Nazalost ne moze. Ni blizu kao rezerva Galatasaraya pobjeci u neki Bundesligaski klub. Jer Njemci se ne rasipaju parama. Kao Englezi i Turci. I kupe samo onog igraca koji im je 100% potreban. Svaki euro tri puta okrenu. Jedina sansa Hajrovicu je da bude vise manje standardan u Brazilu. Ili bar da bude prva,druga zamjena. I da napravi nesto u tih 30 min. Postigne gol, asistira. Svaki gol na SP je zlata vrijedan. I momentalno povecava cijenu igracu. Znaci da odigra bar dvije utakmice na SP kao starter. Ako ih odigra dobro. Tada mu se sva vrata Bundeslige i Serie A otvaraju. Inace imati ce jako neizvjesnu buducnost u Galati. Da bi Hajrovic bio u konkurenciji da bude starter na SP. Minimum minimuma je da ga Pape proba od pocetka u nekoj prijateljskoj. Egipat nije bila losa prilika za nesto takvo. ( Dzekina povreda ).romeo je napisao/la:
Sve u svemu, greska i to velika. Ako moze, neka bjezi glavom bez obzira, u bilo koji Njemacki klub !
Izet Hajrovic
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
Re: Izet Hajrovic
Trenutno je Stevanović bliži prvoj postavi od njega.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Izo je daleko od prve postave u reprezentaciji,realno.
Cak i da igra stalno i dobro bio bi upitan,da ne fantaziramo bezveze.
Izino vrijeme dolazi,za sada je odlicno rjesenje s klupe koje moze donijeti prevagu.
Cak i da igra stalno i dobro bio bi upitan,da ne fantaziramo bezveze.
Izino vrijeme dolazi,za sada je odlicno rjesenje s klupe koje moze donijeti prevagu.
Zar se toliko tesko pomiriti s cinjenicom da on mozda I nije neki kvalitet, mnogi GA sele u Bundesligu, smijesno, orije bih rekao da mu je Poljska po mjeri
-1945/46, 1971/72, 1997/98, 2000/01, 2001/02, 2009/10, 2011/12, 2012/13-
Stevanovic u nijednom jedinom elementu fudbalske igre nije bolji od Hajrovica. On nebi bio ni vodonosa u Galati. A Hajrovic bi bio starter u Sevilli. I bez Spahica u ekipi. Da ne govorim koliko je Hajrovic fizicki jaci i ne odbija se od igraca. Stevanovic moze biti samo rezervno desno krilo. Ako bude imao mjesta u 23 igraca. I Dzeko bi trebao da oprosti Hajrovicu u korist reprezentacije. A mogao bi i trener to izgladiti. Ima nacina za takve stvari, kad se hoce. Moze li Stevanovic da odigra ovako. ( Ja bi volio da moze. Jer je ocigledno prihvatljiviji pojedinim igracima od Hajrovica )Virtu4l je napisao/la:Trenutno je Stevanović bliži prvoj postavi od njega.
[youtube][/youtube] ( ne moze ni u snu ).
- DonCorleone
- Kontakt:
Stevanovic odigra dvije utakmice zaredom u drugoj spanskoj i eto ga u prvoj postavi. Treba mu dati kapitensku, bar cemo se tu slozitiVirtu4l je napisao/la:Trenutno je Stevanović bliži prvoj postavi od njega.

Kirsten Schlewitz: That's a polite way of stating what most fans were thinking, which is that Sušić had more or less lost his mind.
Hajro ja mislim da je vrlo podcjenjen igrac u nasoj repki.... boljeg desnog krila mi nemamo trenutno, pa nema veze koliko on igra u klubu...DonCorleone je napisao/la:Stevanovic odigra dvije utakmice zaredom u drugoj spanskoj i eto ga u prvoj postavi. Treba mu dati kapitensku, bar cemo se tu slozitiVirtu4l je napisao/la:Trenutno je Stevanović bliži prvoj postavi od njega.![]()
![]()
. Ajax objasnio
.
- DonCorleone
- Kontakt:
Naravno da nemamo, ovde svako gura svoje omiljene igrace, ma koliko to bilo nelogicno. Hajrovic vise da igra neredovno, nego da je otpisan. Mancini ga je doveo, on na njega racuna, ubacuje ga postepeno i to je problem za Hajru, a i za nas je pogubno.
Hajra moze nasoj igri prema naprijed dati skroz drugu dimenziju (u pozitivnom smislu) i naravno da se trud zadnjih mjeseci ne smije zaboraviti, dje je on pocinjao svaku utakmicu dok je Stevanovic bio totalno pogubljen, ali ljudi brzo zaboravljaju, neki smisljeno, sto je apsurd.
Hajra moze nasoj igri prema naprijed dati skroz drugu dimenziju (u pozitivnom smislu) i naravno da se trud zadnjih mjeseci ne smije zaboraviti, dje je on pocinjao svaku utakmicu dok je Stevanovic bio totalno pogubljen, ali ljudi brzo zaboravljaju, neki smisljeno, sto je apsurd.
Kirsten Schlewitz: That's a polite way of stating what most fans were thinking, which is that Sušić had more or less lost his mind.
Stevanovic ne moze biti konkurencija Hajrovicu jer je Hajrovic neuporedivo bolji igrac.
Hajrovic je prva ofanzivna izmjena,za sad.
Hajrovic je prva ofanzivna izmjena,za sad.
Stevanovic je bio jak kad je bio u formi. Za U21, protiv Walesa itd. Ja mislim da je Steva bolji sto se tice prodora sa strane za nabacaj. Izet ima daleko jaci sut, bolji sto se tice dribljanja.
Nama treba brzina i prodori, šutera imamo sasvim dovoljno, svi iz veznog reda imaju odličan šut. Još jedna jako bitna stvar, Stevanović je u Alavesu odličan u presingu na protivničke igrače, nerijetko presijeca napade, osvaja lopte i odmah nakon toga slijedi sprint u prazan prostor, Dakle, veoma koristan u oba pravca.soko je napisao/la:Stevanovic je bio jak kad je bio u formi. Za U21, protiv Walesa itd. Ja mislim da je Steva bolji sto se tice prodora sa strane za nabacaj. Izet ima daleko jaci sut, bolji sto se tice dribljanja.
DonCorleone je napisao/la:Stevanovic odigra dvije utakmice zaredom u drugoj spanskoj i eto ga u prvoj postavi. Treba mu dati kapitensku, bar cemo se tu sloziti![]()
![]()
. Ajax objasnio
.
Ne vidim da sam negdje naipisao da je u prvoj postavi i da mu treba dati kapitensku. Nigdje nisam upoređivao Hajrovića i Stevanovića. Samo prenosim ono što sam vidio, jer za razliku od velike većine forumaša - gledam naše reprezentativce. Nije reprezentacija samo Džeko i Pjanić

