Kako bolan mozes nazivati dva igraca koja su ti donijela po jednu titulu na Grbavicu, obradovali tebe, obradavoli sve nas i nazivas ih klosarima. Ne ide buraz ba, kakvi su god ...dimitrijevic je napisao/la:Adilovic je gospodin za ova dva klosara(Jamak i Svraka) i to veliki,a njemu Zeljo ne znaci puno cak je i dijete ljutog rivala,ali hajde sve ce doci na svoje...
FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
-
- Kontakt:
u pravu si...monsen je napisao/la:Kako bolan mozes nazivati dva igraca koja su ti donijela po jednu titulu na Grbavicu, obradovali tebe, obradavoli sve nas i nazivas ih klosarima. Ne ide buraz ba, kakvi su god ...dimitrijevic je napisao/la:Adilovic je gospodin za ova dva klosara(Jamak i Svraka) i to veliki,a njemu Zeljo ne znaci puno cak je i dijete ljutog rivala,ali hajde sve ce doci na svoje...
8.5.1947
"Željo je doveden do propasti, a prelazak u genocidnu i režimsku tvorevinu FK Torpedo kasnije nazvanu po glavnom gradu BiH izričito je odbio Josip "Joško" Domorocki. "
"Željo je doveden do propasti, a prelazak u genocidnu i režimsku tvorevinu FK Torpedo kasnije nazvanu po glavnom gradu BiH izričito je odbio Josip "Joško" Domorocki. "
Mislim da sa Celikom,velezom i Olimpicom nece biti problema.Celik sav okupiran i istrosen kupom,Olimpic i Velez bez puno motiva nece igrati nikakav bunker nadigravat ce se.FKZ1921 je napisao/la:Gledao sam danas Ol-Tr na Otoci.Travnik je potpuno nadigrao Olimpika, imao jedno tri mrtve prilike da gs nakanta.I ksko obično bude, u 92.min Olimpik zabija za 1:2.
Ovo kako je Ol.odigrao je vrlo loše. Znam da ce protiv nas igrati bolje, da ce to biti drugacija utakmica, ali, ne mogu se oteti utisku da su nespremni, podosta njih izgleda prilicno debelo (Zeba, Bogi, Kokot, Rizvanovic,...).
Bogi je igrao zadnjeg veznog, spor, ne trči. Zeba kao na terminu, Smajic bez ikakvog ucinka.
M.Karic se bukvalno igrao sa Torlakom i Regojem.
Budemo li mi pravi, dobijamo na Otoci.
Ali o tom potom.Nasa tema treba da bude Čelik.Do subote ništa drugo osim toga.
Danas se konacno izdesavalo par finih stvari (lagana pobjeda, povratak dva vazna igraca i vrlo važna pauza za rekonvalescente i onr koji su stalno igrali).
Mislim da recimo puno vise problema moze biti protiv Obarske gdje svi upisuju unaprijed tri boda,a jako nezgodna ekipa sa nedefinisanim statusom i ligi,i Rudar zadnje kolo,puno ce nam znaciti ako budu imali rijesen status do tada (premijerligasa ili prvoligasa),a derbi je derbi

SLOBODA NAVIJAČIMA
ne treba nam to, treba i igrace razumiti...monsen je napisao/la:Kako bolan mozes nazivati dva igraca koja su ti donijela po jednu titulu na Grbavicu, obradovali tebe, obradavoli sve nas i nazivas ih klosarima. Ne ide buraz ba, kakvi su god ...dimitrijevic je napisao/la:Adilovic je gospodin za ova dva klosara(Jamak i Svraka) i to veliki,a njemu Zeljo ne znaci puno cak je i dijete ljutog rivala,ali hajde sve ce doci na svoje...
nije ni njima jednostavno, treba ih SVE podrzati do kraja sezone kako god bilo sve dok daju 100% od sebe na terenu,
kod nas uvijek neke tenzije prije nego sto legnu neke pare od UEFE ili transfera, vjerovatno se svako prepadne da nebude preskocen u ovoj rundi isplate potrazivanja...
pa odjednom cujemo kako smo duzni ovom ili onom, igraci se pocnu vise zaliti, Guso trazi svoje pare itd.
to je vjerovatno jer istice rok za uplatu Mersina, i ne znam uposte da li ce to doci...
ponavljam da treba sve to shvatiti i razumiti,svi smo mi ljudi i zivimo od prvog do prvog, i treba prije svega podrzati momke sve dok igraju srcem na terenu.
