FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

azmeiljro
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la azmeiljro » 02 apr 2014, 00:40

SarajlijaTM je napisao/la:Jarane,lijepo je mastati,ali se treba i na zemlju spustiti.Svi bi mi ovo volili,ali je trenutno u domenu naucne fantastike.
prvo i osnovno,ako si bio na zapadu onda znas da tu treba nova tribina koja ce ispuniti ove uslove i to je to.nista no od ovoga ne ispunjavamo,a ponajmanje parking za 150auta vip i onih 600m2 vip area,ostalo da ti i ne pricam.
jedino sto bi mozda mogli nategnut teren :lol: i sto je moguce da reflektori zadovoljavaju,jer su svi led novije generacije

EDIT: kosevo ne ipunjava 4 stepen,kao ni jedan stadion u bih,prvi najblizi kojem je progledano kroz prste za tu 4tu kategoriju je splitski poljud.
Ne bi da podcjenjujem nikoga ali jedna opstina tomislavgrad, opstina vitez izgrade po 2 tribine sa svlacionicama za manje od milion km , pa ne pravi se od zlata pravi se povrsina od 10mkvadratnih za kamere , parking poravnjas iza istoka sve i eto parkinga za 500 auta , napravis ulaz za jug od zpada i iznad sume , nego nema ambiconzih ljudi ...svi landohane po citav dan uzmaju plate ..ograde truhnu , trava raste , stolice prljave .... ne mora se za godinu napravit , nek se napravi za 4 godine samo nek se nesto radi , kao sto je vec neko iznad komentarisao UBJEDJEN SAM DA BI BILI JACI ZA #30 % U SVOM NA SVOM pa makar samo sjever bio u funkicji ,a ne kosevo :S :nene: :nene: :nene: :nene: :nene: :nene:

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 02 apr 2014, 00:41

Rios je napisao/la:
invincible1921 je napisao/la:
Rios je napisao/la:Stvarno je zalosno da Kanton Sarajevo,kao najveci i najbogatiji nema nijedan stadion koji ispunjava uslove za grupnu fazu nekog Evropskog takmicenja..Bruka..Ja sam se davno prestao nadati da ce se Grbavica renovirati u skorije vrijeme..Posljednji ozbiljniji radovi su bili u vrijeme Telibecirevica kad smo igrali sa Litex-om,od tada nista..A kad je to bilo..Da se nastavilo od tada svake godine raditi nesto dosad bi Grbavica bila tip-top..Jbg..Ne znam sto se ne dovede neki biznismen,nek napravi stadion,das mu veci dio poslovnih prostora na period od 20 god recimo..Ono je fina lokacija za toga.. :hmmmmm: Jbg,od drzave slabo da ce biti kakvog hajra,bitnije stvari za zivot ne funk. a kamoli da prave stadione..Nazalost.. :|
ZATO IMAMO 25698 DVORANA (PLANIRA IH SE JOS PRAVIT), A NI JEDAN RUKOMETNI ILI KOSARKASKI KLUB VRIJEDAN POMENA....
Ma i te dvorane buraz nisu Bog zna cemu..Tu je prednost samo sto su drugaciji i manji kriteriji nego za fudbalske stadione..Bas me zanima da li bi se u Zetri i Skenderiji mogle igrati utakmice Eurolige,ima li ko da zna to?
u skenderiji bi u zetri tesko :D al svedno brate haman svaka mjesna zajednica ima dvoranu: Dobrinja, grbavica,ramiz salcin, te dvije sto si spomeno, pravi se dvorana u buca potoku...itd ? kome cemu, kad skontas da ti dva kosarkasa kluba igraju u maloj dvorani u skedneriji :? realno za pare od jedne dvorane mogo bise zapad ako nista sredit
=\_1921_/=

