FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

lucif3R666
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la lucif3R666 » 30 mar 2014, 01:08

Jarni zna sta radi.. samo ga ostavite da radii ,.. doci ce sve na svoje ;)
Nema neprijatelja koji može biti toliko opasan kao bivši prijatelj,jer ovaj tačno zna gdje treba da udari!

amertiger
Kontakt:

Post Postao/la amertiger » 30 mar 2014, 01:09

simon je napisao/la:
Format je napisao/la:Pa za Jarnija se zna da je tanak trener pa citao sam po Hrvatskim forumima kako ga ljudi ismijavaju , kako jr los posao radio u trenerskoj karijeri.. Onako na presu izgleda kao znalac ali na terenu to izgleda drugacije,sa ovakvim timom sramota su neke stvari , ajde rezulati ali igra..

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Pa realno ovo su njemu ozbiljnij koraci kao treneru prvog tima i covjeku je uspio pregurati 7 zeznutih utakmica, ja sam vec napisao sto se igre tice da se popravila u dosta segmenata ali da se ekipa jos uvijek uigrava, do kraja moze biti svasta a vjerujem da on moze ovo fino privesti kraju.Covjeku se sudi kakav je trener nakon 7 utakmica sacekajmo kraj sezone pa mu onda fino "presudite".
Ono sto se sa sigurnoscu zna, i sto je provjereno iz prve ruke je da je Jarni kao trener juniorskog pogona Hajduka upamcen kao covjek koji je zajebao jednu od najboljih generacije Hajdukovog podmlatka ikad i da im je svanulo kad je otisao ili kad je bio otjeran (ne znam tacno sta se desilo od ovoga).
Mes Que Un Club

FKS1946
Kontakt:

Post Postao/la FKS1946 » 30 mar 2014, 01:23

Zašto mi neke stvari ne gledamo realno, onako kako je, tako je. Punimo glavu sebi i drugima da smo dobra ekipa, doveli dobre igrace, pojačanja ovo ono, hajde navedite mi jedno od ovih imena za koje ste culi prije nego smo ih doveli osim Bilbije i Jajala. Dovodjenje golmana iz Čelzija, zamazivanje ociju, samo da bi se pricalo da je FK SARAJEVO dovelo jednog igrača iz jednog evropskog kluba. Utakmica protiv Olimpica je kriva za sve, odigrali prvo poluvrijeme dobro protiv njihovih "juniora" i to na snagu i raja se digla, sto nije tesko u nasoj sredini. Čelik,Mladost,Velež,Borac pokazalo je ko smo i sta smo. Mato Jajalo dosao da ne dobije koju kilu viska, a ne sto voli Sarajevo, čovjek igra sa 20% snage, šeta se po terenu, blijesne na trenutak i dobije paznju, brate ili igraj ili nemoj nikako, ubacimo juniora ako nista. Das im pripreme u Antaliyi, sto vecina premijerligasa ne moze ni zamisliti, ali opet nista, ubije te jedna Mladost, jedan Velez (čast Velezu).Sve stoji, znam da je tesko igrati kad se seljak nafura i hoce da pobjedi jedno Sarajevo, tad daje 320 % svojih mogucnosti, ali pokazi bar malo znoja, a ne kao maneken setati, u svakoj utakmici se vidi ko igra srcem za dres (Vule, Dupovac, Tatomirovic,Bandovic).Dovedi sve najbolje igrače premijer lige, pa ces da vidis kako se osvaja liga i kako se gine da bi se prodalo u evropu.Da se osvrnem malo i na Tana, ali nema se tu sta pricati, niko ne zna ni zasto je dosao, ni zasto je pare dao i da li to uopste postoji i zna li gdje je pare dao (ako je dao). To je to od mene i moje misljenje (demokratija). Hocemo srce na teren i natopljen dres !
M.Delac 2

bordograd
Kontakt:

Post Postao/la bordograd » 30 mar 2014, 01:41

Vratiti se iz Banja Luke sa bodom možda nije savršeno, ali je daleko od nekakvog kiksa. Problem je u tome što su neki nakon par dobrih akvizicija stvarno umislili da smo mi bosanski Real Madrid što je nonsens. Treba stvari pogledati objektivno: organizacijski i financijski smo napravili iskorak i tu mislim da smo daleko ispred ostatka lige, dok je na sportskom planu to još uvijek u pet deka. O Jarniju još uvijek nemam formirano mišljenje, treba mu dati prostora i vremena (ovu polusezonu, iduću sezonu) da se malo etablira i u klubu i među igračima, nametne svoj režim, svoja pravila, želje i vizije pa ću mu i suditi kada na kraju ove, a pogotovo sljedeće sezone pogledam tabelu i pogledam pehare koje je/nije osvojio. Treba mu vjerovati i podržavati ga, jer ipak mislim da on može mnogo kao trener i da mu je u cilju da u Sarajevu napravi jednu kvalitetnu priču. Ove što bi mijenjali trenera ne shvatam nikako, pa ljudi mi sedam godina nismo osvojili nijedan trofej, da su mene sa postavili sedam godina da treniram tim ispekao bi zanat i za ovu ligu bi bio Sir Alex. Osim toga, nigdje i ni u jednom klubu su neka drastična promjena nije desila odjednom i lijepa igra se nije "ukazala" preko zimske pauze već se stvarala i njegovala duži vremenski okvir. Zato polako, sve će to doći na svoje ;)
Zadnja izmjena: bordograd, dana/u 30 mar 2014, 01:44, ukupno mijenjano 2 puta.
U Sarajevu sve ima svoju priču i u Sarajevu ništa nije slučajno.

Semper
Kontakt:

Post Postao/la Semper » 30 mar 2014, 01:42

Vaša uprava baš neke stvari radi amaterski. Umjesto da ste čekali kraj sezone da objavite transfer Duljevića vi odmah potrčali u javnost. Prvo u Olimpicu momak neće više minute odigrati i tako će izgubiti kontinuitet igara nešto slično kao Bilbija a drugo ovaj transfer će unijeti i nemir u ekipu jer već se sada dovode pojačanja nez da se pruži prilika igračima da dokažu da pojačanja nisu potrebna. Neki će spomenuti Levandovskog kao primjer ali je i on nakon transfera u padu forme.

monsen
Kontakt:

Post Postao/la monsen » 30 mar 2014, 03:33

Semper je napisao/la:Vaša uprava baš neke stvari radi amaterski. Umjesto da ste čekali kraj sezone da objavite transfer Duljevića vi odmah potrčali u javnost. Prvo u Olimpicu momak neće više minute odigrati i tako će izgubiti kontinuitet igara nešto slično kao Bilbija a drugo ovaj transfer će unijeti i nemir u ekipu jer već se sada dovode pojačanja nez da se pruži prilika igračima da dokažu da pojačanja nisu potrebna. Neki će spomenuti Levandovskog kao primjer ali je i on nakon transfera u padu forme.
Istina je ovo za Duljevica ako ce se gledati kroz prizmu Lewandovskog. Frajer od kad je potpisao za Bayer ja mislim da nije dao dva gola sve ukupno. Niti se trudi kao prije, pazi se povreda, skroz drugi igrac.
Duljevic- kao igrac, pa sta reci o njemu, mozda ce sada svi govoriti da je potpisao za Zelju valjao bi, ali posto je u Sarajevu ne valja. Ma nije to, nego gledam njegove pokusaje odlazka u evropu gdje nigdje nija mogao da se nametne i potpise za neki evropski klub, pa bila to i druga liga. Previse izvikan igrac u nasim medijama, koji sve manje dobija priliku i u Olimpicu, zbog cega ne znam?!
Vise su ovo igraci koji su zvucni zbog prezimena jer se dosta provlacilo kroz stampu Bilbija, Duljevic, a kad pocnu igrati nista ni s cim.
Primjer dajem napadaca slovenca koji je dosao niko nista nije znao o njemu, nagadalo sve svasta, nema pojma, ovakav-los-dobar, ali kad je covjek poceo davati golove svima je sve bilo jasno kakav je igrac.
Moje misljenje da ste se previse digli bez razloga i samo sebi pravite medvjedu uslugu... Nista pozitivno. ;)

zgembo89
Kontakt:

Post Postao/la zgembo89 » 30 mar 2014, 03:51

Dzaba se samo trose pare neplanski,a pojacanja su promasaji najveci promasaj je onaj Jarni za citavo drugo poluvrijeme ne uspiju mu igraci akciju napraviti..

HZ_ilidzaa
Kontakt:

Post Postao/la HZ_ilidzaa » 30 mar 2014, 04:57

Meni se uvijek od euforije dize kosa na glavi , znam da to u 90% slucajeva ode na lose... Da se primjetiti kad su nam tzv. zvijezde dolazile ostao po strani. Evo ovaj Puric , prenapuhan igrac ja od njega u celiku nikad nista specijalno nisam vidio,lik je po meni malo iznad prosjeka lige i to je to.Jedino su me Jajalo i Velkoski odusevili.Obojica veoma skolovani igraci.Njih dvojica su po meni ako izuzmemo par bisera iz sb najbolji igraci lige.Tu je i faktor koji je vezan samo za nasu ligu ,a to je da moras zavrsit fakultet za nasu ligu tj. moras biti mahalac da bi igrao.Ja mislim da se mnogi igraci iz lige petica ne bi bolje dokazalu pd Alena Skore i Zajke Zebe.Druga stvar , moramo biti strpljiviji sa igracima,a ne pola tima izmijenit na polusezoni ili proljecu. Ja bi bio najzadovoljniji kada bi ovih 11 zadrzali kako bi se mogla stvoriti neka hemija u timu.Isto tako Jarni ne zna 1% desavanja u ovoj ligi , sta se sve mora raditi da bi se doslo do titule.Dobro je sto kraj sebe ima Dinu Selimovica,a opet Jarni nam u europskim pohodima moze valjati vise od bilo kojeg trenera , komsije su pravi primjer za to. Imaju doktora za ovu ligu,ali europa tanko bogami.

GangEvil
Kontakt:

Post Postao/la GangEvil » 30 mar 2014, 09:13

Baja_Zvjerka je napisao/la:Osvojio je 8, ali ne od 12, nego od 15... katastrofa trener, motivacija 0 bodova, uigranost akcija 0 bodova, takticke zamisli 0 bodova, izmjene tokom utakmice -2 boda... ;)
A Amar Osim je sjajan trener....samo kad uz sebe ima operativce tipa Nijaza Brovica i slicnih koji ce na vecerama zavrsavati prljave poslove....A tek Dino Djurbuzovic...jel to onaj sto se radovao golu na Kosevu i 2 min nakon sto je svirana nedozvoljena pozicija? HAHAHAHAHAHA

pitic
Kontakt:

Post Postao/la pitic » 30 mar 2014, 09:36

sekac je napisao/la:
pitic je napisao/la:Znači nisam stigao gledati tekmu na TV-u, ali i bolje što nisam stigao nebih imao šta vidjeti. Kao prvo ja sam zadovoljan sa remijem, ako se već nije moglo pobijediti. Sada već zvanično možemo reći da imam hronično oboljenje realizacije koje se vuće još od posljednje Husrefove ere. Ipak odlazak Komazeca nismo nadoknadili :( to vidimo po prikazanom. Vidim pojedinci blate neke igrače, a vala ni Bilbija do sada nije ništa pokazao, a imao je najviše šanse da se pokaže s tim kada uzmemo u obzir koliko je minuta do sada odigrao za razliku od nekih drugih igrača. Treba spomenuti samo da smo do sada odigrali 5 utakmica druge polusezone i 2 kup utakmice, a nama je ukupna gol razlika u tih 7 tekmi 6-4 :wtf:
Koje realizacije nisi napravio nijednu šansu osim onu Velkoskog i to je to premalo za 90 minuta ma nisu ni ooni ali su bili bolji imali su jednu priliku i nekoliko poluprilika i slobodan udarac.Tako da to oko realizacije ne postoji jer nema šanse da bi je neko mogao realizovati
Sekac zar nije sramota sa ovakvim igračima dati samo 6 golova u 7 utakmica, a imali su vremena za uigravanje i sve potrebne uslove koje im je uprava objezbjedila? :sick:
Simon kaže Jarni je uspio pregurati 7 zeznutih utakmica? Dobro jest tako je, ali i ja sa ovakvim igračima ništa lošije nebih prošao od Jarnija realno. :think:
Zadnja izmjena: pitic, dana/u 30 mar 2014, 09:46, ukupno mijenjano 2 puta.
SRETAN BROJ - 1725

Dzakmic
Kontakt:

Post Postao/la Dzakmic » 30 mar 2014, 09:45

monsen je napisao/la:
Semper je napisao/la:Vaša uprava baš neke stvari radi amaterski. Umjesto da ste čekali kraj sezone da objavite transfer Duljevića vi odmah potrčali u javnost. Prvo u Olimpicu momak neće više minute odigrati i tako će izgubiti kontinuitet igara nešto slično kao Bilbija a drugo ovaj transfer će unijeti i nemir u ekipu jer već se sada dovode pojačanja nez da se pruži prilika igračima da dokažu da pojačanja nisu potrebna. Neki će spomenuti Levandovskog kao primjer ali je i on nakon transfera u padu forme.
Istina je ovo za Duljevica ako ce se gledati kroz prizmu Lewandovskog. Frajer od kad je potpisao za Bayer ja mislim da nije dao dva gola sve ukupno. Niti se trudi kao prije, pazi se povreda, skroz drugi igrac.
Duljevic- kao igrac, pa sta reci o njemu, mozda ce sada svi govoriti da je potpisao za Zelju valjao bi, ali posto je u Sarajevu ne valja. Ma nije to, nego gledam njegove pokusaje odlazka u evropu gdje nigdje nija mogao da se nametne i potpise za neki evropski klub, pa bila to i druga liga. Previse izvikan igrac u nasim medijama, koji sve manje dobija priliku i u Olimpicu, zbog cega ne znam?!
Vise su ovo igraci koji su zvucni zbog prezimena jer se dosta provlacilo kroz stampu Bilbija, Duljevic, a kad pocnu igrati nista ni s cim.
Primjer dajem napadaca slovenca koji je dosao niko nista nije znao o njemu, nagadalo sve svasta, nema pojma, ovakav-los-dobar, ali kad je covjek poceo davati golove svima je sve bilo jasno kakav je igrac.
Moje misljenje da ste se previse digli bez razloga i samo sebi pravite medvjedu uslugu... Nista pozitivno. ;)
Momak ne igra u zadnje vrijeme, zato sto je odbio produziti ugovor, a prije toga je bio moze se reci najstandardniji igrac Olimpica, tako da tvoji pokušaji da ga predstavis kao igraca koji ni u Olimpicu nema sasne ne piju vode.Cinjenica je ta da Sarajevo dovode Ronalda , naslo bi se par bisera (takvih k'o ti) i rekli "ma kakav Ronaldo, prenapuhan igrac, da je valjao ostao bi u Realu itd. Niko ovdje ne misli da je Duljevic Ronaldo, al ne vidim potrebu da se igrac ispljuje prije nego sto odigra i minutu u dresu Sarajeva. Al eto valjda ovdje pisu strucnjaci koji se u sve razumiju i koji procjene igraca kakav je bez da su ga uopste gledali.

PS @Baja ti si jedan veliki strucnjak, svaka tebi cast bgm, steta je da jedan takav strucnjak "propada" na forumu, nadam se da ce neko uociti taj tvoj potencijal. Pa ti si nakon 7 utakmica zakljucio kakav je Jarni trener, bas si kompetentna osoba da dajes neke ocjene tipa "motivacija igraca 0 " , eto ti znas kako on motivise igrace , ti znas kako on vodi treninge. Ne kazem ja da je on neki aman-zaman trener , al' smijesan si ti i takvi k'o ti koji donose zakljucke nakon 7 utakmica koje je vodio.Treba pustiti covjeka da radi pa nakon izvjesnog vremena donositi zakljucke. U svemu je bitan kontinuitet, nista ne moze preko noci, kako neki misle.
Zadnja izmjena: Dzakmic, dana/u 30 mar 2014, 10:03, ukupno mijenjano 1 put.

GangEvil
Kontakt:

Post Postao/la GangEvil » 30 mar 2014, 09:54

Duljevic=Lewandowski
Svraka=Vrsajevic

pametnom dosta :)

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 30 mar 2014, 11:00

Jarni je najbolji trener koji je poslije rata vodio Sarajevo !
Željezničar za život cijeli !

UPRAVA NAPOLJE!

SarajlijaTM

Post Postao/la SarajlijaTM » 30 mar 2014, 11:09

Na prolaznom roku ste doveli samo jednog igraca, stojceva, i to jedinog bez halabuke. Ostalo je sve na nivou prethodnih sezona, koliko god vi to ne kontali tako je.
Kad tad ce te skontati da je 4mil zavrsilo na privatnom racunu...
A sve u medijima je bilo samo zato da vam se skrene paznja...
Zali boze jedinog pravog pitara husrefa, kojeg otjeraste...

Sent from my SEMAFOR STADIONA GRBAVICA using Tapatalk

GangEvil
Kontakt:

Post Postao/la GangEvil » 30 mar 2014, 11:13

Neandertalac je napisao/la:Jarni je najbolji trener koji je poslije rata vodio Sarajevo !
Bolji je od njega samo Dino Djurbuzovic

terabajt
Kontakt:

Post Postao/la terabajt » 30 mar 2014, 11:15

GangEvil je napisao/la:
Neandertalac je napisao/la:Jarni je najbolji trener koji je poslije rata vodio Sarajevo !
Kad je dino vodio Sarajevo ?

aS_Roma

Post Postao/la aS_Roma » 30 mar 2014, 11:23

terabajt je napisao/la:
GangEvil je napisao/la:
Kad je dino vodio Sarajevo ?
2003/2004

ammarc
Kontakt:

Post Postao/la ammarc » 30 mar 2014, 11:38

Postoji mogucnost da vam dodje Vladavic. :)
"If you can't support us when we lose, don't support us when we win."
VFC & MUFC

tarikhordas
Kontakt:

Post Postao/la tarikhordas » 30 mar 2014, 11:46

De ne kukajte odma, prerano ste poceli, polahko. Nakon dugo godina smo u polufinalu kupa, prvu utakmicu igramo vec u Srijedu. Razumijem i ja da smo svi razocarani nezalaganjem ali treba malo spustiti loptu, u ligi ima jos hoj hoj da se igra, a u kupu smo vec medju 4 najbolje ekipe i sada se trebamo okrenuti prvoj utakmici polufinala kupa. Na kraju krajeva da uzmemo ove sezone kup ja bi bio zadovoljan, a da bi o duploj kruni mogli pricati fali nam jos dosta, dosta toga..
I svako jutro kad se probudim, uv'jek na tebe prvo pomislim...

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la hilmo » 30 mar 2014, 11:46

SarajlijaTM je napisao/la:Na prolaznom roku ste doveli samo jednog igraca, stojceva, i to jedinog bez halabuke. Ostalo je sve na nivou prethodnih sezona, koliko god vi to ne kontali tako je.
Kad tad ce te skontati da je 4mil zavrsilo na privatnom racunu...
A sve u medijima je bilo samo zato da vam se skrene paznja...
Zali boze jedinog pravog pitara husrefa, kojeg otjeraste...

Sent from my SEMAFOR STADIONA GRBAVICA using Tapatalk
Jel ti fakat mislis da jedan ozbiljan poslovan covjek, koji je u svijetu zaradio milijarde, uplati 4 i kusur miliona KM (koliko god to bilo malo u odnosu na njegov kapital) a da se ne interesuje gdje su te pare otisle, jel fakat mislis da je bezveze imanovan malezijac u upravni odbor....Daj ne budi smijesan.

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Fouzi1 i 32 gosta.