Ja znam da Svraka pusi, cugi, Jamak takoder, ali opet kad skontam igralu su jedno vrijeme odlicno. Svraka zabi dva gola za reprezentaciju ne moze to svako uraditi. Sad sto on nema mozga pa nece da napreduje druga stvar. Mozda je Amar pogrijesio sto ga onda nije prodao kad je bila ponuda 200.000eura, on se sjebo i jbg-a. Nije ni to opravdanje ali treba ga shvatiti.tu i tamo je napisao/la:ne treba nam to, treba i igrace razumiti...monsen je napisao/la:Kako bolan mozes nazivati dva igraca koja su ti donijela po jednu titulu na Grbavicu, obradovali tebe, obradavoli sve nas i nazivas ih klosarima. Ne ide buraz ba, kakvi su god ...dimitrijevic je napisao/la:Adilovic je gospodin za ova dva klosara(Jamak i Svraka) i to veliki,a njemu Zeljo ne znaci puno cak je i dijete ljutog rivala,ali hajde sve ce doci na svoje...
nije ni njima jednostavno, treba ih SVE podrzati do kraja sezone kako god bilo sve dok daju 100% od sebe na terenu,
kod nas uvijek neke tenzije prije nego sto legnu neke pare od UEFE ili transfera, vjerovatno se svako prepadne da nebude preskocen u ovoj rundi isplate potrazivanja...
pa odjednom cujemo kako smo duzni ovom ili onom, igraci se pocnu vise zaliti, Guso trazi svoje pare itd.
to je vjerovatno jer istice rok za uplatu Mersina, i ne znam uposte da li ce to doci...
ponavljam da treba sve to shvatiti i razumiti,svi smo mi ljudi i zivimo od prvog do prvog, i treba prije svega podrzati momke sve dok igraju srcem na terenu.
Podrzati ovve momke do kraja sezona, a onda napraviti analizu pa vidjeti sta i kako, a sad da ih svi podrzimo ..
jel' tesko proguglat? sam od sebe budalu pravis!pisac je napisao/la:Kakav penal? 4:1 rezultat, ubijanje u svakom pogledu, a ovaj prica o nekom penalu iz kojeg su prosli. A sad cu ti reci koja ekipa je jedina bila blizu grupne faze. Sarajevo protiv Rapida iz Bukuresta. Na kosevu 1:0. U uzvratu 2:0, 86.minut, Hadzic prolazi golaman, sam ispred gola i umjesto da samo lagano ubaci u gol, neshvatljivo pogadja stativu.
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk
drzi se one; "ozna sve dozna"!
al' si ispao glupko, malo je rec'!!!
ne moram navijati za f.k. sarajevo da bih mogao reci da sam sarajlija
doduse to im je lose, ali oni su takvi oduvijek, pogotovo Jamakmonsen je napisao/la:
Ja znam da Svraka pusi, cugi, Jamak takoder, ali opet kad skontam igralu su jedno vrijeme odlicno. Svraka zabi dva gola za reprezentaciju ne moze to svako uraditi. Sad sto on nema mozga pa nece da napreduje druga stvar. Mozda je Amar pogrijesio sto ga onda nije prodao kad je bila ponuda 200.000eura, on se sjebo i jbg-a. Nije ni to opravdanje ali treba ga shvatiti.
Podrzati ovve momke do kraja sezona, a onda napraviti analizu pa vidjeti sta i kako, a sad da ih svi podrzimo ..

