Mirza Teletović

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

storm_raider
Kontakt:

Re: Mirza Teletović

Post Postao/la storm_raider » 09 apr 2014, 13:27

Mislim da mogu daleko otici.
Sport je lijek za tijelo i duh.

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 09 apr 2014, 13:39

Njihova velika prednost je sirina te iskustvo koje imaju PP, KG, DW, JJ. Ono je od neprocjenjive vrijednosti i odlucujucim momentima dobija utakmice. Cinjenica da su najbolji tim na istoku ako gledamo post all star period dovoljno govori za sebe. No Play Off je kao sto ameri kazu "different animal" tako da je sve moguce.

U prvom kolu ce ocigledno igrati ili protiv Chicaga ili protiv Toronta. Nijedna od ekipa im ne lezi bas previse, no ja bih nekako vise volio Toronto, iako su u regularnom dijelu cini mi se izgubili sve utakmice protiv njih. Ta statistika medjutim vara jer su cini mi se tri tekme bile druge tekme u B2B seriji, a kako su Netsi relativno star tim, njih B2B pogotovo pogadja. No u Play Offu ce starkeljama biti mnogo lakse i ja nekako imam osjecaj da bi Toronto poderali ko Simo citanku... U drugom kolu ce kako stvari stoje vjerovatno ici na Miami, a u tom dvoboju je sve moguce. Iskrno vjerujem da Tele i Netsi mogu do finala, no ako im u finalu dodju Spursi, mislim da nemaju sta traziti. To im je definitivno bio najgori match up od timova sa zapada. Sa ostalima se da igrati. Netsi su za mene dark horse PO-a i definitivno imaju sve karte da naprave iznenadjenje. Vidjet cemo, bila bi to ogromna stvar za Mirzu, a i za Kidd-a da u svojoj rookie sezoni kao trener dodje do prstena. Pitam se jel se takvo nesto ikada dogodilo...
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

robery22
Kontakt:

Post Postao/la robery22 » 09 apr 2014, 13:55

Slazem se,naravno da mogu do finala,trebat ce im timska igra i sreca naravno,samo me jos interesuje kako ce Kidd rotirat odnosno koga ce ozbacit iz rotacije,jedva cekam da vidim,a Boga mi pomalo me strah...

JackTheStripper
Kontakt:

Post Postao/la JackTheStripper » 09 apr 2014, 14:05

Miami Heats, redovna musterija Mirze Teletovica. :kralj:

Veceras protiv Orlando Magica u 01:00 h.
Nadam se jos boljoj partiji Mirze, nekih 16 poena i 4 skokova. Plus dvije asistencije. :opaopa:
Tvrd je Bošnjak, voćka čudnovata,
ne slomi ga, al zube polomi.

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 09 apr 2014, 14:19

Sigurno je da ce manje igraca biti u rotaciji, a vjerujem i da ce all star igraci igrati 35+ minuta (izuzev KG-a). Tu dolazimo do onog dijela da Netsi imaju sirinu. E koliko je to dobro za Netse, toliko je lose za naseg Mirzu. Mirza je u zadnjim utakmicama ulazio najcesce kao treci igrac sa klupe, no u PO-u mislim da nece dobiti neke znacajne minute.

U rotaciji ce sigurno biti: KG, PP, JJ, DW; zivi kamen i Dray. Prosle godine su uglavnom rotirali 7 igraca, a ove godine bi radi sirine mogli i 8-9. No sve da rotiraju i 8 igraca, ja opet prije Mirze vidim AK-a (radi odbrane i iskustva) i Throntona. Mirzu nekako vidim u grupi sa Plumleeom i Andersonom, s time da Mirza recimo za razliku od Andersona kao stretch 4 daje novu dimenziju Netsima u napadu.

Mislim da ce Mirza dobijati u drugoj cetvrtini svojih 8-9 minuta, a ako ga bas bude islo, onda bi mogao dobiti nesto i u drugom poluvremenu. Ne treba ocekivati mnogo, pogotovo ako svi budu zdravi. Jednostavno, konkurencija je uzasno jaka/velika u ovom timu i valja propisati krv za svaku minutu. Ne znam odakle Mirza crpi optimizam da ce dobiti jos vise prostora u PO, cini mi se da je to izjavio za jedan portal... Mozda zna nesto sto mi ne znamo, no ovako logicki gledano ja ne ocekujem da ga se nagledamo u PO-u.
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 09 apr 2014, 14:25

ma nece mirza dobiti minute u doigravanju, bravo, svaka cast, ja stvarno ne znam kako u ovom svijetu opstajete ikako tako pesimisticni, ako vam vise nije jasno i to kristalno jasno, da se mirza davno izborio za svoje minute u rotaciji onda tesko da ce vam ikada i postati jasno sto ce reci na kraju krajeva da nema potrebe onda naglabati oko toga i projecirati buducnost (pogotovo kad je ista taaaaaako negativna, losa, ma koje losa, uzasna po mirzu), bas tim negativnostima konstantnim ubijete volju covjeku da gleda utakmice ili cita komentare, laik neki da udje na temu i procita tacno bi pomislio da je mirzi vrijeme da se vrati u slobodu (ili kako im se vec sad zove klub) i zavrsi karijeru jer ionako izgleda uskoro postaje domar u netsima zasluzan samo da mjenja bacve energetskog pica i opere po nekoliko peskira, ne moze kod nas biti dobro, kod nas i kad valja skini patiku i ubaci kamencic da te zulja
Closed mouths don't get fed on this boulevard.

