FC Barcelona - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899

Povratak Neymara???

Anketa je završila: 07 avg 2019, 22:24.

1. Da
59
57%
2. Ne
44
43%

Ukupno glasova: 103

mandraX
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la mandraX » 10 apr 2014, 15:44

Eo Messi opet zabio Antonelli, ide ga van terena čini mi se.

Hajd, neka je, možda ga tako neke stvari trznu malo.

Rajaz
Kontakt:

Post Postao/la Rajaz » 10 apr 2014, 15:48

A gledaj ovo

Otkad se Messi oporavio od dvomjesečne ozljede, zabio je 17 golova. Za isto to vrijeme Cristiano Ronaldo i Diego Costa zajedno su zabili 13 golova.
U trenutku kad se oporavio od ozljede imao je svega 8 golova na kontu, a Ronaldo čak 22. Sad, Messi ima 25 i Portugalac mu bježi za tek 3 pogotka.

Blowmind :crazy: :think:

geoxx
Kontakt:

Post Postao/la geoxx » 10 apr 2014, 15:58

Jos da Ronaldo nije propustio 5 utakmica zbog povreda i suspenzije.

MARCELO
Kontakt:

Post Postao/la MARCELO » 10 apr 2014, 16:01

Monolog je napisao/la:
DesimaL je napisao/la:Covjek je bez kluba.Tako da Tata moze i sada dobiti nogu,a vec sutra da imamo novog trenera :mrgreen:
slika
Bielsa je, ako sam ja dobro uhvatio, novi trener Marseillea.
Šuška se
Sretno zmajevi!!

Rajaz
Kontakt:

Post Postao/la Rajaz » 10 apr 2014, 16:06

@geoxx Ronaldo je imao bezazlenu povredu iz koje je izasao neokrznut, da ne pricamo kako svaku trci preko 10 km a ovaj drugi 5-6, i to pola preseta. Ali nebitno, vratimo se temi.
Moguce je da Tata napusti klupu vec na ljeto, pogotovo ukoliko nista ne osvoji a i njemu je jerujem pun qurac spanskih medija i uloge vatrogasca u raspalom klubu.
U tom slucaju volio bih da novi trener bude neko od ovih: Van Gaal, Klopp, Martinez ( Everton ), Valverde ili Luis Enrique.

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 10 apr 2014, 16:08

Roberto Martinez :opaopa: ...
"Last time they count me out, what I do Game 6?"

parangal
Kontakt:

Post Postao/la parangal » 10 apr 2014, 16:21

Lillard je napisao/la:Messi je bez premca hodajuca institucija. Kritizirat je dobro, ali jucer je bila "vruca noc" pa se reklo dosta toga negativnog prema njemu. Uglavnom, pretrcao je nesto vise od 6km. To je sramotno. Pa Pinto je pretrcao nesto malo manje. Martino je OPET dao krivu postavku na terenu. I tako da se slazem s ovim gore postom, Messi tu nema puno mjesta za napravit nesto. Cholo ga je nadmudrio i to je opet zaustavilo Messija.

Nervira ne sto Martino nista ne radi do kraja. On bi htio drukciju Barcelonu, okomitiju i s malo vise defanzive. Ali to ne ide. Niti ce ikada ici. Na dugorocne staze pogotovo. Barcina filozofija se zna i takav trener treba ovom klubu. Dobro, naravno da svaki trener mora imati svoju slobodu, ali neke stvari nije dobro mijenjati u Barceloni. Zato sam siguran da Martino odlazi na kraju sezone. Niej vazno gdje, ali otici ce. Uprava, iako tokom sezone stalno potencira da je na njegovoj strani, ne moze biti zadovoljna sa sezonom. Ista jos nije zavrsila, ali realno je da klub ostane na samo jednom trofeju ili u gorem slucaju niti jednom.

