Manchester United FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88

MrUnited
Kontakt:

Re: FC Manchester United

Post Postao/la MrUnited » 10 apr 2014, 01:05

e sad pocinje cirkus oko transvera
"My greatest challenge is not what's happening at the moment, my greatest challenge was knocking Liverpool right of their f*****g perch." (On their 2002/03 title and his old rivals.)

Paradajz
Kontakt:

Post Postao/la Paradajz » 10 apr 2014, 01:07

rio_Ferdy88 je napisao/la: Nažalost po tebe kvalitetnih britanskih trenera više nema, tj oni su endemska vrsta, jedino da Rodgersa dovedemo, mislim da se on uklapa u tvoj šablon :mrgreen:
Sean Dyche, zapamti to ime. :)

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 10 apr 2014, 01:17

DukeOfWellington je napisao/la: Dakle, jasno NE Argentincima na rukovodećim pozicijama u Ujedinjenom Kraljevstvu.
Jasno DA Cholou u Unitedu, nemam se ja šta stavljati u njihovu poziciju, stavi se ti u poziciju navijača Uniteda, a ne samo u poziciju nekog britanskog nacionaliste, pa ćeš vidjeti da ta priča ne pije vodu. Većina navijača Uniteda će ti u ovom trenutku dati isto mišljenje, o Cholou, bez obzira gdje se oni nalazili, i odakle dolazili. Te stvari su o kojima ti pričaš su stvar prošlosti.
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 10 apr 2014, 01:19

Paradajz je napisao/la: Sean Dyche, zapamti to ime. :)
Ovaj što je Burnley uveo u Prem, čitao sam o njemu i kako je sa malim sredstvima i malom ekipom (23 igrača koristio za 44 tekme, 10 je počelo preko 30 utakmica, a njih šest je počelo manje od pet utakmica od početka sezone.) odlično odradio ovu sezonu u C'shipu, ali daleko je to još od nivoa potrebnog za neki veći klub. Britanci jednostavno nemaju neku svijetlu budućnost gledajući taj trenerski kadar.
Zadnja izmjena: rio_Ferdy88, dana/u 10 apr 2014, 01:26, ukupno mijenjano 1 put.
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Paradajz
Kontakt:

Post Postao/la Paradajz » 10 apr 2014, 01:26

rio_Ferdy88 je napisao/la:
Paradajz je napisao/la: Sean Dyche, zapamti to ime. :)
Ovaj što je Burnley uveo u Prem, gledao sam ih i nisu me oduševili. Britanci jednostavno nemaju neku svijetlu budućnost gledajući taj trenerski kadar.
Ne moze se od g...a pita napraviti. Covek je opasan potencijal trener, uvodi inovativnost, jak presing, bas moderan fudbal, ko zna sta si ti gledao. A tamo je i igrac koji ce mozda i obeleziti PL sledece sezone. Ali inace bas smesan tim po kadru.
Slicno sam video u Brendanu dok je vodio Swansea u drugoj ligi. Slicno vidim i u Paulu Lambertu, odlicni su sve to treneri. Nije Englez, ali odavno sam govorio i za Martineza, ne ovde na forumu, ali inace, vidis neku viziju u tim trenerima, znas da mogu dosta, pokusavaju nesto, novo, moderno, ali nemaju kadar, e kad ga dobiju, onda pokazu.

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 10 apr 2014, 01:29

Ma kakav Lambert, užasna je Villa, on je nekad davno obećavao, ali ništa, podbacio. Znam za Dychea, dobar je u Burnleyu, sa Ingsom i Vokesom, fin je posao odradio sa tranferima i limitiranim sredstvima, ali opet je to premalo kvalitetnih trenera za jednu naciju kao što je Britanija.
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

kingwazza
Kontakt:

Post Postao/la kingwazza » 10 apr 2014, 01:31

Gareth Southgate
George Best and Cantona,They came to us from heaven..
1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 10 apr 2014, 01:31

