SP BRAZIL 2014 - Grupa F (ARG, NIG, IRI, BiH)

Svjetsko prvenstvo u fudbalu "Brazil 2014" - po prvi put u istoriji, reprezentacija Bosne i Hercegovine igraće na jednom velikom takmičenju.

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_,doci

Koje mjesto ćemo zauzeti u grupi?

1. Prvo
52
14%
2. Drugo
265
70%
3. Treće
47
12%
4. Četvrto
16
4%

Ukupno glasova: 380

andaluz01
Kontakt:

Re: SP BRAZIL 2014 - Grupa F (ARG, NIG, IRI, BiH)

Post Postao/la andaluz01 » 30 mar 2014, 22:07

Juventinisimo je napisao/la:Argentina 2-0-0-2 (0:7)
Iran 5-0-1-4 (7:16)
Nigeria(nista do SP)

Jeste da su prijateljske,neke odigrane davno,neke za kofere para ali eto da se zna...

7-0-1-6 (7:23)

Prognoza za kladionicare :D

BiH-Argentina 1:0(Dzeko)
BiH-Nigerija 1:1(Pjanic)
BiH-Iran 2:1(Dzeko,Hajrovic)

Necu otkrivati minute pa da dignete velike pare...i ovo vam je dosta :D

BiH-Argentina 0:6(repriza Portugala)
BiH-Nigerija 0:4(crni lavovi ce trcati pored Svrsajevica ko pored dosadnog komarca)
BiH-Iran 0:2(repriza Egipta)

Narode ovo vam je realno I ovo ce se desiti sa Papetom, njegovom glupom taktikom I nepotizmom.

Zato jedan savjet. Ne gledajte zmajeve dok je Pape selector, ustedite zivce. Gledajte Brazil I uzivajte u fudbalu. Nasa sansa je mozda na Euro 2016 sa nekim drugiom selektorom. Ko god da bude ne moze biti gori od Papeta.

FliX
Kontakt:

Post Postao/la FliX » 31 mar 2014, 00:58

@andaluz01 sta si ba u tolikoj krizi? Je li te to zena ostavila? :?

Adnan89
Kontakt:

Post Postao/la Adnan89 » 31 mar 2014, 02:15

Evo moje misljenje o protivnicima

Argentina:

Imaju mozda i najaci napad na svjetu, dobra krila isto. Ali, Aguerro u zadnje vrijeme povredzen ko zna hoceli biti 100% fit za SP kao inace ko i klubu, Messi je klasa ko svak zna ali po mom misljenju nije isti igrac za Barcu kao za Arg, uz to sigurno hoce i da se dokaze zbog kriticara zbog njegove igre za drzavu. Onda imas tu Higuain koji po meni licno nije neki igrac ali za Arg nekako mi dobro igra s Messijem. Lavezzi i Di Maria su isto opasni ali tesko sumljam da ce trener poceti sa toliko napadaca i krila u jednoj utakmici.

Moramo igrati sa jednim napadacem i Dzeki se mora objasniti da sve od sebe da jer njemu nije tesko igrati protiv manji defanzivaca. Nije Argentina nepobjedljiva samo nesmijemo se u$rati a ni ufurati. Nadam se da Lulic igra jer nije proslju jer je on borben kao i Zabaleta, Ima ce Zaba problema sa Lulicem i Seom. Nasa losija strana je desna i mora ce se cuvati.

Nigerija :

Jaka fizicki ekipa, Brza ali po meni isto Africki fudbaleri pogotovo na turnire su jako sebicni i glupi, idu vise na fizicku i brzu igru (pricaju mi i crnci na poslu da tako igraju jer igraju vise za sebe jer hoce da se prodaju pa misle da je to bolja opcija nego timska igra). Gledao sam ih protivTahitija kad su pobjedli 7-1 a promasli jednu 4-5 100% prilika a cak i primli od tako lose ekipe. Moramo ih pobjedti a najvise paziti Mosesa, Emenikea i igrati 4-2-3-1 opet jer morace pobjedti teren u sredinu sa Mikelom koji je jako snazan igrac.

Po meni nemamo brzi igraca kao oni ali imamo i jednako i snazni koji kad hoce mogu se drzati Dzeko,Seo,Medo,Spaha,Bico a i da zovne Zlatana bilo bi dobro. Mi imamo dosta pametni igraca poput Misketa,Pjanica,Mede i Hajrovica koji oni sto ja znam nemaju, Ocekujem pobjedu.

Iran

Neznam nesto puno o Iranu jer i nisam gledo otkad smo izgubli 3-2 od Iranaca. Ocekujem pobjedu i da nasi postuju protivnika a oni po meni imaju nekakvu mentalnu prednost jer znaju da su nas dobili jednu 2-3 puta i zive od toga.
....Manchester United fan since 1993....

