EP 2012 - Kvalifikacije (nasa grupa)

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Koje mjesto u kvalifikacijama očekujete:

1.
212
32%
2. (najbolji drugi)
122
18%
2. (prolaz u baražu)
159
24%
2. (ispadamo u baražu)
60
9%
3.
47
7%
4.
29
4%
5.
9
1%
6.
23
3%

Ukupno glasova: 661

stampy

Re: EP 2012 - Kvalifikacije (nasa grupa)

Post Postao/la stampy » 07 feb 2010, 13:49

.
Zadnja izmjena: stampy, dana/u 08 feb 2010, 21:39, ukupno mijenjano 1 put.

bambina
Kontakt:

Post Postao/la bambina » 07 feb 2010, 13:50

Albaniju trenira Kuže-Hrvat bio trener dinama , nije on baš nešto ekstra ;) Voli visoke lopte to samo forsira.

NoName
Kontakt:

Post Postao/la NoName » 07 feb 2010, 13:52

Ako naši budu igrali kao u kvalifikacijama za SP i uz malo više sreće i koncentracije protiv favorita, ne gine nam prvo mjesto ;) Presretan sam i prezadovoljan žrijebom
Jbš državu koja nema Nobela, Oskara i Olimpijadu.
Pobjednici ostvaruju ciljeve, gubitnici traže izgovore.
SERGEJ, SERGEJ, SERGEJ BARBAREZ.

defender
Član IO SS.ba lige
Kontakt:

Post Postao/la defender » 07 feb 2010, 13:53

Bilić mi je rekao da moramo biti oprezni sa Bjelorusijom'

Odmah nakon žrijebanja uspjeli smo dobiti izjavu šefa državne nogometne selekcije BiH, Safeta Sušića. U kratkoj izjavi specijalno za Sarajevo-x.com Sušić ocjenjuje današnji žrijeb i poziciju BiH, ali i suparnike u grupi D u kojoj je naša nacionalna reprezentacija.

Na pitanje da li je zadovoljan, odgovara:
„Stalno sam napominjao da želim izbjeći Španiju, Holandiju i Portugal iz prvog šešira. Na svu sreću moja želja se ostvarila. Drugo, htio sam da izbjegnemo sve reprezentacije sa prostora bivše Jugoslavije i to smo uspjeli. Sve u svemu, zadovoljan sam.

O suparnicima u grupi kaže:
„Sve selekcije zaslužuju maksimalan respekt. O Francuskoj se manje više sve zna. Rumunija je izuzetno kvalitetna, bez obzira na posljednje rezultate. Ne smijemo ih potcijeniti Evo upravo sam razgovarao sa Slavenom Bilićem. Podvukao je da moramo biti oprezni u dvobojima sa Bjelorusijom koja je sa Hrvatskom bila u grupi za Svjetsko prvenstvo. Albanija također zaslužuje maksimalan respekt. Ipak, vjerujem da imamo kvalitet i da se možemo plasirati na Evropsko prvenstvo“

Trasimaco
Kontakt:

Post Postao/la Trasimaco » 07 feb 2010, 13:54

NoName je napisao/la:
Trasimaco je napisao/la:U ovo slucaju najbolji drugoplasirani ide direktno na EURO. Na to posebno treba obratiti paznju. Znaci, potrebno je bukvalno raznijeti slabije od sebe. Eh da je ovo vazilo za SP! :(
Šta bi nam vrijedilo? Samo 5 ekipa je bilo bolje od nas :shock:
Ko je bio bolji drugoplasirani u kvalifikacijama za SP?
A lion doesn't concern himself with the opinions of a sheep.

Tarik14
Kontakt:

Post Postao/la Tarik14 » 07 feb 2010, 13:55

Ova grupa je zaista odlicna za nas. Ne zelim da podcjenjim nase protivnike ali ipak mislim da imamo velike sanse da odemo na EP cak i da zavrsimo na prvom mjestu. Najvaznije je da smo izbjegli Srbiju i Hrvatsku!

VOLIM TE BOSNO! 8-)

insider
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la insider » 07 feb 2010, 13:55

Drago mi je što je Francuska s nama, ali Rumunija i Bjelorusija su mi nekako nezgodne i bojim se da ćemo proći kao i u kvalifikacijama za SP (ove dvije umjesto Turske i Belgije).
Moje su slutnje bile uvijek malo čudne, tesko je mene preći je l' znaš?

dubrava
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la dubrava » 07 feb 2010, 13:55

Nisam čitao prethodne komentare i ne znam šta su pojedini rekli pa ću iznijeti neko svoje kratko viđenje ;)

