Mi vas bar nećemo zahebavati.
S.S. Lazio
Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma
- IlCapitano
- Kontakt:
Re: S.S. Lazio
Raspadate se i ne služite ničemu više. Bolje nama dati ove igrače nego vječitim rivalima.
★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★
sempre lui
Romoletto

- IlCapitano
- Kontakt:
Šta ćeš kad sljedeće sezone bude igrao u Juventusu?

★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★
neće valjda .. ništa, ostat' će mi njegov dres što sam kupio, u svakom slučajuIlCapitano je napisao/la:Šta ćeš kad sljedeće sezone bude igrao u Juventusu?![]()

Na današnji dan prije dvije godine, preminuo je Giorgio Chinaglia, popularni Long John, najveća legenda S.S.Lazija. Predvodio je ekipu u sezoni 1973/74, kad je Lazio osvojio svoj prvi Scudetto, te je u toj sezoni bio najbolji strijelac Serie A, sa 24 pogotka.
Bio je klasičan centarfor, snažan, moćan, prgave naravi, bio je jak na sredini terena, kao i provokator van njega. Na San Siru, pred tifozima Intera, šutnuo je saigrača Vincenza D'Amica jer nije ispratio protivničkog igrača, Sandra Mazzolu. U Napulju, prije tekme s Napolijem, pozdravio je domaće tifoze pokazujući im rogove. Na Olimpicu, u Derby della Capitale, nakon što je zabio Romi, otrčao je prema Curvi Sud i provocirao ih, uperivši prst u njih.

Njegov gol u Foggia-i, bio je odlučujući u osvajanju Scudetta, tu sezonu završio je sa 24 pogotka, kao najbolji strijelac Serie A.
Na SP u Njemačkoj bio je starter, ali zbog problema s trenerom Ferruccio Valcareggijem, pao je u drugi plan. Prilikom jedne izmjene, otvoreno je trenera poslao u pakao.
Dres Lazija nosio je od 1969 do 1976 godine, upisao je 209 nastupa i postigao 98 golova.
Jednom prilikom je rekao: "Sto diventando ricco per comprarmi la Lazio."
U Italiju se vratio 1983 godine, ovaj put kao predsjednik Lazija, a tifozi su ga dočekali kao legendu. Avantura je ipak kratko trajala, jer je zbog finansijskih problema bio primoran prodati klub Francu Chimentiju.
Parola koju je Long John izrekao, a koju Laziali vječno pamte, jeste: "Di Lazio ci si ammala inguaribilmente."
Za navijače Lazija će uvijek ostati upamćen kao mit, kao legenda, što i jeste. Zbog svog karaktera, ličnosti, zbog svoje kvalitete kao igrača, zbog toga jer je prevodio svoju ekipu u osvajanju historijskog prvog Scudetta, zbog prsta uperenog prema Curvi Sud, zbog toga kakav je bio na terenu.
Poznate su parole Laziala posvećene Long Johnu: "Giorgio Chinaglia è il grido di battaglia.", "Noi vogliamo 11 Chinaglia."
[youtube][/youtube]
Shto ne napishesh i kako je razyeb'o projekat NY Cosmosa, kad je Steve Ross njemu podilazio

na današnji dan navijači Lazija oživljavaju uspomenu na svoju najveću legendu, ovo je tekst posvećen njemu kao igraču Lazija, odnosu navijača prema njemu, itd .. te druge stvari kroz njegovu karijeru/život nisam htio pisati sada, ali ću napisati drugom prilikom, kad si već spomenuo
čovjek je bio pravi ekscentrik 
https://scontent-b-vie.xx.fbcdn.net/hph ... 3561_n.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
Chinagliaaaaa
Chinagliaaaaa
Željo je život, sve ostalo su sitnice!
Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
je l' se to meni obraćaš? 
ovako je protiv merde stativu pogodio u derbyju kad dobismo u 93 minutu
žao mi je što nije uspio kod nas, Reja ga gurao na krilo, a onda se vjerovatno i on nije navikao na ligu, itd .. gotivan lik 100%
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
Forza Grande Lazioooooo
Primavera Lazija osvojila je Coppa Italiu, savladavši u revanšu Fiorentinu sa 2-4 na Artemio Franchiju
u prvom meču, Lazo je slavio 3-1
gle Lotita šabana, mamaru mu prčim

