Vedad Ibisevic

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

mone
Kontakt:

Re: Vedad Ibisevic

Post Postao/la mone » 29 dec 2008, 14:15

ma ako završi Hoffenheim među prva 3 ne treba ići nigdje. Dobit će bolji ugovor, Hopp dovede pojačanja
i eto Hofenheima u evropskim natjecanjima, konkuriše za titulu u Njemačkoj i svi sretni :D

CheGuevara
Kontakt:

Post Postao/la CheGuevara » 29 dec 2008, 14:19

mone je napisao/la:ma ako završi Hoffenheim među prva 3 ne treba ići nigdje. Dobit će bolji ugovor, Hopp dovede pojačanja
i eto Hofenheima u evropskim natjecanjima, konkuriše za titulu u Njemačkoj i svi sretni :D
Ha ja..Hopp dovede Spahica umjesto Jaissle-a, Misimovica umjesto Weisa, Dzeku umjesto Dembe Ba i mogu se komotno boriti za prvo mjesto u ligi prvaka :mrgreen:

saiko1
Kontakt:

Post Postao/la saiko1 » 29 dec 2008, 14:21

mone je napisao/la:ma ako završi Hoffenheim među prva 3 ne treba ići nigdje. Dobit će bolji ugovor, Hopp dovede pojačanja
nije ni ta opcija slaba :lol:
ISTINA JE TU NEGDJE OKO NAS

Cincinnatus
Kontakt:

Post Postao/la Cincinnatus » 29 dec 2008, 15:27

Ljudi, citam malo na jednim drugim forumu, napravili intervju sa Vedadom.. Svaki user foruma napisao jedno pitanje, sve skupili i poslali da odgovori, i covjek im odgovorio!

Jel iko u kontaktu sa Vedom? Ako ne, znam ja jednog pa mozemo dalje

Sta mislite?
"On a football team, it's not the strength of the individual players, but it is the strength of the unit and how they all function."

Sandokan
Kontakt:

Post Postao/la Sandokan » 29 dec 2008, 15:48

Mali nije los...ni slucajno....samo kad pogledamo karijeru shvatimo kad god je imao priliku igrati ...pokazao je da nesto zna!
1.2003.........St.Louis Strikers 22 utakmice 18 golova
2.2004.........Chicago Fire Premier 3 utakmice 3 gola
3.2004/05.....Paris Saint Germain 4 utakmice 0 golova
4.2005/06.....Dijon FCO 33 utakmice 10 golova
5.2006/07.... Alemania Achen 24 utakmice 6 golova
6.2007/08.....1899 Hoffenhaim 47 utakmica 23 gola
--------------------------------------------------------------------------------
133 utakmice 60 golova = 45,11 %
NAPOMENA;Ovdje su navedene sve utakmice,pripremne,prijateljske,kup i prvenstvene.

DinceManijak
Kontakt:

Post Postao/la DinceManijak » 30 dec 2008, 15:59

24SI - Brazilac Giovanni Elber ne bi se kladio da će Vedad Ibišević dostići rekord od 40 golova u sezoni, čiji je vlasnik slavni Gerd Muller. Bivši centarfor Stuttgarta i minhenskog Bayerna skeptičan je po tom pitanju, iako je napadač Hoffenheima i reprezentacije BiH uspio da u prvih 17. kola u Bundesligi postigne 18 golova.

"Biće jako teško oboriti Gerdov rekord iz sezone 1971/72. Ibišević je do sada bio fantastičan, ali će na proljeće protivnici više obraćati pažnju i biće mu neuporedivo teže", kazao je Elber.

Brazilac, koji trenutno radi kao skaut Bayerna, priznao je da pred početak sezone "nije ni čuo za Ibiševića", podvukavši da centarfora BiH sada poznaje cijela Evropa i Južna Amerika.

"Vedad je odličan napadač, sa sjajnim, ubitačnim osjećajem za gol. On je po meni najzaslužniji što se Hoffenheim okitio titulom jesenjeg prvaka. Naravno, pomogli su mu i ostali saigrači, posebno Demba Ba i Chinedu Obasi, ali nemojte da zaboravite da je tek gotova polovina sezone. Sad je na potezu trener Ralf Regnik, koji ima veliki zadatak da psihički stabilizuje ekipu, kako ne bi sagorili na proljeće".

