Virtu4l je napisao/la:Paradajz je napisao/la:Nemas Zidanea, ali zato imas Messija koji dominira godinama, i Ronalda, malo li je ???
Da, ali kad je gutavo, finale SP ili CL, pa Zizu riješi utakmicu, a prije toga dovede svoje ekipe do finala... e to je ono što niti jedan od navedenih nikad neće imati. Samo mi nemoj pričati kako Messi ili CR imaju slabije ekipe i ostale floskule.
Argentina i Portugal < Francuska 1998-2000.
Kako po igračkom kadru, tako i po stručnom štabu i hemiji unutar ekipe. Uostalom, vidio si šta se desilo sa Francuskom kada je nestalo hemije. Uzalud dobra (na papiru) ekipa, nisu bili u stanju pobijediti iole ozbiljnijeg protivnika.
Što se tiče Messija, koliko mene sjećanje služi, momak je rješavao finala LP-a. Ili nije? I, opet je ovo bitno naglasiti (ljudi haman zaboravljaju na jednu veeeeeoma bitnu činjenicu), konzistentniji je od Zidanea. Nije mu se još desio veliki pad; iz sezone u sezonu igra odlično, a to je ono što Zidane nije radio. Mogu to potvrditi svi oni koji ne pate za starim vremenima, već koji jednakim očima gledaju fudbal od prije 15-ak godina i ovaj sadašnji.
Virtualni, jedna riječ - EVOLUCIJA. Kako taktike (mada, ovdje možemo dobrano diskutovati), tako i fizičke spreme. Sve u životu se mijenja, teži ka napretku, to što su ljudi nekad klesali kamen kako bi pokazali koliki su alfa mužjaci, ne znači da se treba vratiti u to vrijeme. Možeš biti alfa mužjak i sa perom u ruci.
@Madridist,
Vodili smo već ovu raspravu. Stavih ti sve crno na bijelo -> statistiku Reala prije i po odlasku Zidanea. Nešto se ne sjećam da si odgovorio drugačije osim "de ba, Zidane je najbolji, to će ti svi potvrditi".
Izvini, al' ja ti nisam kriv što nisi u stanju svariti neke stvari i što to nikad nećeš biti kadar učiniti.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”