De mi objasni sta je i Pink Floyd.

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_
Najgenijalniji je Laudrup. Al' to je ta sveta cetvorka od ofanzivnih veznjaka: Crujjf, Laudrup, Zidane, Iniesta.Johny je napisao/la:Iniesta je najelegantniji i najgenijalniji veznjak ikada.
Mozda Crujjf, mada nisam siguran ?Johny je napisao/la:Ni jedan drugi veznjak nije imao ovakvu dinamiku u igri kao Iniesta.Vezni igrac koji najlakse napravi visak na terenu svojom krenjom,driblinzima i pasovima.Otac ove igre !
Prvog mi nije ni did'o gled'o, drugi je ipak ispod, treci def ispod, cetvrti takodje, zica nisam gled'o mada cujem bio yeben tajBlaszczykowski je napisao/la:a di stefano, platini boszik, matthaus, redondo, zico, hagi...?
Moras bas zatrolat svaku temunedim93 je napisao/la:Ta će Iniesta, wilshere ga poj'o sa 18 ljeta
PinkFloyd je napisao/la:Mozda Crujjf, mada nisam siguran ?Johny je napisao/la:Ni jedan drugi veznjak nije imao ovakvu dinamiku u igri kao Iniesta.Vezni igrac koji najlakse napravi visak na terenu svojom krenjom,driblinzima i pasovima.Otac ove igre !
Za mene je Laudrup najgenijalniji, pogotovo kao paser, pa pored njega Xavi i Iniesta izgledaju tek kao odlicni ucenici.
Za defanzivu i pasove si sigurno upravu, ostalo su nijanse npr. dribling - oba su strasni dribleri doduse Iniesta je eksplozivniji i brzi i to mu je prednost u odnosu na ovog.PinkFloyd je napisao/la:Nisam je jos obrazlozio, cekam prvo da vi napadnete pa da onda krenem.geoxx je napisao/la:E vala si obrazlozio svoju tvrdnju alal' ti vjera.![]()
Aj' ti pobij tvrdnju da je Iniesta bolji od Zidanea pa cemo pricati.![]()
Misljenja sam da je Iniesta od svih veznjaka trenutno najblizi Zidaneu ali reci da je bolji je neozbiljno da ne kazem glupo. Od 50 ljudi 1 ce se sloziti s tobom i taj jedan je subjektivni navijac Barce.
Pusti covjeka da okonca karijeru pa da se baci komparacija.![]()
Neka, s tobom se moze pricati i diskutovati, nisi poput madridista, biasa i ostalih.
Ajmo ovako jel to Iniesta nesto losiji od Zidana ? Ja mislim da nije i za mene je bolji, izabrao bih ga prije u tim od Zizua, pogotovo u modernom fudbalu. Zasto ? Pa Zidane je klasicna desetka ( istina genijalnija od recimo Ozila 6 puta ) kojoj su potrebna 2 hamala i trkaca iza, kako bi nadoknadili nedostatak koji francuz ima a to je defanziva, duplanje blokova itd. Iniesta je daleko iznad u tom aspketu igre, pogotovo u svom prajmu. Ofanzivno ? Spanac nije nista losiji od francuza koji vjerovatno ima nesto bolji Ball trap ( sto se kaze ) i to za nijansu i sut, a slabiji dribling, sporiji je i nije nikada bio ovakav paser kakav je Andres. To su samo neki razlozi zbog kojih bi ja licno uvijek izabrao Iniestu prije Zidana. Glavni su dakako nemogucnost igranja dobre odbrane i pressing a sto je krucijalno u modernom fudbalu.
Zidane ce uvijek biti eksponiraniji u fudbalskom svijetu jer je bio glavni igrac gdje god da je igrao, Iniesta u timu ima jednog Messija koji realno odskace od svih ostalih i Xavija kao najboljeg centralnog veznjaka svih vremena. A u takvom timu puno je teze doci do naslovne strane, iako i toga uopste ne manjka Andresu. Drugi razlog je taj sto je covjek bukvalno duh na terenu, dosta je tisi od Zinedina, tesko ces od njega vidjeti da igraca opali glavom u jednom od finala.
@Nitro velika greska, boljelo treba, jel tako profesore ?
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.