oni nisu takvi 100%sportisti, cak i ne glume zvijezde, osim sto iskoristavaju pogodnosti slave

a u pincipu su gradska raja da ne kazem klosari, tu su im svi stotine jarana,jaranica, porodica,drustvo, zivot...
ne mogu se porediti sa momcima koji dodju sa strane da igraju za platu i ovdje nemaju nikoga, druze se sa timskim kolegama,kad imaju slobodnog vrmena idu kuci...
Oni su kakvi su, i nasi su i ja ih volim.
da su bolji nebi igrali u PLBiH, ovdje su najbolji...
i? jel' to ovaj tvoj post podrzava cinjenicu da ste gori od amatera? sam kazes da ste ispadali od istih, a mi nismo. tvoja umjesnost postanja gluposti, mjere nema!pisac je napisao/la:Yebo te, pises i dramatizujes kao u najmanju ruku da igrate u drugom gradu.
Ne punite vi tudji stadion, nego dolazite da bodrite svoj klub.
A o uspjesima i neuspjesima vas i nas u Evropi, moglo bi se nadaleko i nasirokoko.
Generalno mi jesmo ispali dva puta od amatera, ali isto tako smo i izbacivali ugledne klubove tipa Genk, Sigma, Trnava, Orbro, Helsinbors, Levski...
Imali smo i par katastroga, Basel, Besiktas kuci (ono u Istanbulu je veliki uspjeh), Sparta....
Ali ipak ste vi imali vise neuspjeha(Litex, Levski, u Izraelu dva puta....), a manje uspjeha (vase uspjehe smatram Lilestrom i Sherif). Jedina cinjenica koja je na vasoj strani je to da niste niti jednom ispali od amatera kao mi sto smo (Zeta i tuljumbe).
ne moram navijati za f.k. sarajevo da bih mogao reci da sam sarajlija
starigrad je napisao/la:pisac je napisao/la:Yebo te, pises i dramatizujes kao u najmanju ruku da igrate u drugom gradu.
Ne punite vi tudji stadion, nego dolazite da bodrite svoj klub.
A o uspjesima i neuspjesima vas i nas u Evropi, moglo bi se nadaleko i nasirokoko.
Generalno mi jesmo ispali dva puta od amatera, ali isto tako smo i izbacivali ugledne klubove tipa Genk, Sigma, Trnava, Orbro, Helsinbors, Levski...
Imali smo i par katastroga, Basel, Besiktas kuci (ono u Istanbulu je veliki uspjeh), Sparta....
Ali ipak ste vi imali vise neuspjeha(Litex, Levski, u Izraelu dva puta....), a manje uspjeha (vase uspjehe smatram Lilestrom i Sherif). Jedina cinjenica koja je na vasoj strani je to da niste niti jednom ispali od amatera kao mi sto smo (Zeta i tuljumbe).
Ovo ako su ti ugledni klubovi ??? Vi i mi smo za njih izmislili futbal ako cemo o ugledu i historiji.
Zadnja izmjena: terabajt, dana/u 29 mar 2014, 23:25, ukupno mijenjano 1 put.
