Evo moje misljenje o protivnicima
Argentina:
Imaju mozda i najaci napad na svjetu, dobra krila isto. Ali, Aguerro u zadnje vrijeme povredzen ko zna hoceli biti 100% fit za SP kao inace ko i klubu, Messi je klasa ko svak zna ali po mom misljenju nije isti igrac za Barcu kao za Arg, uz to sigurno hoce i da se dokaze zbog kriticara zbog njegove igre za drzavu. Onda imas tu Higuain koji po meni licno nije neki igrac ali za Arg nekako mi dobro igra s Messijem. Lavezzi i Di Maria su isto opasni ali tesko sumljam da ce trener poceti sa toliko napadaca i krila u jednoj utakmici.
Moramo igrati sa jednim napadacem i Dzeki se mora objasniti da sve od sebe da jer njemu nije tesko igrati protiv manji defanzivaca. Nije Argentina nepobjedljiva samo nesmijemo se u$rati a ni ufurati. Nadam se da Lulic igra jer nije proslju jer je on borben kao i Zabaleta, Ima ce Zaba problema sa Lulicem i Seom. Nasa losija strana je desna i mora ce se cuvati.
Nigerija :
Jaka fizicki ekipa, Brza ali po meni isto Africki fudbaleri pogotovo na turnire su jako sebicni i glupi, idu vise na fizicku i brzu igru (pricaju mi i crnci na poslu da tako igraju jer igraju vise za sebe jer hoce da se prodaju pa misle da je to bolja opcija nego timska igra). Gledao sam ih protivTahitija kad su pobjedli 7-1 a promasli jednu 4-5 100% prilika a cak i primli od tako lose ekipe. Moramo ih pobjedti a najvise paziti Mosesa, Emenikea i igrati 4-2-3-1 opet jer morace pobjedti teren u sredinu sa Mikelom koji je jako snazan igrac.
Po meni nemamo brzi igraca kao oni ali imamo i jednako i snazni koji kad hoce mogu se drzati Dzeko,Seo,Medo,Spaha,Bico a i da zovne Zlatana bilo bi dobro. Mi imamo dosta pametni igraca poput Misketa,Pjanica,Mede i Hajrovica koji oni sto ja znam nemaju, Ocekujem pobjedu.
Iran
Neznam nesto puno o Iranu jer i nisam gledo otkad smo izgubli 3-2 od Iranaca. Ocekujem pobjedu i da nasi postuju protivnika a oni po meni imaju nekakvu mentalnu prednost jer znaju da su nas dobili jednu 2-3 puta i zive od toga.
....Manchester United fan since 1993....
The truth is hard to swallow, it will leave you starved tomorrow - Talib Kwali