Juventus FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

Koga mislite da ćemo dobiti u 1/4 finalu?

Anketa je završila: 15 mar 2019, 07:26.

Barcelona
3
12%
Tottenham
2
8%
Porto
7
28%
Ajax
4
16%
United
5
20%
City
0
Nema glasova.
Liverpool
4
16%

Ukupno glasova: 25

IlCapitano
Kontakt:

Re: Juventus F.C.

Post Postao/la IlCapitano » 03 apr 2014, 23:06

Ovo je prvi put sa Conteom da sam razočaran pobjedom.

Pričajte šta hoćete, ali igrati toliko kukavički sa 5 defanzivaca, bez ikakve ideje, protiv desetkovane petoplasirane ekipe Francuskog prvenstva, se meni gadi.

Mogu misliti sad, bit će kako je ekipa odlično reagovala na superteškom gostovanju u Lyonu gdje se od prve minute znalo da ćemo ga zabiti u 85' iz gužve.

Uvijek isti šablon, uvijek iste nelogičnosti. Igraju ti Giovinco i Vučinić, najmanje 20 ubacivanja sa strane koje nema niko pospremiti u gol. Igra ti toranj od 190+, hajmo probati kombinovati kroz sredinu, na silu.

Možete reći da sam pretjerao, ali meni je muka da se protiv nižerazrednih ekipa provlačimo i produljujemo lažni osjećaj sigurnosti kako je sve super, a ni blizu toga nije.
★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★

Stranac
Kontakt:

Post Postao/la Stranac » 03 apr 2014, 23:07

Ovo ljeto mora biti prekretnica ako hoće ozbiljan uspjeh u Ligi prvaka. Bonaventure i ostale panjeve ako budu dovodili, jasno će dati do znanja šta žele.

Stranac
Kontakt:

Post Postao/la Stranac » 03 apr 2014, 23:09

IlCapitano je napisao/la:Ovo je prvi put sa Conteom da sam razočaran pobjedom.

Pričajte šta hoćete, ali igrati toliko kukavički sa 5 defanzivaca, bez ikakve ideje, protiv desetkovane petoplasirane ekipe Francuskog prvenstva, se meni gadi.

Mogu misliti sad, bit će kako je ekipa odlično reagovala na superteškom gostovanju u Lyonu gdje se od prve minute znalo da ćemo ga zabiti u 85' iz gužve.

Uvijek isti šablon, uvijek iste nelogičnosti. Igraju ti Giovinco i Vučinić, najmanje 20 ubacivanja sa strane koje nema niko pospremiti u gol. Igra ti toranj od 190+, hajmo probati kombinovati kroz sredinu, na silu.

Možete reći da sam pretjerao, ali meni je muka da se protiv nižerazrednih ekipa provlačimo i produljujemo lažni osjećaj sigurnosti kako je sve super, a ni blizu toga nije.
Sve potpisujem, i vjerujem da se 99% navijača/simpatizera slaže u potpunosti.

ramiral
Kontakt:

Post Postao/la ramiral » 03 apr 2014, 23:10

Da li je bilo rutinski i li ne dalo bi se o tome raspraviti nadugo i naširoko uz lomljenje čaša, bacanje stolova i stolica, hrvanje u tom kršu...

Negledljivo i mučno do bola, na suhi kvalitet se drobi protivnik i to nije lijepo za oko, nekad donese rezultat nekad ne. Nas koji ''mislimo'' da ova ekipa može bolje malo ''boli'' to gledati ali dok donosi rezultat... nekada ni jači Juve nije igrao bolje-ljepše.

Buffon - sigurica večeras
Bonucci - ok odigrao osim onih užasnih dugih lopti, zbog njih je jabuka sijevnula u zid, imati će mlada sutra posla na pretek :zvijezde:
Chiellini i Caceres odlični večeras
Asamoah - il' se štedio, ili nije smio duboko jurišati na polovinu protivnika, nije u napadu bio viđen mnogo niti je pomogao navalnoj liniji
Isla - isto kao o Asa
Pirlo - laganica...
Marchisio - pretrpio nekoliko žestokih udaraca, nije bio loš
Pogba - standardna njegova partija, mnogo pirueta i okretanja, dobio više duela nego protiv Napolija
Tevez - nadam se da nije ozbiljnija povreda
Osvaldo - dosadan i iritantan... hajd se sine goni negdje drugo :wave:

Vučina i Gio - klase... znaju momci lopte za razliku od Pabla koji bi mogao na streetfight.
Licht - ustabilio desnu stranu

Sistem šablonski
Pojedini igrači nedovoljnog kbaliteta da odgovore na trenerove zamisli
taktički posloženo dobro ali nema širine ova igra u Evropi jer ju je sa jačim, bržim i tehnički potkovanijim ekipama (superteškašima) nemoguće do kraja sprovesti u djelo.

