AnelZ je napisao/la:Citam ove komentare i ovo oko "draž" i sl. Kako to da onda 52 nacionalna saveza vide konkretnu korist od jedne utakmice u finalu, a svega dva saveza ne? Nece me niko ubijediti da je nas nacin ovaj put bolji. Nije sve u finansijskoj dobiti ljudi. Finale u jednoj utakmici na stadionu koji je određen na pocetku prvenstva definitivno bi dobra stvar za razbijanje predrasuda, za sirenje popularnosti klubova i same lige kroz vise gradova. Pa evo, ja bi prvi kao navijac Zeljeznicara isao na svako finale kupa koje bi se igralo u Sarajevu ili njegovoj neposrednoj blizini, ne bitno ko igra (osim ako je pitanje FK Sarajevo). Na takvu se utakmice ide radi nekog veceg dobra jer prihode od te utakmice uzima NFSBiH i licno bi smatrao to nekom odgovornoscu mene kao osobe koja stvarno pokusava na bilo koji nacin da popularizira nasu ligu i poboljsa njen kvalitet...
Sve dok se finale igra u dvije utakmice, ja garantujem da ce to samo unistavati kvalitet samog kup takmicenja.
Bas to i ja pokusavam rec. Finale nacionalnog Kupa treba da bude praznik. Nemam nista protiv da se to finale igra subotom. Recimo ona subota koja dodje poslije posljednjeg kola, pa da Kupom zavrsavamo sezonu, al ocito nikome u BiH nije to u interesu ili ih jednostavno ne zanima kao sto ih ne zanima ni Superkup. Englezi od Superkupa napravili nesto sto se zeljno iscekuje, talijani vidimo igraju i po Kini, a u BiH se uopce i ne igra. Tu bar ne moraju da se prepucavaju oko domacina, nek igraju kao u Hrvatskoj, domacin da bude osvajac lige i to je to. Mada, ja bi radije dao prednost osvajacu Kupa, jer je i ovo kup, a pored tog osvajac lige uglavnom bude jaci klub, Kup osvoji i netko iz dna ili sredine tablice pa bi sigurno vise ljudi bilo na npr. Zvijezda - Siroki nego na Siroki - Zvijezda.