FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

avlami97
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la avlami97 » 07 apr 2014, 09:13

Lijepi Ibraković je već dao svoje mišljenje. Zagovornik napadačkog fudbala, kojeg je demonstrirao sa igračem više protiv Slavije dok je vodio Slobodu ka luci spasa :lol: :lol: :lol:

Sportski direktor FK Sarajevo Abdulah Ibraković smatra igru katastrofalnom...

"Teško je naći prave riječi poslije utakmice u Prijedoru. Igra je bila katastrofalna. Današnjom pobjedom, Sarajevo bi bilo jako blizu naslova prvaka Bosne i Hercegovine. Nažalost, stručni štab i igrači našeg kluba, nisu uspjeli savladati ekipu Rudara i snositi će rigorozne sankcije, s obzirom da ovakva igra neće ispuniti klupske ambicije", rekao je Ibraković.

Odakle mu moralno pravo da on priča o igri, nakon što je svoje trenersko znanje već pokazao u više klubova PL, a i knjigu je izdao o napadačkom fudbalu :salut:
Zadnja izmjena: avlami97, dana/u 07 apr 2014, 09:18, ukupno mijenjano 2 puta.
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".

gio10
Kontakt:

Post Postao/la gio10 » 07 apr 2014, 09:14

Zasljepljeni euforijom i raznim lažiranjem Dine Selimovića i havera mu Ibrakovića, navijači Sarajeva su povjerovali u projekat "BiH Galaktikosi". Ljudi moji, niko vam nije kriv, previše se otpadaka dovelo, pa nije ni ova naša liga toliko slaba. Furate se na razna pojačanja a ja vidim samo jedno - Miloš Stojčev. Ovo sve ostalo je buranija. Kakav je to igrač koji dolazi iz cvajte u PL BiH? Eto i da je dobar za našu ligu, opet on nema motiva igrati poslije Njemačke ovdje.Kakav je to golman koji utakmice nije vidio 2 godine, u rezervama je bio treći golman, svakako da mora biti kikseva sa njegove strane.

Uvijek ista priča, uvijek vas medijska pažnja i euforija prenesu, a to drugi klubovi znalački iskoriste. Pripremite se sad da vam se svi navijači napiju krvi, pošto ste divljali kada ste osvojili titulu u januaru. Uživajte :wave:
Ja te volim, volim Željo..

franklampard8
Kontakt:

Post Postao/la franklampard8 » 07 apr 2014, 09:21

exbabilon je napisao/la:Sad kad ste valjda dosli sebi, zelio bih da prokomentarisem ovu situaciju i ponovim nesto o cemu pricam ljudima oko sebe.

S jedne strane imamo Zelju, koji nije tema, ali moram ovo reci. Klub koji nije uredjen, klub u kojem se u dosta navrata ne zna ko pije, a ko placa. Slaba finansijska infrastruktura je boljka koja utice kako na logistiku, tako i na prvi tim i strucni stab. Bez neke snage da se ima neka propaganda, marketing... Navijaci imaju rezultate na osnovu kojih prosudjuju jel nesto ok ili nije, nema neceg sa strane da zastiti igrace i strucni stab. Nema clanaka u novinama i na portalima koji ce pisati bajke, dok igraci igraju kriminalno.

S druge strane Sarajevo. Do prije par mjeseci slicna situacija kao sa Zeljom, ali s Tanom su dosle i promjene, kakve, vi prosudite. Uprava je vrhunski odradila posao, unijela kapital u klub, kapital koji je i mom Zelji potreban da se ne lazemo. Medjutim, velike najave, bombasticni naslovi, pripreme u Antaliji, pojacanja koja su najavljivana pompezno, pa onda nakon presice i izjava Dine na kraju :"i jos cemo se pojacati". Ta izjava mi je bila strasno iritantna. Pa mozes li raditi u tisini, dovoditi igrace, slagati kockice za buducnost tiho, ali odlucno? Sve sto radis, radis za svoj klub, a ne protiv nekog drugog. Ocigledno je i sam ocekivao puno vise.
Bez dileme, igraci koji su dosli u Sarajevo imaju ime i prezime, bar vecina njih. Bilbija, Stojcev, Jajalo. Na papiru to zvuci savrseno za nasu ligu. Medjutim, sezona je pocela i nije trebalo mnogo da se vidi da to nije novo Sarajevo. Svi smo svjesni da se rezultati ne mogu ocekivati sad i odmah od ekipe koja je sastavljena nedavno. Ipak, istini se treba pogledati u oci. Sarajevo ni ne igra zastrasujuce, ne igra na nivou najava i propagande, ali u nekoliko utkamica to nije bilo ni toliko lose, realno. Ipak, utakmica bez suta u okvir gola, 4 bez postignutog gola, previse.

