Kup BiH 2013./2014.

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

pobjedesve
Kontakt:

Re: Kup BiH 2013./2014.

Post Postao/la pobjedesve » 02 apr 2014, 21:21

Signore je napisao/la:Jel ikad razmatran prijedlog da se u finalu igra samo jedna utakmica? U cijeloj Europi se finale na dvije utakmice igra samo u BiH i Hrvatskoj, zemljama u kojim novinari redovno pisu kako je njihova liga najlosija u Europi. Kad vidim ovaj sistem Kupa i zamislim se. Kup nema nikakvu draz u finalu. Dobijes kuci 3-0 i sve rijeseno il izgubis na domacem terenu 1-0, 2-0. Uzvrat nikad ne jamci neizvjesnot koju bi jamcila jedna finalna utakmica. Nek domacin finala bude branitelj naslova tako da se ne moraju puno svadjati oko raspodjele domacinstva.

Naravno, finala izmedju odredjenih klubova u odredjenim gradovima bi izazvala veliku dozu zabrinutosti, al mislim da je krajnje vrijeme da se tome stane u kraj i da se obuzda medjunacionalno huliganstvo. Ovdje bi drzava imala pravu priliku da pokaze sta misli o tome.
Tesko jarane moj jer bi to ugasilo citav profit od finala kupa, nece ti pola navijaca iz Sarajeva otici u Zenicu da gledaju finale i obrnuto :oops: :oops: Ja sam mislio da taj neutralni teren bude Bilino Polje jer su tamo najbolji uslovi, a onda kad skontam da se i ovako jedvaa popune stadioni za finale... :cry: :cry:
a... pehari su tu

vedator
Kontakt:

Post Postao/la vedator » 02 apr 2014, 23:10

badblueboylivno
Kontakt:

Post Postao/la badblueboylivno » 02 apr 2014, 23:23

pobjedesve je napisao/la:
Signore je napisao/la:Jel ikad razmatran prijedlog da se u finalu igra samo jedna utakmica? U cijeloj Europi se finale na dvije utakmice igra samo u BiH i Hrvatskoj, zemljama u kojim novinari redovno pisu kako je njihova liga najlosija u Europi. Kad vidim ovaj sistem Kupa i zamislim se. Kup nema nikakvu draz u finalu. Dobijes kuci 3-0 i sve rijeseno il izgubis na domacem terenu 1-0, 2-0. Uzvrat nikad ne jamci neizvjesnot koju bi jamcila jedna finalna utakmica. Nek domacin finala bude branitelj naslova tako da se ne moraju puno svadjati oko raspodjele domacinstva.

Naravno, finala izmedju odredjenih klubova u odredjenim gradovima bi izazvala veliku dozu zabrinutosti, al mislim da je krajnje vrijeme da se tome stane u kraj i da se obuzda medjunacionalno huliganstvo. Ovdje bi drzava imala pravu priliku da pokaze sta misli o tome.
Tesko jarane moj jer bi to ugasilo citav profit od finala kupa, nece ti pola navijaca iz Sarajeva otici u Zenicu da gledaju finale i obrnuto :oops: :oops: Ja sam mislio da taj neutralni teren bude Bilino Polje jer su tamo najbolji uslovi, a onda kad skontam da se i ovako jedvaa popune stadioni za finale... :cry: :cry:
Možda bi valjalo na jednu utakmicu kod jednog od klubova - neka volja ždrijeba odluči tko će biti domaćin, kao što je to u Americi u njihovom kupu ili kao što je bilo u azijskoj Ligi prvaka.
Hayley <3

Chupacabra
Kontakt:

Post Postao/la Chupacabra » 02 apr 2014, 23:25

Da je iole normalna država moglo bi se nešto povodom toga i uradit, al ovako teško, slažem se u potpunosti, finale na dvije utakmice je smiješno.

