FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

NeretvanskaPastrmka
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la NeretvanskaPastrmka » 08 apr 2014, 09:17

@aviami druze sve si ti u pravu ali ja mislim da nisu rezultati uzrok nego igra ;)
UEFA TEAM RANKING 1989

43 Velez Mostar YUG 3.583
49 Hamburger SV Ger 3.500
51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583
117 Olympique Marseille Fra 1.875
126 Manchester United Eng 1.500
143 Paris Saint-Germain Fra 1.250

Hordas Doboj
Kontakt:

Post Postao/la Hordas Doboj » 08 apr 2014, 09:27

fczeljo je napisao/la:Kad ovo sve vidim, zahvaljujem bogu što imamo Amara Osima. Ne bi sad da provociram, ali se ovdje mogu izvući važne lekcije.

Često se u medijima spominje kako je uprava napravila dobar posao. Stavio bi to pod veliki upitnik. Je li dobar posao (bez obzira koliko imaš na računu) potrošiti velike pare na igrače koji su, sada se to vidi, van terena i generalno van fudbala. Nije Delač bez razloga išao na posudbe po balkanu. Da je dobro radio u Londonu, kako on priča i da se tamo računa na njega, najmanje bi bio na posudbi u nekom klubu u njihovoj drugoj ligi. Plaćanje obeštećenja za Velkoskog koji em je žrtvovan, em nije baš pokazao da se za takvog igrača vrijedi platiti obeštećenje. Uz to sve, Bilbija. Kao da se tog momka izvuklo iz šešira, pa se slučajno forsirao a nije bio spreman. Taj trenira već godinu dana u klubu i valjda je neko mogao vidjeti šta on može i šta ne može. Njegova najveća mana, a ujedno i jedna od onih koje je najteže ispraviti, je to što je on jako bezobrazan i nekulturan. Svoju nemoć na terenu prikriva svađom i vrijeđanjem, umjesto da se trudi još više kada izgubi duel.

Jarni je ispao žrtveni jarac. Uprava je na pauzi napravila atmosferu, kojoj ste htjeli priznati ili ne, podlegli, kao da ćete se samo proštati ligom i jedino je pitanje ko će pjevati na proslavi titule.

Kad sada pogledam unazad, mislim da ona loša igra u Prijedoru i katastrofalan odnos nije slučajnost. Ili su igrači po instrukcijama bojkotovali Roberta ili je došlo do užasnog nepovjerenja između trenera i igrača da više niko nikoga ne sluša.

Uglavnom, mislim da trebate preispitati svačiji rad i primiti kritiku a ne odgovarati sa "boli nas za tvoje mišljenje". Loženje od strane uprave i stalne smjene trenera i promjene ekipe vam neće donijeti ništa dobro.
Delac je osim kiksa u Zenici odradio sve ostalo vrhunski. Velkoski je igrac za kojeg je vrijedilo iskesirati. To se vidjelo u par situacija gdje je pokazao da je majstor s loptom, da ima tehniku, pregled igre a i zavrsnicu kakvu rijetko ko ima u nasoj ligi. Istina da Bilbiju ne ide ove sezone, al to ne znaci da nije klasa bar za nase uslove.
Gledajuci transfere, pripremne utakmice, uslove u kojim su radili, izmirene obaveze, vracanje dugova imali smo puno pravo da nas puca euforija. Druga je stvar sto to nije ispalo onako kako je izgledalo da ce biti.

Jarni je jednosavno morao bolje postaviti ekipu. Ipak sa igracima kao sto su Jajalo, Stojcev, Velkoski, Travancic, Puric, Bilbija pa i Cimirot, Puzi, Dupovac, Tatomirovic, u ovoj ligi jednostavno moras napraviti uspjeh. Svi znamo da oni mogu, a do trenera je da iz njih iscupa ono najbolje. Morao je Jarni dominirati u svakoj utakmici pa makar i ne pobjedio.
Al mi smo se u 70% slucajeva branili i to je glavni razlog sto je raja bijesna... :eh:

A ta prica o bojkotu igraca je glupost.
Sve dok ima snage u nogama našim, gazit ćemo s' tobom, svijet će da se plaši!

