Upalis motorku i osjetis da to ipak lakse ide od ''nasuho''_dreamer_ je napisao/la:http://www.tagesanzeiger.ch/zuerich/reg ... y/26399074
evo jedan video klip na njemackom (ili bolje reci svicarskom) jeziku... Ima i pitanje zasto igras za Bosnu a ne za Svicarsku...
ako sam dobro razumio ovaj kvazijezik, na pitanje zasto svicarska on kaze: zato sto sam tu rodjen, odrastao i poceo karijeru, i ja "cu uvijek igrati za svicarsku"...
nek pogleda jos neko ko malo bolje konta ovaj njihov dijalekt...
Pogledaj datum intervjua.Kad fakticki ama bas nikakvih kontakata sa BIH repkom,nekog iz saveza,cestitog razgovora sa nekim nasim novinarem, igracima BIH repke nije imao.
Kad je jos bio Grashopersu i ''zmajevom gnijezdu''.
Znaci prije onog izbora za najboljeg BIH igraca svog uzrasta na izboru Idola godine,prije turnira koji je organizovao Ibricic u Sanskom Mostu i igre sa dzekom,spahicem,nadarem i prije ''bjekstva iz zmajevog gnijezda'' i odlaska na ''sigurno'' Italija i Fiorentina.
I onda vec imas sasvim drugaciji zakljucak ili drugu pricu na osnovu drugih,sta bi sad i trenutno izjavio.
Ali ako opet bude u tom zargonu izjavljivao i nakon svega,onda opet dobijamo one sto vole da sijede na dvije stolice pa gledaju koja je cvrsca takve vec imamo u repci,par njih.