Manite se šupljaka,svaka tekma do kraj prvenstva biće kvalifikaciona,Tu mislim na evropu u uvom ili onom obliku.Biće zajebano i na Grbavici i u Vrapčićima ,na Otoci.Zar je toliko teško skontati da nam ne treba negativna energija i to u trenutcima kad se lomi prvenstvo.Eto našli se pa se pametuje te kapiten ovo ,te Jamak ono.Da ne spominjem komentare prije par kola Zola ovakav,Sadiković onakav itd.Djaba pričati,dokazivati da iz prazne ne puca,Zar je toliko teško shvatiti da ti momci u onom blatu daju najviše što mogu REALNO.Ako hoćeš više onda istresi stotinjak milja eura sedmično po igraču pa pametuj..<u komšiluku i lijevo i desno imate ulaganja koja su za respekt za ove naše uslove pa danas jedva zajedno osvojiše dva boda od šest mogućih a ovdje se našli znalci da omalovažavaju našu djecu koja realno igraju za klikere ,Stani iza kluba za koji navodno navijaš a kritiku od koje ne treba bježati ostavi za vrijeme kad to može biti produktivno
reks je napisao/la:Manite se šupljaka,svaka tekma do kraj prvenstva biće kvalifikaciona,Tu mislim na evropu u uvom ili onom obliku.Biće zajebano i na Grbavici i u Vrapčićima ,na Otoci.Zar je toliko teško skontati da nam ne treba negativna energija i to u trenutcima kad se lomi prvenstvo.Eto našli se pa se pametuje te kapiten ovo ,te Jamak ono.Da ne spominjem komentare prije par kola Zola ovakav,Sadiković onakav itd.Djaba pričati,dokazivati da iz prazne ne puca,Zar je toliko teško shvatiti da ti momci u onom blatu daju najviše što mogu REALNO.Ako hoćeš više onda istresi stotinjak milja eura sedmično po igraču pa pametuj..<u komšiluku i lijevo i desno imate ulaganja koja su za respekt za ove naše uslove pa danas jedva zajedno osvojiše dva boda od šest mogućih a ovdje se našli znalci da omalovažavaju našu djecu koja realno igraju za klikere ,Stani iza kluba za koji navodno navijaš a kritiku od koje ne treba bježati ostavi za vrijeme kad to može biti produktivno

treba ovo na sjevernu tribinu iznad mreze okaciti.
a i ovdje nebi bilo lose ponekad ponoviti.
Odavno mi se vrti nešto što sad ponovo vidim: pametovanje od nas navijača.
Jasno mi je da je svugdje bilo i uvijek će biti da navijači jednog igrača jednostavno vole, a drugog ne vole. Iako je taj drugi možda bolji od prvog.
Najčešće se radi o zvijezdama. Sjećam se kad se stalno skandiralo Šiliću i Šabiću kod nas, a recimo tada je Buki davao 3 puta više nego obojica zajedno. Dželi se znalo sjetiti svega i svačega, a Šilić je dobivao aplauze čak i kad se nije mogao nositi sa ekipom ispod amaterskog nivoa u kupu (bio sam na toj utakmici). Nije se Džeki jbavalo kako se priča, momak je dobio najbolju priliku od svih juniora. Svoje porcije su dobijali drugi, koji su Želji dali jako mnogo. Aplauze i skandiranja su dobijali često oni koji to nisu zaslužili.
Sjećam se da se Plišekov rođendan obilježavao nakon samo 2 utakmice, a Amar je u prvom mandatu otjeran značajnim djelom od strane navijača, iako je osvojio sve živo i nesretno izgubio u Škotskoj sa 2:0.
Bekriću se dugo dobacivalo "rumeni". Kvesić je držao komplet lijevu stranu, Zeba mu samo smetao na jednom derbiju, al je grmilo "zajko zeba oooo".
Ne bi da umanjujem one kojima se jeste skandiralo, dobrim dijelom su zaslužili, ali ovi kojima se jbe sve redom, sigurno nisu to zaslužili!
Sada čitam napade na Svraku. Čovjek je došao kod nas da ga niko nije ni znao. Donio nam je titulu, tukao se i borio se. Al je uvijek prvi na tapetu. Upravo gledam statistiku: u ovo proljeće Hodžić zabio 2 gola. Svraka 2 gola. Hodžić je realno trebao zabiti 7-8 golova za ovo proljeće. Siguran sam da bi Adilović (koji imao status i gori nego Svraka) na ovim proljetnim utakmicama zabio 7-8 golova. Al Hodžić je naša prva violina, a Svraka je što ovdje što na tribini fino počašćen.
Kako sam i krenuo: znam da je to tako i da će navijači voliti nekoga a nekoga ne voliti, ne samo kod nas, nego bilo gdje i ne mislim ispravljati krivu Drinu. Al hajmo malo više biti ljudi. Mi ne znamo ni 1% šta je Svraki u glavi, niti šta ima između njega i Amara.