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 08 apr 2014, 09:37

Steta za Jarnog ! Po meni jedan od boljih trenera kojeg ste imali , jer vam je ekipa na momente pokazivala jednu kreativnu , leprsavu igru sa dosta pasova i trke . Da jos napomenem da nije toliko neuspjesan koliki su vasi apetiti , jer prosao je u polufinale kupa nakon , vi mi recite koliko godina ...
Željezničar za život cijeli !

UPRAVA NAPOLJE!

avlami97
Kontakt:

Post Postao/la avlami97 » 08 apr 2014, 09:44

Hordas Doboj je napisao/la:
fczeljo je napisao/la:Kad ovo sve vidim, zahvaljujem bogu što imamo Amara Osima. Ne bi sad da provociram, ali se ovdje mogu izvući važne lekcije.

Često se u medijima spominje kako je uprava napravila dobar posao. Stavio bi to pod veliki upitnik. Je li dobar posao (bez obzira koliko imaš na računu) potrošiti velike pare na igrače koji su, sada se to vidi, van terena i generalno van fudbala. Nije Delač bez razloga išao na posudbe po balkanu. Da je dobro radio u Londonu, kako on priča i da se tamo računa na njega, najmanje bi bio na posudbi u nekom klubu u njihovoj drugoj ligi. Plaćanje obeštećenja za Velkoskog koji em je žrtvovan, em nije baš pokazao da se za takvog igrača vrijedi platiti obeštećenje. Uz to sve, Bilbija. Kao da se tog momka izvuklo iz šešira, pa se slučajno forsirao a nije bio spreman. Taj trenira već godinu dana u klubu i valjda je neko mogao vidjeti šta on može i šta ne može. Njegova najveća mana, a ujedno i jedna od onih koje je najteže ispraviti, je to što je on jako bezobrazan i nekulturan. Svoju nemoć na terenu prikriva svađom i vrijeđanjem, umjesto da se trudi još više kada izgubi duel.

Jarni je ispao žrtveni jarac. Uprava je na pauzi napravila atmosferu, kojoj ste htjeli priznati ili ne, podlegli, kao da ćete se samo proštati ligom i jedino je pitanje ko će pjevati na proslavi titule.

Kad sada pogledam unazad, mislim da ona loša igra u Prijedoru i katastrofalan odnos nije slučajnost. Ili su igrači po instrukcijama bojkotovali Roberta ili je došlo do užasnog nepovjerenja između trenera i igrača da više niko nikoga ne sluša.

Uglavnom, mislim da trebate preispitati svačiji rad i primiti kritiku a ne odgovarati sa "boli nas za tvoje mišljenje". Loženje od strane uprave i stalne smjene trenera i promjene ekipe vam neće donijeti ništa dobro.
Delac je osim kiksa u Zenici odradio sve ostalo vrhunski. Velkoski je igrac za kojeg je vrijedilo iskesirati. To se vidjelo u par situacija gdje je pokazao da je majstor s loptom, da ima tehniku, pregled igre a i zavrsnicu kakvu rijetko ko ima u nasoj ligi. Istina da Bilbiju ne ide ove sezone, al to ne znaci da nije klasa bar za nase uslove.
Gledajuci transfere, pripremne utakmice, uslove u kojim su radili, izmirene obaveze, vracanje dugova imali smo puno pravo da nas puca euforija. Druga je stvar sto to nije ispalo onako kako je izgledalo da ce biti.

Jarni je jednosavno morao bolje postaviti ekipu. Ipak sa igracima kao sto su Jajalo, Stojcev, Velkoski, Travancic, Puric, Bilbija pa i Cimirot, Puzi, Dupovac, Tatomirovic, u ovoj ligi jednostavno moras napraviti uspjeh. Svi znamo da oni mogu, a do trenera je da iz njih iscupa ono najbolje. Morao je Jarni dominirati u svakoj utakmici pa makar i ne pobjedio.
Al mi smo se u 70% slucajeva branili i to je glavni razlog sto je raja bijesna... :eh:

A ta prica o bojkotu igraca je glupost.
Boldirano, jednostavno nije istina. Situacija je bila obrnuta, dok ostali nisu skontali, da i niste neka ekipa. Nabrajaš imena (skoro pola startnog tima) koji nisu igrali nigdje pola/godinu dana ili veoma malo (Delač, Jajalo, Stojčev, Bilbija, Purić, Travančić) ovo je više od pola tima. Želji je trebalo 110 minuta da skontaju da su bolji od vas, Olimpicu kada je iz igre izveo kadete, a uveo provjerene igrače. Kako je prvenstvo odmicalo, ljudi su vas skontali. Zrinjski je igrao da ne primi gol, a ni čist penal im nije sviran (Kup može im se).

