FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
-
- Kontakt:
Re: FK Željezničar
mislim da je nakon ovog kola i konacno jasno da ce se za titulu boriti Željo,Zrinjski i Široki,s tim da je po meni u blagoj prednosti Željo jer ne igra na dva fronta,tako da opet dosta toga zavisi od nas i od naredne dvije utakmice,ako te dvije tekme dobijemo u zadnjim kolima u egalu je sve moguće
I kad nas svi otpišu,stave na stub srama,diskreditiraju. Mi se vratimo,ne zato što smo Real Madrid već zato što postoji i onaj najsitniji atom ponosa zbog kojeg se i zadnja šuga koja nosi taj grb na dresu bori kao životinja.Ne placi stara to je od batina!
Racunica je jasna moramo sve dobiti ako hocemo titulu, siroki ce dobiti sve lagan raspored a zrinjski do zadnjeg kola ne moze racunati titulu zbog veleza.old school je napisao/la:mislim da je nakon ovog kola i konacno jasno da ce se za titulu boriti Željo,Zrinjski i Široki,s tim da je po meni u blagoj prednosti Željo jer ne igra na dva fronta,tako da opet dosta toga zavisi od nas i od naredne dvije utakmice,ako te dvije tekme dobijemo u zadnjim kolima u egalu je sve moguće
-
- Kontakt:
Ne slazem se uopste. Vec je korak naprijed sto je Bajic poceo doprinosit igri i rezultatu pa makar i svojim sutevima i ubacajima. To je jedan segment igre koji je,eto, doveden do nekog nivoa. Ostali segmenti ce se usput dogradjivat. To se inace zove izgradjivanje mladog igraca. Neki bi odmah da momak zna sve,smijesno.
Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić, Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić
Mi moramo pobijediti sve utakmice do kraja, druga matematika ne postoji. Remi ili poraz Želje Zrinjskom daje šansu da kalkuliše i odigra na bod jedno od ova dva teška gostovanja.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Mislim da je svima jasno da ce se za titulu odlucivati u gradskim derbijima ( 29. i 30.kolo),te utakmice na Otoci.. SVI TREBAMO ZELJI,SVI NA OTOKU !!
vjeran samo Tebi i za sve Ti hvalaa
Pretpostavljam da sam stariji od većine na ovoj našoj temi, te nekako uzimam sebi za pravo da iznesem par savjeta, koji su u suštini moje želje:
-manite se teme FKS, oni koji zele ds im uvecaju muke, nema potrebe za tim.Dovoljno pate, a vjerujte da ce im biti veca muka ako ih ignorisemo.Osim toga, nemojte da seni baksuziramo.Sjetite se njhovog bahacenja i evo sts su prizvali
-drugo, titula nam je daleko, predaleko.Imamo najtezi raspored od svih konkurenata.Ono o cemu trebamo razmisljatk i raspravljati jeste predstojeća utakmica na otoci.Svi drugi aju puno lakše utakmice. Dakle za čas se stvari mogu promijeniti.
Konačno moramo poceti da se borimo za dolazak na utakmice većeg broja ljudi.
-manite se teme FKS, oni koji zele ds im uvecaju muke, nema potrebe za tim.Dovoljno pate, a vjerujte da ce im biti veca muka ako ih ignorisemo.Osim toga, nemojte da seni baksuziramo.Sjetite se njhovog bahacenja i evo sts su prizvali
-drugo, titula nam je daleko, predaleko.Imamo najtezi raspored od svih konkurenata.Ono o cemu trebamo razmisljatk i raspravljati jeste predstojeća utakmica na otoci.Svi drugi aju puno lakše utakmice. Dakle za čas se stvari mogu promijeniti.
Racunica je jasna, trebamo pobijedu protiv Olimpica i sve osim toga je katastrofa, stoga moramo podrzati nase igrace i voditi ih do pobijede.
SVI NA OTOKU, NEMA IZGOVORA!
SVI NA OTOKU, NEMA IZGOVORA!
Razumijes ti mene burazere moj 