Ajax ide po ustaljenoj matrici, omalovaži jednog da bi veličao drugog.
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
- Bosniacum Lilium
- Kontakt:

Hvala Bogu da ima ovih novih smajlija, grehota trošiti rijeci (ne mislim konkretno na zadnji post, msilim općenito)
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !
Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.
Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.
I ja se obično naježim kad se omalovažava jedan igrač da bi se veličao drugi. Čuj Stevanović ne bi bio vodonoša u Galati, stvarno ne mogu da vjerujem...
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Dobro poznata matricaVirtu4l je napisao/la:I ja se obično naježim kad se omalovažava jedan igrač da bi se veličao drugi. Čuj Stevanović ne bi bio vodonoša u Galati, stvarno ne mogu da vjerujem...

Nama treba da je jedan od njih standardan i da ima utakmica u nogama, sve ostalo je preseravanje.
Volimo Čelik i oči nam se cakle !
- DonCorleone
- Kontakt:
Nije. Po cemu bi trebao biti?Virtu4l je napisao/la:Trenutno je Stevanović bliži prvoj postavi od njega.
Nije meni cilj omalovazit Stevanovica. Po meni je Hajrovic bolji igrac i mozda cak zasluzuje da bude starter. Iz razloga sto 90% reprezentacija igra 4-5-1. Osim onih naj najboljih. Posebno na SP. Ali moram ti priznati da ne pratim drugu ligu Spanije. Niti sam gledao nijednu utakmicu, sazetak. Ali svi znamo da je ovdje problem mnogo dublji. Ako bi se probalo Hajrovica/Stevanovica od pocetka. To znaci igra sa jednim napadacem. Znaci Ibisevic na klupi. Koji je tvoj najdrazi igrac po upisima drugih forumasa, mozda grijesim.Virtu4l je napisao/la:
I nemam ja nikakvu matricu, jos manje losu namjeru. Nego trudim se gledati na stvari realno. I bez starih zasluga ako je ikako moguce.
Zadnja izmjena: Ajax, dana/u 07 apr 2014, 18:54, ukupno mijenjano 1 put.
A jbg, ne može čovjek nikako da se navikne. Sad će on doći sa elaboratom na tu temu.HariTz je napisao/la:Dobro poznata matricaNe bi trebalo da te to čudi, jer ne čudi ni mene, a ovdje si dosta duže nego ja
EDIT: Evo već je napisao.
Zato što već ima utakmice u nogama i igra veoma dobro. Nikako mudrovanje, čista statistika.DonCorleone je napisao/la:Nije. Po cemu bi trebao biti?
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Ako je greška da Ibišević bude starter na desnom krilu, grehota je i da bude na klupi, e to je problem. Nama bi 12 igrača leglo ko budali šamarAjax je napisao/la:Nije meni cilj omalovazit Stevanovica. Po meni je Hajrovic bolji igrac i mozda cak zasluzuje da bude starter. Iz razloga sto 90% reprezentacija igra 4-5-1. Osim onih naj najboljih. Posebno na SP. Ali moram ti priznati da ne pratim drugu SPA ligu. Niti sam gledao nijednu utakmicu, sazetak. Ali svi znamo da je ovdje problem mnogo dublji. Ako bi se probalo Hajrovica/Stevanovica od pocetka. To znaci igra sa jednim napadacem. Znaci Ibisevic na klupi. Koji je tvoj najdrazi igrac po upisima drugih forumasa, mozda grijesim.Virtu4l je napisao/la:
I nemam ja nikakvu matricu, jos manje losu namjeru. Nego trudim se gledati na stvari realno. I bez starih zasluga ako je ikako moguce.

To se sve slazem sa tobom. Kako ces Ibisevica stavit na klupu. A po drugoj strani ima itekakve logike igranje sa pravim krilom ( Hajrovic/Stevanovic ) i zgusnutim veznim redom. Jer nam je time jaca sredina i obrana. A i Hajrovic je u stanju zabiti gol iz vece udaljenosti, zar ne ??HariTz je napisao/la:
Ako je greška da Ibišević bude starter na desnom krilu, grehota je i da bude na klupi, e to je problem. Nama bi 12 igrača leglo ko budali šamar![]()
Ali o kakvoj matrici ti govoris ?? Kod mene licno, ili generalno ??
Cuj matrica Stevanovic bi bio vodonosa u Galati. Nevjerovatno.

Zadnja izmjena: Ajax, dana/u 07 apr 2014, 19:03, ukupno mijenjano 1 put.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 19 gostiju.