Prva liga FBiH 2013./2014.

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

baltazar1
Kontakt:

Re: Prva liga FBiH 2013./2014.

Post Postao/la baltazar1 » 27 mar 2014, 19:03

Jedinstvo37 je napisao/la:
Benjo_AFC86 je napisao/la:
baltazar1 je napisao/la:sasvim slučajno jučer sam dobio jednu konkrentu informaciju...Jedinstvo pobjedu u Orašju platilo 16 000 KM

a još kad bi znali od koga sam dobio, zavrtilo bi vam se u glavi

da ne povjeruješ :o
Dobro jutro :P
Slagao te platili smo 16 200 KM + počastili ih pićem 8-)
ima ona stara narodna a takve najviše volim jer su najiskrenije, a ide ovako:

- čime se budala hvali toga se pametan stidi ;)
Undici stelle - ACM 1899

Benjo_AFC86
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Benjo_AFC86 » 27 mar 2014, 19:03

Ako se ne varam trener Maestrala je nekadašnji trener Travnika Nermin Bašić.. vjerovatno ne bi bezveze došao tu i bez love :D

slika

slika
OFK Gradina Srebrenik
Silver Town Boys

nesvrstani
Kontakt:

Post Postao/la nesvrstani » 27 mar 2014, 19:15

Benjo_AFC86 je napisao/la:
baltazar1 je napisao/la:sasvim slučajno jučer sam dobio jednu konkrentu informaciju...Jedinstvo pobjedu u Orašju platilo 16 000 KM

Slagao te platili smo 16 200 KM + počastili ih pićem 8-)
sta ti sad kao ispadas mangup? a nemas veze s vezom... ko da je to kakva novost da se tri boda kupuju
u orasju :mrgreen:
JEDAN TUZLAK TEBI SADA PJEVA...

baltazar1
Kontakt:

Post Postao/la baltazar1 » 28 mar 2014, 09:40

nesvrstani je napisao/la:

Slagao te platili smo 16 200 KM + počastili ih pićem 8-

sta ti sad kao ispadas mangup? a nemas veze s vezom... ko da je to kakva novost da se tri boda kupuju
u orasju :mrgreen:
opet ponavljam, čime se budala hvali-pematan insan se toga stidi ;)
Undici stelle - ACM 1899

Zoom088
Kontakt:

Post Postao/la Zoom088 » 28 mar 2014, 19:26

Danas je održana sjednica Skupštine NS FBiH.

http://nsfbih.ba/novost/10164/odrzana_skupstina_ns_fbih" onclick="window.open(this.href);return false;
4. Donesena je odluka kojom se ovlašćuje IO NS FBiH da nakon potpune analize takmičenja u Drugoj ligi FBiH sačini modalitet takmičenja uzimajući u obzir sve aspekte takmičenja i potrebe te mogućnosti razvoja nogometa u Federaciji BiH a imajući u vidu da je u NS/FS BiH formirana Komisija koja priprema modalitete izmjena sistema takmičenja Premijer lige BiH uvažavajući pooštravanje UEFA kriterija za licenciranje klubova Premijer lige BiH.
Lijepo bi bilo da su napisali konkretno kad će doći do ovih promjena, odnosno izmjena sistema takmičenja i šta će te izmjene konkretno donijeti?
Sunce, behar, trešnje, kraj Neretve hlad
Slušam Mostar Sevdah, igram tavle sad
A u mojoj duši gori isti žar, za Rođene moje i Velež Mostar

badblueboylivno
Kontakt:

Post Postao/la badblueboylivno » 28 mar 2014, 19:58

Već X-ti put vidimo ovakve tekstove, sve je nešto urađeno, napravljeno, sačinjeno, predloženo, dogovoreno, ali nikad konkretni koraci. :clap:
Hayley <3

xinxee
Kontakt:

Post Postao/la xinxee » 29 mar 2014, 15:16

Benjo_AFC86 je napisao/la:Ako se ne varam trener Maestrala je nekadašnji trener Travnika Nermin Bašić.. vjerovatno ne bi bezveze došao tu i bez love :D

slika

slika
Ti još neće vidjet 1 LIGU FBIH :lol: ,Sloga Bo ce im pomrsit račune :mrgreen:

baltazar1
Kontakt:

Post Postao/la baltazar1 » 29 mar 2014, 17:59

Sloboda u seriji od 8 vezanih pobjeda i sa gol razlikom 20:1 :o

nema se šta ovdje dodati
Undici stelle - ACM 1899

samolukavac
Kontakt:

Post Postao/la samolukavac » 30 mar 2014, 01:03

Danas pored derbija u Prvoj ligi FBIH, igran je i derbi u Prvoj ligi RS takođe između dvije prve ekipe na tabeli, tačnije između dva kluba sa istim imenom (Drina), završilo je 0-0 pa je ova ekipa iz Zvornika zadržala 6 bodova prednosti na tabeli i može se reći da su jednom nogom ponovo u Premier ligi BIH....

