RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA

AlemC85
Kontakt:

Re: RSD Velež Mostar

Post Postao/la AlemC85 » 28 mar 2014, 22:55

konjicanin01 je napisao/la:
AlemC85 je napisao/la:znam da je Hebibović bio nezadovoljan jedno vrijeme, i ako je sigurno da hoće da ide, odmah se baciti na potragu za desnim bočnim, druge nema jbg
Aleme brate ,najbitnije da mi zadrzimo kakvu takvu finansisku stabilnost,ako se to poljulja,mozemo samo ovako pustiti masti na volju,jer ide izborna godina frtutma zesca opet ce se to lomiti preko veleza zivi bili pa vidili.
pa Velež je brend, to mene ništa ne čudi, mada Velež je izbjegao ono najgore- GAŠENJE!

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 28 mar 2014, 22:56

pravnik1981 je napisao/la:Povecaju platu...nek rade nesto samo nek ostanu
Ne možemo se mi sa Sarajevom nosit'. Možda bi mu mogli ... njemu i još nekoliko njih dignuti plaću na jednogodišnjem nivou. Toliko bi mu Sarajevo dalo, ili još više, s ugovorom na 4 godine, pa ti skontaj, postavi se na njegovu poziciju, i zapitaj se, gdje bi prije ?
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

Titova-Juga
Kontakt:

Post Postao/la Titova-Juga » 28 mar 2014, 22:58

Neki se ne mogu postaviti u njegovu poziciju jer nije svak isti karakter.
Neko neće otići u drugi klub za 200-300km više ili sl., navodim sada samo primjer.
Nije više ovo onaj Velež gdje nema plata mjesecima, čak štaviše, sve je uredno što se toga tiče i to je po meni jedini pravi plus uprave, ostalo se već da diskutovati.
- Nije lako ostati Čovjek među svim tim (ne)ljudima, ali to je izazov kojeg se ne bojim.

- Ko hoće, nađe način - ko neće, nađe razlog !

Smrt nacionalizmu !!

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 28 mar 2014, 22:59

evo čitam da ljudi iz Čelika pregovaraju s Turcima da ih preuzmu, znači i oni hoće stopama Sarajeva, valjda će i ovi naši početi tražiti potencijalne TANOVE.

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 28 mar 2014, 23:01

Jesmo mi financijski stabilni, tu priče nema. Ali ova Uprava daje onoliko koliko klub može dati, ni centa više što kažu. S većinom lige se možemo nositi, osim sa onima u koje se ulijeva čisti kapital a zna se koji su to klubovi. Slažem se da ima tu dosta i do karaktera igrača, ali, ovdje malo koji igrač ima karakter, i prod'o bi' se za 100 KM, da ne govorimo više.

Mogu reći da sam i više nego skeptičan po pitanju produženja ugovora onim igračima s kojim nam na ljeto ističe ugovor. Naravno, mislim na one, koji su nam u ovom trenutku bitni za tim, i kao takvi predstavljaju određenu vrstu ulaganja za budućnost.

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 28 mar 2014, 23:06

ja vjerujem u JAK VELEŽ, džaba sve ali u srcu samo VELEŽ, iako sam rođeni pitar, oni su kao droga, samo čekam dan kada će da sve eksplodira Veležom, volim ih iz dna duše, jest da sam daleko od Mostara, ali svako mora znati VELEŽ je više od kluba. Vjerujem, vjerujem i opet vjerujem da je budućnost u Veležu, dosta je bilo tuge, kada ga 93' nisu mogli uništiti, sada su te mogućnosti još manje.

emil02in
Kontakt:

Post Postao/la emil02in » 28 mar 2014, 23:07

Ma odlazak 2-3 igrača neće ništa poremetiti,kako god da su kvalitetni.Sa ovakvom finansijskom situacijom neće biti problem naći zamjenu(barem ne bi trebao biti,al' naša uprava eeee?).Mislim da će Oštri otići,jer su kupili tog golmana iz C.Gore čini mi se,a za ostale vidjet ćemo.Ma nije ni u Sarajevu tako bajno kao što se čini,jer ako ne budu prvi biće tu povuci-potegni.Na nama je da pošteno odradimo ovih 7 kola pa onda ćemo pričati o idućoj sezoni,mada nije glupo već početi sklapati ekipu za iduću sezonu jer ne možemo bog zna kako napredovati, a ni nazadovati.
MOSTAR 09.11.1993.NIKAD ZABORAVIT NEĆE

