ŠB_Fidelis je napisao/la:Ne volim kad netko izgleda nepripremljen, a saziva pressice, kad nije elokventan, a uzima se mikrofona ili podsjetnika, meni je to smijesno, doduse zbog svog posla ja ovo cesto radim, pa moze i zato biti, kako god.
Nema veze eto kakvi su biznismeni, kao sto kazes nece se kandidirati, valjda, ali to drugo sve sto si rekao se vec unaprijed znalo, odnosno zna se, nisu nista, ali bas nista novo, ni rekli ni zatrazili ni napravili.
Jedino se slazem s tim da je rijec o proslavljenim Dinamovim igracima novije povijesti i da podrzavaju sve to pa podcrtavaju sve navedeno kao svoje misljenje (iako se samo konformiraju s onim sto ZZD ionako vec trazi), no, hocu reci da ne moze MENI dobiti to na legitimnosti bez pravih legendi ovoga kluba, jer, uz duzno postovanje gore navedenim kao igracima i Dinamu kao klubu, ali ako su ovo njegove najvece legende, jedini oni koji mogu ovako istupiti javno u svoje ime i traziti neke promjene, onda mi je jasno zasto Mamic toliko godina se samo osmijehuje na ovakve likove i lagano rusi svaku opoziciju.
Mislim, i ja bih se smijao, realno, da me ovakvi nesto kao prozivaju.
Znaci, moje osobno misljenje kao distanciranog, neovisnog posmatraca na to sto si citirao. Kao sto rekoh, Boban, Prosinecki, Zajec i sl. da to kazu i ustanu protiv tiranije i ustvari USTRAJU u tome i ustvari se KANDIDIRAJU ili navedu koga bi htjeli u klubu, kako ga organizirati, ustrojiti, da to sve profesionalno izgleda i razradjeno do najsitnijeg detalja, onda u redu, svaka cast, ali ovako kad vidim ove gore meni to samo podsmijeh izaziva, a vjerujem i Mamicu i onima oko njega (sto ne znaci da ga podrzavam opet kazem, cisto realno, hladno analiziram).
Ipak im je ovo bila prva takva presica u životu pa nervozu i ostalo treba uzet u obzir.Istina,Šimić je vodio i one oko sindikata...bit će to i bolje kada se "uigraju".
Znali smo ti i ja unaprijed i ostali koji prate,ali dosta ljudi nije znalo.Evo netko je na jednom drugom forumu to dobro objasnio:
Ne mogu ništa mjenjati naravno, al mogu popularizirat ideju. Recimo mi ovdje imamo stav o tome (i neke informacije), hard core mamićevac ima svoj stav, ovo može utjecati na one neupućene, koji su li-la i sl. Pa uzmi ova 4, kažu nisu imali pojma o situaciji u klubu do nedavno, a vidi kolku su hajku digli, a nisu rekli ništa novo što ZZD nije rekao.
Ono čisto da se ljudi zapitaju - ako je taj mamić tako dobar zašto se boji izbora i sl...
Podcjenjuješ snagu "javno mnijenja". Naravno javnost ne odlučuje, al lakše je pogurat određene ideje, i donijeti određene odluke kad imaš potporu "javnosti". Naravno "javnost" je relativan, fejk pojam i može se manipulirati. Primjera radi - ajd seri protiv nekog ili nečeg ili mjenjaj nešto kad je na vrhu popularnosti - nisi in, nebitan si, smješan si. Bolje je medije imat na svojoj strani, nego protiv iako ništa ne odlučuju u konačnici.
Istupili su javno i Soldo,Prosinečki,Stanić...
I nitko neće sa nikakvim planom "izrađenim do posljednjeg detalja" izać u javnost dok se ne raspišu izbori.Kad se to napravi bit će kandidata,nema brige uopće pa što se kome sviđa za to će glasat.
I možda vam je ovo glupo,ali i broj lajkova na fb-u nesto govori.ZZD je trebala koja godina da dođe do sadašnjih 20 000 i nešto lajkova dok su ovi na toj brojci nakon tjedan dana.Govori nesto u smislu podrške ovoj inicijativi i koliko brže ljudi sada shvaćaju o čemu se tu zapravo radi.A to je sada itekako važno,da se ljudi konačno krenu učlanjivat u većem broju.
Šimić i Šips na HRT-u:
http://sport.hrt.hr/simic-o-svojoj-borb ... diatoolkit
http://www.tportal.hr/sport/nogomet/325 ... eloni.html