FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

Baja_Zvjerka
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Baja_Zvjerka » 01 apr 2014, 21:50

Nisi glavne uslove izdvojio... Nama treba neki moderan zapad sa doping sobama, svlacionicama, salom za press konferenciju, veliki parking, izlazi za brzu evakuaciju, drugaciji ulaz na jug, wci na zna se koliko stolica ide jedan wc, itd. itd. Treba minimum 5 miliona za sve to...
Tad podiže desnu ruku On, i zapjeva "Željo šampion", Grbavica ust'a cijela, i zastava plavo bijela zaviori južnom tribinom! Đilda LEGENDA !

ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM

azmeiljro
Kontakt:

Post Postao/la azmeiljro » 01 apr 2014, 21:57

Baja_Zvjerka je napisao/la:Nisi glavne uslove izdvojio... Nama treba neki moderan zapad sa doping sobama, svlacionicama, salom za press konferenciju, veliki parking, izlazi za brzu evakuaciju, drugaciji ulaz na jug, wci na zna se koliko stolica ide jedan wc, itd. itd. Treba minimum 5 miliona za sve to...
ja sam sa zvanicne stranice , naveo uslove za prvu i drugu kategoriju ...tih uslova nema , 5 miliona ne logicno velika cifra , sredis doping sobe i vc ( po meni veca investicija ) izlaz za brzu uvakuaciju =) pa vidi ledine na istoku samo se noge ufatis ( mala sala , obojis zutom bojom imaju prolazi na sjeveru gdje stoji hitna i vatrogasno ) napravis par stepenica sa sjevara da idu u teren i eto ga ) NEGO NEMA SE VOLJE U KLUBU !! koliko to nekima smetalo ali ne radi se nista !

monsen
Kontakt:

Post Postao/la monsen » 01 apr 2014, 22:18

azmeiljro je napisao/la:
Baja_Zvjerka je napisao/la:Nisi glavne uslove izdvojio... Nama treba neki moderan zapad sa doping sobama, svlacionicama, salom za press konferenciju, veliki parking, izlazi za brzu evakuaciju, drugaciji ulaz na jug, wci na zna se koliko stolica ide jedan wc, itd. itd. Treba minimum 5 miliona za sve to...
ja sam sa zvanicne stranice , naveo uslove za prvu i drugu kategoriju ...tih uslova nema , 5 miliona ne logicno velika cifra , sredis doping sobe i vc ( po meni veca investicija ) izlaz za brzu uvakuaciju =) pa vidi ledine na istoku samo se noge ufatis ( mala sala , obojis zutom bojom imaju prolazi na sjeveru gdje stoji hitna i vatrogasno ) napravis par stepenica sa sjevara da idu u teren i eto ga ) NEGO NEMA SE VOLJE U KLUBU !! koliko to nekima smetalo ali ne radi se nista !
Ma kakvih 5 miliona. Ne treba tu puno para da se uradi ono najosnovnije. Mrsko mi sad traziti klubove koji igraju kvalifikacije, a nemaju nikakve izlaze za brzu evakuaciju i slicna sranja. Pogledat samo Crnu Goru, San Marino, Gruziji itd ...
Da se radilo sedam godina jedno po jedno po malo sad bi imali sasvim uslovan stadion, nego to nikoga ne zanima, tako da ..
Zadnja izmjena: monsen, dana/u 01 apr 2014, 22:22, ukupno mijenjano 1 put.

azmeiljro
Kontakt:

Post Postao/la azmeiljro » 01 apr 2014, 22:21

monsen je napisao/la:
azmeiljro je napisao/la:
Ma kakvih 5 miliona. Ne treba tu puno para da se uradi ono najosnovnije. Mrsko mi sad traziti klubove koji igraju kvalifikacije, a nemaju nikakve izlaze za brzu evakuaciju i slicna sranja. Pogledat samo Crnu Goru, San Marino, Gruziji itd ...
ma normalno ja sam gore naveo uslove osnovne za prvu kategoriju ... pa da i treba dici kredit od milion ? sta fali ako ce se uradit nesto a ne vako :( gledat kako trava raste i kako se sve raspada . ...

zeljocity
Kontakt:

Post Postao/la zeljocity » 01 apr 2014, 23:38

Sportski kolektiv koji ima utvrđen porezni dug ima mogućnost zaključivanja sporazuma njegovog vraćanja na rate. Ujedno, ima pravo na otpis zateznih kamata i umanjenje glavnice duga.

Otpis zatezne kamate i umanjenje glavnice duga izvršit će Porezna uprava rješenjem nakon izmirenja posljednje rate duga.

Zahtjev za zaključivanje sporazuma podnosi se nadležnom kantonalnom poreznom uredu, u roku od 60 dana od dana stupanja Zakona na snagu.

Umanjenje glavnice utvrđuje se u zavisnosti od roka na koji se zaključuje sporazum: do 12 mjeseci za 30 posto, do 36 mjeseci za 20 posto, a do 60 mjeseci za deset posto.

Sportski kolektiv koji ne ispunjava obaveze iz zaključenog sporazuma suočit će se s raskidom sporazuma i nastavkom postupka prisilne naplate, bez mogućnosti otpisa zateznih kamata i umanjenja glavnog duga, a nadzor nad realizacijom zaključenog sporazuma vršit će Porezna uprava FBiH.

Ministar kulture i sporta FBiH Salmir Kaplan kazao je u svom obraćanju poslanicima da ukoliko se ovo ne prihvati može se doći u situaciju da većina sportskih klubova ne bude učestvovalo na evropskim takmičenjima.

Podvukao je da je izvještaj Porezne uprave pokazao da je ukupan dug 22.523.781 KM od toga je oko osam i pol miliona KM zateznih kamata.

- Vlada je imala namjeru da spasi sportske klubove što je prvi put da sistemski država „pruža ruku“ sportskim kolektivima koji su do sada bili prepušteni sami sebi. Oni nisu krivi za situaciju u kojoj su, zbog čega im je pomoć potrebna - pojasnio je Kaplan te dodao da ukoliko se i nakon ovoga nagomilaju dugovi onda će klubovi ići u najniži rang takmičenja.

kopirano sa ****

Neki prvi utisak je bolje ista nego nista ali kada pogledas da mozes otici i u nizi rang takmicenja i mnogo vise onda ne znam bas ni koliko je ovo sve dobro. Eto hoces da ti oproste 30% onda sav dug moras otplatiti u roku godinu dana sto nije nimalo jednostavno a posljedice mogu biti jako teske. Kao sto rekoh bolje ista nego nista ali meni licno se ovo ne svidja jer smatram da je drzava mogla puno bolje od ovoga.
Zeljo je beton i to armirani beton.
Who is your čampion??
Domination of blue nation.

SarajlijaTM

Post Postao/la SarajlijaTM » 01 apr 2014, 23:41

azmeiljro je napisao/la:sad sam se malo bavio istrazivanjem i evo MINIMALNI USLOVU Su

1 - Velicina igralista : Duzina 100-105 m, 64-68 širine m ( mislim da ovo zadovoljavmo )
2 - Minimalna rasvjeta da odgovara tv emiterima ... ( mislim da zadovoljavamo i ovo )
3 - VIP parking 10 mjesta ( jako jednostavno iza istoka/ zapada ocrtat VIP i zadovoljvas i to )
4 - za prvu i drugu katerogiju navijaci smiju da stoje tokom utakmice :D znaci mozemo da sjedimo po tome da bude 3 i4 kategorija stadiona
5- minimalan broj sjedecih mjesta 1 kategroja = 200 , 2 kategorija =1.500 , 3 katergodija = 4500 , 4 kategorija = 8000 ( tu mozemo da budemo 4 kategorija)
6 - VIP loza 50 mjesta i to se da lahko sredit ( mislim da je zapad sav VIP ) znaci zadovoljavamo
7- vip loza za goste 10 mjesta ( i to se ispunjava )
8- prostor za medije minimalno 50 metara kvadratnih ( nije mi poznato na sta misle )
9-Minimalna površina za glavnu kameru platformu 4 m2 za najmanje 1 kameru
10 -Minimalan broj mjesta u press sali 20, 5 sa stolovima
11-minimalno 2 pozicje za komentatore
12- 1 tv studio
13-Minimalan broj mjesta u konferenciji za novinare sobi 1

PO MENI ZA MALE PARE SVE MOZEMO DA IMAMO !!! i da igramo evropu na grbavici UPRAVO RADI NESTO
haveru,nama treba treca kategorija minimalno,a ne prva i druga,nazalost...
koliko sam nesto upratio,za grupe treba 4 kategorija :tralala:

zeljeznicar1
Kontakt:

Post Postao/la zeljeznicar1 » 01 apr 2014, 23:50

azmeiljro je napisao/la:sad sam se malo bavio istrazivanjem i evo MINIMALNI USLOVU Su

1 - Velicina igralista : Duzina 100-105 m, 64-68 širine m ( mislim da ovo zadovoljavmo )
2 - Minimalna rasvjeta da odgovara tv emiterima ... ( mislim da zadovoljavamo i ovo )
3 - VIP parking 10 mjesta ( jako jednostavno iza istoka/ zapada ocrtat VIP i zadovoljvas i to )
4 - za prvu i drugu katerogiju navijaci smiju da stoje tokom utakmice :D znaci mozemo da sjedimo po tome da bude 3 i4 kategorija stadiona
5- minimalan broj sjedecih mjesta 1 kategroja = 200 , 2 kategorija =1.500 , 3 katergodija = 4500 , 4 kategorija = 8000 ( tu mozemo da budemo 4 kategorija)
6 - VIP loza 50 mjesta i to se da lahko sredit ( mislim da je zapad sav VIP ) znaci zadovoljavamo
8- prostor za medije minimalno 50 metara kvadratnih ( nije mi poznato na sta misle )
12- 1 tv studio

PO MENI ZA MALE PARE SVE MOZEMO DA IMAMO !!! i da igramo evropu na grbavici UPRAVO RADI NESTO
E jesi ga analizirao svaka ti cast :)
Ali nema nista od ovoga dok se ne ukljuci drzava, i svi novoi vlasti od opstinskog do federalnog.
Ljubavi što te rodi, klasa radnička! 1921!

RobertoBaggio
Kontakt:

Post Postao/la RobertoBaggio » 01 apr 2014, 23:57

Nisam se nikad previše ni ložio na one priče o nekakvim arenama i na šuplja predizborna obećanja, ali je sramota da ne ispunjavamo ni te osnovne uslove, da prethodne četiri godine nismo mogli igrati evropske utakmice na svom stadionu. Dičimo se da je to naše, a slomi se krov od snijega prije godinu i dva mjeseca, i ništa. Za taj dio zapada su jeftinije karte, čini mi se. To je jedino što se dosad poduzelo po tom pitanju...

Ali ne vrijedi se živcirati. Akobogda, obnovit ćemo mi Grbavicu kako treba, u ovom stoljeću, skoro sigurno...
FK Željezničar 1921

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 01 apr 2014, 23:58

Ova analiza je previse opcenita. Kao prvo gledati samo na drugu kategoriju je besmisleno jer to nam ne smije biti cilj. Druga kategorija je dovljna svega za prvo i drugo pretkolo Lige Prvaka i Lige Evrope. Vec za trece pretkolo Lige Evrope i Lige Prvaka je potrebna treca kategorija, dok za play-off Lige Evrope moze i treca kategorija, za play-off Lige Prvaka je potrebna cetvrta kategorija. Za grupnu fazu bilo kojeg takmicenja je potrebna cetvrta kategorija. Zasto onda ganjati drugu kategoriju kada bi mogli igrati samo jedno pretkolo, necemo valjda da nam to bude cilj? Također, ovo su samo osnovni zahtjevi, ima ovdje jos mnogo manjih stvari koje se ne navode (tipa za osobe sa invaliditetom, gostujuce navijace, evakuacioni plan, parking mjesta, svlacionice i sl.).

azmeiljro
Kontakt:

Post Postao/la azmeiljro » 02 apr 2014, 00:00

SarajlijaTM je napisao/la:

12- 1 tv studio

haveru,nama treba treca kategorija minimalno,a ne prva i druga,nazalost...
koliko sam nesto upratio,za grupe treba 4 kategorija :tralala:
pa dodaj nato sve jos po par mjesta to je sve u 5 deka vjeruj mi ..smjesne stvari ..jedan prosjecan biznismen bi to napravio za mjesec dana :) ...

azmeiljro
Kontakt:

Post Postao/la azmeiljro » 02 apr 2014, 00:09

AnelZ je napisao/la:Ova analiza je previse opcenita. Kao prvo gledati samo na drugu kategoriju je besmisleno jer to nam ne smije biti cilj. Druga kategorija je dovljna svega za prvo i drugo pretkolo Lige Prvaka i Lige Evrope. Vec za trece pretkolo Lige Evrope i Lige Prvaka je potrebna treca kategorija, dok za play-off Lige Evrope moze i treca kategorija, za play-off Lige Prvaka je potrebna cetvrta kategorija. Za grupnu fazu bilo kojeg takmicenja je potrebna cetvrta kategorija. Zasto onda ganjati drugu kategoriju kada bi mogli igrati samo jedno pretkolo, necemo valjda da nam to bude cilj? Također, ovo su samo osnovni zahtjevi, ima ovdje jos mnogo manjih stvari koje se ne navode (tipa za osobe sa invaliditetom, gostujuce navijace, evakuacioni plan, parking mjesta, svlacionice i sl.).
Naveo sam gdje cak ispunjavamo 3 pa cak i 4 tu kategoriju :)
a evo da prilozim sliku da se lakse orjetiste po meni glavne i najskuplje projekte vec ispunjavamo nego treba mrdnut guzovima ...slika

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 02 apr 2014, 00:19

azmeiljro je napisao/la:jedan prosjecan biznismen bi to napravio za mjesec dana :) ...
Nije to ni približno tako lako kao što misliš.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

aS_Roma

Post Postao/la aS_Roma » 02 apr 2014, 00:22

Izgleda na prvu smijesno, recimo Kosevo ja sam imao priliku da gledam kakve samo sitnice ljudi gledaju sta fali itd milion tu cuda ima i treba, a kako sam shvatio tad najveci problem su kamermani, reporetrska mjesta i ta sranja to mora baas biti tip top uradjeno.

Upitno je gdje ces to smjestiti na zapad kod vas

monsen
Kontakt:

Post Postao/la monsen » 02 apr 2014, 00:25

aS_Roma je napisao/la:Izgleda na prvu smijesno, recimo Kosevo ja sam imao priliku da gledam kakve samo sitnice ljudi gledaju sta fali itd milion tu cuda ima i treba, a kako sam shvatio tad najveci problem su kamermani, reporetrska mjesta i ta sranja to mora baas biti tip top uradjeno.

Upitno je gdje ces to smjestiti na zapad kod vas
Koseva je posljednji stadion koji ispunja uslove, ali vade ga one kabine gore, pa jos prolazi, inace jos malo ni od njega nema nista...

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 02 apr 2014, 00:28

nek prica ko sta hoce mi bi na grbavici u evropskim tekmama bili jači za bar 30%, a kad igramo sa ekipom koja nije puno jaca od nas ili jos bolje ako je bara bara, to bi bila kljucna prevaga
=\_1921_/=

SarajlijaTM

Post Postao/la SarajlijaTM » 02 apr 2014, 00:28

Jarane,lijepo je mastati,ali se treba i na zemlju spustiti.Svi bi mi ovo volili,ali je trenutno u domenu naucne fantastike.
prvo i osnovno,ako si bio na zapadu onda znas da tu treba nova tribina koja ce ispuniti ove uslove i to je to.nista no od ovoga ne ispunjavamo,a ponajmanje parking za 150auta vip i onih 600m2 vip area,ostalo da ti i ne pricam.
jedino sto bi mozda mogli nategnut teren :lol: i sto je moguce da reflektori zadovoljavaju,jer su svi led novije generacije

EDIT: kosevo ne ipunjava 4 stepen,kao ni jedan stadion u bih,prvi najblizi kojem je progledano kroz prste za tu 4tu kategoriju je splitski poljud.

exbabilon
Kontakt:

Post Postao/la exbabilon » 02 apr 2014, 00:31

Celik, Celik, samo Celik! Ja sam ubijedjen da ih dobijamo bez problema, a vi? Kakvi stadioni, kakvi bakraci, jos uvijek nam navijaci ciste snijeg i farbaju ograde.
Navijati za druge klubove je stvar geografije, navijati za Želju je stvar filozofije.

Rios

Post Postao/la Rios » 02 apr 2014, 00:32

Stvarno je zalosno da Kanton Sarajevo,kao najveci i najbogatiji nema nijedan stadion koji ispunjava uslove za grupnu fazu nekog Evropskog takmicenja..Bruka..Ja sam se davno prestao nadati da ce se Grbavica renovirati u skorije vrijeme..Posljednji ozbiljniji radovi su bili u vrijeme Telibecirevica kad smo igrali sa Litex-om,od tada nista..A kad je to bilo..Da se nastavilo od tada svake godine raditi nesto dosad bi Grbavica bila tip-top..Jbg..Ne znam sto se ne dovede neki biznismen,nek napravi stadion,das mu veci dio poslovnih prostora na period od 20 god recimo..Ono je fina lokacija za toga.. :hmmmmm: Jbg,od drzave slabo da ce biti kakvog hajra,bitnije stvari za zivot ne funk. a kamoli da prave stadione..Nazalost.. :|
Zeljeznicar za zivot cijeli !!

Miralem Pjanic !

Mirza Teletovic !

Damir Dzumhur !

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 02 apr 2014, 00:34

Rios je napisao/la:Stvarno je zalosno da Kanton Sarajevo,kao najveci i najbogatiji nema nijedan stadion koji ispunjava uslove za grupnu fazu nekog Evropskog takmicenja..Bruka..Ja sam se davno prestao nadati da ce se Grbavica renovirati u skorije vrijeme..Posljednji ozbiljniji radovi su bili u vrijeme Telibecirevica kad smo igrali sa Litex-om,od tada nista..A kad je to bilo..Da se nastavilo od tada svake godine raditi nesto dosad bi Grbavica bila tip-top..Jbg..Ne znam sto se ne dovede neki biznismen,nek napravi stadion,das mu veci dio poslovnih prostora na period od 20 god recimo..Ono je fina lokacija za toga.. :hmmmmm: Jbg,od drzave slabo da ce biti kakvog hajra,bitnije stvari za zivot ne funk. a kamoli da prave stadione..Nazalost.. :|
ZATO IMAMO 25698 DVORANA (PLANIRA IH SE JOS PRAVIT), A NI JEDAN RUKOMETNI ILI KOSARKASKI KLUB VRIJEDAN POMENA....
=\_1921_/=

Rios

Post Postao/la Rios » 02 apr 2014, 00:40

invincible1921 je napisao/la:
Rios je napisao/la:Stvarno je zalosno da Kanton Sarajevo,kao najveci i najbogatiji nema nijedan stadion koji ispunjava uslove za grupnu fazu nekog Evropskog takmicenja..Bruka..Ja sam se davno prestao nadati da ce se Grbavica renovirati u skorije vrijeme..Posljednji ozbiljniji radovi su bili u vrijeme Telibecirevica kad smo igrali sa Litex-om,od tada nista..A kad je to bilo..Da se nastavilo od tada svake godine raditi nesto dosad bi Grbavica bila tip-top..Jbg..Ne znam sto se ne dovede neki biznismen,nek napravi stadion,das mu veci dio poslovnih prostora na period od 20 god recimo..Ono je fina lokacija za toga.. :hmmmmm: Jbg,od drzave slabo da ce biti kakvog hajra,bitnije stvari za zivot ne funk. a kamoli da prave stadione..Nazalost.. :|
ZATO IMAMO 25698 DVORANA (PLANIRA IH SE JOS PRAVIT), A NI JEDAN RUKOMETNI ILI KOSARKASKI KLUB VRIJEDAN POMENA....
Ma i te dvorane buraz nisu Bog zna cemu..Tu je prednost samo sto su drugaciji i manji kriteriji nego za fudbalske stadione..Bas me zanima da li bi se u Zetri i Skenderiji mogle igrati utakmice Eurolige,ima li ko da zna to?
Zeljeznicar za zivot cijeli !!

Miralem Pjanic !

Mirza Teletovic !

Damir Dzumhur !

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot], ristagrad i 30 gostiju.