Rule_hz
Kontakt:

Post Postao/la Rule_hz » 28 mar 2014, 23:09

ma nije to razlog oko karaktera ocito momci hoce da napreduju da naprave iskorak u evropi da se prodaju da su bogdo vama ciljevi izlazak u evropu i slicno.. pito bih te onda bil otisao iz lijepog mostara... nije nista drugo osim toga... opet je to na vama da se vi izborite sa tim privenstveno navijaci grad mostar brend turizam i sve imate i zasluzujeete biti u vrhu... al opet nesto drugo je u pitanju kod vas
Zadnja izmjena: Rule_hz, dana/u 28 mar 2014, 23:10, ukupno mijenjano 1 put.
RODJEN SAM NA SJEVERU,
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.

Titova-Juga
Kontakt:

Post Postao/la Titova-Juga » 28 mar 2014, 23:09

zizu1991 je napisao/la:Slažem se da ima tu dosta i do karaktera igrača, ali ovdje malo koji igrač ima karakter, i prod'o bi' se za 100 KM, da ne govorimo više.
Upravo tako, zbog toga toliko odlazaka i dolazaka svake sezone u ovoj ligi. Svi se prodaju za par stoja više, malo ko će ostati iz ljubavi. Nije samo to tako kod nas već svugdje, ali kod nas to izgleda mizernije jer se ponekad radi o marki, gore-dole... :wtf:
zizu1991 je napisao/la: Mogu reći da sam i više nego skeptičan po pitanju produženja ugovora onim igračima s kojim nam na ljeto ističe ugovor. Naravno, mislim na one, koji su nam u ovom trenutku bitni za tim, i kao takvi predstavljaju određenu vrstu ulaganja za budućnost.
Također. Ja na ljeto očekujem ponovo sve iznova ali sa istim nerealnim planovima za EU od strane uprave ali i pojedinih navijača. Ne može se tako izaći na EU scenu kada se svake sezone mijenja tim. Idealno bi bilo ostaviti 7, 8 igrača koji su iznjeli najveći teret ove sezone i uz njih dovesti još jednog centralnog veznog koji zna dati loptu + 2 napadača, a riješiti se bogalja, svi znamo ko su isti. Međutim, to su samo moji pusti snovi. Nikada kao takvi nismo ušli u sezonu, a to bi već sa takvom politikom bile opravdane ambicije, a ovako su samo njasra i to žešća :!:
- Nije lako ostati Čovjek među svim tim (ne)ljudima, ali to je izazov kojeg se ne bojim.

Smrt nacionalizmu !!

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 28 mar 2014, 23:12

nama treba čovjek koji zna pregovarati sa igračima, a to Velagić sigurno nije, strašno sam razočaran u njega. :x

pored igračkih promjena očekujem i kadrovske, a to je mjesto sportskog direktora, jer treba čovjek iskusan koji se zna postaviti pred igračem kada pregovara, a Mrkva to nije, ma koliko god se trudio.

brate svim bivšim igračima kao što su Aca, Mrkva, Zaim i dr. je mjesto u omladinskoj školi, a mjesta direktora moraju biti rezervisana za ljude s diplomom i dobrim vladanjem pregovora, ako želimo biti u korak Evropi.

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 28 mar 2014, 23:16

Moraju se predvidjeti odlasci, i aktivno krenuti u potragu za adekvatnim zamjenama, dobro si to sročio @emil02in.

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 28 mar 2014, 23:18

zizu1991 je napisao/la:Moraju se predvidjeti odlasci, i aktivno krenuti u potragu za adekvatnim zamjenama, dobro si to sročio @emil02in.
a za to ti trebaju ljudi koji će znati pregovarati s potencijalnim pojačanjima...

Titova-Juga
Kontakt:

Post Postao/la Titova-Juga » 28 mar 2014, 23:19

Tačno.

Nego, evo ko nije gledao (ja), 2 epizoda "Rat u Mostaru".