-
- Kontakt:
Baš tako, mada se mora priznati da je ovaj rezultat iz Prijedora idealan za nas. Nije nam odgovarala pobjeda niti jedne od ekipa. Na ovaj način ja se nadam da će Rudar do zadnjeg kola već biti gotov, a sa druge strane pitari su po meni ispali iz trke jer teško da mogu stići ovu razliku.FKZ1921 je napisao/la:Pretpostavljam da sam stariji od većine na ovoj našoj temi, te nekako uzimam sebi za pravo da iznesem par savjeta, koji su u suštini moje želje:
Međutim, džaba sve računice ako ne dobijemo na Otoci. Mi smo već par meč lopti propustili (Bijeljina, Lukavica i Široki) tako da nam je na Otoci praktično prva odlučujuća utakmica u nizu koje nas čekaju. Ukolimo ne dobijemo preostaje grčevita borba za Evropu.
- RobertoBaggio
- Kontakt:
Odlična fotografija od sinoć:
http://www.klix.ba/fotka-dana/2014-04-06" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.klix.ba/fotka-dana/2014-04-06" onclick="window.open(this.href);return false;
FK Željezničar 1921
Necu ovaj put previse duziti,mi smo sinoc odigrali stvarno dobru utakmicu protiv protivnika kojem se ocito uopste nije igralo.No to nimalo ne umanjuje nasu razigranost,raspolozenost i vrlo dobre dijelove utakmice sa nase strane.
Pokazalo se sinoc koliko smo patili sto nasa krila po vokaciji moraju igrati bekove.
Sada,kada su igrali rastereceni od odbrambenih zadataka,a bili orijentisani prema napadu,svojom brzinom,davali su onu prepoznatljivu notu Zeljine igre.
Svakom igracu treba cestitati za sinocnji nastup,iako se vidjelo da su stali polovicom drugog poluvremena.Zola je izgledao dosta sigurnije u duel igri,dolazi malo pomalo sebi.To me raduje.Vezni red je odigrao solidnu utakmicu.Pratili su se,dosta kratkih pasova,vodili su jedni druge,vidi se da smo malo dobili i na svjezini,jer nas je prilicno dobro odmorila utakmica protiv Leotara,gdje je odmaralo sest igraca,i stvarno se vidi ta jedna svjezina.
Dedic se dobro pokazao.Malo mi je labav defanzivno,predaleko je od igraca i nije mi odavao tu sigurnost sa defanzivne strane.No Kerla je to odlicno popravljao.Ofanzivno,Dedic moze imati odlican prolaz.Sasvim mi je jasan momenat ulaska Kvasica i postavljanje na krilo,jer se on jos uvijek cuva od zesce duel igre,no kada Kvesa bude maksimalno spreman,logicna mi je varijanta da promijene pozicije,da Dedic ode ofanzivno i da se po toj strani nadopunjuju.Poslije dugo vremena vidjeli smo lijevu stranu kompletiranu sa dva ljevaka.Za mene neprocjenjivo.
Cestitam svim igracima i strucnom stabu na jednoj lijepoj noci koju su nam priustili.ulazimo pred nastavak prvenstva sa vise samopouzdanja,i treba ici utakmicu po utakmicu.Svaka nam je najbitnija.Sa pristupom iz prvog poluvremena,sa svjezinom koju cemo imati,mozemo se nadati necemu.Ovo sinoc je bilo dobro.