Novo ime, neka osvjezenja u igrackom smislu i hegemonija ce ponovno bit uspostavljena :kralj: .
@Lillard

Tebe čitam odavno i spadaš u ljude čije fudbalsko mišljenje kroz postove cenim kao i još neke... kažeš nervira te što Martino ne odradi ništa do kraja a ja te pitam šta? Druže od govana da izvineš pite nit je bilo niti će je biti... Maskerano NIKAD neće biti štoper (iako ja mislim da on ima mesta u nekoj novoj Barsi jer je borac na terenu kakav se retko sreće)...Bartra NIKAD neće biti fudbaler za kalibar Barselone, baš kao i Montoja, Alvesu zahvalnica za sve i otkaz naravno jer je on svoje odsvirao i igra samo zato što je Montoja jad i čemer od igrača.... od trenutnih igrača pozadi jedino bi zadržao malog Albu. Xavi počinje užasno da me nervira a znaš zašto? Zato što neće kao čovek da sazove konferenciju i da se kao ljudina Pujol zahvali na svemu a i Barsa njemu nekim mestom u štabu, serem se ja na njegove kilometre i kilometre kad nema više onih njegovih lopti koje "cepaju" protivničke odbrane ili ih ima jedva jedna na 10 mečeva sve se svelo na daj najbližem do sebe uglavnom onom iza sebe... Busketsa pozvati na razgovor i pitati ga jasno i glasno: Hoćeš li ti biti onaj stari mali Bus koji kvari protivničku igru, brzo se oslobadja lopte i ne glumata KREATORA igre već radilice na terenu, muka mi je od njegovih sporih i rizičnih driblinga ispred naših 16 i davljenja lopte kad god je dobije...mali ima mesta ali mora prestati da glumi zvezdu u suprotnom OUT. U vezi može ostati Inijesta s tim da čovek treba da shvti da se fudbal igra za golove i prema napred a ne za besomučna izdrkavanja na sredini ili uz levu aut liniju... inače kad hoće sa Mesijem čini ubitačan tandem koji može kombinovati vezanih očiju.

Povlačenjem Xavija treba dati još jednu šansu Fabregasu i to vrlo kratkoročnu da se vidi da li on zaista nema odgovarajuće mesto u timu ili (što je moje mišljenje) on nije kalibar za ono što mi simpatizeri očekujemo od Barse. Po meni on je isuviše spor, neokretan a lopte su mu predvidljive i maloj deci.

Toliko o stanju u vezi...

Rajaz
Kontakt:

Post Postao/la Rajaz » 10 apr 2014, 16:28

Bolan Xavi je uz Albu odigrao najbolje od svih i ti ga popljuva kao da se radi o partiji Messija. Eto dao je loptu Neymaru izmedju 4-tvorice i izbacio ga samog na Curtoisa a ovaj isao driblat kao i Leo poslije njega. Kapiten je sinoc bio odlican u odnosu na ostale, protiv onako agresivnog Atletica.
Jest usporio ali je i dalje nenadyebiva klasa i covjek koji ce uvijek dati sve od sebe na terenu.

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 10 apr 2014, 16:35

Rajaz je napisao/la:Bolan Xavi je uz Albu odigrao najbolje od svih i ti ga popljuva kao da se radi o partiji Messija. Eto dao je loptu Neymaru izmedju 4-tvorice i izbacio ga samog na Curtoisa a ovaj isao driblat kao i Leo poslije njega. Kapiten je sinoc bio odlican u odnosu na ostale, protiv onako agresivnog Atletica.
Jest usporio ali je i dalje nenadyebiva klasa i covjek koji ce uvijek dati sve od sebe na terenu.
+1

parangal
Kontakt:

Post Postao/la parangal » 10 apr 2014, 16:50

Rajaz je napisao/la:Bolan Xavi je uz Albu odigrao najbolje od svih i ti ga popljuva kao da se radi o partiji Messija. Eto dao je loptu Neymaru izmedju 4-tvorice i izbacio ga samog na Curtoisa a ovaj isao driblat kao i Leo poslije njega. Kapiten je sinoc bio odlican u odnosu na ostale, protiv onako agresivnog Atletica.
To što ga ti voliš (kao i ja) to je jedna stvar... a to šta moderan fudbal diktira je nešto drugo. To je za sad jedini shvatio Pujol.... druže "ne sipa se staro vino u mešine mlade..." ili obrnuto kako hoćeš, zapamti da Neimar i Xavi NIKAD neće biti tandem... to je shvatio Gvardiola kada smo se svi krstili kada je svojevremeno dao šut kartu Ronaldinju, Deku, Markešu...kasnije Eto-u, vreme je pokazalo svoje i njegovo veličanstvo i jedino merilo u sportu...REZULTAT. A dokle bi hteo da igra Xavi? Do 40-ete? Pinto ima 38, kažu strašno je pozitivan i podiže atmosferu u svlačionici...Boga mi on mene zasmejava i na terenu...nažalost. Neka ga zaposle kao klovna a kupe golmana-e!. Barselona se polako zahvaljujući upravi koja luta i guši se u vlastitim malverzacijama pretvara u "dom penzionera"... daleko od toga da neko (pogotovo ja) osporava Xavija ali sve ima svoj rok trajanja kao što već napisah i ako hoćemo napred onda pišimo o tome realno a ako hoćemo kao što je sada i kao što je bilo prošle godine onda neka ga ovako kako je pa onda tvoja rečenica "Jest usporio ali je i dalje nenadyebiva klasa..." ima smisla ali rezultate ne očekuj, biće samo gori, veruj mi. Pozdrav tebi

Rajaz
Kontakt:

Post Postao/la Rajaz » 10 apr 2014, 16:55

Uskoro ce trebati zamjena, to svi znamo. Ja isto tako znam da sinoc nisu izgubili zbog Xavija nego zbog skoro komplet tima koji je podbacio i savrsenog Atletica koji igra daleko najbolju odbranu u Evropi.

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 10 apr 2014, 16:56

slika

stvari zbog kojih nas madridisti zayebavaju , s pravom ;) ...to je ta varljiva statistika posjeda lopte i ukupnog broja pasova, covjek bi rekao da smo ih jeli na terenu....a ljudi nas nadigrali sa 36% posjeda, pogađali precke i još nekoliko odlicnih šansi....dobro, imali smo i mi svoje šanse u drugom koje smo morali zabiti ( Neymar dribla kad mora odmah pucati u 100% šansi), Xavi sa 3 metra preko gola....ali generalno, ljudi su nas nadigrali i sasvim zasluženo prošli.

A posjed je odlicna stvar kad imamo pravog trenera kao Pep nekad, kad znamo šta hocemo sa tim posjedom, kad se trci bez lopte, kad se protrcava iza leđa protivnika, kad smo konkretni itd....ovako ispadamo svaki put smiješni sa tim jalovim posjedom.

Rajaz
Kontakt:

Post Postao/la Rajaz » 10 apr 2014, 17:02

Jbga zamisli sta bi bilo da nisi imao ovoliki posjed ili da je Atletico imao veci ? Pa to bi bio show tezi. Barcelona se posjedom prvenstveno brani, pogotovo kad imas glavne igrace u godinama i zasicene.

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 10 apr 2014, 17:20

@Parangal

Malo je reci da se ne slazem. Mascherano nije bio stoper, ali je to postao pod Pepom. Igrao je on stopera i prije pa je pokazao da moze i da zna. Ali dugorocno on ne moze biti prva opcija. Tu se slazem. Bartra je mlad, ybte ako cemo njega sikanirat cemu onda ta skola? Odigrao je ove sezone dosta odlicnih utakmica i sigurno da ima mjesta za njega u obrani. Zasada dobar back-up stoper, ali mozda postane i nesto vise. Za Alvesa se slazem, ali Montoya je produzio ugovor i tako pristao biti zamjena. A tesko da cemo bolju naci od njega. Uz to jos je jedan igrac i cuvene La Masije.
Xavi je jos uvijek dobar, jos uvijek mozak ove ekipe. Jos uvijek trci ko mazga pa i ako nema motoriku kao nekada. Busquetsa necu ni komentirat.

Ono sto ti ne shvacas je da je za ovakvo stanje glavni krivac trener. Ako nemas taktiku, plan B ukoliko prvi zakaze, onda nemas nista. A Martino plan B jucer nije imao. Izvadio je Iniestu i uveo Pedra. Prvi je odigrao ocajnu utakmicu, ali u onakvoj utakmici to je alibi zamjena. Morao je nesto bolje smislit prije same utakmice. Cesc luta, nema svoju zadacu i izgleda mi kao izgubljen na terenu ponekad. To je krivica Martina.

