FIFA/Coca-Cola World Ranking

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

bhsport
Kontakt:

Re: FIFA/Coca-Cola World Ranking

Post Postao/la bhsport » 11 apr 2014, 09:27

emir79 je napisao/la:
AnelZ je napisao/la:
Ne, te su utakmice davno izbrisane, jos prosle godine. Razlog pada jeste sto je pobjeda protiv Rumunije presla iz 30% u 20%, te nam je nasa najveca pobjeda koja se broji u rankingu, ona protiv Grcke u Zenici od 3-1 presla iz 100% u 50%.
Jedini covjek koji se po ovom pitanju razumije objasnio, a maljevi opet po svom :)

Nego Safet je kriv i za FIFA pravila, kako ga nije sramota, kako je mogao dopustiti da se pobjede spustaju sa 30% na 20% i sa 100% na 50%

:mrgreen:

Sad i 25 mjesto postalo nevaljalo ,joooooj gdje ste bili prije 10-15 godina kad smo harali od 80-90 mjesta, vjerovatno bili u obdanistu, a poceli reprezentaciju pratiti od ere Cire :mrgreen:
Ascare se vidi da ne razumijes ali se petljas, konkretno u martu nam je to donijelo pad jer nismo igrali druge tekme. Naravno to nije pad od 10 pozicija. Poceli smo padati ako si zaboravio da te napomenem SAD, Slovacka, Argentina, Egipat a ti probaj skontati sta je zajednicko u te 4 tekme i koliko smo bodova osvojili.
Zadnja godina se najvise vrednuje, a mi smo sto se toga tice na nekom 80-90 mjestu po broju bodova, pa se trebamo zapitati sta velicamo, a sta pljujemo.
Lik se poziva na period od prije 15 godina, pa gdje smo bili prije 19 godina na 189 mjestu, tada smo tek osnovani, ali smo pobijedili dvije top 10 repke Italiju i Dansku sto nam je danas misaona imenica.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

katalinski
Kontakt:

Post Postao/la katalinski » 11 apr 2014, 09:48

Do narednog izvlacenj imamo vremena da napredujemo.
Ajvatar

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 11 apr 2014, 10:15

katalinski je napisao/la:Do narednog izvlacenj imamo vremena da napredujemo.
Ovim tempom mozemo napredovati ka 50-tom mjestu.

katalinski
Kontakt:

Post Postao/la katalinski » 11 apr 2014, 11:03

pa ako tako budemo igrali onda nije ni bitno koji smo na rang listi.
bitno je da budemo u 1. ,ako budemo lose igrali da ne idemo ispod 2. sesira...pa valjda za to sluzi ova ljestvica,plus malo za prestiz-ali taj takmicarski dio treba pokazati na SP i EP.
Ajvatar

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 11 apr 2014, 11:06

katalinski je napisao/la:Do narednog izvlacenj imamo vremena da napredujemo.
Pad od 13 na 25 mjesto za 7 mjeseci. Je daleko od nebitnog. To bi bilo tesko za opravdati, cak i ako se je izvukla koja pouka iz prijateljskih utakmica ( isprobala nova formacija, isprobali neki novi igraci koji su buducnost reprezentacije ). Ovako je sve jos gore. Ali ipak uspjesno SP. Prolazak grupe vraca stvari u normalu. Inace Bosna koja je trenutno na sredini 2 jakosne grupe. Polako klizi u trecu. Kao npr. reprezentacija Srbije koja je vec u trecoj. Ali se polako vraca u drugu. Dovoljno je lose SP i par kikseva u ne tako laganoj grupi za EP. Da se sklizne u trecu jakosnu grupu. Pametne reprezentacije. Kada se jednom dokopaju prve ili druge jakosne grupe. Svim silama se trude da tu i ostanu. I zato se ne sramote u prijateljskim utakmicama. A kamoli u vise njih zaredom.

emir79
Kontakt:

Post Postao/la emir79 » 11 apr 2014, 14:29

bhsport je napisao/la:
emir79 je napisao/la: Jedini covjek koji se po ovom pitanju razumije objasnio, a maljevi opet po svom :)

Nego Safet je kriv i za FIFA pravila, kako ga nije sramota, kako je mogao dopustiti da se pobjede spustaju sa 30% na 20% i sa 100% na 50%

:mrgreen:

Sad i 25 mjesto postalo nevaljalo ,joooooj gdje ste bili prije 10-15 godina kad smo harali od 80-90 mjesta, vjerovatno bili u obdanistu, a poceli reprezentaciju pratiti od ere Cire :mrgreen:
Ascare se vidi da ne razumijes ali se petljas, konkretno u martu nam je to donijelo pad jer nismo igrali druge tekme. Naravno to nije pad od 10 pozicija. Poceli smo padati ako si zaboravio da te napomenem SAD, Slovacka, Argentina, Egipat a ti probaj skontati sta je zajednicko u te 4 tekme i koliko smo bodova osvojili.
Zadnja godina se najvise vrednuje, a mi smo sto se toga tice na nekom 80-90 mjestu po broju bodova, pa se trebamo zapitati sta velicamo, a sta pljujemo.
Lik se poziva na period od prije 15 godina, pa gdje smo bili prije 19 godina na 189 mjestu, tada smo tek osnovani, ali smo pobijedili dvije top 10 repke Italiju i Dansku sto nam je danas misaona imenica.
Ascare se vidi da ne citas, al bubas ko Maksim po diviziji. CITAJJJJJJJJJJ!
Nisam ni rekao da se ja razumijem u to racunanje, nego @AnelZ, koji je za mene jedini ovdje koji pojma ima. Momak sve objasni.
Drugo, protivis se sto se pominje reprezentacija prije 15-tak godina, ali ipak nakacis 2 reprezentacije tad iz top 10, a ne spominjes Grke, koji su takodje bili tu , kad smo ih oderali 3-1 ;), bas je misiona imenica, de jos maloooo :mrgreen:
Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 11 apr 2014, 14:41

Poenta je bila da smo tad mogli igrati i sa najjacim dok nas sada nema nigdje u tim okrsajima.
Dakle gledam period 2009 sta je Pape zateko i gdje nas je ostavio.
Koliko se sjecam i pod Muzurovicem smo bili visoko plasirani medju TOP30, ali to nije smatrano uspjehom.

Mi smo u zadnjih 7 mjeseci u drasticnom padu, ako ti to nije jasno, sta ti mogu.

emir79
Kontakt:

Post Postao/la emir79 » 11 apr 2014, 14:59

bhsport je napisao/la:Poenta je bila da smo tad mogli igrati i sa najjacim dok nas sada nema nigdje u tim okrsajima.
Dakle gledam period 2009 sta je Pape zateko i gdje nas je ostavio.
Koliko se sjecam i pod Muzurovicem smo bili visoko plasirani medju TOP30, ali to nije smatrano uspjehom.

Mi smo u zadnjih 7 mjeseci u drasticnom padu, ako ti to nije jasno, sta ti mogu.
Bili smo 27 ako se ne varam pod Muzurovicem, ili cak 23 ne sjecam se vise. Normalno da je i to bio uspjeh za zemlju malu kao sto smo mi. Stvar u tome je da smo mi NEREALAN SVIJET. Paravimo se ili ludi ili smo stvarno zatupljen narod kao sto nas smatraju.

Sta bi trebala da kaze Srbija koja je iza nas, a ima igraca duplo vise u ligama "5", ili recimo jedan Rumunija, koja je jaka reprezentacija, ima njih jos koji su iza nas, a jako dobre reprezentacije.

Buniti se na 25 mjesto je van svake pameti, ja sam zadovoljan do top 40 da budemo. To je nasa realnost, mi smo mali i uvijek cemo biti. Mnogo vece zemlje i bogatije ne mogu da nam konkurisu,a mi nezadovoljni. Umisljeni previse.

Nije ovdje vise stvar o Susicu, to je najmanje bitna stvar, sutra ce doci i Barbarez pa ce biti budaka da ga pljuju. Onaj ko nema karakter on se ne moze promjeniti, necovjek ostaje necovjek.

Mi smo nezahvalna nacija, mi smo nacija koja zna od Boga vise (a zatupljeni do Boga milog), mi smo nacija koja sama sebi podmece noge, drugi nam za to nisu potrebni, sta ce nam, kad mi to sami odradjujemo. Ni sa cime nismo zadovoljni, mislimo da mozemo vise, a ne mozemo.

Ustvari , zapitaj se samo sto nam je drzava u gov.nima, imas odgovor kao kucu veliki.

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 11 apr 2014, 15:49

Lista je očigledno najbitnija pred izvlačenje grupa za kvalifikacije za SP u Rusiji (dakle za cca dvije godine) jer je (za razliku od kvalifikacija za EP) ona meritorna kad se određuju nosioci, a ne ona UEFA-ina koju smo pratili u zadnje vrijeme.