Nekadašnja mašina za golove - Giovanni Elber pored sjajnih partija u Bundesligi, nastupao je za švicarski Grashopers, francuski Lion i brazilski Kruzeiro.

Prije "kačenja kopački o klin" 2006. godine, Elber je postigao ukupno 190 golova na 380 utakmica u klupskoj karijeri, dok je dres "karioka" oblačio na 15 susreta i sedam puta tresao protivničke mreže.

Samo sto on nije mogao to postici niti bi ikada, pa ljubomoran mozda? Elbereeeeeeeeee Pusis Ga Vedaduuuuuuuu
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~Who Dares Wins~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

CheGuevara
Kontakt:

Post Postao/la CheGuevara » 30 dec 2008, 16:04

DinceManijak je napisao/la:24SI - Brazilac Giovanni Elber ne bi se kladio da će Vedad Ibišević dostići rekord od 40 golova u sezoni, čiji je vlasnik slavni Gerd Muller. Bivši centarfor Stuttgarta i minhenskog Bayerna skeptičan je po tom pitanju, iako je napadač Hoffenheima i reprezentacije BiH uspio da u prvih 17. kola u Bundesligi postigne 18 golova.

"Biće jako teško oboriti Gerdov rekord iz sezone 1971/72. Ibišević je do sada bio fantastičan, ali će na proljeće protivnici više obraćati pažnju i biće mu neuporedivo teže", kazao je Elber.

Brazilac, koji trenutno radi kao skaut Bayerna, priznao je da pred početak sezone "nije ni čuo za Ibiševića", podvukavši da centarfora BiH sada poznaje cijela Evropa i Južna Amerika.

"Vedad je odličan napadač, sa sjajnim, ubitačnim osjećajem za gol. On je po meni najzaslužniji što se Hoffenheim okitio titulom jesenjeg prvaka. Naravno, pomogli su mu i ostali saigrači, posebno Demba Ba i Chinedu Obasi, ali nemojte da zaboravite da je tek gotova polovina sezone. Sad je na potezu trener Ralf Regnik, koji ima veliki zadatak da psihički stabilizuje ekipu, kako ne bi sagorili na proljeće".

Nekadašnja mašina za golove - Giovanni Elber pored sjajnih partija u Bundesligi, nastupao je za švicarski Grashopers, francuski Lion i brazilski Kruzeiro.

Prije "kačenja kopački o klin" 2006. godine, Elber je postigao ukupno 190 golova na 380 utakmica u klupskoj karijeri, dok je dres "karioka" oblačio na 15 susreta i sedam puta tresao protivničke mreže.

Samo sto on nije mogao to postici niti bi ikada, pa ljubomoran mozda? Elbereeeeeeeeee Pusis Ga Vedaduuuuuuuu
Ma nije on ljubomoran, nego je covjek realan..i ja licno bi volio vise nego ista da to Vedo uspjedne, ali trebamo ostaviti loptu na podu..nije lahko u sadasnje vrijeme postici 40 golova u sezoni..pogotovo ne u Bundesligi! Ako nastavi dalje sa ovakom formom ja mislim da ce doci na nekih 30 golova, ali onda je kapak!

DinceManijak
Kontakt:

Post Postao/la DinceManijak » 30 dec 2008, 16:09

Ja cu bit optimista i reci da ce Vedad na kraju sezone stat na 43-44 gola, vrlo optimisticno i pretjerano znam, ali jbg :mrgreen: :lol:
BOlje odmah iz pocetka ostro i visoko ciljati nego bit skroman :lol:

A_d_0
Kontakt:

Post Postao/la A_d_0 » 30 dec 2008, 16:44

bice tekso al vedo to moze...ma nek ga cuvaju 3 igraca on je bosanac puff glavom jednog,drugog,treceg ko zidan materazija i to je to.. :D

CheGuevara
Kontakt:

Post Postao/la CheGuevara » 30 dec 2008, 16:53

DinceManijak je napisao/la:Ja cu bit optimista i reci da ce Vedad na kraju sezone stat na 43-44 gola, vrlo optimisticno i pretjerano znam, ali jbg :mrgreen: :lol:
haha..pa trebas se onda pobrinuti da sredis dobro bolnicko osiguranje, posto tako visok let moze zavrsiti sa dubokim padom..a to zna boliti postenski :mrgreen:

amir
Kontakt:

Post Postao/la amir » 30 dec 2008, 17:22

Zelim sve najbolje nasem zlatnom Vedadu Ibisevicu, a sto se tice tog rekorda od 40 golova, to mu netreba biti ni na pameti, sto je i sam rekao da ga taj rekord ne opterecuje. Bilo bi lijepo uci u istoriju kao najbolji strijelac svih vemena ali to nije toliko ni bitno. Bitno je da nas VEDAD nastavi igrati u onakoj formi u kakvoj je igrao do sada i golovi ce dolaziti iz utakmice u utakmicu. Vedade, ti dadni jos 10-ak golova i ti si pravi golgeter( ma vec si i sada golgeter, kojih je malo takvih kao ti ). Normalno da je bolje dati sto vise golova ali ti si vec dosada pokazaoi kakav si napadac. Ljepota te je vidjeti i u dresu reprezentacije, ljepota je sto najbolji strijelac evrope iz BiH(neracunam austriju, jer nije im jaka liga).
Vedade, nastavi igrati kao prvu polusezonu i pokazi svojim kriticarima(ljubomornim) ko je Vedad i kakve su njegove sposobnosti.
Zeljeznicar, Juventus, BiH, Italija, Salihamidzic, Del Piero, Ibisevic
Dok sunce sja, dok disem ja, voljet cu vas ja
Vedad Ibisevic-veliki igrac-veliki covijek-veliki golgeter

majestic
Kontakt:

Post Postao/la majestic » 30 dec 2008, 17:42

22 gola u 17 utakmica,hmm. U prvi mah puno,vazno je ono da nije nedostizno. Ako nastavi kao i u prvom dijelu da zabija sve je moguce. Trebaju mu bar dva hat-tricka i a ostalo nek zabija standardno.

DinceManijak
Kontakt:

Post Postao/la DinceManijak » 30 dec 2008, 17:56

CheGuevara je napisao/la:
DinceManijak je napisao/la:Ja cu bit optimista i reci da ce Vedad na kraju sezone stat na 43-44 gola, vrlo optimisticno i pretjerano znam, ali jbg :mrgreen: :lol:
haha..pa trebas se onda pobrinuti da sredis dobro bolnicko osiguranje, posto tako visok let moze zavrsiti sa dubokim padom..a to zna boliti postenski :mrgreen:
Ma brate moj, Bosanska je glava.. Nama je duboki pad najmanji problem :mrgreen:

A_d_0
Kontakt:

Post Postao/la A_d_0 » 30 dec 2008, 18:12

Boga mi ako ga pukne ono bas ko bosanac CUM ne gine... :lol:

DinceManijak
Kontakt:

Post Postao/la DinceManijak » 31 dec 2008, 12:41

Vratit ću se sa roditeljima jednog dana u rodnu Vlasenicu

Najbolji strijelac Bundeslige, po učinku jedan od najboljih u Evropi, zvijezda Hofenhajma, ponos bh. nacije, Bosanac koji je zaludio nogometni svijet, odmara u Americi. Vedad Ibišević uživa u društvu svojih roditelja i mlađe sestre u St. Luisu. Zbog njega su preko Bare potegnli brojni novinari, kako bi pratili kako se odmara prva kopačka Bundeslige. Vedad je za "San" u telefonskom razgovoru u noći sa ponedjeljka na utorak govorio o najuspješnijoj godini, o planovima i željama za narednu, o svojim trenerima, navijačima, bh. reprezentaciji...

Sa rajom u "Korzu"

Kako izgleda Vaš jedan neradni dan?

- U pravom smislu odmaram. Gledam da sam što više sa roditeljima, uz sestru. Najviše spavam, jer mi je nedostajalo sna. Na večer izađem sa prijateljima. Ima ovdje dosta naše raje, neke dugo znam. Obično se nađemo u restoranu Korzo kojeg drži naš jedan Bosanac. Tu se prate utakmice Hofenhajma, Volfsburga, ali najveće je okupljanje kada igra naša reprezentacija - kaže na početku intervjua za "San" Ibišević.