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 09 apr 2014, 14:40

LenBias je napisao/la:ma nece mirza dobiti minute u doigravanju, bravo, svaka cast, ja stvarno ne znam kako u ovom svijetu opstajete ikako tako pesimisticni, ako vam vise nije jasno i to kristalno jasno, da se mirza davno izborio za svoje minute u rotaciji onda tesko da ce vam ikada i postati jasno sto ce reci na kraju krajeva da nema potrebe onda naglabati oko toga i projecirati buducnost (pogotovo kad je ista taaaaaako negativna, losa, ma koje losa, uzasna po mirzu), bas tim negativnostima konstantnim ubijete volju covjeku da gleda utakmice ili cita komentare, laik neki da udje na temu i procita tacno bi pomislio da je mirzi vrijeme da se vrati u slobodu (ili kako im se vec sad zove klub) i zavrsi karijeru jer ionako izgleda uskoro postaje domar u netsima zasluzan samo da mjenja bacve energetskog pica i opere po nekoliko peskira, ne moze kod nas biti dobro, kod nas i kad valja skini patiku i ubaci kamencic da te zulja
Meni koliko je poznato druze, rotacija za vrijeme regularnog dijela nije jednaka rotaciji za vrijeme PO-a, jer starteri igraju mnogo vise. Uostalom, sta u tvojoj glavi predstavlja rijec rotacija? Da li je racunamo od odredjenog broja minuta (kojeg?) ili na osnovu cinjenice da osoba u odredjenom dijelu utakmice redovno ulazi u igru. Ako je u pitanju ovaj drugi kriterij, onda ces citajuci moj tekst doci do zakljucka da ce Mirza po mom misljenju ipak biti dio rotacije.

Tvoj post mi stvarno nije jasan, ti ne da vadis krive zakljucke iz mog teksta, nego ih izmisljas po svojoj volji jer ja nigdje nisam Mirzine kvalitete omalovazio, niti sam rekao da nece dobiti ni minute. Dray i AK su ispred njega 99%, znaci Mirza je u najbolju ruku osmi igrac kada su svi zdravi (ne racunajuci Lopeza), a ti ako mislis drugacije, molim te navedi mi jedan statisticki podatak koji to dokazuje.

Ja cu prvi biti najsretniji ako Mirza bude u PO-u igrao 20 minuta, no postoje objektivni razlozi zbog kojih mislim da nece imati vise od zagarantovanih 8-9 minuta, a ostalo po zasluzi... Mozda su moji argumenti neutemeljeni, ali sve i da je tako, iz mog teksta sigurno ne mozes izvuci toliku dozu pesimizma koju ti navodis.

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 09 apr 2014, 14:50

ma kako nisi omalovazavao nakon onakog posta, isto kao da se radi o ne znam nekom djecarcu koji ne zna bazen pogodit pa eto logicki ga se necemo nagledati, nisi direktno to napisao ali sve vodi ka tome i ne brini ne mislim samo na tvoj post, zato sam i napisao VI (vjerovao ili ne ne pada mi na pamet persirati nekoga na forumu gdje smo svi jednaki fakticki), znaci ti i ostali koji svaki malo nalaze samo neke negativne stvari umjesto da uzivaju sve dok traje ova fina prica, fina za nas sve, citavu drzavu a ne samo za mirzu i nikog vise ;) ko sto bi rekli just go with the flow, dobiti ce on svoje minute, nece biti glavni igrac ali sigurno nece biti vodonosa, to je ta sredina koja postaje rotacija i dio iste, eto i tu da ti dam odgovor sta je rotacija po meni

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 09 apr 2014, 14:56

LenBias je napisao/la:ma kako nisi omalovazavao nakon onakog posta, isto kao da se radi o ne znam nekom djecarcu koji ne zna bazen pogodit pa eto logicki ga se necemo nagledati, nisi direktno to napisao ali sve vodi ka tome
Ako si ti ovo zakljucio iz mojih komentara onda sam stvarno frapiran... I nisi dao nikakav konkretan komentar po pitanju rijeci "rotacija". Ako ti mislis da je omalovazavanje kad kazem da ce u PO-u imati 8-9 minuta + ostalo po zasluzi (ako budu svi zdravi!), onda se nemamo potrebe dalje raspravljati.