Do tad je lista samo bitna za prepucavanja među našim navijačima i navijačima susjednih zemalja o tome ko je bolji.

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 11 apr 2014, 15:55

Emire, nisi u pravu, realno smo u TOP20, prema zadnjih 6 godina.
Sada imamo priliku da kao i Hrvati ucvrstimo to mjesto, naklepamo se igraca iz dijaspore i drzimo ovaj nivo.

Steta je prokockati ovu situaciju.

drummer
Kontakt:

Post Postao/la drummer » 11 apr 2014, 16:53

Zasto se pokusava progurati teza da prijateljske utakmice nisu bitne,odnosno samo su bitne kad se priblizi neki zrijeb?
Je li znaju ti koji guraju tu tezu koliko je potrebno da se debelo padne na istoj a koliko je tesko napredovati?
Svaka prijateljska utakmica je i bitna i boduje se,profesionalcima je itekako bitan rezultat u njima.
Amateri su drugo.

emir79
Kontakt:

Post Postao/la emir79 » 11 apr 2014, 17:02

bhsport je napisao/la:Emire, nisi u pravu, realno smo u TOP20, prema zadnjih 6 godina.
Sada imamo priliku da kao i Hrvati ucvrstimo to mjesto, naklepamo se igraca iz dijaspore i drzimo ovaj nivo.

Steta je prokockati ovu situaciju.
Jesmo trenutno, slazem se , ali mi kao manja zemlja ne mozemo dugorocno. Hrvatska je druga stvar, imaju bolju ligu koja im igrace plasira u ligu "5", a u nas liga taraba, koja ne moze niti jednog igraca da proda. Hrvatska osim sto ima dijasporu po cijelom svijetu (kao i mi) ima i sve Hrvate u BIH, koji se ne dvoume za koga ce igrati , ako dobiju poziv.

Nas narod u dijaspori samo gleda neke svoje racunice (ono hebes Bosnu, sine gledaj sebe, hudi misle da im je reprezentacija hljeb, a ne klub za koji igra), pa nam se dese Tankovici, Seferovici i slicni, Hrvate i Srbe necu spominjati, njihovo se zna, ali ove Bosnje, oni su mi 100 puta gori.

I sam sam u dijaspori, i sramota je kako narod (NE)vaspita svoju dijecu. Ne zele im usaditi bilosta sto ih veze za BIH, pa nam se i desava da ih sve moramo moliti da igraju za BIH.

Ima masu stvari koje ce nas u buducnosti puno kostati. Nadam se da ce nam se liga trznuti, pa da i mi imamo nase Mandzukice, Morice, Corluke, Kranjcare,Srne, DUDU-e koje smo plasirali u svijet iz nase lige.Samo nas ovo moze drzati dugorocno u vrhu svijetske ljestvice.Ovo je sad masala, i vise nego dobro.

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 11 apr 2014, 17:26

Sad vidim da je FIFA promijenila izgled stranice.

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 11 apr 2014, 21:11

emir79 je napisao/la:
Sta bi trebala da kaze Srbija koja je iza nas, a ima igraca duplo vise u ligama "5", ili recimo jedan Rumunija, koja je jaka reprezentacija, ima njih jos koji su iza nas, a jako dobre reprezentacije. Buniti se na 25 mjesto je van svake pameti, ja sam zadovoljan do top 40 da budemo. To je nasa realnost, mi smo mali i uvijek cemo biti. Mnogo vece zemlje i bogatije ne mogu da nam konkurisu,a mi nezadovoljni. Umisljeni previse. Nije ovdje vise stvar o Susicu, to je najmanje bitna stvar, sutra ce doci i Barbarez pa ce biti budaka da ga pljuju. Onaj ko nema karakter on se ne moze promjeniti, necovjek ostaje necovjek. Mi smo nezahvalna nacija, mi smo nacija koja zna od Boga vise (a zatupljeni do Boga milog), mi smo nacija koja sama sebi podmece noge, drugi nam za to nisu potrebni, sta ce nam, kad mi to sami odradjujemo. Ni sa cime nismo zadovoljni, mislimo da mozemo vise, a ne mozemo. Ustvari , zapitaj se samo sto nam je drzava u gov.nima, imas odgovor kao kucu veliki.
Srbija moze imat duplo vise igraca u ligama petice. Ali to su 80% obrambeni igraci. Koji ne odlucuju utakmice u vecini slucajeva, nego se jako dobro brane. A to nije ni blizu isto. O Hrvatskoj bolje da ni ne govorim. Mi smo trebali da sljedimo njihov primjer. Srbija u zadnjih 15 godina nije imala napadaca Dzekinih kvaliteta. A napadac vise vrijedi od obrambenih igraca. Jer donosi prevagu u vecoj mjeri. Isto tako njima fali fantazista kreator u igru. Mi imamo fenomenlanog Pjanica i solidnog Misimovica. Srbija je imala teske grupe. ( Hrvatska i Belgija, OPA !!!! ) i opet napreduje. Na FIFA ljestvici. Svaka cast.
Bosna kad se je jednom docepala dobrih pozicija. Trebala je puno skuplje prodati svoju kozu. I BIRATI suparnike u prijateljskim. Ali na nacin koje mozemo dobiti a imaju kvalitete. A ne na nacin ko ponudi najvise para. Srbija koju si spomenuo ako se docepa druge jakosne grupe. Sto je i realno. Puno puno skuplje ce prodati svoju kozu ( ako ce ) i nece gubiti protiv Egipta itd.. .