Tarantino
Kontakt:

Post Postao/la Tarantino » 03 apr 2014, 13:14

mislim da se i u italiji se igraju 2 utakmice u finalu.
ali nema para,sve se rastalilo....

marioo8888
Kontakt:

Post Postao/la marioo8888 » 03 apr 2014, 13:34

Tarantino je napisao/la:mislim da se i u italiji se igraju 2 utakmice u finalu.
NIje 1,Lazio dobio Romu na Olimpicu prošle godine,čini mi se da su prije sezonu-dvije Inter-Milan igrali finale negdje u Kini,Japanu,uglavnom na jednu utakmicu se igra.

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 03 apr 2014, 13:43

U Italiji se igra na jednu. Prije godinu - dvije sam provjerio sve i jedan Kup u Europi, samo Hrvatska i BiH igraju na dvije.

Ovo za Kinu. Tu talijani igraju Superkup zadnjih 5-6 sezona. Mozda su 1-2 igrali u Italiji, al uglavnom Superkup, a ne Kup.

marioo8888
Kontakt:

Post Postao/la marioo8888 » 03 apr 2014, 13:46

Signore je napisao/la:U Italiji se igra na jednu. Prije godinu - dvije sam provjerio sve i jedan Kup u Europi, samo Hrvatska i BiH igraju na dvije.

Ovo za Kinu. Tu talijani igraju Superkup zadnjih 5-6 sezona. Mozda su 1-2 igrali u Italiji, al uglavnom Superkup, a ne Kup.
Jesmo nakaradni,ali eto možda se i to promjeni u budućnosti mada sumnjam da će u skoroj,znao sam da ima nešto u kini sjećam se da sam bio gledo utakmicu.

Baja_Zvjerka
Kontakt:

Post Postao/la Baja_Zvjerka » 03 apr 2014, 13:52

U situaciji kakva je danasnja, u zemlji kakva je nasa, 2 utakmice su puno bolja opcija sa financijske strane, pogotovo taj finalni mec koji privuce veci broj gledalaca...
Tad podiže desnu ruku On, i zapjeva "Željo šampion", Grbavica ust'a cijela, i zastava plavo bijela zaviori južnom tribinom! Đilda LEGENDA !

ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM

macak_
Kontakt:

Post Postao/la macak_ » 03 apr 2014, 13:57

U zemlji i ligi u kojoj je ukinuto gostovanje zbog sigurnosti vi hocete da se igra jedna finalna utakmica gdje su svi navijaci gostujuci??? Ne mogu vjerovati kakvih mozgova ima..
Treba izaci u susret navijacima, ljudima koji prate fudbal. Treba da što više ljudi ima priliku da uživo gleda jednu takvu utakmicu. U drugim ligama (pogotovo jačim) se igra po jedna utakmica jer klubovi igraju puno utakmica tokom godine. Dosta ih ima evropske utakmice a u nekim ligama imaju i po dva kupa.
Zamislite da finale igraju čelik i sarajevo u Širokom? Bilo bi po 300 jednih i drugih, pobili bi se i s domaćinima i nebi bilo nikakve draži. Ili da široki i borac igraju u sarajevu? Ostavimo po strani nacionalizam, to je jako glupa ideja. Finale nacionalnog kupa bi imalo atmosferu kao utakmica omladinske lige.
Treba ostaviti ovaj sistem jer daje dodatnu draž.. Zadnjih 4-5 godina svako finale je bilo zanimljivo u svakoj utakmici..
Pravda za flash-a!!!