On stvari radi na pola. Zelio bi da Barceloan igra okomito, a opet je tu posjed. I nema dalje.

parangal
Kontakt:

Post Postao/la parangal » 10 apr 2014, 17:24

Rajaz je napisao/la:Uskoro ce trebati zamjena, to svi znamo. Ja isto tako znam da sinoc nisu izgubili zbog Xavija nego zbog skoro komplet tima koji je podbacio i savrsenog Atletica koji igra daleko najbolju odbranu u Evropi.
Evo ga opet ti... mani me šta je bilo juče to smo svi videli, svima ocena 1! A pogotovo me mani toga "Uskoro će trebati zamena..." nema uskoro, sad i odmah... naravno da mislim na kraju sezone a ne bukvalno odmah. Uostalom misli ti i piši šta te volja... ima ovde i onih koji čekaju da "proradi" Alexis Sančes haha... čekaju evo još malo će 5 godina...užas

Odmah da ti kažem da sam ja realan simpatizer... meni ni iz dzepa ni u džep ja samo volim da gledam dobar fudbal, Barselonu simpatišem odavno, gledao sam je i dobru i lošu i EXTRA DOBRU kao zadnjih par godina... moje pisanje se svodi na to da prokomentarišem u čemu je po mom mišljenju problem i zašto se dešava ovaj pad koji je inače bio neminovan jer nije on ni prvi ni poslednji... ne znam koliko godina imaš i sećaš li se Milana sa Gulitom, Rajkardom, Bastenom, sve bude i prodje ali je sramota da Barselona sa što kako neko napisa skoro dve najveće fudbalske zvezde današnjice iz dve naj jače fudbalske zemlje Argentine i Brazila sadašnje Mesija i dolazeće Neimara polako tone prosek ekipu... moraju se napraviti uslovi da takva ekipa ponovo dominira... sve ostalo je seci uši da zakrpiš dupe i ako ne dodje do ozbiljne rekonstrukcije igračkog kadra biće velika šteta za nas prave ljubitelje kvalitetnog fudbala na koji nas je Barsa navikla.

Rajaz
Kontakt:

Post Postao/la Rajaz » 10 apr 2014, 17:26

Slazem se. Samo prvo treba vidjeti sta ce biti sa kaznom oko transfera. Od toga zavisi sta i kako dalje.

Rajaz
Kontakt:

Post Postao/la Rajaz » 10 apr 2014, 18:43

[youtube][/youtube]

xaviesta
Kontakt:

Post Postao/la xaviesta » 10 apr 2014, 18:50

Konačno jedan selfie i dubokoumni citat, yebo mu Coelho sve
Dani Alves: "Dani radosti, dani tuge, takav je zasigurno život normalne osobe. Dani borbe, dani slave, tako jest, bilo je i biti će do kraja moje skromne priče."
slika
Mnogo mi je neprijatno.
Don't hate what you don't understand.

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 10 apr 2014, 18:52

Ko neki reper jbem ti :lol: . Jedva cekam da ga vidim u reprezentaciji :opaopa:

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 10 apr 2014, 19:14

xaviesta je napisao/la:Konačno jedan selfie i dubokoumni citat, yebo mu Coelho sve
Dani Alves: "Dani radosti, dani tuge, takav je zasigurno život normalne osobe. Dani borbe, dani slave, tako jest, bilo je i biti će do kraja moje skromne priče."
slika
Mnogo mi je neprijatno.
ne znam šta više reci za ovu budalu :wtf: ...nemam rijeci zaista

Sinoc nas je izyebao više nego Atletico (masa izgubljenih lopti koje su rezultirale opasnim kontrama protivnika + svaki centaršut je bio pogrešan i neprecizan).
yeb'o nam je znanje sinoc (najviše on svojim glupostima) i sad glumi nekog pacenika po twiteru, neko samo- sažaljenje fura, neke kvazimudrosti i citate prosipa :shock: šta radi covjek od sebe

kakav lik :shock: :o ne znam ni da li bi ga mrzio i sažaljevao

Zaključano

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.