Mislim da je BiH dobila i tešku i laganu skupinu jer ne znam kako da to drukčije opišem. Laganu prije svega, jer je iz prva dva jakosna šešira dobila najlakše moguće protivnike, pogotovo Francuzi, koji su u nekom, ja bih rekao konstantnom padu. A i pitanje je tko će im sve poslije Svjetskog prvenstva zaigrati za repku. Rumunji su također puno lošiji od drugih koknurenata iz drugog šešira.
E, sad, grupa je opet, s druge strane jeb.eno teška zbog Bjelorusije i Albanije. Protivnici koji se ni mrvicu ne smiju podcjeniti (radije podcijeni francuze nego njih). Pogotovo su neugodni na svom terenu gdje nitko nije lako odnio bodove, ukoliko ih je uopće i odnosio. Ona reprezentacija koja bude iz Tirane i Minska donijela 6bodova,ta će ići na EP ;) može se vrlo lako dogoditi da prve tri ili cak cetri ekipe budu u 3-5bodova razlike na samom kraju. Isto kao sto se moze dogoditi da francuzi budu i prvi i treci ;)

Mislim da Bosna i Hercegovina ima šanse, daleko više nego u prijašnjim skupinama i natjecanjima. Po meni je ova grupa bez nekog izrazitog favorita, i svatko ima svoju šasu za prolaz. Nadam se da će tu šansu BiH znati iskoristiti i da je svi vidimo u Poljskoj&ukrajini 2012.g. ;)

Nek im je sa srećom :)
"Stvarna veličina kluba ne mjeri se trenutnim rezultatima, trofejima ili novcem, nego time koliko ga ljudi doživljava kao svoj – kao nešto bitno u svojim životima"

Mr Plummer
Kontakt:

Post Postao/la Mr Plummer » 07 feb 2010, 13:56

Termini utakmica (12 mogućih termina za 10 utakmica):

a) 3. ili 4. septembra i 7. septembra 2010. godine

b) 8 ili 9. i 12. oktobra 2010.

c) 25. ili 26. i 29. marta 2011.

d) 3. ili 4. i 7. juna 2011.

e) 2. ili 3. i 6. septembra 2011.

f) 7. ili 8. i 11. oktobra 2011.

Novina je da su termini raspoređeni drukčije gledajući dane unutar sedmice. Izborni termini, dva prvonabrojana u mjesecu, padaju ili na petak ili na subotu, dok drugi u mjesecu svaki put pada na utorak. UEFA je time izašla ususret klubovima, koji su tražili pomicanje termina odigravanja dan unaprijed kako bi se igrači stigli regenerirati za klupske utakmice koje slijede nakon reprezentativnih pauza. Dan više za klubove u ovom smislu znači dan manje selektorima reprezentacija za pripremu njihovih igrača.

Nacionalni savezi od danas imaju vremena 30 dana da dogovore raspored domaćinstava utakmica. Ne uspiju li se pregovarači dogovoriti sami, termine će odrediti UEFA uzimajući u obzir dane okolnosti, kao što su klimatske.
Ordem e progresso

Za prijavu posta administraciji, pritisni trokut!

Alucard
Kontakt:

Post Postao/la Alucard » 07 feb 2010, 13:56

Heh ne mogu da vjerujem da i dalje ima ljudi koji govore da je ovo teška grupa i da i nismo imali neke prevelike sreće.

Prije izvlačenja htjeli smo da iz prvog šešira izbjegnemo tehničke potkovane Špance, Portugalce, Holanđane, pa tu možemo dodati i ultra jake Engleze koji sa Fabiom slove za jedne od najvećih favorita za Svjetsko u junu.

Sve smo to izbjegli i dobili papirnate favorite Francuze koji igraju toplo-hladno i repku s kojom se može igrati i nositi itekako!

Iz drugog šešira smo željeli izbjeći neugodne Turke, Grke, Srbe a dobili smo najslabiju rankiranu ekipu drugog šešira koja je u totalnom rasulu i koju su Srbi tukli samo tako, osramotili su ih! Iako imamo negativan skor s njima nema potrebe da se vraćamo u prošlost jer su tada bila neka druga vremena, sasvim drugačije reprezentacije/postave i drugačija vremena i ozračje.

Ove ostale neću ni spominjati, respekt svima ali stvarno ako se njih treba bojati i ako njih ne možemo dobiti onda nismo ni zaslužili odlazak na Euro. Mi smo favoriti za njih i mi moramo da odbranimo ovaj naš ranking i tu poziciju koju imamo u trećoj jakosnoj skupini.

Ne razumijem koji k. više hoće pojedinci ovdje? Grupa nije idealna ali "idealno" na ovakvim događajima ne postoji. Pogledajte par ostalih grupa pa skontajte da se nalazimo u jako dobroj grupi i odmah u startu smo bliže Euru, moglo je ispasti mnogo mnogo gore po nas. Put će biti dug i trnovit tu nema dileme no sada se pokazuje ko je šta i kakav kvalitet posjeduje. Naše je da to pokažemo da smo kvalitetniji od Albanca, Luksemburga, Bjelorusije, a onda da naš kvalitet dignemo za još jedan stepen tako što ćemo iznenaditi i Rumune i Francuze i zaj. ih oboje.