Ostaje da se patimo, vjerovatno bi trebali proći u polufinale, Benfika ili Porto bi bili ekstra jaki protivnici sa ovom našom igrom u istom.

FINO ALLA FINE FORZA JUVE!
29 ... a do maja 2012 - 30 ...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 03 apr 2014, 23:10

Cestitke na pobjedi :wink:

Sent from my GT-I8160 using Tapatalk 2
Il Club più titolato al mondo!

L'Avvocato
Kontakt:

Post Postao/la L'Avvocato » 03 apr 2014, 23:12

Zadovoljan pobjedom. Igrom ne baš, ali se dobro završi. Vidi se da vezni igrači nisu u formi. Nijedan. Ovo se nije desilo od kako je Conte tu. Umor ih sve stigao. Pogba crk'o pred kraj. Pirlo zadnjih 20 minuta samo šetao i trčkarao tu i tamo kad je baš trebalo. Marchisio kao da nije ni igrao.

Super rezultat za revanš, bez obzira na navedeno. Nadam se samo da neće tad izvesti neku žnj postavu pa da rizikujemo ispadanje. Primiti gol kod kuće bi bilo ludo.

Idemo dalje. Livorno u ponedjeljak. Valja završiti priču oko titule.
★★★

"Uči(čitaj), u ime Gospodara tvoga koji stvara."(Al-Alaq)

Carli
Kontakt:

Post Postao/la Carli » 03 apr 2014, 23:13

muxa je napisao/la:Cestitke na pobjedi :wink:

Sent from my GT-I8160 using Tapatalk 2
:cool:

Ramiral brate, kakve to jabuke bacaš. Nisu valjda istruhle?
Allegri je gospodin!

firefirefirely
Kontakt:

Post Postao/la firefirefirely » 03 apr 2014, 23:13

Nek samo neko proba napisati da je odlika velikih ekipa pobjedjivati kad ne igraju dobro :puke: :puke:

golden
Kontakt:

Post Postao/la golden » 03 apr 2014, 23:17

Stranac je napisao/la:
IlCapitano je napisao/la:Ovo je prvi put sa Conteom da sam razočaran pobjedom.

Sve potpisujem, i vjerujem da se 99% navijača/simpatizera slaže u potpunosti.
Pda momci, pda :mrgreen: ...
☆ JUVENTUS ☆ 32 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ☆

☀ PHOENIX SUNS ☀

golden
Kontakt:

Post Postao/la golden » 03 apr 2014, 23:19

firefirefirely je napisao/la:Nek samo neko proba napisati da je odlika velikih ekipa pobjedjivati kad ne igraju dobro :puke: :puke:
odlika velikih ekipa je pobjedjivati kad ne igraju dobro :zviz:
☆ JUVENTUS ☆ 32 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ☆

☀ PHOENIX SUNS ☀

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 03 apr 2014, 23:25

Ono što me bar malo raduje, Giovinco se na momente prisjeća da zna driblati kad se izvuče na stranu. Mogao bi biti sasvim pristojan backup za krilo ako se ikad pređe na 4-3-3 ili nešto slično...

L'Avvocato
Kontakt:

Post Postao/la L'Avvocato » 03 apr 2014, 23:28

IlCapitano je napisao/la:Ono što me bar malo raduje, Giovinco se na momente prisjeća da zna driblati kad se izvuče na stranu. Mogao bi biti sasvim pristojan backup za krilo ako se ikad pređe na 4-3-3 ili nešto slično...
Ma nema od 4-3-3 ništa. Conte car igra na sigurno :mrgreen:

Možda, ali samo možda pređe na to, ako dovedemo vrhunska krila ... mada nešto nikako ne vjerujem u to.
★★★

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 03 apr 2014, 23:31

L'Avvocato je napisao/la:
IlCapitano je napisao/la:Ono što me bar malo raduje, Giovinco se na momente prisjeća da zna driblati kad se izvuče na stranu. Mogao bi biti sasvim pristojan backup za krilo ako se ikad pređe na 4-3-3 ili nešto slično...
Ma nema od 4-3-3 ništa. Conte car igra na sigurno :mrgreen:

Možda, ali samo možda pređe na to, ako dovedemo vrhunska krila ... mada nešto nikako ne vjerujem u to.
Muka mi je sad nadugo i naširoko o toj temi, kad se vidimo aBd elaborirat ću ti sve. :D

L'Avvocato
Kontakt:

Post Postao/la L'Avvocato » 03 apr 2014, 23:33

Kod mene je to poprilično jasno. Dokle god pobjeđuje više nego što gubi ja sam zadovoljan. Navikao sam tako i kod Lippija i Capella. Ljepota u igri me nikad nije posebno privlačila. Bitne su pobjede.