Kada na čelo Kluba dođe neko i javno se izvini za izrečeno jednog vašeg Predsjednika, prema najvećem rivalu, krenuti će vam bolje. Do tada teško. Pratiti će vas prokletstvo, a nisam nimalo sujevjeran.
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".

Buba00
Kontakt:

Post Postao/la Buba00 » 08 apr 2014, 09:48

Po meni Jarni snosi veliku krivicu odgovornosti ali isto koliko on toliko i Ibrakovic . Npr transfer tipa Puric , Jajalo , Delac (ipak su ova dvojica na posudbi i realno Sarajevo nece imati puno od njih) Vusljanin (koji nije los al nedaje neku dimenziju vise igri sarajeva al ok to je od prije igrac pa necu komentarisati puno). Pricalo se kako ce djeca FKS dobijati sansu pa gdje su Radovac , Handzic , Muharemovic itd... Tribine sto je najtuznije , isti taj Jajalo koji se uklapa u sivilo a ima ogromnu platu ili sta vec. Jedino opravdana pojacanja Velkoski i Stojcev (kojeg su od prije htjeli i FKS i FKŽ) ... Znaci mozda i Ibrakovica malo po usima !? Zar ne..

febo
Kontakt:

Post Postao/la febo » 08 apr 2014, 10:02

Jajalo i Delač bi super mogli poslužiti ove polusezone jer je nama trebao instant rezultat. Da smo osvojili titulu, možda bi ostali, a možda i ne bi... Nije ni bitno. Kvalitetniji su od svih igrača u ovoj ligi i da smo imali dobrog trenera dobro bi nam došli. Stojčev, Krste, Jajalo, Delač sve se tu dobri igrači. Samo se nadam da ćemo izboriti EL i da će ostati Stojčev i Krste prije svih. Ja vjerujem da ćemo se mi strašno pojačati na ljeto i možda nekim čudom napravimo iskorak u Evropi, imamo sve preduvjete za to, osim trenera naravno. Meni je žao Jarnija, čovjek je mislio sve najbolje, pokušao jedan moderni fudbal da igra, svjetski, ali u ovoj seljačkoj ligi to ne ide. Ti na njivama ne možeš igrati lijepo i brzo i čovjek se u međuvremenu pogubio... Jedan skup potez uprave i nadam se da nas neće koštati igaranja u Evropi.

Buba00
Kontakt:

Post Postao/la Buba00 » 08 apr 2014, 10:31

Ne treba sad letjeti na mladog trenera al brate mili ni na lika kojem smrtovnica iz dzepa viri. Ne kazem da je Petrovic los al druze frajer osvojio prije 25 godina LP sa CZ , koja je tada imala prejaku ekipu a i igrao se drugaciji fudbal , jednostavno to su treneri u tim godinama kad hodaju po svijetu iz gusta. Tipa u Njemackoj Vogts ili onaj zuti kako se zove sto je vodio Kamerun cini mi se sad Jamajku vodi , oni nigdje dugo ne ostaju. Treba naci neku sredinu a ne iz krajnosti u krajnost al eto valjda znaju sta rade... :crazy: :crazy: :crazy:

Pogledajte posljednje Petroviceve ekipe sve ce vam biti jasno. al eto...

JosipBukal
Kontakt:

Post Postao/la JosipBukal » 08 apr 2014, 10:51

E sada, kad vam dođe pravi trener baš čete razvaliti bih a i šire. Ništa više neče biti isto.
Zadnja izmjena: JosipBukal, dana/u 08 apr 2014, 10:55, ukupno mijenjano 1 put.

makkaj
Kontakt:

Post Postao/la makkaj » 08 apr 2014, 10:54

JosipBukal je napisao/la:E sada, kad vam dođe pravi trener baš če te razvaliti bih a i šire. Ništa više neče biti isto.
''ČE TE''? Stvarno? :roll:

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 08 apr 2014, 10:55

bracu za trenera kao šlag na zavrsetak divne sezone za FKS :rol: :rol:

simon
Kontakt:

Post Postao/la simon » 08 apr 2014, 10:55

Ljupko Petrović najozbiljniji kandidat za klupu FK Sarajevo!