Možda on ne igra na vrhunskom nivou, ali ne igra ni čitava ekipa, niti ima kvalitet za to. Također, treba pogledati i stvari mimo terena. Al sve u svemu, kako god i šta god, mi trebamo biti ljudi prema svim našim (ali i protivničkim) igračima. Posebno našoj djeci koja su se dobro poderala da bi igrala u Željinom dresu i donijeli nam titule i pobjede. Nisu došli za velike pare niti imali status zvijezde a napravili su više nego "zvijezde prelaznog roka". Hajmo barem da im ne spominjemo užu i širu rodbinu.
Jasno mi je da je svugdje bilo i uvijek će biti da navijači jednog igrača jednostavno vole, a drugog ne vole. Iako je taj drugi možda bolji od prvog.
Najčešće se radi o zvijezdama. Sjećam se kad se stalno skandiralo Šiliću i Šabiću kod nas, a recimo tada je Buki davao 3 puta više nego obojica zajedno. Dželi se znalo sjetiti svega i svačega, a Šilić je dobivao aplauze čak i kad se nije mogao nositi sa ekipom ispod amaterskog nivoa u kupu (bio sam na toj utakmici). Nije se Džeki jbavalo kako se priča, momak je dobio najbolju priliku od svih juniora. Svoje porcije su dobijali drugi, koji su Želji dali jako mnogo. Aplauze i skandiranja su dobijali često oni koji to nisu zaslužili.
Sjećam se da se Plišekov rođendan obilježavao nakon samo 2 utakmice, a Amar je u prvom mandatu otjeran značajnim djelom od strane navijača, iako je osvojio sve živo i nesretno izgubio u Škotskoj sa 2:0.
Bekriću se dugo dobacivalo "rumeni". Kvesić je držao komplet lijevu stranu, Zeba mu samo smetao na jednom derbiju, al je grmilo "zajko zeba oooo".
Ne bi da umanjujem one kojima se jeste skandiralo, dobrim dijelom su zaslužili, ali ovi kojima se jbe sve redom, sigurno nisu to zaslužili!
Sada čitam napade na Svraku. Čovjek je došao kod nas da ga niko nije ni znao. Donio nam je titulu, tukao se i borio se. Al je uvijek prvi na tapetu. Upravo gledam statistiku: u ovo proljeće Hodžić zabio 2 gola. Svraka 2 gola. Hodžić je realno trebao zabiti 7-8 golova za ovo proljeće. Siguran sam da bi Adilović (koji imao status i gori nego Svraka) na ovim proljetnim utakmicama zabio 7-8 golova. Al Hodžić je naša prva violina, a Svraka je što ovdje što na tribini fino počašćen.
Kako sam i krenuo: znam da je to tako i da će navijači voliti nekoga a nekoga ne voliti, ne samo kod nas, nego bilo gdje i ne mislim ispravljati krivu Drinu. Al hajmo malo više biti ljudi. Mi ne znamo ni 1% šta je Svraki u glavi, niti šta ima između njega i Amara.
Možda on ne igra na vrhunskom nivou, ali ne igra ni čitava ekipa, niti ima kvalitet za to. Također, treba pogledati i stvari mimo terena. Al sve u svemu, kako god i šta god, mi trebamo biti ljudi prema svim našim (ali i protivničkim) igračima. Posebno našoj djeci koja su se dobro poderala da bi igrala u Željinom dresu i donijeli nam titule i pobjede. Nisu došli za velike pare niti imali status zvijezde a napravili su više nego "zvijezde prelaznog roka". Hajmo barem da im ne spominjemo užu i širu rodbinu.
Bravo @fczeljo, neki igraci su kod nas pretplaceni na zvizduke, a neki na aplauze. Samo sto to nijedan navijac nece sebi priznati, ali realno je tako. To najbolje skontam na utakmicama kad ljudi oko mene psuju Jamaku i Svraki sve po spisku cak i onda kad su na drugoj strani terena, oni su uvijek krivi.
Navijati za druge klubove je stvar geografije, navijati za Želju je stvar filozofije.