Nije istina da je BiH realno TOP 40 . To je neistina totalna. BiH je realno od 20-25 na svijetu. Od trenutne forme zavisi. I moze biti od 10 do 40 mjesta. Sa ovakvim igracima je realno oko 20 mjesta.

A tvoja toliko spominjana Rumunija. Je povecana Bosna. Crpi dobrim djelom iz lose domace lige samo veca baza igraca. Ako bi Rumunija imalo toliku diasporu kao Yugovici ( HRV, BiH i donekle SR ). I oni bi bili bolji. Kao sto nas nebi nigdje bilo ako nebi bilo igraca iz diaspore. Toliko.

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 13 apr 2014, 01:12

Mi se trebamo udarati u guzicu ako se budemo konstantno vrtili oko 20 pozicije. Uredu, svjestan sam da FIFA rang lista iskljucivo gleda seniorsku reprezentaciju no za mene jedna reprezentacija nije jaka dok u omladinskim kategorijama kaska. Tu su i Srbija i Hrvatska miljama ispred nas. Dok nasa djeca se nekvalifikuju na evropsko prvenstvo u U-17, U-19 i U-21 kategoriju, ja nas necu smatrati ni reprezentacijom drugog razreda (prvi razred su fudbalske sile) kao sto su vecina ljudi uvjereni trentuno da jesmo. Za kvalitet je potreban kontinuitet i kvalitetna baza koja nama nedostaje. Bice dijaspore, to sam siguran ali smatram da tu ovisimo o previse faktora i neizvjesnosti sto jedna reprezentacija koja zeli da bude izmedju 10-20 mjesta ne smije sebi dozvoliti.

amko27
Kontakt:

Post Postao/la amko27 » 02 jun 2014, 10:04

Koliko vidim poslije meksika bit cemo 20 ili 21 zavisno od rezultata, je li tako? Zanima me ako neko zna, a koliko vidim zna :), kako se boduju ove utakmice na prvenstvu, je li nesto specijalno ?

Nakamura
Kontakt:

Post Postao/la Nakamura » 02 jun 2014, 10:11

amko27 je napisao/la:Koliko vidim poslije meksika bit cemo 20 ili 21 zavisno od rezultata, je li tako? Zanima me ako neko zna, a koliko vidim zna :), kako se boduju ove utakmice na prvenstvu, je li nesto specijalno ?
za utakmice SP se boduju tu je kvota 3 dok je za kvale kv 1 a prijateljske 0,5 :bih:

QUARTERBACK
Kontakt:

Post Postao/la QUARTERBACK » 02 jun 2014, 10:26

Znači trehnemo Iran i Nigeriju i vracamo se u top15. :D

Cautinho
Kontakt:

Re: Odg: FIFA/Coca-Cola World Ranking

Post Postao/la Cautinho » 02 jun 2014, 10:58

Koja nam je najbolja pozicija ikad?
Keep walking.

DzemoVoliMarmeladu
Kontakt:

Re: Odg: FIFA/Coca-Cola World Ranking

Post Postao/la DzemoVoliMarmeladu » 02 jun 2014, 15:25

Cautinho je napisao/la:Koja nam je najbolja pozicija ikad?
13
August 2013

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: bhfanatic14, Normus90, Proximic, Vaya i 34 gosta.