FC Barcelona - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899

Povratak Neymara???

Anketa je završila: 07 avg 2019, 22:24.

1. Da
59
57%
2. Ne
44
43%

Ukupno glasova: 103

Stole iz Bora
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la Stole iz Bora » 06 feb 2010, 22:53

nidjo_barca je napisao/la:
Stole iz Bora je napisao/la:Ostaju jos "samo" Puyol i Milito .. :mrgreen:

Moze li Puyol igrati sljedecu, nesto nisam pratio?
Moze igrat Puyol sljedecu,ovu je pauzirao zbog kartona ;)
Milito je danas odigrao veoma dobro sto znaci da ce sa Puyolom predstavljati dobar odbrambeni dvojac pred za.ebanu utakmicu u madridu.
AMAR OSIM

1921 - JAČI OD RATOVA, REŽIMA I PARTIJA!

nidjo_barca
Kontakt:

Post Postao/la nidjo_barca » 06 feb 2010, 22:58

Stole iz Bora je napisao/la:
nidjo_barca je napisao/la:
Stole iz Bora je napisao/la:Ostaju jos "samo" Puyol i Milito .. :mrgreen:

Moze li Puyol igrati sljedecu, nesto nisam pratio?
Moze igrat Puyol sljedecu,ovu je pauzirao zbog kartona ;)
Milito je danas odigrao veoma dobro sto znaci da ce sa Puyolom predstavljati dobar odbrambeni dvojac pred za.ebanu utakmicu u madridu.
Da,Milito je bio odlican,za svaku pohvalu.
We are strikers who defend, we are defenders who attack, we are speed, we are strength, we are effort, we are precision, we are as one... We are Barça

Blaugrana

Mes Que Un Club

nidjo_barca
Kontakt:

Post Postao/la nidjo_barca » 06 feb 2010, 23:01

Iniesta je veceras odigrao 200-tu utakmicu u dresu Barce.

8-)
We are strikers who defend, we are defenders who attack, we are speed, we are strength, we are effort, we are precision, we are as one... We are Barça

Blaugrana

Mes Que Un Club

ZELJO DO GROBA
Kontakt:

Post Postao/la ZELJO DO GROBA » 06 feb 2010, 23:06

ne vjerujem da ce njih dva igrati zajedno sljedecu utakmicu...
manjak kvaliteta u igri u zraku...
Puyol moze skociti, al nije to to, i Milito isto tako moze koliko-toliko dobro skociti, al nije ni to to...oni su onaj tip nizih stopera...mislim da ce Chygry igrati sljedecu..

a u zadnje vrijeme, zadnjih par godina, mi cesto dobijemo Atletico, odnono mi njih ubijemo...nedostaju dva vrlo vazna igraca, prije svega Pique, al dobro...vratit ce se vjerovatno Alves...Toure ce igrati, Iniesta ce se vratiti u vezu...cini mi se da je Ibra konacno proigro, iako nije doao, go nije bilo nekih kritika na njegov racun...a ja sam gledo prvih 10-15 min i ono bas je dobro igro...dojmilo me se on kad je na pocetku odma poceo da vrsi presing na protivncke stopere i golmana...malo je falilo da presjece loptu...
"Pobjednik nije uvijek dobar kao što ni gubitnik nije uvijek loš. U sportu postoji mnoštvo stvari koje nemaju veze s pobjeđivanjem i gubljenjem." - Pep Guardiola
Meho Kodro
Mes Que Un Club

Gerrard Pique
Kontakt:

Post Postao/la Gerrard Pique » 06 feb 2010, 23:12

Evo da i ja sta napisem :D Pique i Marquez su dobili crvene :lol: za Piquea i nekako mogu razumit mlad je i neiskusan ali Marquez koji je puno puno iskusniji da i on dobije crveni u zadnjim minutama al hajd Milito je kralj govorio sam ja da je covjek dobar i jedva sam cekao da se vrati kad je bio povrijedjen 8-) Puyol i Milito ce sigurno igrat stopere protiv Atletica ne vjerujem da ce Chygrinsky igrat ima za njega utakmica :mrgreen:
Moc imam u sebi,pravilo jedno sam je*i imaj obraz i karatker i ni od kog se ne grebi...

