Nenad Krstic? Zoran Planinic? I jos njih nekoliko... Danas Bogdan Bogdanovic? Dario Saric? Tesu ih kao i CD-vita Nurkica... A svi navedeni igraci su u tim klubovima bili u dobi u kojoj je Nurkic dosao u Cedevitu!nerminh74 je napisao/la:koliko je to igraca u bilo kojem jacem klubu u regionu ostalo toliko vremena, naravno mislim na kvalitetne igrace?Polkovnik je napisao/la:
Aha, tesu ga? Sto znaci da jos nije ni blizu evropski renomiranog kosarkasa, kakav je Teletovic na primjer. Neisklesan igrac, talenat je, napreduje, ali dokle ce dogurati ostaje da se vidi. Kada veze 4-5 sezona na vrhunskoj razini, mozemo da pricamo, dotle kapak!
Davna ili bliska vremena, sistem je sistem! Cedevita koliko dugo ima para, a tek jednog igraca tesu. Drugi klubovi su tu bili uspjesniji, pa i posle raspada Juge! Za pet godina stabilnih finansija i perspektive su znali izbacit bar jednog ekstra-igraca.
Ja mislim da si ti previse zaljubljen u Cedevitu i da previse omalovazavas druge klubove, koji ne samo da su odavno imali nesto sto se zove sistemom, nego imaju i renome i napravljene igrace, ne samo pogled u buducnost. Bosna je danas u kurcu, ali kladim se da kada bi Bosna imala uvjete kakve ima Cedevita, da bi imala sistem koji je efikasniji i bolji.
Cedevita finansijski i jaca od Partizana, a Beogradjani nizu trofeje ABA-lige, dok Cedeviti stalno nesto fali. Pametnome dosta...
da cedevita je za 5 godina izbacila jednog igraca, koliko ihe je partizan ili cibona izbacili od 2000 godine?
a ne nisam zaljubljenik u cedevitu, posto ne pratis ne znas koliki sam ja bio fanatik KK Bosne i to od 1979 kada sam ledzima oca gledao prvu utakmicu Bosne protiv Macabia u maloj dvorani
inace otac mi je sportski radnik, a ja bivsi juniorski reprezentaivac (istina u zimskom sportu) ex-yu, pa se malo u sport razumijem
a citava je poenta dovesti neki klub u polozaj kao sto je cedevita i opet ponavljam dok je onoga slajma oko Bosne da ima duple pare pitanje je sta bi uradili
cjenim cedevitu jer trosi pare privatnika i u njoj se tacno zna ko pije a ko placa, sto se skoro kod svih nasih velikana ne zna, nego naprotiv funkcionise na sistemu neka im drzava da pare, a oni ce raditi sa njima sta hoce i naravno nikome nece polagati racune
Ne mora ostat pet godina, ali u biti taj klub treba da ga izbaci u kosarkasku orbitu, katapultira.
Tvoja sportska proslost je nebitna, kao ni moja.
I opet drobis o parama

Rezultat jarane, rezultat! To se racuna. I u kosarci, ne znam kako je u zimskim sportovima, nisam se njima bavio. Moze da ti se svidja ili ne svidja neki klub, na koji nacin i iz kojih sredstava neko daje placu svojim igracima, ali to nema veze sa kosarkaskim sistemom u sportskom, takmicarskom smislu, nego je stvar poslovnog poduzetnistva. Cedevita iz godine u godinu glavni favorit, drugi na kraju slave, a u Evropi ne postoji veliki igrac iza kojeg stoji brend Cedevita. A tamo su 2005. ili 2006. krenuli u cijelu pricu... Nurkic igra tek jednu dobru sezonu u nekim okvirima van Zagreba i Hrvatske, nadam se da ce nastaviti sa uspjehom, ali daleko je on od necega gdje treba Cedevitu stavljati u ravan sa Partizanom, Cibonom, nekada Bosnom. Talenat Nurkic je nedovoljno!