Chupacabra
Kontakt:

Post Postao/la Chupacabra » 03 apr 2014, 15:20

macak_ je napisao/la:U zemlji i ligi u kojoj je ukinuto gostovanje zbog sigurnosti vi hocete da se igra jedna finalna utakmica gdje su svi navijaci gostujuci??? Ne mogu vjerovati kakvih mozgova ima..
Treba izaci u susret navijacima, ljudima koji prate fudbal. Treba da što više ljudi ima priliku da uživo gleda jednu takvu utakmicu. U drugim ligama (pogotovo jačim) se igra po jedna utakmica jer klubovi igraju puno utakmica tokom godine. Dosta ih ima evropske utakmice a u nekim ligama imaju i po dva kupa.
Zamislite da finale igraju čelik i sarajevo u Širokom? Bilo bi po 300 jednih i drugih, pobili bi se i s domaćinima i nebi bilo nikakve draži. Ili da široki i borac igraju u sarajevu? Ostavimo po strani nacionalizam, to je jako glupa ideja. Finale nacionalnog kupa bi imalo atmosferu kao utakmica omladinske lige.
Treba ostaviti ovaj sistem jer daje dodatnu draž.. Zadnjih 4-5 godina svako finale je bilo zanimljivo u svakoj utakmici..
Slažem se sa svim osim s ovim da ovaj sistem daje dodatnu draž, al dobro svak ima svoje, meni lično dvije utakmice za finale su bezveze, al rekao sam već da je normalno stanje u državi moglo bi se nešto povodom toga uradit, vjerovatno bi se već odavno igrala samo jedna po uzoru na ostale, al eto hajde nismo sami, i Hrvatska nas prati :lol:

Viper
Kontakt:

Post Postao/la Viper » 03 apr 2014, 21:27

Ja bih to ovako odradio: ako u finalu nema nijedan tim iz Sarajeva, finale se igra na Koševu, ako su u finalu Sarajevo/Olimpic/Slavija/Zeljo onda se igraju dvije tekme i tačka. :mrgreen:
SAMO ČELIK !

zivinaajkula
Kontakt:

Post Postao/la zivinaajkula » 03 apr 2014, 21:31

Osvajanju najblizi Celik,jedini igraju bez pritiska da donesu neki trofej,predvidjam pitarima ispadanje i u finalu Celik i njegovu pobjedu,jer su rastereceni i nemaju ambicija u ligi pa mogu i odmarati neke igrace!
sloboda govora i pravda za sve!
Toni Kukoc!Majstor svoga vremena!

zivinaajkula
Kontakt:

Post Postao/la zivinaajkula » 03 apr 2014, 21:59

Nedo bog da bude "hrvatsko" finale,bilo bi to opet ovako,kada su nas lani ponizavali na Pecari ! :thumbdown:

" onclick="window.open(this.href);return false;
:bih:
sloboda govora i pravda za sve!
Toni Kukoc!Majstor svoga vremena!

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 04 apr 2014, 02:05

Citam ove komentare i ovo oko "draž" i sl. Kako to da onda 52 nacionalna saveza vide konkretnu korist od jedne utakmice u finalu, a svega dva saveza ne? Nece me niko ubijediti da je nas nacin ovaj put bolji. Nije sve u finansijskoj dobiti ljudi. Finale u jednoj utakmici na stadionu koji je određen na pocetku prvenstva definitivno bi dobra stvar za razbijanje predrasuda, za sirenje popularnosti klubova i same lige kroz vise gradova. Pa evo, ja bi prvi kao navijac Zeljeznicara isao na svako finale kupa koje bi se igralo u Sarajevu ili njegovoj neposrednoj blizini, ne bitno ko igra (osim ako je pitanje FK Sarajevo). Na takvu se utakmice ide radi nekog veceg dobra jer prihode od te utakmice uzima NFSBiH i licno bi smatrao to nekom odgovornoscu mene kao osobe koja stvarno pokusava na bilo koji nacin da popularizira nasu ligu i poboljsa njen kvalitet...