Stole iz Bora
Kontakt:

Post Postao/la Stole iz Bora » 06 feb 2010, 23:16

@ZELJO DO GROBA

Prvo, ne bih se bas slozio da u zadnje vrijeme Barsa redovno dobija Atletica u Madridu a drugo ne bih se slozio ni da je Marquez toliko vazan igrac i da ga Milito ne moze zamjeniti.

01-03-2009 Atlético Madrid 4 - 3 Barcelona
01-03-2008 Atlético Madrid 4 - 2 Barcelona
20-05-2007 Atlético Madrid 0 - 6 Barcelona
18-09-2005 Atlético Madrid 2 - 1 Barcelona
19-09-2004 Atlético Madrid 1 - 1 Barcelona
28-09-2003 Atlético Madrid 0 - 0 Barcelona
01-02-2003 Atlético Madrid 3 - 0 Barcelona
29-04-2000 Atlético Madrid 0 - 3 Barcelona
25-04-1999 Atlético Madrid 1 - 1 Barcelona
AMAR OSIM

1921 - JAČI OD RATOVA, REŽIMA I PARTIJA!

ZELJO DO GROBA
Kontakt:

Post Postao/la ZELJO DO GROBA » 06 feb 2010, 23:36

nisam bas mislio u Madridu samo, al eto...preso sam se malo...nebitno...nekako mi izgleda da ih bas cesto pocjepamo...al ovo je sasvim nebitna stvar...

Marquez nije toliko bitan, odnosno kako se uzme...bitan je isto kao i Pique i Puyol...po meni on je po kvaliteti sad trenutno treci stoper Barce...al nema Piquea koji ima dobru igru u zrako, isto kao i Marquez i Chygry...za razliku od Milita i Puyola...
dvije razlicite vrste stopera...moze se pobjedivati i bez visokog stopera...al opet je sigurnije igrati sa bar jednim stopermo koji je kralj u zraku...Puyol i Milito mogu skociti...al nije to to...malo vec igrac, stoperr protivnicke ekipe moze vrlo lako rjesiti tvar i zabiti go na neki kretenski nacin, koji bi stoper od 1,90 rjesio cas posla...
Forlan i Aguero nisu previse visoki, al stoperi Atletica mogu biti potencijalna opasnost...nadam se najboljem, al ja bi se ipak osiguro...Chygry nije odavno igro bio bi vakat da i on dobije koju minutu...
Milito se popravlja nadam se da ce se i Chygrynski popraviti ubrzo...
"Pobjednik nije uvijek dobar kao što ni gubitnik nije uvijek loš. U sportu postoji mnoštvo stvari koje nemaju veze s pobjeđivanjem i gubljenjem." - Pep Guardiola
Meho Kodro
Mes Que Un Club

ZELJO DO GROBA
Kontakt:

Post Postao/la ZELJO DO GROBA » 07 feb 2010, 10:20

Guardiola ostao bez Alvesa i Tourea
Zbog ozljeda tokom i uoči dvoboja s Getafeom na Nou Campu trener nogometaša Barcelone Josep Guardiola dogledno vrijeme neće moći računati na dvojicu nogometaša.
Brazilski desni bočni branič Daniel Alves istegnuo je tokom zagrijavanja mišić desnog gležnja koji je napuknuo. S travnjaka će izostati oko tri tjedna, prve su procjene.

Reprezentativac Obale Bjelokosti Yaya Toure igru je morao napustiti u 57. minuti zbog ozljede lijevoga bedrenog mišića. Njemu slijedi pauza između deset i 15 dana.

Tourea je zamijenio Rafa Marquez, ali nije završio utakmicu zbog crvenog kartona. Isto je prošao i Gerard Pique, tako da će Barça sljedećeg vikenda Atletico Madridu na Vicente Calderon bez četvorice iznimno važnih igrača. U posljednje su dvije sezone Katalonci kod Atletica izgubili obje prvenstvene utakmice (4-2, 4-3).
spor.tin.ba

znaci sastav za Atletico bi trebao izgledati ovako...