DukeOfWellington je napisao/la: Dakle, jasno NE Argentincima na rukovodećim pozicijama u Ujedinjenom Kraljevstvu.
Jasno DA Cholou u Unitedu, nemam se ja šta stavljati u njihovu poziciju, stavi se ti u poziciju navijača Uniteda, a ne samo u poziciju nekog britanskog nacionaliste, pa ćeš vidjeti da ta priča ne pije vodu. Većina navijača Uniteda će ti u ovom trenutku dati isto mišljenje, o Cholou, bez obzira gdje se oni nalazili, i odakle dolazili. Te stvari su o kojima ti pričaš su stvar prošlosti.
Lako se stavit u poziciju navijača Uniteda ovdje, stavi se ti u poziciju navijača Uniteda koji istrese hiljade funti na godišnju kartu, dres, šalove, kape i ostale rekvizite i koji je ispratio svog člana porodice da ide braniti "tamo neku daleku teritoriju" prije 32 godine. Mora da bi bio presretan da mu Simeone maše sa omiljenog stadiona.

Kako sam ti ranije rekao, ta stvar nije stvar prošlosti, stvar se u zadnje vrijeme opasno zakuhala i pitanje je momenta kad će ponovo eksplodirati, čeka se samo povoljan momenat od strane nekih.

Manchester United nije nekakvo internacionalno udruženje, to je pravni subjekt sa sjedištem u Manchesteru, UK. Ti ako misliš da je puka slučajnost to što klub 136 godina nije imao menadžera van Britanskih Otoka i što je prošle godine izabran jedan Moyes, a ne mnogi od njega kvalitetniji treneri, onda si u velikoj zabludi. 136 godina tradicije bi prodao jednom Argentincu? Mislim da neće ići.

Paradajz
Kontakt:

Post Postao/la Paradajz » 10 apr 2014, 01:37

rio_Ferdy88 je napisao/la:Ma kakav Lambert, užasna je Villa, on je nekad davno obećavao, ali ništa, podbacio. Znam za Dychea, ali opet je to premalo kvalitetnih trenera za jednu naciju kao što je Britanija.
Ne mogu ni imati kvalitetne trenere u tolikom broju, kada im je ceo sistem trenaznog procesa sistemski zastareo, uce po starom sistemu, a i ne pojavljuju se genijalci, a kad su takvi treneri, onda ni igraci nmg bolji biti. Iako naidjes na kvalitetnog, taj je ili radio pod spanskim/portuglskim strucnjakom kao asistent ili team coach, ili je jednostavno genije.
Sta znam, verujem u Paula, ocajan je onaj kadar Ville. :)

Dyche mislim da je next big thing.

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 10 apr 2014, 01:40

DukeOfWellington je napisao/la: Mora da bi bio presretan da mu Simeone maše sa omiljenog stadiona.
Naravno da bi, dovoljno je otići na redcafe i vidjeti što ti isti misle o njemu.
DukeOfWellington je napisao/la:Kako sam ti ranije rekao, ta stvar nije stvar prošlosti, stvar se u zadnje vrijeme opasno zakuhala i pitanje je momenta kad će ponovo eksplodirati, čeka se samo povoljan momenat od strane nekih.
I to ne bi trebalo imati nikakve veze sa Unitedom, koji je u vlasništvu Glazera, a ne Britanaca.
DukeOfWellington je napisao/la:Manchester United nije nekakvo internacionalno udruženje, to je pravni subjekt sa sjedištem u Manchesteru, UK.
Naravno da je internacionalni, čim je u vlasništvu Amerikanaca, onda je to tako, to je korporacija čiji je je jedini cilja zarada, a ta zarada će najlakše biti osvarena ako se budu osvajali trofeji i imali dobri rezultati, a garant za dobre rezultate je Cholo, Klopp...
DukeOfWellington je napisao/la:Ti ako misliš da je puka slučajnost to što klub 136 godina nije imao menadžera van Britanskih Otoka i što je prošle godine izabran jedan Moyes, a ne mnogi od njega kvalitetniji treneri, onda si u velikoj zabludi. 136 godina tradicije bi prodao jednom Argentincu? Mislim da neće ići.
Nisam u zabludi, i znam zašto je Moyes postavljen, njega nije postavio klub, nego Fergie, to je jasno kao dan. A to se više neće ponoviti, jer Fergie polako ide iz kluba. Misliš da će neko dopustiti zbog sujete da United pati na polju rezultata, a time i financijskom polju, to neće ići, Glazeri su prije svega biznismeni i zato je jasno kao dan da se neće dopustiti da klub ode u pogrešnom smjeru slijepo sljedeći tradiciju.
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