Budite pametni ;)

drop
Kontakt:

Post Postao/la drop » 07 feb 2010, 13:56

Zna li neko šta je sa Mutu-om?? bila je neka prica da je suspendovan zbog šmrkanja kokaina.
"To govori da uopce nemamo sta raspravljati o spanskim klubovima jer one koje ti nazivas spanskim su u sustini engleski klubovi". - Paja

demir44
Kontakt:

Post Postao/la demir44 » 07 feb 2010, 13:57

Nije losa grupa...Nekako mi odmah u oci upada ova Albanija,puno ulazu u fudbal,imaju solidnih igraca,a i poznati su ko nagazna mina...Da nam je samo ciru da nabrije igrace protiv Albanije i Bjelorusije,koliko god ga ne podnosili morate priznati da smo po prvi put u historiji gazili ove manje selekcije...A valjda ce i Pape znat kako igrati s ovim anonimusima :roll:
Rotor Volgograd...

NoName
Kontakt:

Post Postao/la NoName » 07 feb 2010, 13:57

Trasimaco je napisao/la:
NoName je napisao/la:
Trasimaco je napisao/la:U ovo slucaju najbolji drugoplasirani ide direktno na EURO. Na to posebno treba obratiti paznju. Znaci, potrebno je bukvalno raznijeti slabije od sebe. Eh da je ovo vazilo za SP! :(
Šta bi nam vrijedilo? Samo 5 ekipa je bilo bolje od nas :shock:
Ko je bio bolji drugoplasirani u kvalifikacijama za SP?
Portugal, Grčka, Slovenija, Rusija, Ukrajina, Francuska
Jbš državu koja nema Nobela, Oskara i Olimpijadu.
Pobjednici ostvaruju ciljeve, gubitnici traže izgovore.
SERGEJ, SERGEJ, SERGEJ BARBAREZ.

Tarik14
Kontakt:

Post Postao/la Tarik14 » 07 feb 2010, 13:58

Ovo je, po meni, nasa najlaksa grupa u kvalifikacijama od kako uopste postojimo kao nezavisna drzava. Jedino se mojim Albanije. To nije neka ekstra ekipa ali su izuzetno nezgodni i cesto znaju da iznenade favorita. Nesmijemo biti nezadovoljni sa zrijebom jel svi znamo da smo mogli dobiti mnogo tezu grupu.

Idemo Bosno!

Bosnier
Kontakt:

Post Postao/la Bosnier » 07 feb 2010, 13:59

Cek sto , samo najbolja drugoplasirana ekipa ide na ep , a sta sa ostalim ?
Tricolorii su crveni od glave do pete, dok su Bošnjaci i bikova u Rodeu luda kad god imamo posjed. To je pakao u Zenici!

Grandmaster
Kontakt:

Post Postao/la Grandmaster » 07 feb 2010, 13:59

Opet kukate ? :roll:

Ovo je prava prilika da se plasiramo na EP.
Grandmaster.

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 07 feb 2010, 13:59

stampy je napisao/la:
Mirza_Hordas je napisao/la:
stampy je napisao/la:Treba sad Vahida Halilhodžića angažovat ukoliko dobije otkaz u Obali Slonovače.

Čovjek zna francuze napamet. Uzeo bi im 3 boda usred Pariza.
:roll: :roll: :roll: :o
Iskreno, cijenim Sušića kao igrača, ali kao trener nije ni do pete Vahi.
Vaha je danas ipak svjetska trenerska klasa.
Molim? Vaha svjetska klasa? Kako da ne. Sa onakvim igracima ispao u cetvrtfinalu. Treba im gol protiv Alzira a oni ne mogu dva pasa sastavit. Od odbrane do veznog reda jedno 50 metara. Vaha je kloc od trenera da ne moze bit veci. To je dokazo, i ne daj Boze da ikad preuzme repku, jer covjek nema pojma a pravi se plaho pametan.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

samric
Kontakt:

Post Postao/la samric » 07 feb 2010, 14:00

zdravo svima...imam pitanje jel samo prvi idu diretktno...a drugi u baraz...sho se tice nase grupe mislim da imamo sanse nije tako lahko bash al relano imamo sansi...moglo nas je i gore trefit...

loptica
Kontakt:

Post Postao/la loptica » 07 feb 2010, 14:00

Bjeloruse gledo kockasti se namučili ,brzi su,jaki tehnički,pas i bekovi jaki . Bilić iskreno reko zajebani malo ;) Oprez s njima.
Fi hajati.
GO Bosno.

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 07 feb 2010, 14:00

Bosnier je napisao/la:Cek sto , samo najbolja drugoplasirana ekipa ide na ep , a sta sa ostalim ?
Baraz...logicno :mrgreen:
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.