U svojoj bogatoj karijeri Petrović je vodio mnogo klubova, a najveći uspjeh ostvario je sa beogradskom Crvenom zvezdom kada je 1991. godine postao prvak Evrope, a kasnije i svijeta. Prije toga je sa Vojvodinom dotakao vrh u jugoslovenskom prevnstvu 1989.godine.

U karijeri je, između ostalih, trenirao Espanol, Osijek, Olympiakos, GAK, Levski, Litex, OFK Beograd, Lokomotivu iz Zagreba...

Ljupko Petrović danas stiže u grad na Miljacki kada će biti obavljeni finalni pregovori u vezi s preuzimanjem Sarajeva. Ostaje da vidimo da li će rukovodstvo tima iz Titove 38/b uspjeti da ga angažuje.
Petrovic ima iskustava ali neznam bas ja bih radije Kodru ili Hadzibegica.
Ti si opet šampion !

JosipBukal
Kontakt:

Post Postao/la JosipBukal » 08 apr 2014, 11:03

Al bez zezanja, uprava na čelu sa dinom kompleksašem vam nije normalna. Čuj Ljupko Petrović. Taj če vas tek dokusuriti, pa on nemože voditi Lokmotivu iz Zagreba. Bolii vam je bio Jarni. Još jedan dokaz koji vam kompleksaši sjede u upravi. Oni misle ako je medijski veliko ime da če to donjeti i rezultat. Pa da je on sada dobar trener vodio bi neki makar malo poznatiji klub.

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Re: Odg: FK Sarajevo

Post Postao/la hilmo » 08 apr 2014, 11:09

bordobijeli je napisao/la:bracu za trenera kao šlag na zavrsetak divne sezone za FKS :rol: :rol:
Ja bih ja Uscuplica ostavio da ovo do kraja sezone vodi a na kraju mu dati ugovor da bude sef strucnog staba.

Postano kroz Forum SportSport.ba app.

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 08 apr 2014, 11:09

ma sad nije bitno ko ce biti trener ,5 kola do kraja ze to vrijeme nijedan trener na svijetu ne moze nista promjeniti.pošto ja ovu sezonu smatram kao apsolutno promasenu ,zbog toga se treba okrenuti narednoj i razmisljati o njoj to jest zadrzati glavne igrace ,rjesiti se onih koji nisu zadovoljili ,rjesit trenersko pitanje al bar jedno 2 godine i vjerovat covjeku .i uci u iducu sezonu mirno bez bombasticni najava ,prezentacija ,konferencija itd ,nego hladne glave ,pametno ,na terenu pokazati kvalitet ,znaci rad i samo rad .ova sezona nam je dobra škola kako ne treba raditi ,valjda ce i ovim iz kluba doci iz guzice u glavu da ove promjene ne donose nista dobro ,nama treba mir a ne dizanje tenzija i pritiska .

Head
Kontakt:

Post Postao/la Head » 08 apr 2014, 11:15

Uscuplic nema licencu tako da ne moze biti trener.
1946

Hordas Doboj
Kontakt:

Post Postao/la Hordas Doboj » 08 apr 2014, 11:15

avlami97 je napisao/la:Boldirano, jednostavno nije istina. Situacija je bila obrnuta, dok ostali nisu skontali, da i niste neka ekipa. Nabrajaš imena (skoro pola startnog tima) koji nisu igrali nigdje pola/godinu dana ili veoma malo (Delač, Jajalo, Stojčev, Bilbija, Purić, Travančić) ovo je više od pola tima. Želji je trebalo 110 minuta da skontaju da su bolji od vas, Olimpicu kada je iz igre izveo kadete, a uveo provjerene igrače. Kako je prvenstvo odmicalo, ljudi su vas skontali. Zrinjski je igrao da ne primi gol, a ni čist penal im nije sviran (Kup može im se).

Kada na čelo Kluba dođe neko i javno se izvini za izrečeno jednog vašeg Predsjednika, prema najvećem rivalu, krenuti će vam bolje. Do tada teško. Pratiti će vas prokletstvo, a nisam nimalo sujevjeran.
Svi ovi igraci koje si nabrojao bi dovelo 95% ekipa u PL, samo da su im mogli ponuditi ugovor koji su trazili. I mi, a i navijaci drugih klubova, su gledali FKS u cudu nakon sto se zavrsio prelazni rok. Znaci to je cinjenica. Svi su ocekivali ono nesto.