FCUM
Kontakt:

Post Postao/la FCUM » 10 apr 2014, 01:43

ovaj burnley sam gledao 2-3 puta odlicno igraju znajuci kakav kadar imaju,pomalo me ovaj na klopa podsjeca,i usput ima oko 40 godina on kad bi nam dosao halalio bi mu 3 sezone bez trofeja, takodjer svidja mi se nadimak The Ginger Mourinho :D :D .Da se ove godine fergie povlacio mozda bi i njega zelio da mu bude nasljednik a ne ovaj hadalj a kad vidim hadaljuonu glupu facu fol on konta nesto :crazy: :crazy: :crazy:
Zadnja izmjena: FCUM, dana/u 10 apr 2014, 01:50, ukupno mijenjano 3 puta.
FC United Of Manchester !
Against Modern Football !

This is how it feels to be FC
This is how it feels to be Home
This is how it feels when you don't sell you're arse to gnome !

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 10 apr 2014, 01:44

Paradajz je napisao/la:
Dyche mislim da je next big thing.
Dyche je odradio odličan posao u Burnleyu, samo je velik korak iz C'shipa u Prem, vidjećemo kako će se snaći. A Lambert me razočarao, ne vidim nikakav napredak sa Villom, oni su od O'Neilla pogubljeni (šteta što ga tako lako otjeraše), nikao da se vrate na pravi put.
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Paradajz
Kontakt:

Post Postao/la Paradajz » 10 apr 2014, 01:49

rio_Ferdy88 je napisao/la: Dyche je odradio odličan posao u Burnleyu, samo je velik korak iz C'shipa u Prem, vidjećemo kako će se snaći. A Lambert me razočarao, ne vidim nikakav napredak sa Villom, oni su od O'Neilla pogubljeni (šteta što ga tako lako otjeraše), nikao da se vrate na pravi put.
Ja sam dovoljno video, moze se boriti za opstanak sledece sezone, i dalje mislim da je opasan, ali opasan potencijal, sta sve covek pokusava ove sezone od onog jada od tima. Ali videcemo.
Ne znam, meni ona Villa nema nikakav kadar, sem Bentekea koji je izgubljen. Dobar je i ovaj mali Delph.
Ali da ne idem u off dalje, nastavite sa ovom vrlo zanimljivom diskusijom o Cholou, Argentini i Foklandima.

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 10 apr 2014, 01:51

Paradajz je napisao/la: Ali da ne idem u off dalje, nastavite sa ovom vrlo zanimljivom diskusijom o Cholou, Argentini i Foklandima.
Misliš kad smo mi već u offu, nećeš i ti :mrgreen:
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

FCUM
Kontakt:

Post Postao/la FCUM » 10 apr 2014, 01:55

evo idealnog scenarija dogodine :D Moyes krene po starom gubi li gubi :) Ginger Mourinho dobro krene i na kraju sezone nasi iz uprave vide da je on dobar daju otkaz hadalju i u preston ga otjeraju i od sezone 2015-16 krenemo sa novim managerom :D
FC United Of Manchester !
Against Modern Football !

This is how it feels to be FC
This is how it feels to be Home
This is how it feels when you don't sell you're arse to gnome !