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 02 apr 2014, 00:45

azmeiljro je napisao/la:
AnelZ je napisao/la:Ova analiza je previse opcenita. Kao prvo gledati samo na drugu kategoriju je besmisleno jer to nam ne smije biti cilj. Druga kategorija je dovljna svega za prvo i drugo pretkolo Lige Prvaka i Lige Evrope. Vec za trece pretkolo Lige Evrope i Lige Prvaka je potrebna treca kategorija, dok za play-off Lige Evrope moze i treca kategorija, za play-off Lige Prvaka je potrebna cetvrta kategorija. Za grupnu fazu bilo kojeg takmicenja je potrebna cetvrta kategorija. Zasto onda ganjati drugu kategoriju kada bi mogli igrati samo jedno pretkolo, necemo valjda da nam to bude cilj? Također, ovo su samo osnovni zahtjevi, ima ovdje jos mnogo manjih stvari koje se ne navode (tipa za osobe sa invaliditetom, gostujuce navijace, evakuacioni plan, parking mjesta, svlacionice i sl.).
Naveo sam gdje cak ispunjavamo 3 pa cak i 4 tu kategoriju :)
a evo da prilozim sliku da se lakse orjetiste po meni glavne i najskuplje projekte vec ispunjavamo nego treba mrdnut guzovima ...slika
ne brini se, procitao sam vecinu regulacija od UEFA i svjestan sam ovog svega. Ovdje u ovoj tabeli su navede ono sto se smatra najvaznijim, ali tu ima jos sitnica. Naravno, UEFA je mnogo vise voljna da progleda kroz prste i dodjeli odredjenu kategoriju kada je rijec o ovim sitnicama ako fale, nego kada je tipa rijec o mjestima za reportere.

Evo potpune regulacije:

http://www.uefa.org/MultimediaFiles/Dow ... WNLOAD.pdf" onclick="window.open(this.href);return false;

Rios

Post Postao/la Rios » 02 apr 2014, 00:58

@invincible1921
Jasta,inace Zetra je jako cudna dvorana,ne kontam sto nisu pravili i drugu tribinu u onaj vakat,bilo je para :mrgreen: Ima dvorana dosta,slazem se i neka ih..Samo je pb sto je malo i njih koje ispunjavaju neke visoke kriterije..Ma generalno sportska infrastruktura je jako losa u Sarajevu..Nema teniskih terena,o zimskim sportovima da ne govorim..I sve bi to bilo ok da mi nismo sportska nacija jbt.. :| Zato nam ne fali trznih centara :opaopa:
Zeljeznicar za zivot cijeli !!

Miralem Pjanic !

Mirza Teletovic !

Damir Dzumhur !

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 02 apr 2014, 01:19

Rios je napisao/la:@invincible1921
Jasta,inace Zetra je jako cudna dvorana,ne kontam sto nisu pravili i drugu tribinu u onaj vakat,bilo je para :mrgreen: Ima dvorana dosta,slazem se i neka ih..Samo je pb sto je malo i njih koje ispunjavaju neke visoke kriterije..Ma generalno sportska infrastruktura je jako losa u Sarajevu..Nema teniskih terena,o zimskim sportovima da ne govorim..I sve bi to bilo ok da mi nismo sportska nacija jbt.. :| Zato nam ne fali trznih centara :opaopa:
ma vala i taj sport kad se ulaze u njega ulaze se u nake lijeve stvari :S daleko od toga da sa ja da se nesto vise zastupa od drugoga, ali opet fudbal je daleko najpuplarniji sport kod nas , pa kad ce on doc na red ?
=\_1921_/=

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 02 apr 2014, 01:27

invincible1921 je napisao/la:ma vala i taj sport kad se ulaze u njega ulaze se u nake lijeve stvari :S daleko od toga da sa ja da se nesto vise zastupa od drugoga, ali opet fudbal je daleko najpuplarniji sport kod nas , pa kad ce on doc na red ?
Dvorana je jedan od jeftinijih načina sakupljanja poena, a stadion je malo veći i skuplji zalogaj. Svaki novi gradonačelnik prvo renovira i pravi dvorane, kao eto, 'vidite da mislimo na naše sportiste' ;)
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

MrRiccoli
Kontakt:

Post Postao/la MrRiccoli » 02 apr 2014, 02:25

Virtu4l je napisao/la:
invincible1921 je napisao/la:ma vala i taj sport kad se ulaze u njega ulaze se u nake lijeve stvari :S daleko od toga da sa ja da se nesto vise zastupa od drugoga, ali opet fudbal je daleko najpuplarniji sport kod nas , pa kad ce on doc na red ?
Dvorana je jedan od jeftinijih načina sakupljanja poena, a stadion je malo veći i skuplji zalogaj. Svaki novi gradonačelnik prvo renovira i pravi dvorane, kao eto, 'vidite da mislimo na naše sportiste' ;)
Pa eto ti Koldzo za primjer da je uključio mozak za pare koje je uložio u dvoranu mogao nam je osposobiti stadion za evropu to jeste napraviti zapad srediti sjever i jug da igramo evropu to bi bilo dovoljno pa polako niko ne traži komplet novi stadion. Time bi sebi obezbjedio da bude načelnik cijeli život
Željo je religija i život, nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Željo je oduvijek važio za nešto što povezuje divne ljude koji pomažu jedni druge. A šta treba više od toga - IVICA OSIM