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 09 apr 2014, 14:59

_dreamer_ je napisao/la:logicki gledano ja ne ocekujem da ga se nagledamo u PO-u.
bolje neka te ovaj dio frapira jer se bas to moglo zakljuciti nakon ovog logickog gledanja

btw. odgovorio sam ti za rotaciju, sasvim korektno, kratko i jasno

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 09 apr 2014, 15:06

LenBias je napisao/la:
_dreamer_ je napisao/la:logicki gledano ja ne ocekujem da ga se nagledamo u PO-u.
bolje neka te ovaj dio frapira jer se bas to moglo zakljuciti nakon ovog logickog gledanja

btw. odgovorio sam ti za rotaciju, sasvim korektno, kratko i jasno
Pa ako kosarkaska utakmica traje 48 minuta, a Mirza odigra recimo 10-12, onda JA ne mogu reci da sam ga se nagledao. Ne znam sta je tu nejasno i frapirajuce. Po treci put ti podvlacim, napisao sam: ako bude igrao dobro u onom dijelu za koji mislim da mu je zagarantovan, vjerujem da ce dobiti i vise minuta ( pod tim mislim na 20tak minuta, max. 25) ali ne vjerujem da ce tu minutazu imati zagarantovanu.

edit:

I na kraju: niko sretniji od mene da budem u krivu i da Mirza igra duplo vise nego sto ja ocekujem...

nerkolfc
Kontakt:

Post Postao/la nerkolfc » 09 apr 2014, 15:14

Ma ovaj dreamer je mrzitelj Mirze. To je tako ocito :roll:

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 09 apr 2014, 15:21

nerkolfc je napisao/la:Ma ovaj dreamer je mrzitelj Mirze. To je tako ocito :roll:
Ma veliki! Toliki mrzitelj da sam jutros ustao u 3 sata da ispratim utakmicu, iako sam ustao u 8 da idem na posao.

Mrzitelj lika koji se s mojim ponajboljim jaranima isao u skolu i igrao kosarke... I koji je k tome jos i ponos drzave.
Zadnja izmjena: _dreamer_, dana/u 09 apr 2014, 15:35, ukupno mijenjano 1 put.

nerkolfc
Kontakt:

Post Postao/la nerkolfc » 09 apr 2014, 15:26

Malo sam sarkastican :mrgreen: Samo lagano :D

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 09 apr 2014, 15:35

nerkolfc je napisao/la:Malo sam sarkastican :mrgreen: Samo lagano :D
Onda imas moje izvinjenje. damn Citajuci netsdaily sam navikao na onaj sarkasticni font... :oops: :oops:

nerkolfc
Kontakt:

Post Postao/la nerkolfc » 09 apr 2014, 15:43

_dreamer_ je napisao/la:
Onda imas moje izvinjenje. damn Citajuci netsdaily sam navikao na onaj sarkasticni font... :oops: :oops:
:lol: i ja ih čitam redovno. Volim pročitati sta Ameri misle o Mirzi i dosta ih voli Mirzu.

robery22
Kontakt:

Post Postao/la robery22 » 09 apr 2014, 17:46

Sta vam je ba?nema potrebe za tolikom raspravom,i sta se imate pravdat,znamo se.
.dobice on aBd 15 min,ja cu bit zadovoljan!

MetanorisBack
Kontakt:

Post Postao/la MetanorisBack » 09 apr 2014, 17:53

nerkolfc je napisao/la:
_dreamer_ je napisao/la:
:lol: i ja ih čitam redovno. Volim pročitati sta Ameri misle o Mirzi i dosta ih voli Mirzu.
Mah,puno naših ima tamo,evo,ja,dreamer,bosninets itd,uglavnom puno i naših piše tamo,pa neka te ta sva ljubav ne zavara..
POSEREM SE I PAPETOLJUPCIMA,I PAPETU U USTA.

Vasa Ladacki
Kontakt:

Post Postao/la Vasa Ladacki » 09 apr 2014, 18:07

Zar ima još neko ko onog klauna smatra ozbiljnim sagovornikom i upušta se u raspravu s njim?
Nama je Željo svetinja jedina.

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 09 apr 2014, 18:19

Bleacher Report

Da bi ekipe koje uđu u playoff ostvarile značajan uspjeh, ovi igrači moraju biti fantastični:

Atlanta Hawks: Pero Antic
Brooklyn Nets: Mirza Teletovic
Charlotte Bobcats: Josh McRoberts
Chicago Bulls: DJ Augustin
Dallas Mavericks: DeJuan Blair
Golden State Warriors: Draymond Green
Houston Rockets: Omer Asik
Indiana Pacers: C.J. Watson
Los Angeles Clippers: JJ Redick
Miami Heat: Greg Oden
Oklahoma City Thunder: Perry Jones
Phoenix Suns: PJ Tucker
Portland Trail Blazers: Thomas Robinson
San Antonio Spurs: Patty Mills
Toronto Raptors: Patrick Patterson
Washington Wizards: Drew Gooden

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: AshburtonG i 11 gostiju.