakt:

Post Postao/la Goodison » 08 apr 2014, 19:38

Svaka utakmica je priča za sebe. Naša sreća je da se ove jače utakmice igraju na Goodisonu gdje rijetko ko može do pobjede. United nikad slabiji i sigurno da ih možemo dobiti baš kao na Old Traffordu. City je malo veći problem ipak se ljudi za titulu bore ali morat će i krv proliti da odnesu i bod iz Liverpoola. Što se tiče utakmica vani, svaku smo u stanju dobiti. Sunderland je preloša ekipa, možda ne po imenima ali zato igrom zaslužuju Championship. Hull je tvrda ekipa ali Hull će dotad obezbjediti opstanak i sigurno da neće zapeti toliko zapeti protiv nas pogotovo jer smo im Jelu dali koji dobro igra za tigrove. Southampton nam je najjači domaćin kod kojeg idemo ali ljudi su u stanju dati 3 gola ali i fasovati 5, to će biti žestoka utakmica ali neće ginuti valjda da nam otkinu bodove koji nam znače. Eh, da je naša liga pa da se prebijemo na osnovu utakmica iz sljedeće sezone. :lol: S Crystal P. ne bi trebali imati većih problema ali to je utakmica u kojoj isto tako moramo uči najjače jer se ljudi znaju braniti pogotovo od kad je Pulis na njihovoj klupi.

Arsenal ima mnogo lakši raspored ali su topnici postali pravi ranjenici. Totalni pad forme i izostanak dosta igrača nam daje za pravo da se nadamo po kojem njihovom kiksu. Nešto mi se sada ne da tražiti njihov raspored ali sigurno da je duplo lakši nego naš ali nema lakog protivnika danas. I oni će se o jadu zabaviti sa svima.

Vidjet ćemo, vjerujem u ove momke. Protiv svakoga ići maksimalno na pobjedu i to je to.
1922 & 1878

'' Everton are bigger club than Liverpool. Everywhere you go on Merseyside you bump into Everton supporters. ''

RŠD VELEŽ MOSTAR !!!

obi-punk-kenobi
Kontakt:

Post Postao/la obi-punk-kenobi » 09 apr 2014, 16:46

Skyline je napisao/la: Everton:
Sunderland A, C.Palace H, Man United H, Soton A, Man City H, Hull A
Arsenal:
West Ham H, Hull A, Newcastle H, Wba H, Norwich A
Raspored do kraja sezone..
Ok, dobri moji , nije mi se trazilo ,pa sam na prvo nesto slicno kad naletih odmah i prekucao.
Nego...vecim dijelom Goodison objasnio je cijelu pricu-mi imamo, na papiru, teze utakmice, ali te zahtjevnije (Manc timovi i Crystal Palace) su kuci, a gostovanja za*ebana ali moguce odraditi.
Arsenal na drugu stranu ima laksi dio odraditi, iako su timovi koji se bore za opstanak im na kraju sezone, pa ce tu biti kopitanja i gusenja za vratove ;) ...ali to nam nedaje za pravo da sad kazemo -Ok, oni imaju laski raspored, nista od toga...vec iz utakmice u utakmicu i bodove slagati-i nadati se nekom kiksu Arsenala u tom periodu (igraju sad to polufinale FA Cupa sa Wiganom, koji je na krilima pobjede nad Man.City-em nabrijan ko zilet!)
Tako...pomalo sad...i bez straha. :thumbup:
Uzivajmo u putovanju do kraja sezone. :kralj:
COYB

johnnyyK
Kontakt:

Post Postao/la johnnyyK » 09 apr 2014, 19:42

ipak je po meni ovaj raspored Arsenala prelak da bi i u jednom mecu kiksali.Newcastle, Hull i WBA ne bi trebali praviti probleme jer su skoro osigurali sezone dok je sa West Hamom uvijek nezgodno igrati ali posto su kuci i to je 50% laksi zadatak.Iako smo trenutno puno bolji, mislim da ce raspored odluciti, no ako odigramo kako smo igrali u zadnjih 5-6 tekmi, ni City nece biti problem ;)

zeljocity
Kontakt:

Post Postao/la zeljocity » 11 apr 2014, 14:19

Tesko ce ovo biti za odradit ali nije nemoguce medjutim ako Arsenal ne kiksa barem jednom mislim da su sanse Evertona da izbori ligu prvaka nekih10-15%.
Zeljo je beton i to armirani beton.
Who is your čampion??
Domination of blue nation.