The truth is hard to swallow, it will leave you starved tomorrow - Talib Kwali

Besic
Kontakt:

Post Postao/la Besic » 02 apr 2014, 11:28

Ako se iko protiv nas povuče i igra na kontre najebali smo ...
NBA Champion (2017) , Finals MVP (2017) MVP (2014) Youngest scoring champion ever, 4x scoring champion.

Zenga
Kontakt:

Post Postao/la Zenga » 03 apr 2014, 10:42

Kad se igraci okupe i skontaju da fakat idemo na SP u Brazil, da pisu historiju zlatnim slovima, onda ce sve nesuglasice,pizdarije zaboraviti. Protiv ARG biti "zafovoljni" i sa minimalnin porazom, pokusati dobiti Nigeriju i onda na sve ili nista protiv vec otpisanog Irana koji nece imati za sta igrati. Sve se lomi na utakmici protiv Nigerije, to nam je alfa i nadajmo se ne i omega

Zenga
Kontakt:

Post Postao/la Zenga » 03 apr 2014, 10:46

PS ovdje je previse negative, sto i kontam zbog ocigledno lose atmosfere oko repke, no sad su se spustila ocekivanja na minimum, sto ce svakako olaksati igracima koji ne igraju u velikim klubovima i koji nisu navikli, ruku na srce to vazi za preko pola nasih XI, i apsolutno cijela klupa

Dalam
Kontakt:

Post Postao/la Dalam » 03 apr 2014, 18:23

Ne trena biti negativno stalno, ovo je pisanje Historije!! Trebalo je prvo doć na prvenstvo. Bar mozemo gledati svoju reprezentaciju na svjetskom prvenstvu!!!! :clap: :clap:

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 04 apr 2014, 22:24

-------------- Higuain -----------
--------Aguero--------------------
--------------------Messi---------
----------------------------------
--------Di Maria------Gago---------
------------Mascherano-------------
-----------------------------------
Rojo----Fernandez---Garay---Zabaleta
---------------Romero--------------

Ovo je mislim prva postava Argentine kada su svi spremni.
Higuain je najistureniji, iza njega Aguero dok Messi ima slobodnu ulogu iza njih dvojice. Uglavnom sva trojica napadaju centralno, rijetko se izvlace na krilo. Ali zato su tu Zabaleta i Di Maria koji cesto napadaju preko krila. Taktika je da Higuain odvlaci paznju stopera dok se Aguero i Messi ubacuju iz drugog plana. Nasi veznjaci ce morati odigrati disciplinovano i pomagati zadnjoj liniji inace bi moglo biti svasta.
Njihova slaba tacka je definitivno u odbranbenom dijelu. U ofanzivi imaju sve same igrace svjetske klase ali u odbrani vec nije tako. Nekako sam blagi optimista pred ovu utakmicu, ne govorim da cemo pobjediti nego da cemo dobro odigrati sto bi bilo dobro za nase samopouzdanje pred ostale utakmice. Onaj poraz i prilicno losa igra u St. Luisu bi takodje mogla biti dobra stvar za nas jer bi se oni mogli malkice opustiti. Iako je Sabella ozbiljan trener i sigurno ce se dobro spremiti pred svaku utakmicu, ali nesvjesno ipak u glavama im se vrti misao da su nas dobili dosta lako i to bez njihovog najboljeg igraca.

ceze
Kontakt:

Post Postao/la ceze » 07 apr 2014, 13:55

Nigerijski portal http://www.nigerianbulletin.com" onclick="window.open(this.href);return false; javlja kako selektor Keshi komunicira sa nigerijskim čelnicima isključivo posredstvom medija.

Od ranije zaoštreni odnosi su kulminirali kada su pojedini članovi Fudbalskog saveza Nigerije zatražili od selektora da angažuje stranog stručnjaka po svom izboru koji će pomoći procjenjivanju igre protivnika nigerijske reprezentacije na Svjetskom prvenstvu u Brazilu.

Keshi je ipak zatražio da mu čelnici dozvole da vrati pomoćnika kojeg je Fudbalski savez Nigerije ranije otjerao "zbog neposluha", Sylvanusa Okpalu. Keshi je posredsvom medija uputio poruku da želi Okpalu nazad.