Al' možeš ti slobodno uz kafu da iznosiš svoje mišljenje :mrgreen:
★★★

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 03 apr 2014, 23:42

L'Avvocato je napisao/la:Kod mene je to poprilično jasno. Dokle god pobjeđuje više nego što gubi ja sam zadovoljan. Navikao sam tako i kod Lippija i Capella. Ljepota u igri me nikad nije posebno privlačila. Bitne su pobjede.

Al' možeš ti slobodno uz kafu da iznosiš svoje mišljenje :mrgreen:
Nije ni meni ljepota u igri nikakvo mjerilo ili faktor po kojem ocjenjujem. Zaljubio sam se u Lippijev Juventus, Mourinhov Inter mi je bio čista perfekcija od ekipe i igre.

Ono što meni stvara najveći problem je to što mi nekad, a u zadnje vrijeme pogotovo, izgleda da nema kontrole, nema konkretnosti u velikom dijelu utakmice. U prvom poluvremenu i dijelu drugog ti je petoplasirana ekipa Francuske, uništena ozljedama zatvorila bukvalno sve prilaze golu.

I tako dalje, i tako dalje, pričat ćemo. :D

Pogba
Kontakt:

Juventus F.C.

Post Postao/la Pogba » 03 apr 2014, 23:43

Osvojit cemo EL, a da nam glavni napadaci (Tevez i Nando) nece dati gola u ovom takmicenju.

I imate hrabrosti da kritikujete. :mrgreen:
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░

#MaxOUT

Padovan
Kontakt:

Post Postao/la Padovan » 03 apr 2014, 23:45

Pobjeda je najbitnija, najveći problem ove formacije i ove ekipe trenutno je vezni red, i uvijek je bilo kad oni igraju nemamo probleme, kad oni ne igraju to je patnja. Vezni igrači su previše umorni, 4 igrača su iznijela cijelu sezonu (čak i tri, jer je Marchisio ulazio sa klupe, a bio je i povrijeđen malo više), tu je napravljena velika greška.
1992-1995 nikad zaboraviti...

FC Ljuta Krajina

berardi25
Kontakt:

Post Postao/la berardi25 » 04 apr 2014, 01:48

Gledo sam utakmicu samo od 64-min do 74-te i bila je to dminanta igra prvaka Italije u kojoj domacin jedva da je jednom preso centar terena,ako smo ovako odigrali veci dio utakmice ja sam zadovoljan :clap:
https://pbs.twimg.com/media/Bm6HHeLCEAE3QJh.jpg

ramiral
Kontakt:

Post Postao/la ramiral » 04 apr 2014, 08:45

@Carli buraz nije truhla ali je legla na zid k'o hodži burek :mrgreen:

Onaj stari Conte bi to u drugom poluvremenu ''prevrtio'' na 4-3-3, sinoć je ganjao neku siguricu i vjerovatno išao na x.

Ovaj rezultat je odličan i zaista bi morali biti pravi hadalji kući da dopustimo tešku tekmu i primimo prvi gol. Gluho i ćoravo bilo :nene:

Vučina i Gio znaju fuce a Osvaldo nije taj. Po meni ga se riješiti na kraju sezone i vratiti nekog od naše djece u napad.
29 ... a do maja 2012 - 30 ...

Padovan
Kontakt:

Post Postao/la Padovan » 04 apr 2014, 10:43

berardi25 je napisao/la:Gledo sam utakmicu samo od 64-min do 74-te i bila je to dminanta igra prvaka Italije u kojoj domacin jedva da je jednom preso centar terena,ako smo ovako odigrali veci dio utakmice ja sam zadovoljan :clap:
A otkad je to postalo popularno igrati u gostima da se ne primi gol ? Ja koliko znam uvijek se igra da zabiješ gol više u gostima :D .
1992-1995 nikad zaboraviti...

FC Ljuta Krajina

Zaključano

Natrag na “Juventus FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.