Vidjeti ponovo na terenu B.Colica,Zolotica,Kvesica...to smo cekali jako dugo.Sada cemo jos malo morati da pricekamo da udju u optimalnu formu,a to moze znaciti njihov puni angazman pocetkom sljedeceg prvenstva.Vec sa tim podatkom,uci cemo kao favoriti u novu sezonu.No oni su i sada tu,i njihovo igranje bar nekih minuta vec puno znaci svima na terenu.Odaje sigurnost saigracima.Izgledamo mocnije.
Idemo dalje plavi momci.Samo hrabro.
Pokazalo se sinoc koliko smo patili sto nasa krila po vokaciji moraju igrati bekove.
Sada,kada su igrali rastereceni od odbrambenih zadataka,a bili orijentisani prema napadu,svojom brzinom,davali su onu prepoznatljivu notu Zeljine igre.
Svakom igracu treba cestitati za sinocnji nastup,iako se vidjelo da su stali polovicom drugog poluvremena.Zola je izgledao dosta sigurnije u duel igri,dolazi malo pomalo sebi.To me raduje.Vezni red je odigrao solidnu utakmicu.Pratili su se,dosta kratkih pasova,vodili su jedni druge,vidi se da smo malo dobili i na svjezini,jer nas je prilicno dobro odmorila utakmica protiv Leotara,gdje je odmaralo sest igraca,i stvarno se vidi ta jedna svjezina.
Dedic se dobro pokazao.Malo mi je labav defanzivno,predaleko je od igraca i nije mi odavao tu sigurnost sa defanzivne strane.No Kerla je to odlicno popravljao.Ofanzivno,Dedic moze imati odlican prolaz.Sasvim mi je jasan momenat ulaska Kvasica i postavljanje na krilo,jer se on jos uvijek cuva od zesce duel igre,no kada Kvesa bude maksimalno spreman,logicna mi je varijanta da promijene pozicije,da Dedic ode ofanzivno i da se po toj strani nadopunjuju.Poslije dugo vremena vidjeli smo lijevu stranu kompletiranu sa dva ljevaka.Za mene neprocjenjivo.
Cestitam svim igracima i strucnom stabu na jednoj lijepoj noci koju su nam priustili.ulazimo pred nastavak prvenstva sa vise samopouzdanja,i treba ici utakmicu po utakmicu.Svaka nam je najbitnija.Sa pristupom iz prvog poluvremena,sa svjezinom koju cemo imati,mozemo se nadati necemu.Ovo sinoc je bilo dobro.
Vidjeti ponovo na terenu B.Colica,Zolotica,Kvesica...to smo cekali jako dugo.Sada cemo jos malo morati da pricekamo da udju u optimalnu formu,a to moze znaciti njihov puni angazman pocetkom sljedeceg prvenstva.Vec sa tim podatkom,uci cemo kao favoriti u novu sezonu.No oni su i sada tu,i njihovo igranje bar nekih minuta vec puno znaci svima na terenu.Odaje sigurnost saigracima.Izgledamo mocnije.
Idemo dalje plavi momci.Samo hrabro.
http: //fkzeljeznicar.ba/ Najbolji portal za najbolji klub !
Protiv olimpika treba da napunimo stadion i da igracima damo veliku podrsku.Po ovom rasporedu do kraja olimpik ce odluciti prvaka
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće. Željo je oduvijek važio za nešto što povezuje divne ljude koji pomažu jedni druge."
- zivinaajkula
- Kontakt:
Jao Sarajevo hoce sa nama da se bori za prvaka a predposljednja momcad im ocita lekciju!
Kad ce to priopcenje Tana u vezi losih rezultata?!