Osim toga, Iz Fudbalskog saveza Nigerije su zatražili od Keshija da pozove 35 igrača za pripremne mečeve, dok je on poručio da će pozvati 30 igrača.
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 07 apr 2014, 19:44

Ja još ne mogu da povjerujem da smo na SP, nekako mi ovo čudno, neobično. :mrgreen:
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 08 apr 2014, 18:32

Unofficialpage je napisao/la:Ja još ne mogu da povjerujem da smo na SP, nekako mi ovo čudno, neobično. :mrgreen:
Takodjer. Al' kad krene euforija jarane, kad krenu pripreme, odlazak repke u Brazil, onda ce tek biti ludilo. :)

*p!p!t@*
Kontakt:

Post Postao/la *p!p!t@* » 09 apr 2014, 10:36

Kažu da snove ne valja pričati, ali prosto je jače od mene. Sanjam Svjetsko i utakmicu protiv Argentine. Gubimo 1:0, a onda ga Medunjanin u završnim trenutcima utakmice, s jedno 25 metara ljevicom zaliva tako da je golman mogao samo da je gleda. Iskreno se nadam da nisam pričao u snu, jer znam da sam se drečio abnormalno kad je ušla. :-D

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Urbanovo = Prknovčići

Pravda za Prknovčiće!

Red Army prestati neće nikada!

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 09 apr 2014, 13:17

Ne znam gdje ovo da napisem pa cu evo ovdje, onako malo off al' sta ima veze... Koliko je ovaj Brazil izbezumio ljude i ova nasa repka i sve oko nje i koliko su ljudi izgubili dodir sa realnoscu, evo sinoc ja sa jaranom gledam Dortmund-Real i Piszczek skrivi penal pa zatim izmedju nas dva poce prica kako mi imamo problema sa desnim bocnim i upade Mujdza u pricu ovo ono i sad on tvrdi da ej Mujdza duplo bolji od Piszczeka, i ja mu nabrojim svasta nesto i objasnim da je ovo jedan od najboljih bocnih igraca kad on meni odgovori "pa da Piszczek je bolji zato ce i igrati u Brazilu...". Kontam koji qrac a on nije jedini citam svakodnevno komentare po fb i ima mnogo istomisljenika po pitanju ostalih igraca...
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

ceze
Kontakt:

Post Postao/la ceze » 09 apr 2014, 15:27

Ma kod nas su naši igrači ili najbolji na svijetu ili najgori.
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...

nerkolfc
Kontakt:

Post Postao/la nerkolfc » 09 apr 2014, 15:31

Dva ponajbolja igraca Nigerije skoro nikako ne igraju. Vjerovatno ce na SPu biti losi i van takmicarske forme. Mislim na Mosesa i Mikela.

JackTheStripper
Kontakt:

Post Postao/la JackTheStripper » 09 apr 2014, 17:10

Unofficialpage je napisao/la:Ja još ne mogu da povjerujem da smo na SP, nekako mi ovo čudno, neobično. :mrgreen:

Ni ja, kako se primice svakakve scenarije zamisljam. :D
U glavi formiram raznorazne formacije. A ona u potpisu mom mi je nekako najjaca. Zelim vidjeti tu formaciju protiv Argentine.
Tvrd je Bošnjak, voćka čudnovata,
ne slomi ga, al zube polomi.

Dalam
Kontakt:

Post Postao/la Dalam » 10 apr 2014, 11:21

andaluz01 je napisao/la:
Nigeria(nista do SP)

Jeste da su prijateljske,neke odigrane davno,neke za kofere para ali eto da se zna...

BiH-Nigerija 0:4(crni lavovi ce trcati pored Svrsajevica ko pored dosadnog komarca)

Narode ovo vam je realno I ovo ce se desiti sa Papetom, njegovom glupom taktikom I nepotizmom.

Zato jedan savjet. Ne gledajte zmajeve dok je Pape selector, ustedite zivce. Gledajte Brazil I uzivajte u fudbalu. Nasa sansa je mozda na Euro 2016 sa nekim drugiom selektorom. Ko god da bude ne moze biti gori od Papeta.
Jesil ti rodom iz Srebrenice, čuo sam da tamo svi navijaju za Brazil, čak i ako bi igro sa Bosnom?
Bez uvrede, jer možda je to sam priča u narodu!!!

JackTheStripper
Kontakt:

Post Postao/la JackTheStripper » 10 apr 2014, 11:57

Dalam je napisao/la:
andaluz01 je napisao/la:
Nigeria(nista do SP)

Jesil ti rodom iz Srebrenice, čuo sam da tamo svi navijaju za Brazil, čak i ako bi igro sa Bosnom?
Bez uvrede, jer možda je to sam priča u narodu!!!

Ohani malo...
Tvrd je Bošnjak, voćka čudnovata,
ne slomi ga, al zube polomi.

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 16 apr 2014, 14:47

Iran je juce poceo sa pripremama za Svjetsko Prventstvo. Trenutno su u trening kampu u Juznoj Africi.

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 16 apr 2014, 15:36

Goalgetter je napisao/la:Iran je juce poceo sa pripremama za Svjetsko Prventstvo. Trenutno su u trening kampu u Juznoj Africi.
Kud će ranije? :mrgreen:
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

Odgovori

Natrag na “Reprezentacija BiH na SP u Brazilu”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.