Sad dolazim do poente. Stvari nisu krenule onako kako ste ocekivali, kako vi, tako i uprava. Ali o tome se moralo realno razgovarati i pogledati istini u oci. Odlicni uslovi, dobra imena, ne znace dobre rezultete. Ali ne, uprava se odlucila zamazivati oci. Poslije jednog-dva losa rezultata, Dino izlazi sa pricom o korupciji u bh fudbalu. Gdje si do sad bio Dino? U Sarajevu nekoliko igraca bez radne dozvole, a borba protiv korupcije u bh fudbalu. Navijacima se plasirala prica, navijaci nasjeli. Ova tema preplavljena kratkim furackim postovima, sa obaveznim " :cool: " na kraju. Sve ide super, to je bio los dan, za koji dan cete igrati grupunu fazu evropskih takmicenja... Dodje neka pobjeda, pa opet slabi rezultati, kad eto ti Duljevica i Hebibovica, nebilesi, Messi i Ronaldo. Obavezni clanci u svim novinama i portalima, Ibrakovic govori o slaganju ekipe za buducnost, ekipe koja ce biti respektabilna u grupnim fazama evropskih takmicenja, a pri tome ova koja igra se grcevito bori za izlazak u Evropu. Opet navijacima dobro, svi :cool: :cool: , nista nece biti kao prije...

Vjerovatno ste sad i vi svjesni kako stvari stoje, oci su vam se otvorile i ne dajte da vas dalje mazu. Nama prosipaju pricu o podmladjivanju ekipe dok su nosioci igre Svraka, Jamak, Bucan, Selimovic... To bi imalo smisla da igra ekipa koja je izasla u Trebinju, ali ono je bila iznimka. Vasi medijskim trikovima i velikim naslovima pokusavaju kupiti strpljenje navijaca, vec iznerviranih susnim godinama na Kosevu. To nije pravi put. Pogrijesili su u startu najavljujuci sve, titule sad i odmah, a evropske uspjehe jako brzo. To je dugotrajan proces koji se ne vodi na internetu i u stampi nego na treninzima i na terenu!!!

Nemojte sta zamjeriti, budite pozdravljeni! ;)
Da je bogdo vise takvih k'o ti :)
1946

rodom s Mejtaša
Kontakt:

Post Postao/la rodom s Mejtaša » 07 apr 2014, 09:37

Prvo da se zahvalim na odličnom rezultatu u Prijedoru. Bojao sam se da ga Rudar ne zabije jer to nama ne odgovara. Remi je idealan.
Mislim da je vaš najveći problem što se u Vas u klubu niko, ali baš niko ne razumije u fudbal. Zašto to govorim? U nas ptica ne može u klub sletiti, a da se Amar ne pita, a on zna znanje. Ja ne znam ko kod vas dovodi igrače. Dino, Kusturice, Ibrakovići to je sve go levat kad je fudbal u pitanju. Imam osječaj da igrače dovodi ko stigne. Ko vam dovede ovog pokušaja od trenera, ko dovede ovog golmana, hrpetina nekakvih igrača, a samo 11 ih igra itd. Hrpa nekakvih stranaca kojim puca neka stvar sa Sarajevom, samo gledaju da uzmu lovu i sačuvaju noge. Osim Radovca niko nije domaći. Imate više navijača Zvezde u timu nego Obarska i Borac zajedno. To je sramota i to nikad nije bilo u našem gradu.
Sa ovom lovom koju ste imali Amar bi sa frtalj mozga uzeo duplu. Lahko je tuđe pare trošiti bezveze. Međutim, ako nastavite pičit milione uzet ćete titulu nekad silom što se ono kaže. To je isto kad levat koji nema osječaja za biznis, a ima bruku love, pokuša sa mesarom pa ne ide, pa pokuša sa restoranom pa ne ide, pa s ovim s onim i na kraju ubode negdje i ispadne biznismen, a blage nema. Je.big.a nije sve u parama nešto je i do hercike i mozga.

amypitar
Kontakt:

Post Postao/la amypitar » 07 apr 2014, 10:08

Ova Uprava sto se mene tice na celu sa Dinom i Kusturicom,ce imati podrsku,a vidim da je to i kod 90 % ostalih navijaca Sarajeva.Ono sto procita na jednom forumu,a to je da u Sarajevu sve funkcionise kako treba, i da smo daleko ispred svih ostalih sportskih kolektiva ,osim na tom rezultatskom planu ,gdje klub mora bolje proraditi.Ja sam i dalje optimista sto se tice igrackog kadra,imamo tu neku ekipu igraca 7-8 koji imaju kvalitet,ugovore, i za slijedecu sezonu uz par ciljani pojacanja,a posebno (Duljevic) ima cemo dobru ekipu.Ono na sta se treba po mnogim poboljsati jeste bolji skauti,te sportski direktor i trener koji bi uz finasijsku podrku koju imamo, to sve lijepo upakovali.
Sad treba sve snage usmjeriti na kup sa Zrinjekim pokusati proci dalje,te izganjati Evropu,a onda sjesti i vidjeti sta dalje (Jarni-Ibrakovic) koji su i bili glavni za pojacanja, i sklapanje ekipe.
Ono sto nam dusmani pokusavaju sad napraviti je unijeti nemir među navijace, pokusati zavaditi Upravu ,navijace te srusiti sve ovo sto smo na organizacijskom planu sa Tanom uradili.

Budimo pametni i svi sad zajedno podrzimo klub da izguramo zajedno da kraja prvenstva, da pokusamo uzeti kup i izaci u Evropu,a onda hladne glave vidjeti sta i kako dalje.

gio10
Kontakt:

Post Postao/la gio10 » 07 apr 2014, 10:22

Eto koliko pratiš svoj klub, ne znaš da je branio Bandović protiv Želje kuknjava
I nemoj skretati sa teme, nije tema Željo
Al, nemojte da vas ovi rezultati pometu, već od iduće utakmice mašina se zahuktava, euforija level 1000

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 07 apr 2014, 11:02

tema je FK Sarajevo, a ne Željo... Ko to ne može da shvati, uvijek može pratiti i Budućnost na domaćem terenu...

amypitar
Kontakt:

Post Postao/la amypitar » 07 apr 2014, 11:03

Zasto uforija. :?:
Pa MI jedini imamo razlog za euforiju

Imamo najorganizovaniji klub u drzavi u svim segmentima ,a posebno u finansijskom smislu koji je u ovom vremenu, i najbitniji.Uprava na celu sa Tanom tesko da je i mogla nesto vise uraditi za ova 3-4 mjeseca na igrackom planu.

Ono sto su mogli, ljudi su im obezbjedili sve uslove kakve imaju samo najbogati klubovi u regiji,od priprema,opreme,treninga plata i ostalog.Po imenima pojacanja su bila za ovu ligu iznad prosjeka.Mnogi domaci treneri su i danas misljenja da Sarajevo ima najjaci igracki kadar.Gdje je i sta je zakazalo u igrackom smislu,reci ce Jarni i Ibrakovic ,na kraju sezone.

Imamo lovu, i prvi put niko nece otici od igraca iz kluba od prve postave,osim igraca koji nisu ispunili ocekivanja.Znaci ima cemo kostur ekipe koja ce biti uigranija za jednu sezonu.Sto je sad sa ovim igrackim kadrom, i bio glavni problem. Prvi put od dolaska na celo Tana, ima cemo vremena za istinska i prava ciljana pojacanja, koja ce uz okosnicu tima iz ove sezone, sigurno cini ti jednu resprektivnu ekipu.

Ono sto je problem i sto nam stvara pritisak je ta titula,kad otcepimo u rezultatskom smislu,i sa ovm organizacijom koju trenutno imamo,ekipe u Premijer ligi ce samo moci :guz: pred Sarajvom.

gio10
Kontakt:

Post Postao/la gio10 » 07 apr 2014, 11:06

amypitar je napisao/la:Zasto uforija. :?:

Imamo najorganizovaniji klub u drzavi u svim segmentima ,a posebno u finansijskom smislu koji je u ovom vremenu, i najbitniji.Uprava na celu sa Tanom tesko da je i mogla nesto vise uraditi za ova 3-4 mjeseca na igrackom planu.

Ljudi su im obezbjedili sve uslove kakve imaju samo najbogati klubovi u regiji,od priprema,opreme,treninga plata i ostalog.Po imenima pojacanja su bila za ovu ligu iznad prosjeka.Mnogi domaci treneri su i danas misljenja da Sarajevo ima najjaci igracki kadar.Gdje je i sta je zakazalo u igrackom smislu,reci ce Jarni i Ibrakovic ,na kraju sezone.

Imamo lovu, i prvi put niko nece otici od igraca iz kluba od prve postave,osim igraca koji nisu ispunili ocekivanja.Znaci ima cemo kostur ekipe koja ce biti uigranija za jednu sezonu.Sto je sad sa ovim igrackim kadrom, i bio glavni problem. Prvi put od dolaska na celo Tana, ima cemo vremena za istinska i prava ciljana pojacanja, koja ce uz okosnicu tima iz ove sezone, sigurno cini ti jednu resprektivnu ekipu.