LU71C je također gledao finale

Primavera Lazija osvojila je Coppa Italiu, savladavši u revanšu Fiorentinu sa 2-4 na Artemio Franchiju

LU71C je također gledao finale

- L'Avvocato
- Kontakt:

Gledaj Minale brata, najjači svega mi
★★★
"Uči(čitaj), u ime Gospodara tvoga koji stvara."(Al-Alaq)
pozn'o bih ga među 1000 djece 
- L'Avvocato
- Kontakt:
"Pronađi uljeza"
Fakat mi ga žao, ali je slika vrh
Fakat mi ga žao, ali je slika vrh
★★★
12.05.'14, na Olimpicu će biti održan sportski događaj 'Di padre in figlio', povodom osvajanja prvog Scudetta prije 40 godina.

Ovom događaju prisustvovati će brojni bivši igrači Lazija, a neki od njih su:
Pulici, Martini, Wilson, Oddi, Petrelli, Nanni, Garlaschelli, D'Amico, Facco, Nesta, Veron, Almeyda, Casiraghi, Signori, Pancaro, Negro, Mihajilović, Conceicao, Fuser, Marchegiani, Oddo, Favalli, Piscedda, Caso, Bokšić, Couto, Giordano, Peruzzi, Mancini, Ledesma, Radu, Keita, sinovi Re Cecconija, Chinaglie, Frustalupija ... čekaju se odgovori od Simeonea, Gascoignea, Di Cania i Nedveda
za ovaj meč do sada je prodato 43.000 karata

Ovom događaju prisustvovati će brojni bivši igrači Lazija, a neki od njih su:
Pulici, Martini, Wilson, Oddi, Petrelli, Nanni, Garlaschelli, D'Amico, Facco, Nesta, Veron, Almeyda, Casiraghi, Signori, Pancaro, Negro, Mihajilović, Conceicao, Fuser, Marchegiani, Oddo, Favalli, Piscedda, Caso, Bokšić, Couto, Giordano, Peruzzi, Mancini, Ledesma, Radu, Keita, sinovi Re Cecconija, Chinaglie, Frustalupija ... čekaju se odgovori od Simeonea, Gascoignea, Di Cania i Nedveda
za ovaj meč do sada je prodato 43.000 karata
Dal 1900 dei nostri colori fieri. Del calcio a Roma pionieri!
nakon što nismo dobili dozvolu za gradnju Lazio Grada, pravog sportskog kompleksa, stadiona Delle Aquile, Lotito se okrenuo ideji da Lazio vrati na stari stadion Flaminio
rekonstrukcija ovog stadiona navodno bi koštala €15-30 mln, zavisno od redizajna
inače, stadion Flaminio ima kapacitet od 25000 sjedećih mjesta
Lotito bi ovim potezom sigurno kupio navijače, iako je to nemoguće

navodno neka ruska grupacija želi kupiti Lazio, ponuda je €150-170 mln, Lotito kao ozbiljno razmišlja, al' s obzirom da je bezbroj puta rekao da neće prodati Lazio ..
Postigavši 11 golova u Serie A ove sezone, Candreva je izjednačio rekorde Nedveda i Hernanesa, te tako ušao u historiju Lazija kao jedan od najboljih strijelaca (veznjaka) u toku jedne sezone. Do kraja sezone su ostala još četiri kola, Candreva ima priliku zasjeti na mjesto br.1 
#Romoletto

#Romoletto

- IlCapitano
- Kontakt:
Trenutno korisnika/ca: Proximic i 2 gosta.