Igrate li, bar rekreativno, fudbal ili ste privremeno okačili kopačke o klin?

- Igram samo plej-stejšnu.

Koje timove birate u "kompjuterskom" nogometu?

- Najčešće Čelzi, pa Mančester, Real, Inter...

Pretpostavljam da se ni u Americi niste oslobodili medijskog pritiska?

- Iskreno, mislio sam da će me ovdje manje tražiti, ali ništa se nije promjenilo. Čim sam došao, dočekala me ovdašnja jedna ugledna američka televizija. Radili su intervju, zanimalo ih je sve, o mojim počecima, o mojoj zemlji, o golovima, reprezentaciji...

Ima li neki novinski naslov da vam se posebno svidio ili vas naljutio?

- Većina tekstova bila je korektna, najčešće se pisalo o mojoj karijeri, pa su naslovi bili tipa; Od izbjeglice do zvijezde Bundeslige... Nastojim sa svima biti korektan, iako, jedan naslov me naljutio. Nije u našim medijima izašao, a glasio je "Davanje golova draže od seksa". Ne volim kada se izvlači iz konteksta, želim da sve ostane u sportskim okvirima.

Da li su do vas doprle priče o tome ko vas je sve otkrio. U Bosni se javilo najmanje desetak trenera koji su "prepoznali" budućeg asa Bundeslige?

- Čuo sam za te priče, čak i ovdje me prate. Bilo je ljudi koji su govorili kako su uvjek vjerovali u mene, a prošle godine sam bio ovdje na odmoru i nigdje nisam čuo te priče... Ne obazirem se, nikom ne mogu zabraniti da priča šta hoće. Radim svoj posao što bolje i korektnije mogu.

Mnoge djevojke zanima vaš bračni status?

- Nisam znao. Imam djevojku i sretan sam.

Kako bi ste ocjenili ovu godinu?

- Najboljom do sada! Dosta toga mi se desilo u ovoj godini, koja nije obećavala ovakvu žetvu. Raduje me što su me u Bosni mnogi proglasili za ličnost, sportistu, igrača godine. Hvala svima. Pokušat ću doći na svečanost koju organizira portal "Sportsport.ba". Bit će to dva tri dana prije početka priprema sa Hofenhajmom.

Sejo u Dubajiu

Šta bi zaboravio iz 2008. godine?

- Kada te ide, kada te svi tapšu, onda je teško tražiti tamne detalje.

Gdje ćete dočekati Novu godinu?

- Ovdje sa svojima, sa svojom rajom, prijateljima. Rekao sam ti, hoću da budem što više sa svojim roditeljima. Oni su ponosni i sretni zbog mene, ali najviše što znaju da sam ja sretan. Moji saigrači iz Hofenhajma su došli u Njujork, trebao je i Sejo Salihović, moj najbolji prijatelj i saigrač, ali on nije mogao završiti vizu, pa je otišao u Dubaji.

Jedna sportska i jedna želja na privatnom planu u narednoj godini?

- Prvo bih se zahvalio svima koji su me podržavali, bodrili, koji su vjerovali u mene. Želim svim ljudima u BiH, mir, zdravlje, blagostanje, da nema bolesnih i siromašnih. Svoj djeci želim sreću, bezbrižno djetinjstvo. Želim da me posluži zdravlje. To je najvažnije, a naravno da priželjkujem titulu sa Hofenhajmom i odlazak na SP sa bh. reprezentacijom - izjavio je za "San" u novogodišnjem intervjuu Vedad Ibišević.

Sinan Sinanović

Najdraži gol, utakmica...

- Nije to fraza ako kažem da su mi svi golovi jednako važni. Stvarno tako mislim, kada već insistirate, moram priznati da mi je gol Kotbusu za pobjedu od 3:0 poseban, jer mi je bio prvi. Nije bio posebno efektan, ali me nakon toga "pročepilo". Utakmica sa Bajernom na Alianc areni ima posebnu težinu, jer se danima najavljivao taj susret. Bajern je uvjek favorit, meni se posrećilo da postignem gol, a mediji i stručnjaci su taj meč proglasili ljepoticom Bundeslige.