Goodison
Kontakt:

Post Postao/la Goodison » 12 apr 2014, 02:33

S jednim remijem u i pobjedama u preostalim utakmicama te Arsenalovim svim pobjedama do kraja mi smo četvrti ??
1922 & 1878

RŠD VELEŽ MOSTAR !!!

Goodison
Kontakt:

Post Postao/la Goodison » 12 apr 2014, 15:53

Haj' mo jako i hrabro, možemo mi to !!! coyb !!!
1922 & 1878

RŠD VELEŽ MOSTAR !!!

LiverpoolREDS
Kontakt:

Post Postao/la LiverpoolREDS » 12 apr 2014, 15:56

imal neko dobar link za tekmu
“Ne možete sebe nazvati igračima Liverpula ako se predate. Mi smo Liverpul. Igrate za Liverpul. Mislite o navijačima. Morate da ovo uradite zbog njih.” – Benitez.

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 12 apr 2014, 16:11

LiverpoolREDS je napisao/la:imal neko dobar link za tekmu
http://www.eplsite.com/stream30.html
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

LiverpoolREDS
Kontakt:

Post Postao/la LiverpoolREDS » 12 apr 2014, 16:14

rio_Ferdy88 je napisao/la:
LiverpoolREDS je napisao/la:imal neko dobar link za tekmu
http://www.eplsite.com/stream30.html
hvala @Rio :D
“Ne možete sebe nazvati igračima Liverpula ako se predate. Mi smo Liverpul. Igrate za Liverpul. Mislite o navijačima. Morate da ovo uradite zbog njih.” – Benitez.

obi-punk-kenobi
Kontakt:

Post Postao/la obi-punk-kenobi » 12 apr 2014, 16:46

Fakat...iskreno se nadam da ce Martinez na poluvremenu zamjeniti Deulofeua, mali danas nije dvije sastavio kako treba...i MRZIM igrace kao on i Mirallas (ponekad) kad se "zaigraju" u svojoj sebicnosti. :x :evil:
McGedey i Barkley su tu na klupi-mislim da je 45 minuta i vise nego dosta za maloga.
Naismith promasio priliku prvoga poluvremena.
Sunderland nije nista pokazao, ali ni mi neradimo puno da dokazemo da smo favoriti u utakmici.
Sad ce i drugo poluvrijeme-i nema se vise sta cekati-tri bobe danas moraju sa nama ako smo "ozbiljni" za to cetvrto mjesto. Nista drugo neigra.

COYB
Zadnja izmjena: obi-punk-kenobi, dana/u 12 apr 2014, 17:00, ukupno mijenjano 2 puta.

unhallowed
Kontakt:

Post Postao/la unhallowed » 12 apr 2014, 16:58

Odbrana nam je malo propuh :roll: al zato mali stones :bow: grehota nejsmitovog promašaja, i mora se definitivno neko eksplozivniji uvest naprijed, fali zadnji pas.. Ne sumnjam u Martinezove sposobnosti, okrenut će on vodu na naš mlin do kraja :cool:

johnnyyK
Kontakt:

Post Postao/la johnnyyK » 12 apr 2014, 17:01

jednostavno uvest Barkleya, van Deulofeu, ionako je presebican...premalo se ide na Colemana zasada...malo vise njega forsirati i napadati bit ce gol :)

Goodison
Kontakt:

Post Postao/la Goodison » 12 apr 2014, 17:18

Naismith je ono mora dati. :evil:
1922 & 1878

RŠD VELEŽ MOSTAR !!!

Odgovori

Natrag na “English Premier League”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.