Sve dok se finale igra u dvije utakmice, ja garantujem da ce to samo unistavati kvalitet samog kup takmicenja.

kontra
Kontakt:

Post Postao/la kontra » 04 apr 2014, 12:40

pa igrala se jedna utakmica pa smo vidjeli kako to funkcionise :mrgreen:

Rosas7
Kontakt:

Post Postao/la Rosas7 » 04 apr 2014, 13:18

zivinaajkula je napisao/la:Nedo bog da bude "hrvatsko" finale,bilo bi to opet ovako,kada su nas lani ponizavali na Pecari ! :thumbdown:

:lol: nedo bog ni da bude bosnjacko,pa da nam pjevaju pjesme dine merline,dok svira himna :lol:
Volim ZRINJSKI,volim MOSTAR,svaki kamen ovoga grada,nek se zna da u njemu vojska ULTRASA vlada
Prvak BiH- 2004/2005, 2008/2009, 2013/2014
Pobjednik Kupa BiH-2007/2008
http://youtu.be/eg6aEePF5B4

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 04 apr 2014, 13:29

AnelZ je napisao/la:Citam ove komentare i ovo oko "draž" i sl. Kako to da onda 52 nacionalna saveza vide konkretnu korist od jedne utakmice u finalu, a svega dva saveza ne? Nece me niko ubijediti da je nas nacin ovaj put bolji. Nije sve u finansijskoj dobiti ljudi. Finale u jednoj utakmici na stadionu koji je određen na pocetku prvenstva definitivno bi dobra stvar za razbijanje predrasuda, za sirenje popularnosti klubova i same lige kroz vise gradova. Pa evo, ja bi prvi kao navijac Zeljeznicara isao na svako finale kupa koje bi se igralo u Sarajevu ili njegovoj neposrednoj blizini, ne bitno ko igra (osim ako je pitanje FK Sarajevo). Na takvu se utakmice ide radi nekog veceg dobra jer prihode od te utakmice uzima NFSBiH i licno bi smatrao to nekom odgovornoscu mene kao osobe koja stvarno pokusava na bilo koji nacin da popularizira nasu ligu i poboljsa njen kvalitet...

Sve dok se finale igra u dvije utakmice, ja garantujem da ce to samo unistavati kvalitet samog kup takmicenja.
Bas to i ja pokusavam rec. Finale nacionalnog Kupa treba da bude praznik. Nemam nista protiv da se to finale igra subotom. Recimo ona subota koja dodje poslije posljednjeg kola, pa da Kupom zavrsavamo sezonu, al ocito nikome u BiH nije to u interesu ili ih jednostavno ne zanima kao sto ih ne zanima ni Superkup. Englezi od Superkupa napravili nesto sto se zeljno iscekuje, talijani vidimo igraju i po Kini, a u BiH se uopce i ne igra. Tu bar ne moraju da se prepucavaju oko domacina, nek igraju kao u Hrvatskoj, domacin da bude osvajac lige i to je to. Mada, ja bi radije dao prednost osvajacu Kupa, jer je i ovo kup, a pored tog osvajac lige uglavnom bude jaci klub, Kup osvoji i netko iz dna ili sredine tablice pa bi sigurno vise ljudi bilo na npr. Zvijezda - Siroki nego na Siroki - Zvijezda.

Armala
Kontakt:

Post Postao/la Armala » 04 apr 2014, 13:35

Rosas7 je napisao/la:
zivinaajkula je napisao/la:Nedo bog da bude "hrvatsko" finale,bilo bi to opet ovako,kada su nas lani ponizavali na Pecari ! :thumbdown:

:lol: nedo bog ni da bude bosnjacko,pa da nam pjevaju pjesme dine merline,dok svira himna :lol:

:shock: To je bivsa himna BIH ciji autor teksta je Dino Merlin, koja je ukinuta. Nema potrebe za takvim lupanjem i mrznjom

tepsija
Lokacija: Mostar,grad na Neretvi,srce Hercegovine,nepokoreni grad
Kontakt:

Post Postao/la tepsija » 04 apr 2014, 13:37

Rosas7 je napisao/la:

Hrvoje,ja sam odavno dojma da si ti promašio forum.
Bljesak je za tebe extrica.
Josip-Jole Musa(1931-2000)
Vječno u našim srcima.
Hercegovina,jedina je ona,rodila je Veleza,naseg sampiona!

Odgovori

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.