Dodao bi da ovdje ako Rudar sutra izgubi u Mostaru kod Veleža onda ovde sigurno 3 ekipe ispadaju uz Troglav to su po svemu sudeći još Iskra i Podgrmeč, nisu daleko ni Budućnost, Igman, Mladost ali mišljenja sam da će oni se izvući do kraja :)

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 30 mar 2014, 01:25

baltazar1 je napisao/la:Sloboda u seriji od 8 vezanih pobjeda i sa gol razlikom 20:1 :o

nema se šta ovdje dodati
treba se dodati da je Smajil započeo ovu seriju, uvezao tri pobjede, a Ćiro nastavio putem velikog Sir Smajila koji je utabao ovaj put 8-)

klasik
Kontakt:

Post Postao/la klasik » 30 mar 2014, 10:54

Chinaglia je napisao/la:
baltazar1 je napisao/la:Sloboda u seriji od 8 vezanih pobjeda i sa gol razlikom 20:1 :o

nema se šta ovdje dodati
treba se dodati da je Smajil započeo ovu seriju, uvezao tri pobjede, a Ćiro nastavio putem velikog Sir Smajila koji je utabao ovaj put 8-)
Ja kad vidim da se Oma zaleti od tribine kad baca aut, meni bude toplo oko srca, kad znam da Smajil zivi u našim igracima, njegove inovacije i taktičke zamisli.
ᴛᴜᴢʟᴀɴꜱᴋᴀ ꜱʟᴏʙᴏᴅᴀ

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 30 mar 2014, 15:47

ideje velikih ljudi su uvijek opstajale 8-)

7april
Kontakt:

Post Postao/la 7april » 30 mar 2014, 17:01

samolukavac je napisao/la:Danas pored derbija u Prvoj ligi FBIH, igran je i derbi u Prvoj ligi RS takođe između dvije prve ekipe na tabeli, tačnije između dva kluba sa istim imenom (Drina), završilo je 0-0 pa je ova ekipa iz Zvornika zadržala 6 bodova prednosti na tabeli i može se reći da su jednom nogom ponovo u Premier ligi BIH....

Dodao bi da ovdje ako Rudar sutra izgubi u Mostaru kod Veleža onda ovde sigurno 3 ekipe ispadaju uz Troglav to su po svemu sudeći još Iskra i Podgrmeč, nisu daleko ni Budućnost, Igman, Mladost ali mišljenja sam da će oni se izvući do kraja :)
ja mislim da budućnost je glavni konkurent za niži rang,imaju težak raspored,a niko im neće pomoć,dolaze im sloboda i jedinstvo,a dolaze u gračanicu gdje naši ni za milion neće dat bodove,jer su to stari dugovi,kao i prošle sezone bratstvo odigralo u banovićima kao da je borba za PL,samo da ih izbace mislim da je bilo 3-3

samolukavac
Kontakt:

Post Postao/la samolukavac » 30 mar 2014, 17:12

7april je napisao/la:
samolukavac je napisao/la:Danas pored derbija u Prvoj ligi FBIH, igran je i derbi u Prvoj ligi RS takođe između dvije prve ekipe na tabeli, tačnije između dva kluba sa istim imenom (Drina), završilo je 0-0 pa je ova ekipa iz Zvornika zadržala 6 bodova prednosti na tabeli i može se reći da su jednom nogom ponovo u Premier ligi BIH....

ja mislim da budućnost je glavni konkurent za niži rang,imaju težak raspored,a niko im neće pomoć,dolaze im sloboda i jedinstvo,a dolaze u gračanicu gdje naši ni za milion neće dat bodove,jer su to stari dugovi,kao i prošle sezone bratstvo odigralo u banovićima kao da je borba za PL,samo da ih izbace mislim da je bilo 3-3
Težak raspored do kraja imaju to jeste, sad će odmarati jer nema ovih iz Livna i imat će 23 boda, Čapljina je tu gostovanje gdje se može nešto srediti, imaju kod kuće igrati sa Rudarom, idu Podgrmeču gdje mogu igrati s njima, mislim da će opet na kraju da se spase, a i Jedinstvo mogu da savladaju kod kuće jer s njima igraju za 4 kola kad bi mnogo toga moglo biti jasnije što se tiče borbe za prvaka :)

samolukavac
Kontakt:

Post Postao/la samolukavac » 30 mar 2014, 17:23

Šta promaši Rudar u 93 minuti, ali eto izgleda pored Leotara iz Premier lige će da ispadne Rudar što ovdje u Prvoj ligi itekako odgovara, dakle 13 mjesto donosi opstanak u ovoj ligi :)

KonjicBOY
Član IO SS.ba lige
Kontakt:

Post Postao/la KonjicBOY » 30 mar 2014, 17:28

samolukavac je napisao/la:Šta promaši Rudar u 93 minuti, ali eto izgleda pored Leotara iz Premier lige će da ispadne Rudar što ovdje u Prvoj ligi itekako odgovara, dakle 13 mjesto donosi opstanak u ovoj ligi :)
U potpunosti :D Iduće kolo PLa u Prijedoru gostuje Sarajevo a Travnik dočekuje Mladost i ako Travnik pobjedi,Rudar se može pozdraviti sa PLom. Ovo itekako odgovara ekipama poput Igmana,Budućnosti,Podgrmeča,Mladosti,itd. jer samo 3 ekipe ispadaju.Dakle,uz otpisani Troglav još 2 ekipe će napustiti 1. ligu FBiH.Po meni su to Iskra i Podgrmeč,ne znam,vidićemo ali te 2 ekipe mi izgledaju najbliže 2.ligi.
Support your local club !

Benjo_AFC86
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Benjo_AFC86 » 31 mar 2014, 19:59

Jeste li čuli za temu i pdf ''Premier liga BiH - općenito'' ?
OFK Gradina Srebrenik
Silver Town Boys

samolukavac
Kontakt:

Post Postao/la samolukavac » 01 apr 2014, 17:48

Tim kola:

Golman: Kurbašić (Orašje)
Odbrana: Škahić (Gradina), Musić (Mladost), Šabotić (Rudar), Kobaš (Orašje)
Vezni red: Pirija (Igman), Jaganjac (Radnički), Mehidić (Sloboda), Hodžić (Gradina)
Napad: Murić (Mladost), Krpić (Sloboda)

Igrač kola: Sulejman Krpić (Sloboda)

Trener kola: Miroslav Blažević (Sloboda)

Inače tu je i intervju gospodina Azmira Husića, predsjednika FK Sloboda koji je rekao da će se na Tušnju od ljeta praviti MILIONSKI TRANSFERI, kao i da trener Ćiro ostaje i narednu sezonu, a ono što je dosad Ćiru impresioniralo jeste Semir Aljukić Pema (17-ka Radničkog) koji je bio najbolji igrač u Radničkom na utakmici protiv Slobode i na ljeto ga želi u Tuzli :)

fukara1919
Kontakt:

Post Postao/la fukara1919 » 01 apr 2014, 18:03

samolukavac je napisao/la:Tim kola:

Vezni red: Pirija (Igman), Jaganjac (Radnički), Mehidić (Sloboda), Hodžić (Gradina)

Inače tu je i intervju gospodina Azmira Husića, predsjednika FK Sloboda koji je rekao da će se na Tušnju od ljeta praviti MILIONSKI TRANSFERI, kao i da trener Ćiro ostaje i narednu sezonu, a ono što je dosad Ćiru impresioniralo jeste Semir Aljukić Pema (17-ka Radničkog) koji je bio najbolji igrač u Radničkom na utakmici protiv Slobode i na ljeto ga želi u Tuzli :)
Ko sastavlja ovaj tim kola ? Mehidic u timu kola a Omic nije, cojvek koji je bio najjaci igrac na derbiju ni jedan duel nije izgubio bruku lopti presjeko, vecinu posla ucinio kod prvog gola Slobode i nije tu.
Gdje si ti to citao ? I dal ima neka elektronska verzija ti novina ?

samolukavac
Kontakt:

Post Postao/la samolukavac » 01 apr 2014, 18:05

fukara1919 je napisao/la:
samolukavac je napisao/la:Tim kola:

Ko sastavlja ovaj tim kola ? Mehidic u timu kola a Omic nije, cojvek koji je bio najjaci igrac na derbiju ni jedan duel nije izgubio bruku lopti presjeko, vecinu posla ucinio kod prvog gola Slobode i nije tu.
Gdje si ti to citao ? I dal ima neka elektronska verzija ti novina ?
Buraz danas je utorak, Avazov Sport, na strani 14 su rezultati Prve lige i tim kola :)

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.