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 10 apr 2014, 01:59

DukeOfWellington je napisao/la: Mora da bi bio presretan da mu Simeone maše sa omiljenog stadiona.
Naravno da bi, dovoljno je otići na redcafe i vidjeti što ti isti misle o njemu.
DukeOfWellington je napisao/la:Kako sam ti ranije rekao, ta stvar nije stvar prošlosti, stvar se u zadnje vrijeme opasno zakuhala i pitanje je momenta kad će ponovo eksplodirati, čeka se samo povoljan momenat od strane nekih.
I to ne bi trebalo imati nikakve veze sa Unitedom, koji je u vlasništvu Glazera, a ne Britanaca.
DukeOfWellington je napisao/la:Manchester United nije nekakvo internacionalno udruženje, to je pravni subjekt sa sjedištem u Manchesteru, UK.
Naravno da je internacionalni, čim je u vlasništvu Amerikanaca, onda je to tako, to je korporacija čiji je je jedini cilja zarada, a ta zarada će najlakše biti osvarena ako se budu osvajali trofeji i imali dobri rezultati, a garant za dobre rezultate je Cholo, Klopp...
DukeOfWellington je napisao/la:Ti ako misliš da je puka slučajnost to što klub 136 godina nije imao menadžera van Britanskih Otoka i što je prošle godine izabran jedan Moyes, a ne mnogi od njega kvalitetniji treneri, onda si u velikoj zabludi. 136 godina tradicije bi prodao jednom Argentincu? Mislim da neće ići.
Nisam u zabludi, i znam zašto je Moyes postavljen, njega nije postavio klub, nego Fergie, to je jasno kao dan. A to se više neće ponoviti, jer Fergie polako ide iz kluba. Misliš da će neko dopustiti zbog sujete da United pati na polju rezultata, a time i financijskom polju, to neće ići, Glazeri su prije svega biznismeni i zato je jasno kao dan da se neće dopustiti da klub ode u pogrešnom smjeru slijepo sljedeći tradiciju.
A ti znaš da tamo pišu ljudi poput onog iz mog opisa?

Klub je vječno engleski i britanski, nacionalnost vlasnika nikako ne može promijeniti tu činjenicu. Jedino ako odluči premjestiti klub u drugu državu što je izvodivo samo u teoriji, a nikako u praksi. Prije će se desiti da će vlasnik biti promijenjen.

Naravno da bi sukob imao veze i sa Unitedom, nisu Glazerove dionice važnije od nacionalnih zakona, morao bi se povinovati svemu što naloži zvanični London.

Svako pravno lice ima sjedište i dužno je da poštuje zakone one države gdje je registrovano. Manchester United je internacionalni samo u navijačkom smislu, nikako u pravnom. Glazeri kao vlasnici dužni su da poštuju pozitivne zakonske norme u UK, to što su Amerikanci je njihova privatna stvar i nema nikakve veze sa identifikacijom kluba.

Glazeri su do sada pokazali da idu linijom manjeg otpora, deset godina su imali i nikakve radikalne promjene nisu napravili, a suočili su se sa otporom kod navijača i prije nego što su uopšte preuzeli klub. Kad navijači počnu da prave problem onda se vidi da fudbalski klub nije fabrika za preradu voća i povrća. Puno jeftinijih klubova u kojima se praktično može raditi šta god se hoće bilo je i tada na ponudi, a i sada ima, mogli su Glazeri kupiti i klub na čijem grbu bi bila njihova glava, ali odlučili su se za United i otprilike rade onoliko koliko navijače drži mirnim. Ne mijenjaju boje kluba, ne mijenjaju grb, u klubu se uvijek vodi računa o broju domaćih igrača i slično. Ne čini ti se čudnim da su eto dali mogućnost SAF-u da imenuje svog nasljednika iako je klub njihov, a ne njegov, iako čak i oni znaju da on nije najbolji menadžer na svijetu? Toliko stvari su uvažili i ti sad eto misliš da će od sutra početi da od kluba prave Cardiff. Evo samo što nisu.

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 10 apr 2014, 02:12

DukeOfWellington je napisao/la:Toliko stvari su uvažili i ti sad eto misliš da će od sutra početi da od kluba prave Cardiff. Evo samo što nisu.
Kakav bolan Cardiff, ti fakat nekad pretjeruješ u toj svojoj zaslijepljenosti Britanijom i mržnjom prema Sarajevu :mrgreen: , izvini ako sam te uvrijedio :mrgreen:

Znači postavljanje Choloa bi bilo ravno onom što je Tan uradio Cardiffu, to ni u kom slučaju i nikad nije neće biti ni slično. United je dio korporacije Glazera, a objasnio sam šta je cilj korporacije, ti ako misliš da će se radi neke sujete dopustiti da klub propadne samo da bi ispunjavali nacionalističke hirove nekih pojedinaca, a u ovom slučaju ne vidim da se iko žali na to što je Cholo Argentinac osim tebe, onda se grdno varaš. Glazeri su dali Fergieu tu mogućnost iz poštovanja prema njemu kao stručnjaku, koje je on zaradio svojim doprinosom razvoju Uniteda, ali i nemiješanjem u taj sukob navijača protiv Glazera svojevremeno. Ne bude li rezultata od strane Moyesa iduće sezone (a napisao sam šta podrazumijevam pod tim), njemu otkaz ne gine, a u tom slučaju, od Chola i Kloppa nema boljih opcija (barem oni dostupnih), i sigurno se neće dopustiti da neka zaslijepljenost zbog nacionalnosti stane na put povratka Uniteda na ono mjesto koje mu pripada.
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 10 apr 2014, 02:16

Naravno da niko neće javno reći ovo, ali nemoj se iznenadit kad Simeone bude jednostavno ignorisan (ako dođe do ovoga). Glazeri neće birati menadžera, tj. imaće ljude koji će to uraditi za njih, a ti ljudi znaju neke stvari ;)

EDIT: Nisi me uvrijedio, ali odakle izvuče mržnju prema Sarajevu, to jednostavno ne stoji. A što se tiče Britanije, to mi imponuje, dakako.

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 10 apr 2014, 02:25

DukeOfWellington je napisao/la:Naravno da niko neće javno reći ovo, ali nemoj se iznenadit kad Simeone bude jednostavno ignorisan (ako dođe do ovoga). Glazeri neće birati menadžera, tj. imaće ljude koji će to uraditi za njih, a ti ljudi znaju neke stvari ;)
Naravno da neće Glazeri birati direktno, ali klub neće nauštrb nekog manje kompetentnog Choloa zapostaviti, ili Kloppa, ako budu dostupni naravno. A ja ne vidim nekog takvog u Britaniji (iako bih volio da je suprotno), Dyche je spomenut, vidjećemo kako će se snaći u Premu. Ako bi neko volio da Moyes uspije onda sam to ja, jer stvarno cijenim takve trenere, koji su predani svom poslu i vezuju se za jedan klub dugoročno, a takvi su i Moyes i Klopp, a i Cholo bi mogao biti. Tako da će sljedeća sezona za njega biti presudna, novce će dobiti i pojačanja su već identificirana i očito se radi na tome, samo je na njemu da to ukomponuje.
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 10 apr 2014, 02:31

DukeOfWellington je napisao/la:Naravno da niko neće javno reći ovo, ali nemoj se iznenadit kad Simeone bude jednostavno ignorisan (ako dođe do ovoga). Glazeri neće birati menadžera, tj. imaće ljude koji će to uraditi za njih, a ti ljudi znaju neke stvari ;)
Naravno da neće Glazeri birati direktno, ali klub neće nauštrb nekog manje kompetentnog Choloa zapostaviti, ili Kloppa, ako budu dostupni naravno. A ja ne vidim nekog takvog u Britaniji (iako bih volio da je suprotno), Dyche je spomenut, vidjećemo kako će se snaći u Premu. Ako bi neko volio da Moyes uspije onda sam to ja, jer stvarno cijenim takve trenere, koji su predani svom poslu i vezuju se za jedan klub dugoročno, a takvi su i Moyes i Klopp, a i Cholo bi mogao biti. Tako da će sljedeća sezona za njega biti presudna, novce će dobiti i pojačanja su već identificirana i očito se radi na tome, samo je na njemu da to ukomponuje.
Svi bismo (dobro, osim nekih) voljeli da Moyes uspije, da ostvarimo kontinuitet poput SAF-ovog i da gledamo United kakav smo navikli da gledamo. Zato me raduje što je konačno počeo da pokazuje ono što se od njega očekivalo da počne pokazivati od samog početka, otprilike otkako je onaj avion proletio iznad OT-a počelo se nešto dešavati. Kako stvari stoje imaće još jednu šansu i drago mi je zbog toga, mada to nisam mislio prije mjesec ili dva.

Nego ovo oko Sarajeva mi objasni, ne bih da se povlači po forumu da sam ja neki mrzitelj ovog kluba.

Zaključano

Natrag na “Manchester United FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.