[youtube][/youtube]

Smrt nacionalizmu !!

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 28 mar 2014, 23:22

Svakako. I tvoj prijedlog @AlemC85 je ispravan, a koji se tiče razmontiranja trenutne garniture koja radi u Upravi na čelu sa sportskim direktorom, gospodinom Velagićem, treba da se smjeni, jer očito, nisu radili posao, koji se prvenstveno tiče transfer politike.

Želje novog trenera nisu ispunjene, i tako, ne cijelovitog tima, ušao je u polusezonu sa istim željama. Nije mogao, je l' te, povući one riječi koje je već izrekao. Ostao je pri izjavi da se borimo za Evropu. S čim ?

Odgovor na to pitanje je dao dosadašnji tok drugog dijela sezone, britko i vrlo direktno. Stvari se moraju mijenjati u određenim sferama organizacije kluba, to je definitivno.

rodjak
Kontakt:

Post Postao/la rodjak » 28 mar 2014, 23:39

AlemC85 je napisao/la:evo čitam da ljudi iz Čelika pregovaraju s Turcima da ih preuzmu, znači i oni hoće stopama Sarajeva, valjda će i ovi naši početi tražiti potencijalne TANOVE.
Aleme bola, pa mi imamo vec jednog Tanu,ti bi jos Tanova nabavljo .Ne znamo ni sta ce mo ni sa ovim jednim :roll: :D

Sto se tice ovih igraca sto im istice ugovor,svaka normalna uprava nastoji najkasnije na pauzi izmedju polusezona produziti sa najkvalitetnijim igracima ugovor a ne da se ceka kraj prvenstva pa da ode dzaba :eh: Ko ne zeli produziti ugovor u toj pauzi izmedju polusezona zna mu se da ce biti u gledalistu taj zadnji dio ugovora.Ovdje Mrle radi igracima u korist :wtf: da idu dzaba u drugi klub , umjesto da radi za klub da dobije sto vece obestecenje(jos se sjecam kako je Bandovic otiso,i onda izmislili da je Velez dobio obestecenje a on otiso dzaba :wtf: )

FORZA VELEZ
Mostar je jedini grad u svijetu u kome nije dozvoljeno jednom sportskom kolektivu da ravnopravno koristi gradske objekte a samo radi toga sto je taj sportski kolektiv drugacije politicke opcije pa i zbog etnickih razlicitosti

BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA

aS_Roma

Post Postao/la aS_Roma » 28 mar 2014, 23:54

Nije Banda otisao djabe 100 % , dobili ste 20 milja za njega :D

emil02in
Kontakt:

Post Postao/la emil02in » 28 mar 2014, 23:55

Ma dobro,ima ljudi i u upravi koji rade kako treba jer nebi ovaj dug bio ovako minimalan da neko nije vodio računa i o tome.Evo uzmi primjer Čelika,sve i da osvoje kup ne mogu dobiti licencu,ako je istina da imaju dug od 12 miliona to je katastrofa,pogotovo jer nemaju rezultata,gdje su potrošili toliki novac bog zna(osim kamate).Ili Borac sad strepi ko će mu dati 50 hiljada da mogu igrati utakmicu,ali šta poslije te utakmice?E to je ogroman plus za Velež,minimalan dug a nema nas po sudovima,šta je kome obećano to je i dobio ili još uvijek dobija.Slažem se da nam treba dobar sportski menadžer,al Sarajevo ima pare pa im se opet uvali Ibraković :mrgreen:
MOSTAR 09.11.1993.NIKAD ZABORAVIT NEĆE

vm22
Kontakt:

Post Postao/la vm22 » 28 mar 2014, 23:58

Svake godine ista priča, svake godine najboljim igračima ističe ugovor. Pa ebemu mater rokni mu ugovor na 4 godine i gotova priča, a ne svake godine ponovo produživat.

Titova-Juga
Kontakt:

Post Postao/la Titova-Juga » 29 mar 2014, 00:01

slika

Smrt nacionalizmu !!

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 29 mar 2014, 00:01

Postoji mogućnost da igrači ne žele da se vezuju ugovorom za klub na duže vrijeme.

Zaključano

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.