Koševo ili Zenica?

- Mislim da tu ne treba biti dvojbe. Ja sam igrao pred pedeset, šezdeset hiljada gledalaca, ali nigdje nema atmosfere kao u Zenici. Fanatikosi, svi naši navijači nas jednostavno nose. Osjeti to i suparnik. Imam osjećaj da je svaki navijač spreman poginuti za našu pobjedu. Teško je opisati kako se mi igrači osjećamo snažno i ponosno kada čujemo pjesmu, huk sa tribina Bilinog polja. Ja sam zahvalan svim navijačima na podršci reprezentaciji i meni - odaje priznanje navijačima Vedo.

Svi moji gradovi

- Vlasenica, St. Luis, Pariz, Sinshajm, Sarajevo i Tuzla su moji najdraži gradovi. U Vlasenici sam živio sretno djetinjstvo. Možda se jednog dana sa roditeljima vratim u Vlasenicu. U Tuzli sam živio izbjegličkim životom, ali sam u Tuzli počeo trenirati. U St. Luisu su moji roditelji, sestra koja studira. U Parizu sam osjetio šta je to veliki grad. Grad za oči, u kojem je privilegija živjeti. Najljepši na svijetu. Sinshajm mi se nije u početku sviđao, a onda sam shvatio da je to mirno mjesto raj za sportiste. I, na kraju Sarajevo. To je grad gdje ću možda živjeti - otkrio je Vedad.

O trenerima

Kako bi ste opisali Blaževića, a kako Ragnika?

- Oba su na svoj način odlični. Ragnik je profesionalac, taktičar, hoće da se za sve pita, poznaje materiju. Ćiro je mudrac, veliki trener i čovjek. Zna motivirati igrače, držati opuštenu, ali i pozitivnu atmosferu - kaže naš sagovornik za svoje trenere.

amir
Kontakt:

Post Postao/la amir » 31 dec 2008, 22:20

Hvala ti DinceManijak za ovaj Vedadov intervju, ma Vedade samo naprijed, nastavi onako kako si i krenuo.
Ziv nam i zdrav bio, i puno golova dao i za klub a i za nasu reprezentaciju, JEDNU I JEDINU BIH
Zeljeznicar, Juventus, BiH, Italija, Salihamidzic, Del Piero, Ibisevic
Dok sunce sja, dok disem ja, voljet cu vas ja
Vedad Ibisevic-veliki igrac-veliki covijek-veliki golgeter

DinceManijak
Kontakt:

Post Postao/la DinceManijak » 01 jan 2009, 13:05

Nema na cemu..

Joj jedva cekam da vidim gdje ce ko u ovom prelaznom roku, takoder i da Bundesliga pocne sto prije :mrgreen:
Nadam se da ce Vedad nastavit dominirati kao sto je ranije :!:

saiko1
Kontakt:

Post Postao/la saiko1 » 01 jan 2009, 13:22

DinceManijak je napisao/la:Nema na cemu..

Joj jedva cekam da vidim gdje ce ko u ovom prelaznom roku, takoder i da Bundesliga pocne sto prije :mrgreen:
Nadam se da ce Vedad nastavit dominirati kao sto je ranije :!:
To je već od ponedeljka onj tamo onaj vamo baš zanimljivo,juče sam gledao jednu utakmicu bundes lige (snimak)
takav je bijo tempo da bi se i engleska liga postidjela, u svakom slučaju skroz zanimljiva liga.
Jesteli čuli da HOFENHAIM pravi balkon za proslavu prvaka Njemačke :?: :mrgreen:
ISTINA JE TU NEGDJE OKO NAS

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 01 jan 2009, 17:34

Editovao, razlog je nebitan.
Zadnja izmjena: Neutral, dana/u 19 avg 2013, 01:15, ukupno mijenjano 1 put.

majestic
Kontakt:

Post Postao/la majestic » 01 jan 2009, 17:36

Ljudi ima li sta u vezi njegovog transfera. Ima li kakvih ponuda?

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], jasmin10 i 17 gostiju.