------------------Valdes----------------
Puyol-----Milito-----Chygry------Abidal
---------------Busquets-----------------
-----------Xavi-----Iniesta-------------
Messi----------------------------Pedro
--------------Ibra---------------------

ili Maxvle na desni bok i vjerovatno izlazi Milito onda...
a sto se napada tice moguce su izmjene Pedro/Henry...

ovo dvije povrede bas dodjose u nezgodno vrijeme...jbg..
Meho Kodro
Mes Que Un Club

CRNI_SA
Kontakt:

Post Postao/la CRNI_SA » 07 feb 2010, 11:55

ZELJO DO GROBA je napisao/la:ne vjerujem da ce njih dva igrati zajedno sljedecu utakmicu...
manjak kvaliteta u igri u zraku...
Puyol moze skociti, al nije to to, i Milito isto tako moze koliko-toliko dobro skociti, al nije ni to to...oni su onaj tip nizih stopera...mislim da ce Chygry igrati sljedecu..

a u zadnje vrijeme, zadnjih par godina, mi cesto dobijemo Atletico, odnono mi njih ubijemo...nedostaju dva vrlo vazna igraca, prije svega Pique, al dobro...vratit ce se vjerovatno Alves...Toure ce igrati, Iniesta ce se vratiti u vezu...cini mi se da je Ibra konacno proigro, iako nije doao, go nije bilo nekih kritika na njegov racun...a ja sam gledo prvih 10-15 min i ono bas je dobro igro...dojmilo me se on kad je na pocetku odma poceo da vrsi presing na protivncke stopere i golmana...malo je falilo da presjece loptu...
na camp nou da ali na calderonu je druga prica u zadnje 2 tekme cvrku ste primili i opet cete :D
la liga * Winners (9):
copa del rey Winners (9):
UEFA Cup Winners' Cup Winners (1): . Intercontinental Cup Winners (1):

Los Colchoneros !

nidjo_barca
Kontakt:

Post Postao/la nidjo_barca » 07 feb 2010, 11:59

Sta ti je rec' gospodin covjek :

"We shouldn’t always doubt the referees – we need to enjoy this wonderful league and spend less time talking about referees"

"It’s not worth talking about referees – they make mistakes and get things right like everybody else”

I da,bice ebeno sad bez Alvesa i Tourea,plus nema Piquea i Marqueza sljedecu tekmu. :|

Blaugrana

Mes Que Un Club

adminhr

Post Postao/la adminhr » 07 feb 2010, 12:02

Barca,Barca Barcaaaaaaaaaaa umjetnici nogometne igre! :)

Sajoni
Kontakt:

Post Postao/la Sajoni » 07 feb 2010, 12:05

Iskren da budem ove povrede me nisu zabrinule.Čisto kad čovjek pogleda u narednih 15-ak dana očekuju nas "lakše" tekme.Ova protiv Atletica je teža al ništa strašno.Tako da ja mislim da mi možemo ovih 15-ak dana progurati rutinski i održati razliku u prvenstvu i Stutgarta lagano uzeti.Taman kad se bude lomilo i budu dolazile veće tekme Alves i Yaya se vračaju.Bit će još povreda jer je sezona duga,teška a od nas se uvijek očekuje totalni fudbal!Bez brige i idemo dalje.Dok su Messi,Xavi,Iniesta,Ibrakadabra,Puyol kako treba za nas nema krize! ;)
Guti:"Realu treba mnogo da bi dostigao nivo na kojem se nalazi Barcelona...Najveća tuga je za mene kad vidim Casillasa kao jedinog igrača u prvom timu koji je prošao kroz omladinsku školu Reala".

CRNI_SA
Kontakt:

Post Postao/la CRNI_SA » 07 feb 2010, 12:06

ACB. JOVENTUT 57-81 BARÇA veliki derbi catalonije :)
la liga * Winners (9):
copa del rey Winners (9):
UEFA Cup Winners' Cup Winners (1): . Intercontinental Cup Winners (1):

Los Colchoneros !

ZELJO DO GROBA
Kontakt:

Post Postao/la ZELJO DO GROBA » 07 feb 2010, 12:09

Regal FC Barcelona:
Ricky (7),
Basile (11),
Mickeal (8),
Vázquez (4),
Lorbek (4),

Sada (2),
Lakovic (3),
Navarro (14),
Ndong (8),
Morris (5),
Grimau (13),
Trias (2).

Startna Petorka

EDIT: evo jedne Ppove izave sto se Ibre tice:

Trener Barselone Guardiola je ocito osjetio da treba stati u odbranu svog skupocjenog napadaca koji ne daje golove u zadnje vrijeme. Guardiola je obecao da ce Ibrahimovic imati mjesto u prvom timu protiv Getafea bez obzira sto ne moze da postigne gol nikako. Guardiola:"To je tacno da on ima problema sa zavrsnicom,ali on stvara dosta prostora,uostalom nismo ga doveli da bi davao 25 golova po sezoni,nego da bi odradjivao ostale tehnicke stvari u napadu,i zato je tako skupo placen."
Meho Kodro
Mes Que Un Club

Sajoni
Kontakt:

Post Postao/la Sajoni » 07 feb 2010, 13:07

ZELJO DO GROBA je napisao/la:Regal FC Barcelona:
Ricky (7),
Basile (11),
Mickeal (8),
Vázquez (4),
Lorbek (4),

Sada (2),
Lakovic (3),
Navarro (14),
Ndong (8),
Morris (5),
Grimau (13),
Trias (2).

Startna Petorka

EDIT: evo jedne Ppove izave sto se Ibre tice:

Trener Barselone Guardiola je ocito osjetio da treba stati u odbranu svog skupocjenog napadaca koji ne daje golove u zadnje vrijeme. Guardiola je obecao da ce Ibrahimovic imati mjesto u prvom timu protiv Getafea bez obzira sto ne moze da postigne gol nikako. Guardiola:"To je tacno da on ima problema sa zavrsnicom,ali on stvara dosta prostora,uostalom nismo ga doveli da bi davao 25 golova po sezoni,nego da bi odradjivao ostale tehnicke stvari u napadu,i zato je tako skupo placen."
Pep je izjavio ono sto Crni i ja govorimo vec sedmicama.Koliko samo Ibraka odvlaci druge igrace,po dvojicu na ledjima,dijeli asistencije,svaki nas aut ide na njega,kad protivnik izvodi prekide vraca se i visinom doprinosi u odbrani!Sta reci nego Ibrakadabra. ;)
Guti:"Realu treba mnogo da bi dostigao nivo na kojem se nalazi Barcelona...Najveća tuga je za mene kad vidim Casillasa kao jedinog igrača u prvom timu koji je prošao kroz omladinsku školu Reala".

nidjo_barca
Kontakt:

Post Postao/la nidjo_barca » 07 feb 2010, 13:19

Ma Ibra igra odlicno,samo da pocne zabijat jos.

Blaugrana

Mes Que Un Club

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 07 feb 2010, 13:27

A jbt znaci Alves jos 3 sedmice pauze,Yaya 10-15 dana...Pique i Marquez pauziraju...zadnje dvije u Madridu popusili od Atl.Madrida...

Sreca pa Milito djeluje dosta dobro,i Puyol ce se vratiti,vjerovatno Max ce opet na beka,sinoc je dosta dobro igrao,moze se to nadokndaditi,mada ce biti strasno tesko gostovanje
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

nidjo_barca
Kontakt:

Post Postao/la nidjo_barca » 07 feb 2010, 19:12

Evo 2 poteza od sinoc :

slika

slika

I Messi protiv Gijona :

slika

Blaugrana

Mes Que Un Club

ZELJO DO GROBA
Kontakt:

Post Postao/la ZELJO DO GROBA » 07 feb 2010, 19:15

haahha,
deset u cijeli somun sa puno luka
Meho Kodro
Mes Que Un Club

nidjo_barca
Kontakt:

Post Postao/la nidjo_barca » 07 feb 2010, 19:18

ZELJO DO GROBA je napisao/la:haahha,
deset u cijeli somun sa puno luka
Hahah :D

Blaugrana

Mes Que Un Club

Zaključano

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.