Ono sto je problem i sto nam stvara pritisak je ta titula,kad otcepimo u rezultatskom smislu,i sa ovm organizacijom koju trenutno imamo,ekipe u Premijer ligi ce samo moci :guz: pred Sarajvom.
Tako je. Gazite sve do kraja, ovo do sad je bilo zagrijavanje. Šta će tek biti iduće sezone,bolje da oni što trebaju igrati protiv Sarajeva nađu neke konkretne razloge za ne igranje utakmice jer je bolje izgubiti službeno 3:0 nego na terenu 5:0 npr.

Kakvi kraljevi :kralj:

GangEvil
Kontakt:

Post Postao/la GangEvil » 07 apr 2014, 11:07

Euforija na sugavici ne jenjava...a ove godine nema titula....prije cemo mi uzeti kup ovakvi kakvi smo nego gamad...

terabajt
Kontakt:

Post Postao/la terabajt » 07 apr 2014, 11:11

GangEvil je napisao/la:Euforija na sugavici ne jenjava...a ove godine nema titula....prije cemo mi uzeti kup ovakvi kakvi smo nego gamad...
:guz: :oops: :oops:

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la hilmo » 07 apr 2014, 11:11

Nikada posle dobrog rezultata ne treba poletiti, a isto tako posle loseg ne treba ocajavati. Uprava, strucni stab (koji ima greski) i igraci imaju moju punu podrsku.

Postano kroz Forum SportSport.ba app.

England
Kontakt:

Post Postao/la England » 07 apr 2014, 11:12

Sve je izvijesnije da ce Tan odustati!
Tom Hanks je bio vatrogasac i **** nam je svima mater.

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 07 apr 2014, 11:14

gio10 je napisao/la:
amypitar je napisao/la:Zasto uforija. :?:

Ljudi su im obezbjedili sve uslove kakve imaju samo najbogati klubovi u regiji,od priprema,opreme,treninga plata i ostalog.Po imenima pojacanja su bila za ovu ligu iznad prosjeka.Mnogi domaci treneri su i danas misljenja da Sarajevo ima najjaci igracki kadar.Gdje je i sta je zakazalo u igrackom smislu,reci ce Jarni i Ibrakovic ,na kraju sezone.

Tako je. Gazite sve do kraja, ovo do sad je bilo zagrijavanje. Šta će tek biti iduće sezone,bolje da oni što trebaju igrati protiv Sarajeva nađu neke konkretne razloge za ne igranje utakmice jer je bolje izgubiti službeno 3:0 nego na terenu 5:0 npr.

Kakvi kraljevi :kralj:
Zasto tebe toliko boli?
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND

Mes Que Un Club!

Mi smo Horde Zla sa Sjevera...

amypitar
Kontakt:

Post Postao/la amypitar » 07 apr 2014, 11:15

Zato sto su to cinjenice i argumenti.

gio10
Kontakt:

Post Postao/la gio10 » 07 apr 2014, 11:17

Nema mene šta druže boliti. Jeste li mi dali povoda u posljednje vrijeme? Jeste li se naosvajali trofeja? Jeste li uništavali Želju svaki derbi?

Ovdje sam čisto zato da me nasmijete, jer pišete strašne postove, nastavite tako, mi uživamo :thumbup: :wave:

England
Kontakt:

Post Postao/la England » 07 apr 2014, 11:17

amypitar je napisao/la:Zato sto su to cinjenice i argumenti.
Cinjenice su opipljive, a na trofej godinama prste stavili niste, to su cinjenice koje se pravdaju!
Tom Hanks je bio vatrogasac i **** nam je svima mater.

terabajt
Kontakt:

Post Postao/la terabajt » 07 apr 2014, 11:18

procitajte vase postove od tamo nekog 20 decembra kad je doso tan pa cete naci razlog sto vas zezaju kad stignu hehe. Sta se pisalo pa mene stid hehe.

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 07 apr 2014, 11:20

gio10 je napisao/la:Nema mene šta druže boliti. Jeste li mi dali povoda u posljednje vrijeme? Jeste li se naosvajali trofeja? Jeste li uništavali Želju svaki derbi?

Ovdje sam čisto zato da me nasmijete, jer pišete strašne postove, nastavite tako, mi uživamo :thumbup: :wave:
možda onda bolje da trenutno ne budeš ovdje, jer samo troluješ temu, a to ne može trajati beskrajno.

smatraj se upozorenim.

GangEvil
Kontakt:

Post Postao/la GangEvil » 07 apr 2014, 11:23

gio10 je napisao/la:Nema mene šta druže boliti. Jeste li mi dali povoda u posljednje vrijeme? Jeste li se naosvajali trofeja? Jeste li uništavali Želju svaki derbi?

Idi kod brke u klub i smij se muci zvanoj koga prevariti za par hiljada i isplatiti nagomilane neisplacene regularno zaradjene plate...

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 16 gostiju.