Buu
Kontakt:

Post Postao/la Buu » 02 apr 2014, 09:32

još da prodje Dom naroda i ode skoro 1/3 duga. :opaopa:
NO PYRO NO PARTY

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 02 apr 2014, 10:17

Buu je napisao/la:još da prodje Dom naroda i ode skoro 1/3 duga. :opaopa:
Pa ne znam šta da ti kažem. Ako želimo da nam se otpiše 30% duga moramo ostatak vratiti za godinu. Mislim da mi nemamo love i da ako idemo na varijatu godina dana možemo ispušiti foru da vratimo i kamate i sve i da popušimo kazne itd. Mislim da je bila bolja varijanta ona na 15 godina a otpise se samo kamata. Tu bi bila rata 10.000 što bi mogli plaćati bez obzira u kakvoj situaciji bili sa lovom. Ovako preuzmeš da platiš 100.000 mjesečno.. teško vrlo teško. Naravno ovo ako misliš da je ta 1/3 glavnice. Ako misliš da je 1/3 od kamata i glavnice zajedno onda ok mislim da to možemo razložiti na više godina. Opet sa druge strane glupo ne iskoristiti smanjenje još nekih 30% glavnice. jbg ne znam
DA ponovimo zna li iko šta je više sa tim Brkovićem? Neće da potiše novi ugovor ili? Mogu li ovi sa sportsport postaviti na pressu pitanje? Eto apelujem ako može

DzoleZeljo
Kontakt:

Post Postao/la DzoleZeljo » 02 apr 2014, 11:57

Ja ne znam sta pojedini kenjanju da je to sve u domenu naucne fantastike i da se svijet nalazi u recesiji. Pa majka mu stara, stadion je Zeljin, prema tome ne vidim nikakve svrhe da nam vlasti grade (nisu u stanju gradski stadion Kosevo da renoviranju a ne da Grbavicu prace), osim sto ce nam dozvole morati izdavati. ALi vjerujem da bi to advokati od ivestitora vrlo lako...

Dakle, pronaci investitora i zavrsena stvar.

Nas najveci problem je sto mi necemo da se pomaknemo sa mjesta po tom pitanju. Uvijek razmisljamo da je to u domenu SF filmova, i to nas zestoko ****.
Klub ako zeli dobro sebi, treba se vise odmaknuti od opcine i ideja nacelnika uz duzno postovanje, jer to su projekti po 10 godina, da svako bude dobar a posebno stranka, i to klubu ne treba. Ja vam otvoreno govorim, da se po pitanju stadiona nece nista desiti dok ne prode nova ceste kroz Grbavicu. Ako budemo cekali opcinu...

Sta klub moze? Napraviti jedan tim ljudi, sa ambicijama, kojima ce dati zadatak da pronacu investitora. Imamo lokaciju gdje da ti je neko nesto nudio, nisi bolje mogao dobiti. Sami cetar grada...

MrRiccoli
Kontakt:

Post Postao/la MrRiccoli » 02 apr 2014, 12:21

DzoleZeljo je napisao/la:Ja ne znam sta pojedini kenjanju da je to sve u domenu naucne fantastike i da se svijet nalazi u recesiji. Pa majka mu stara, stadion je Zeljin, prema tome ne vidim nikakve svrhe da nam vlasti grade (nisu u stanju gradski stadion Kosevo da renoviranju a ne da Grbavicu prace), osim sto ce nam dozvole morati izdavati. ALi vjerujem da bi to advokati od ivestitora vrlo lako...