Međutim desava se to da nakon po jednog extra odigranog poluvremena protiv Olimpica, Zrinjskog i derbija prije svega na Grbavici, nista drugo nismo vidjeli. Jednostavno patnja. Nedostatak motivacije ili cega vec. U vecini utakmica igrali smo negledljiv fudbal. A to je po meni i glavni razlog frustracije navijaca. Bar mene je to najvise iritiralo!
Mislim da ovoj nasoj ekipi sve sto je potrebno je dobar motivator. Jarni to ocito nije bio.

Sto se Ibrakovica tice, on je odradio vise nego dobar posao dovođenjem Stojceva, Jajala, Delaca, Bilbije, Velkoskog pa i Purica (ganjali smo ga 2-3 prelazna roka).
Sada mozemo glumiti heroje i pljuvati po njemu i igracima. Ali nakon svakog potpisa bilo kojeg od nabrojanih svi su mu skidali kapu i hvalili ga na sva usta.
Uzmite u obzir takođe da je novac dosao kasno, da je polusezona tj da nemas neki izbor igraca na trzistu itd
Sve dok ima snage u nogama našim, gazit ćemo s' tobom, svijet će da se plaši!

BernardBarnjak
Kontakt:

Post Postao/la BernardBarnjak » 08 apr 2014, 11:22

Hordas Doboj je napisao/la:
BernardBarnjak je napisao/la:Dženan Uščuplić ce voditi ekipu dok se ne nadje neko ''bolje'' rješenje. Ja bih lično volio da on tu bude do kraja sezone.
Poslije ako bude potrebe nek' novi trener krene od pocetka...
Ja mislim da je jos rano za Uscuplica. Previse je tenzija ovih dana...

Realno ova promjena samo moze bit pozitivna jer losije svakako ne moze biti. Takođe, novi trener ce imati 5 "laganijih" utakmica u ligi tako da ce imati vremena da upozna ekipu i kaze misljenje o eventualnim pojacanjima i igracima koji ce na transfer listu. Istina ima tu i kup. Ali ako ih malo prodrma, ne sumnjam da cemo ga uzeti.
Sve u svemu sacekajmo odluku pa cemo da vidimo na cemu smo.
Volio bih na klupi Hadzibegica, al otom potom...

Nije rano vec je kasno. Uscuplic je u klubu vec dugo i bolje je upoznat sa situacijom od nekakoga ko bi eventualno tek dosao.
Ne moze se ocekivati da poznato i priznato trenersko ime preuzme klub pri samom kraju sezone a da taj isti nije ucestvovao u selekciji samih igraca...
Dosta je polovicnih rjesenja krajnje je vrijeme za sistemske odluke i poteze.
Neka Dženo zavrsi sezonu pa kako god ona zavrsila a onda treba naci DUGOROČNO rjesenje i Boga moliti da se napokon izade iz krize a mi JESMO u krizi koliko god mi bjezali od toga...
Zadnja izmjena: BernardBarnjak, dana/u 08 apr 2014, 11:24, ukupno mijenjano 1 put.
Bernard Barnjak, igrac Sarajeva koji je presao u Hajduk kasnih 80-tih, a u FK Sarajevu bio pravo popularan, ljubimac navijaca.

febo
Kontakt:

Post Postao/la febo » 08 apr 2014, 11:24

Eto Ljupko ne valja, ali Dino Djurbuzovic je Mourinho. Nas mentalitet je takav, nama samo treba ters na klupi i prgavac. Husref je kao takav uzeo titulu, Osim sve zivo itd... Ljupko ima preko 20 godina iskustva u ovom poslu i moze biti samo dobar poslije Jarnija, nikako los.

Sent from my LG-D802 using Tapatalk

storm_raider
Kontakt:

Post Postao/la storm_raider » 08 apr 2014, 11:29

Ljupko bi vam mogao biti dobar izbor.
Sport je lijek za tijelo i duh.

JosipBukal
Kontakt:

Post Postao/la JosipBukal » 08 apr 2014, 11:33

E baš bi volio da znam ko je predložio Ljupka za trenera. Pošto sa interesovanjem pratim dešavanja u vašem klubu baš bi mi valjala ta informacija za jednu bolju psiho analizu fk sarajevo i njegove uprave a i navijača koji istu podržavaju.

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Amidzaa, Bing [Bot], muhamedhulk, rimljanin90 i 34 gosta.