sloboda govora i pravda za sve!
Toni Kukoc!Majstor svoga vremena!
Toni Kukoc!Majstor svoga vremena!
-
- Kontakt:
Otoka će se morati puniti i poslije nas. Ako mi Olimpicu ne pružimo podršku protiv Širokog i Zrinjskog ko će drugi.
Postano kroz Forum SportSport.ba app.
- corleone87
- Kontakt:
Sljedecu utakmicu protiv Olimpica moramo obavezno dobiti jer Zrinjski,Siroki a i Sarajevo imaju lahke utakmice tako da je ovo jedna od najbitnijih utakmica..
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.
Dobro ste vi preokrenuli utakmicu jučer, svaka častzivinaajkula je napisao/la:Jao Sarajevo hoce sa nama da se bori za prvaka a predposljednja momcad im ocita lekciju!

SVI NA OTOKU!
Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!
Kapiten Blue Traina
Kapiten Blue Traina
- RobertoBaggio
- Kontakt:
Kad nemaju svojih navijača, moramo im mi puniti onu njihovu "Gay Arenu".rodom s Mejtaša je napisao/la:Otoka će se morati puniti i poslije nas. Ako mi Olimpicu ne pružimo podršku protiv Širokog i Zrinjskog ko će drugi.

FK Željezničar 1921
- DzoleZeljo
- Kontakt:
[youtube][/youtube]
Kad vec nema pregleda od sinoc, evo jednog iz 97...
Dino na klupi, Amar na djelu...
Da se malo vratimo u danasnjicu. Dakle, sitvacija na tebeli izgleda sljedece:
1. Zrinjski - 49
2. Zeljeznicar - 49
3. Siroki.B - 46
4. Sarajevo - 45
Ovim ocekivan kiksom, Sarajevo je sa moje strane gledista, zvanicno ispalo iz trke prvaka, osim ako se opet negdje ne dogodi neki nezeljeni kiks, mada iskreno mislim da nece, jer smo pouceni iskustvom. Tako, sada imamo tri ekipe koje ce se boriti za sami vrh.
Zrinjski, Zeljo i Siroki.
Siroki ima najlaksi raspored i jednu kljucnu utakmicu do kraja (Olimpic), dok Zrinjski ima dvije (Olimpic i Velez) a Zeljo tri kljucne (Olimpic, Velez i Sarajevo).
Sljedece kolo, mi smo prvi na potezu, sa nasom jednom kljucnom od moguce tri. AKo uspijemo proci tu prepreku, mislim da cemo biti u velikoj psiholoskoj prednosti u odnosu na Zrinjski i Siroki...
Ja se iskreno ovdje najvise bojim Sarajeva, jer ce se vrlo lako desiti da se Zeljo bori za titulu a oni za evropu. Najvise se bojim samih nas, jer nasa zavrsnica zadnja tri derbija je bila katastrofalna. U sva tri terbija smo ih imali na tanjiru ali nismo znali kako pojesti veceru.
Dino na klupi, Amar na djelu...

1. Zrinjski - 49
2. Zeljeznicar - 49
3. Siroki.B - 46
4. Sarajevo - 45
Ovim ocekivan kiksom, Sarajevo je sa moje strane gledista, zvanicno ispalo iz trke prvaka, osim ako se opet negdje ne dogodi neki nezeljeni kiks, mada iskreno mislim da nece, jer smo pouceni iskustvom. Tako, sada imamo tri ekipe koje ce se boriti za sami vrh.
Siroki ima najlaksi raspored i jednu kljucnu utakmicu do kraja (Olimpic), dok Zrinjski ima dvije (Olimpic i Velez) a Zeljo tri kljucne (Olimpic, Velez i Sarajevo).
Sljedece kolo, mi smo prvi na potezu, sa nasom jednom kljucnom od moguce tri. AKo uspijemo proci tu prepreku, mislim da cemo biti u velikoj psiholoskoj prednosti u odnosu na Zrinjski i Siroki...
Ja se iskreno ovdje najvise bojim Sarajeva, jer ce se vrlo lako desiti da se Zeljo bori za titulu a oni za evropu. Najvise se bojim samih nas, jer nasa zavrsnica zadnja tri derbija je bila katastrofalna. U sva tri terbija smo ih imali na tanjiru ali nismo znali kako pojesti veceru.
Zadnja izmjena: DzoleZeljo, dana/u 06 apr 2014, 20:07, ukupno mijenjano 1 put.
Žalosno je kako smo prokockali onih pet bodova prednosti...
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
- RobertoBaggio
- Kontakt:
Svaka čast za ovu utakmicu koju si iskopao. Žerić, agilni Zubanović, a na kraju Amar glavom. Odlično.DzoleZeljo je napisao/la:[youtube][/youtube]
Dino na klupi, Amar na djelu...![]()
1. Zrinjski - 49
2. Zeljeznicar - 49
3. Siroki.B - 46
4. Sarajevo - 45

FK Željezničar 1921
- Neandertalac
- Kontakt:
Treba mi neko , ko je odlican poznavalac fotoshopa ... neka se javi u inbox , hvala 

Željezničar za život cijeli !
UPRAVA NAPOLJE!
UPRAVA NAPOLJE!
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 31 gost.