Nas najveci problem je sto mi necemo da se pomaknemo sa mjesta po tom pitanju. Uvijek razmisljamo da je to u domenu SF filmova, i to nas zestoko ****.
Klub ako zeli dobro sebi, treba se vise odmaknuti od opcine i ideja nacelnika uz duzno postovanje, jer to su projekti po 10 godina, da svako bude dobar a posebno stranka, i to klubu ne treba. Ja vam otvoreno govorim, da se po pitanju stadiona nece nista desiti dok ne prode nova ceste kroz Grbavicu. Ako budemo cekali opcinu...

Sta klub moze? Napraviti jedan tim ljudi, sa ambicijama, kojima ce dati zadatak da pronacu investitora. Imamo lokaciju gdje da ti je neko nesto nudio, nisi bolje mogao dobiti. Sami cetar grada...
To nije u mogućnosti kluba da nadje investitora jer je zakon takav i kaže da udruženje gradjana ne može spajati ugovore o javno-privatnom partnerstvu
Željo je religija i život, nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Željo je oduvijek važio za nešto što povezuje divne ljude koji pomažu jedni druge. A šta treba više od toga - IVICA OSIM

storm_raider
Kontakt:

Post Postao/la storm_raider » 02 apr 2014, 12:31

MrRiccoli je napisao/la:
Virtu4l je napisao/la:
Pa eto ti Koldzo za primjer da je uključio mozak za pare koje je uložio u dvoranu mogao nam je osposobiti stadion za evropu to jeste napraviti zapad srediti sjever i jug da igramo evropu to bi bilo dovoljno pa polako niko ne traži komplet novi stadion. Time bi sebi obezbjedio da bude načelnik cijeli život

Ne moze biti nacelnik cijeli zivot, tri mandata su maksimum i ima jos nepune 2 godine.
Sport je lijek za tijelo i duh.

azmeiljro
Kontakt:

Post Postao/la azmeiljro » 02 apr 2014, 13:09

MrRiccoli je napisao/la:
DzoleZeljo je napisao/la:Ja ne znam sta pojedini kenjanju da je to sve u domenu naucne fantastike i da se svijet nalazi u recesiji. Pa majka mu stara, stadion je Zeljin, prema tome ne vidim nikakve svrhe da nam vlasti grade (nisu u stanju gradski stadion Kosevo da renoviranju a ne da Grbavicu prace), osim sto ce nam dozvole morati izdavati. ALi vjerujem da bi to advokati od ivestitora vrlo lako...

To nije u mogućnosti kluba da nadje investitora jer je zakon takav i kaže da udruženje gradjana ne može spajati ugovore o javno-privatnom partnerstvu
ja sam jednom ovdje vec pisao ako je klub Željo udruzenje gradjana a grbavica Željina ... onda je to neko javno dobro :) , samim tim bi trebalo neki dopist UEFI poslat , takva takva sitacija , igrali bi UEFA takimicenja ...na svom stadionu , poslat SNIMKE KAKO GORI GRBAVICA :( ...kako je bukvalno sve bilo sruseno ..pa pokusat nesto renovirat na taj fazon ...i na kraju krajeva sami nesto poduzet ....jos ni jednom nas klub nije JAVNO REKAO EVO NUDIMO KO IZGRADI ZAPAD nek koristi prostorije ..nama treba da izgradi svlacionice ..doping sobu ..soba za press itd sta nam treba za licencu :) ostalo je vase na 15 godine ...nek se izadje sa tim u javnost , na tender ...pa brate javice se neko da ebe rak raka ..

champions1921

Post Postao/la champions1921 » 02 apr 2014, 13:50

Bezveze se zamarate stadionom. Nece se nista uraditi u narednih deset godina sigurno.. Jedino ako repka osvoji svjetsko..

Nego o kakvoj se povredi radi kod Svrake? Vidim ga jutros, sepa poprilicno..
BUDI ŽELJO !!!

dimitrijevic
Kontakt:

Post Postao/la dimitrijevic » 02 apr 2014, 14:22

Protiv Celika tekma sezone uz siguran kiks Zrinje ili Sirokog dok ne vjerujem da ce komsije prosuti bodove u Prijedoru.Ako dobijemo sirom se vrata otvaraju titulu i zato svi na Grbavicu
8.5.1947
"Željo je doveden do propasti, a prelazak u genocidnu i režimsku tvorevinu FK Torpedo kasnije nazvanu po glavnom gradu BiH izričito je odbio Josip "Joško" Domorocki. "

jahija

Post Postao/la jahija » 02 apr 2014, 14:30

Sad da je na kraju sezone kako uzet ovog Duljevića i Grahovca, pa nekog špica još naći i ne treba nam niko, to bi mogli ako bi nekog prodali, ako ne nema tu ljubavi i gledanja trofejnijeg,najboljeg i najpopularnijeg kluba u BIH svi igrači lete za pare, a to ovi preko miljacke imaju trenutačno, mada nemaju ništa drugo ali sve se svodi na novac u životu.
to je bio diktat navijački jačeg lobija iz Beograda , Zagreba, a, ako ćemo pravo, i Sarajeva! Ljudi oko Sarajeva, oni koji su radili u policiji, tuzilaštvu, sudu, sve su činili da Željezničaru pokažu put u – Drugu ligu!

Tarapana1
Kontakt:

Post Postao/la Tarapana1 » 02 apr 2014, 14:31

Ma morate shvatiti, sponzora za izgradnju stadiona nema jer niko ne zeli dati pare a da se na tom stadionu docekuju ( bez vrijedzanja ikog) Rudar,Radnik,Travnik,Leotar.. Plasmanom u neko europsko takmicenje,prica bi potpuno bila obrnuta. Koliko smo daleko od grupnih faza europskih takmicenja,isto toliko smo daleko od novog stadiona U subotu SVI U DOLINU !
p.S.taj duljevic vec dogovorio sa konama, 20k na ruke,plata 2k..
vjeran samo Tebi i za sve Ti hvalaa

jahija

Post Postao/la jahija » 02 apr 2014, 14:37

Tarapana1 je napisao/la:Ma morate shvatiti, sponzora za izgradnju stadiona nema jer niko ne zeli dati pare a da se na tom stadionu docekuju ( bez vrijedzanja ikog) Rudar,Radnik,Travnik,Leotar.. Plasmanom u neko europsko takmicenje,prica bi potpuno bila obrnuta. Koliko smo daleko od grupnih faza europskih takmicenja,isto toliko smo daleko od novog stadiona U subotu SVI U DOLINU !
p.S.taj duljevic vec dogovorio sa konama, 20k na ruke,plata 2k..
Pa mala mu je plata baš mizerija, da smo mi dali 4k bio bi naš ali ****, i možeš ga prodati mlad je svakako.
to je bio diktat navijački jačeg lobija iz Beograda , Zagreba, a, ako ćemo pravo, i Sarajeva! Ljudi oko Sarajeva, oni koji su radili u policiji, tuzilaštvu, sudu, sve su činili da Željezničaru pokažu put u – Drugu ligu!

DzoleZeljo
Kontakt:

Post Postao/la DzoleZeljo » 02 apr 2014, 15:34

U ovakvom drustvo u kakvom danas zivimo nas najveci problem je sto smo udruzenje gradana.

Treba jednostavno forsirati da se usvoji zakon o privatizaciji sportskih kolektiva.

Ne znam koji **** iskreno odugovace sa tim. Znali su sve privatizovati sve sto je u ovoj drzavi valjalo a ne mogu **** zakon o privatizaciji sportskih kolektiva da usvoje..

Rios

Post Postao/la Rios » 02 apr 2014, 15:54

invincible1921 je napisao/la:
Rios je napisao/la:@invincible1921
ma vala i taj sport kad se ulaze u njega ulaze se u nake lijeve stvari :S daleko od toga da sa ja da se nesto vise zastupa od drugoga, ali opet fudbal je daleko najpuplarniji sport kod nas , pa kad ce on doc na red ?
I tu se slazem s tobom..Valjda bi trebala postojati neka hijerarhija kad je rijec o ulaganju u sport..Cisto sumnjam da recimo u Litvaniji ulazu vise u fudbal nego u kosarku,ili Finci vise u rukomet nego u hokej ili ski skokove..Itd..Ali ja ne ocekujem fakat od ove drzave jos zadugo da ulozi neke znacajnije pare u sportsku infrastrukturu..Jbt javni prevoz nam u kolapsu,sta vise pricati..Jedni izlaz je neki privatnik po principu ti nama stadion mi tebi posl. prostore na neki vremenski period..
Zeljeznicar za zivot cijeli !!

Miralem Pjanic !

Mirza Teletovic !

Damir Dzumhur !

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: imekorisnicko i 74 gosta.