Za decka iznad..Kako mislis Svraka dosao i niko ga nije znao? Pa on je dijete kluba iz nase skole, citav zivot je tu i kako da ga nismo znali? Ja sam u skolu sa njim isao, i voli decko Zelju i slazem se da se pisu gluposti ali dobro ima malo i do njega ali takvi smo ti mi, niko nama se valja, nije nam ni Adilovic valjao a nebi me cudilo da dogodine igra u klubu iz vrha Turske lige.. Nekad se na tribini znalo ko je dta, kako ide, nisi smio progovorit, pogled starijih je bio strah i trepet sad ... Dolaze na utakmici ljudi koji pojma nemaju u fudbalu da ne pricam o Zelji, historiji istog ali misli da dize sebi popularnost spominanjem familije igrac, igracima koji ginu za klub, bio to Svraka, Zeba ili nrlo treci.m
Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Zeljeznicar! 1921 !
imam osjecaj da kod nas raja fura ono sto je "in" npr. furka je bila prozivati adilovica pa su poceli, sad svraku, a kad imas osnove nekog prozivati tipa. popovica itd. njima su aplauz davali, naravno ovo govorim samo za one sto psuju i prozivaju igrace a takvi mi iskreno nikad nece biti jasni, svraka po meni nikako ne zasluzuje psovanje i slicno, ok bio je los par utakmica al po meni je to i pozicija na kojoj je igrao, realno cudim se sto nije rekao amaru izvini al dosta mi je svega prihvati neku ponudu 

Da je nama kakvog napadaca dovest, ne brinem se ja za Svraku. Nego ovaj Stanic bi mogao postat ko Giggs, imat ce 800utakmica u Zelji haha..Sjecam se sjedimo prije par godina na kafi u sta je Srle ides li gdje, on ni 5 ni 6, zapamtite ja sam novi Dzeko, do lige 5sigurno idem do 22..eh eh, zivio ti nama kralju 

Zeljeznicar! 1921 !
- bistrikboy
- Kontakt:
Lagana i vazna pobjeda u Trebinju.Ljepota gledati ove nase momke,Inace Leotaru sve najbolje i hvala im na korektnom odnosu i postovanju!
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua
Rutinski odradjen posao u Trebinju i mislim da ovu pobjedu ne treba preuvelicavati...
Mislim da ce naredna utakmica protiv Celika pokazati jesmo li se vratili u formu nakon par losijih rezultata, ili cemo opet nastaviti po starom.
Jedino sto je vrijedno spomena jucer je su povratci Colica i Kvesica na teren nakon duge pauze i sto smo mogli odmoriti par prvotimaca pred vazne utakmice koje nam predstoje.
Mislim da ce naredna utakmica protiv Celika pokazati jesmo li se vratili u formu nakon par losijih rezultata, ili cemo opet nastaviti po starom.
Jedino sto je vrijedno spomena jucer je su povratci Colica i Kvesica na teren nakon duge pauze i sto smo mogli odmoriti par prvotimaca pred vazne utakmice koje nam predstoje.
"My Favorite Ring is Always the Next One"
nigdje na svijetu gro navijača nisu stručnjaci za fudbal, nego su samo to - navijači. i svugdje na svijetu je popularniji igrač lijepog poteza kao što je zeba nego bek koji drži cijelu stranu. to je naprosto tako. ili destruktivni veznjak kao što je buki, ta vrsta igrača nigdje nije popularna i nigdje joj se ne skandira. on ne može ni doživjeti standing ovation, jer nikad i ne izlazi iz igre kad počne utakmicufczeljo je napisao/la:Odavno mi se vrti nešto što sad ponovo vidim: pametovanje od nas navijača.

je li to pravedno, naravno da nije, ali to je svugdje tako.
moj je stav da su za ovu sezonu kritike na svrakin račun generalno opravdane. ja ga lično ne znam, ne znam šta mu je u glavi, ali me pretjerano i ne zanima, zanima me ono što vidim na terenu. a ove sezone to generalno nije bilo dobro i nije bilo na nivou na kojem on može. isto kao što mislim da su i za eldina bile opravdane njegovu zadnju polusezonu. a i njemu se skandiralo dok je dobro igrao.
Svraka je zasluzniji za vase trofeje zadnjih godina nego ijedan drugi igrač.