hercegovac236 je napisao/la:Interesantna razmišljana većine raje u vezi igrača koji ne žele da produže prijevremeno ugovor sa Veležom.
Po meni odlika jednog profesionalnog kolektiva je ta da najbolji igrači, koji su trenutno zdravi i pod ugovorom, igraju u prvih jedanaest. Njihova ugovorna situacija ne bi trebala igrati tu nikakvu ulogu. Sa jedne strane tražimo od uprave da se ponaša profesionalno, a mi razmišljamo na ovakakv način
Ako dospijemo na glas da ne želimo da igramo one igrače koji ne žele da produže prijevremeno sa nama, ko će nam doći? I ako dođe, hoće li cijena biti dupla?
Da li je Borussia Dortmund igrala Maria Götze poslije objave da on na kraju prošle sezone prelazi u Bayern? Kakvo je stanje sa Lewandowskim? Da li on sjedi na klupi, na tribinama ili je na terenu ako je zdrav? Može li mi neko navesti jedan primjer gdje je jedan igrač udaljen iz momčadi zato što nije htjeo prijevremeno potpisati novi ugovor? Bilo koji sport? I ne navodite mi one primjere gdje su pojedinci postali buntovnici zato što ih trenutni klub nije pustio kada su oni, po njihovom mišljenju, imali bolju ponudu i željeli da pređu negdje drugo.
Da li uprava može biti malo taktičnija pa pokušati prodati igrače za koje se sigurno zna da će otići na kraju sezone? To je druga priča. Sjetimo se kako smo samo bili kivni na Velagića kada je za Bandovića dobio "samo" 10000 KM? Nisam neki veliki zagovornik Velagića i njegovog rada, ali u u ovome slučaju zaista mislim da bilo šta da uradi, za nas navijače neće biti dobro.
Obicno ne volim diskutovati sa nekim na forumu ko se tek skoro registrovo i poslao tek 1 poruku
ali haj eto da predjem preko toga. Prvo, velika je razlika izmedju Njemacke i BiH u svemu,ali ipak ovo nije dobra usporedba.Ovdje kod nas se prica o igracima koji su se tek afirmisali(u nasem klubu) i cim se culo za njega hoce da klizne u drugi klub dzaba.To ni u Njemackoj ni bilo gdje ne bi dozvolili.Klub koji ga je afirmoiso mora nesto zaraditi
Druga stvar.
Evo Sevki i Ostrakovicu isticu ugovori isto ko i Aniju ali se oni ne mogu porediti sa njim i ostalim mladim igracima koji su se tek afirmisali u nasem klubu.Nek Ani odigra jos nekoliko godina sa Velezom i nek nesto da klubu nazad koji ga je afirmiso,pa onda nek ide dzaba ako nadje neki bolji klub niko im nece braniti.Sevko i Ostri su vec odradili nekolika ugovora sa klubom i tim svojim stazom i igrama u klubu su zasluzili da ih klub pusti dzaba po zavrsetku tekuceg ugovora(ako nadju negdje bolji klub).Ani je doso lani cini mi se ili preklani i odmah hoce da ide iz kluba dzaba

a da nista nije vratio klubu za ono sto je u njega klub ulozio ,to ni jedan klub u Evropi ne bi dozvolio.
Ovo za Levandovskog i za Gotzea vazi isto ko za Sevku i za Ostrog,dakle doprinjeli su svom klubu dosta(osvojili su svasta nesto) i klub ih nagradjiva time sto ih pusta dzaba na kraju isteka ugovora.
Evo ti svijez primjer , u zrinjskog,Bekicu nisu dali ni trenirati dok nije produzio ugovor,pogotovo kad su culi da se za njega interesuju neki strani klubovi,pa lani isto su jednog tako igraca primorali da produzi ugovor(ne mogu se sjetiti koji je igrac u pitanju),pa sa Sunjicem je isto tako bilo

Ista stvar se desila sa Cocalicem iz Zelje i onim njihovim golmanom(evo zaboravih mu ime,bio 3-ci golman reprezentacije BiH),nisu htijeli da produze ugovor pa ih je Osim udaljio iz prvog tima,bili malo na tribinama i onda pristali.(vjerujem da se neko sjeca ove afere prije 2-3 godine)
Mladi igrac treba da shvati da klub treba nesto da naplati od njega jer ga je stvorio,ili da igra duze u klubu ili ako hoce odmah da ide onda mora biti neko obestecenje.Ja ne bih ni jednom dao da igra ako ne produzi ugovor(po povoljnijim uslovima)
Mostar je jedini grad u svijetu u kome nije dozvoljeno jednom sportskom kolektivu da ravnopravno koristi gradske objekte a samo radi toga sto je taj sportski kolektiv drugacije politicke opcije pa i zbog etnickih razlicitosti
BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA