FK Sloboda Tuzla - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials

firefirefirely
Kontakt:

Re: FK Sloboda Tuzla

Post Postao/la firefirefirely » 28 mar 2014, 01:48

Zodiac je napisao/la:Video beton 8-) .

"Nisam ja dama ja sam muško " :lol:
Sta kaze onda onom drugom, Curica jelde,laze :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 28 mar 2014, 03:33

Thranduil je napisao/la:Mene nešto vuče da odem na sjever, nisam još bio na novoj tribini, nisam već godinama bio na navijačkoj tribini nikako. Kontam bit će puno sve bit će ludnica al s djevojkom idem (i ona izrazila želju za Tušnjem konačno) pa nisam ni sam siguran gdje :D
Svaka cast kad cura zeli postuje te I ispostun I ti nju I povedi je na sjever...fino je to vidjeti I ja bi poveo svakako ...jer inace kad damo gol mene neka luda spuca ljubim jaranA od srece ovako bi nju :)
SA VJEROM BOGA, FUKARE SLOBODA DO GROBA!
I opet Tušanj, tribina i sindrom ludila
jedan klub, jedan grad i navijačka skupina
OD PROŠLE, NE MOŽE BITI NAM TEŽA GODINA
I DALJE OSTAJEMO SLOŽNI KO' BRAĆA I RODBINA !
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 28 mar 2014, 09:07

Odlican video!
[youtube][/youtube]
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.

Tkanton
Kontakt:

Post Postao/la Tkanton » 28 mar 2014, 09:12

STa je sa stolica, dosad nisu ni polovicu postavili.... jel tako bilo i u planu ili je nesto drugo u pitanju

fukara87
Kontakt:

Post Postao/la fukara87 » 28 mar 2014, 09:50

Tkanton je napisao/la:STa je sa stolica, dosad nisu ni polovicu postavili.... jel tako bilo i u planu ili je nesto drugo u pitanju
Neće sve ni postavit stolice, planirano je postavljanje 1000 stolica do utakmice protiv Jedinstva.
Vjera u tebe nikad ne prestaje🔴⚫

Benjo_AFC86
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Benjo_AFC86 » 28 mar 2014, 10:09

firefirefirely je napisao/la:
Zodiac je napisao/la:Video beton 8-) .

"Nisam ja dama ja sam muško " :lol:
Sta kaze onda onom drugom, Curica jelde,laze :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Imas li fejsbuk, koji je pravi profil :mrgreen:
OFK Gradina Srebrenik
Silver Town Boys

GazijaKalesija
Kontakt:

Post Postao/la GazijaKalesija » 28 mar 2014, 10:17

Probisvjet je napisao/la:Odlican video!
[youtube][/youtube]
Iako nisam ni među Fukarama, nit' sam vjerni fan Slobode, kad krene 'Slobodo, mi te volimo...', gotovo, valja na Tušanj sutra. 8-)
U legendu je odavno ušao transparent koji se pojavio tada, „Volimo Jureka, više od Bureka“.

zlajci
Kontakt:

Post Postao/la zlajci » 28 mar 2014, 10:30

GazijaKalesija je napisao/la:
Probisvjet je napisao/la:Odlican video!
[youtube][/youtube]
Iako nisam ni među Fukarama, nit' sam vjerni fan Slobode, kad krene 'Slobodo, mi te volimo...', gotovo, valja na Tušanj sutra. 8-)
Welcome 8-)
tuzlanska Sloboda

Gorki
Kontakt:

Post Postao/la Gorki » 28 mar 2014, 10:30

Joj druže videa :cry:
Pobjeda je bolja od orgazma!

Tuzlak04
Kontakt:

Post Postao/la Tuzlak04 » 28 mar 2014, 10:38

Nadam se da aktivni članovi Fukara, neće zaj*bati priliku i ponovo napraviti atmosferu da ljudi ne dolaze na utakmice. Velika vecina porodičnih ljudi (među kojima sam sad i ja) su odustala odlaziti na slobodine utakmice zbog ranijeg nasilnog navijanja Fukara (bacanje petardi, kamenica,topovskih . .. ) i ljudi su izgubili povjerenje koje se nadam polako vraća. Fukare trebaju da shvate da normalnim navijanjem pomažu klubu iz razloga što obični simpatizer kluba svojim dolaskom, plaćanjem karti, direktno doprinosi klubu.Neće ti niko doći na utakmice ako će neko očekivati razbijenu glavu.
Zadnja izmjena: Tuzlak04, dana/u 13 jun 2017, 21:31, ukupno mijenjano 2 puta.

fukara87
Kontakt:

Post Postao/la fukara87 » 28 mar 2014, 10:45

prema ovoj prognozi sutra nas ocekuje fin dan.

http://www.fhmzbih.gov.ba/latinica/METE ... -tuzla.php" onclick="window.open(this.href);return false;
Vjera u tebe nikad ne prestaje🔴⚫

Gorki
Kontakt:

Post Postao/la Gorki » 28 mar 2014, 10:47

Bišćani,uz sav respekt prema vama,vi nemate šta tražiti na Tušnju.Ali ako odličnom igrom i zabijete gol ili više i pokažete na terenu da ste bolji od nas i to u našoj avliji,ja ću vam prvi čestitat na pobjedi i zaželjeti sreću u Premier ligi Bosne i Hercegovine.

Uživajte u gradu soli i osjećajte se kao kod kuće a i ponašajte se kao kod kuće i nadam se da ćete ga pamtiti po porazu :mrgreen:

Sportski pozdrav i vidimo se sutraslika
Pobjeda je bolja od orgazma!

djulba
Kontakt:

Post Postao/la djulba » 28 mar 2014, 10:52

Tuzlak04 je napisao/la:Nadam se da aktivni članovi Fukara, neće zaj*bati priliku i ponovo napraviti atmosferu da ljudi ne dolaze na utakmice. Velika vecina porodičnih ljudi (među kojima sam sad i ja) su odustala odlaziti na slobodine utakmice zbog ranijeg nasilnog navijanja Fukara (bacanje petardi, kamenica,topovskih . .. ) i ljudi su izgubili povjerenje koje se nadam polako vraća. Fukare trebaju da shvate da normalnim navijanjem pomažu klubu iz razloga što obični simpatizer kluba svojim dolaskom, plaćanjem karti, direktno doprinosi klubu.Neće ti niko doći na utakmice ako će neko očekivati razbijenu glavu. Ja priznajem, zadnji put sam bio prije možda 10 godina na Tušnju i prije 10 godina sam rekao da zbog nasilnih Fukara neću više nikad doći jer je moja glava bitnija ( iako volim Slobodu). Sad poslije 10 godina imam sina od tri godine i vodit ću ga subotu da zavoli fudbalski klub kao što je zavolio košarkaški. Ali opet nekako strahujem za dijete. Vodim ga jer imam veliku želju da to sve vidi i da bude oduševljen kao što sam i ja bio oduševljen 80-tih. Ako ima neko ko je aktivni član FUKARA, neka za dobrobit kluba (ako mu je ikako stalo) upozori ostale da se suzdrže od nasilnog navijanja (na ovoj i na svim ostalim utakmicama) i da zajednički pomognemo klubu na ovaj i na drugi način. Simpatizeri su u većini u odnosu na Fukare i predstavljaju dobar doprinos klubu, i to trebaju da shvate.Imamo rijetku priliku i daj da ne propustimo. Isto tako molim FUKARE da se suzdrže od riječi "seljak, seljačina" za nekog ko nije Tuzlak jer neće ti niko sa strane zavoliti klub ako ga skupina ne prihvata. Zar nam to treba. Geografski smo dobro pozicionirani da imamo podršku kao što ga ima Hajduk u Dalmaciji.

Potpisujem. iako ja redovno idem na zapad. Ali prije pola godine desilo se da je čakija bačena među nas od strane fukara sigurno se između sebe potukli pa je letjelo hladno oružje ali bi trebalo malo više vodit računa oko tih stvari. takođe psovke i spominjanje polnih organa nije prikladno upravo radi djece koju vodimo na utakmice. pa eto ako koji vođa služa neka malo obrati pažnju :mrgreen:

SARS
Kontakt:

Post Postao/la SARS » 28 mar 2014, 10:53

Od jutros sam jedno 10 puta pogledao video i svaki put se nasmijem na onu scenu sa cirom i onim malcem "damom" hehehehe

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 28 mar 2014, 10:58

Gorki je napisao/la:Ali ako odličnom igrom i zabijete gol ili više i pokažete na terenu da ste bolji od nas i to u našoj avliji,ja ću vam prvi čestitat na pobjedi i zaželjeti sreću u Premier ligi Bosne i Hercegovine.
Isto ovako mislim..

zlajci
Kontakt:

Post Postao/la zlajci » 28 mar 2014, 11:24

Vremeplov (8): Ćiro Blažević na Tušnju maja 1986. godine

Na stadionu Tušanj u Tuzli, 28. maja 1986. godine, protivnik Slobode bila je Priština, koju je tada vodio Miroslav Ćiro Blažević, kako bi je spasio ispadanja iz Prve lige Jugoslavije. I tada, kao i sada, Ćiro je bio medijska zvijezda, pa su se mnogi s njim željeli slikati.

slika

Na fotografiji, koju nam je na raspolaganje stavio dr. Anto Raos, u ovoj prilici predsjednik Slobode u drugom od njegova tri mandata na čelu tuzlanskog kluba, Ćiro je pozirao u društvu dr. Raosa i poznatog pjevača Nedžada Salkovića (desno). Reklo bi se: tri zvijezde! U to vrijeme, pričalo se i pisalo o “posebnom senzibilitetu” koji je Ćiro gajio spram tadašnje estradne mega zvijezde, Tereze Kesovije, ali to je nebitno za ovu kratku storiju iz prošlih vremena.

Ko bi rekao da će 28 godina poslije Miroslav Blažević postati građaninom Tuzle i preuzeti Slobodu, kako bi je, kao onomad Prištinu, vodio nogometnoj eliti.

Dr. Raos kaže kako su ovog maja 1986. godine igračima i vodstvu Prištine, te tako i Ćiri Blaževiću, bili dobri domaćini. Ali, u kafani, a ne i na terenu. Naime, Sloboda je pobijedila Prištinu 2:1, golovima Munevera Krajišnika i Ekrema Ibrića, sadašnjeg tajnika Slobode, dok je gol za Prištinu postigao Rifat Kojo Mehinović, nekadašnji igrač Slobode.

Te sezone, i Sloboda i Priština šetali su iznad ponora ispadanja iz lige, a završili su na 12. i 13. mjestu Prve lige sa po 32 boda. Iz društva najboljih ispali su OFK Beograd sa 28, te novosadska Vojvodina sa 22 boda.

- Ovu fotografiju rado ustupam za objavu, a pripremam posebnu fotografiju kao dar Ćiri Blaževiću – poručio nam je dr. Anto Raos, u povijesti Slobode svakako najuspješniji predsjednik kluba, ujedno, počasni predsjednik Slobode. (Miro PETROVIĆ)
tuzlanska Sloboda

Maestro21

Post Postao/la Maestro21 » 28 mar 2014, 12:24

Hoće li biti sutra prodaje ulaznica na biletarnici ispred stadiona par sati prije tekme, da ne ulijećem u gužvu pred sami početak tekme?
Forza Milan!

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 28 mar 2014, 13:00

još loma :D nikad dočekat' :P

Coraco
Kontakt:

Post Postao/la Coraco » 28 mar 2014, 13:22

"- Potrudili smo se da organizaciju ove utakmice odradimo na najvišem nivou jer nam dolazi predsjednik Nogometnog saveza BiH Elvedin Begić sa svojim saradnicima, a vjerovatno će tu biti i gospodin Ivica Osim, čiji ćemo dolazak potvrditi danas. Angažovali smo preko 200 policajaca te preko 40 zaštitara i redara, kaže Azmir Husić, predsjednik Upravnog odbora FK Sloboda."

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 28 mar 2014, 13:26

čuj preko 200 policajaca i 40 redara :lol: pa ljudi smo, nismo Sarajlije :D

al' stvarno, zašto toliko, nije tekma visokog rizika, uprkos tome što će biti pun stadion :roll:

Zaključano

Natrag na “FK Sloboda”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.