Sta kaze onda onom drugom, Curica jelde,lazeZodiac je napisao/la:Video beton.
"Nisam ja dama ja sam muško "

Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials
Sta kaze onda onom drugom, Curica jelde,lazeZodiac je napisao/la:Video beton.
"Nisam ja dama ja sam muško "
Svaka cast kad cura zeli postuje te I ispostun I ti nju I povedi je na sjever...fino je to vidjeti I ja bi poveo svakako ...jer inace kad damo gol mene neka luda spuca ljubim jaranA od srece ovako bi njuThranduil je napisao/la:Mene nešto vuče da odem na sjever, nisam još bio na novoj tribini, nisam već godinama bio na navijačkoj tribini nikako. Kontam bit će puno sve bit će ludnica al s djevojkom idem (i ona izrazila želju za Tušnjem konačno) pa nisam ni sam siguran gdje
Neće sve ni postavit stolice, planirano je postavljanje 1000 stolica do utakmice protiv Jedinstva.Tkanton je napisao/la:STa je sa stolica, dosad nisu ni polovicu postavili.... jel tako bilo i u planu ili je nesto drugo u pitanju
Imas li fejsbuk, koji je pravi profilfirefirefirely je napisao/la:Sta kaze onda onom drugom, Curica jelde,lazeZodiac je napisao/la:Video beton.
"Nisam ja dama ja sam muško "![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Iako nisam ni među Fukarama, nit' sam vjerni fan Slobode, kad krene 'Slobodo, mi te volimo...', gotovo, valja na Tušanj sutra.Probisvjet je napisao/la:Odlican video!
[youtube][/youtube]
WelcomeGazijaKalesija je napisao/la:Iako nisam ni među Fukarama, nit' sam vjerni fan Slobode, kad krene 'Slobodo, mi te volimo...', gotovo, valja na Tušanj sutra.Probisvjet je napisao/la:Odlican video!
[youtube][/youtube]
Tuzlak04 je napisao/la:Nadam se da aktivni članovi Fukara, neće zaj*bati priliku i ponovo napraviti atmosferu da ljudi ne dolaze na utakmice. Velika vecina porodičnih ljudi (među kojima sam sad i ja) su odustala odlaziti na slobodine utakmice zbog ranijeg nasilnog navijanja Fukara (bacanje petardi, kamenica,topovskih . .. ) i ljudi su izgubili povjerenje koje se nadam polako vraća. Fukare trebaju da shvate da normalnim navijanjem pomažu klubu iz razloga što obični simpatizer kluba svojim dolaskom, plaćanjem karti, direktno doprinosi klubu.Neće ti niko doći na utakmice ako će neko očekivati razbijenu glavu. Ja priznajem, zadnji put sam bio prije možda 10 godina na Tušnju i prije 10 godina sam rekao da zbog nasilnih Fukara neću više nikad doći jer je moja glava bitnija ( iako volim Slobodu). Sad poslije 10 godina imam sina od tri godine i vodit ću ga subotu da zavoli fudbalski klub kao što je zavolio košarkaški. Ali opet nekako strahujem za dijete. Vodim ga jer imam veliku želju da to sve vidi i da bude oduševljen kao što sam i ja bio oduševljen 80-tih. Ako ima neko ko je aktivni član FUKARA, neka za dobrobit kluba (ako mu je ikako stalo) upozori ostale da se suzdrže od nasilnog navijanja (na ovoj i na svim ostalim utakmicama) i da zajednički pomognemo klubu na ovaj i na drugi način. Simpatizeri su u većini u odnosu na Fukare i predstavljaju dobar doprinos klubu, i to trebaju da shvate.Imamo rijetku priliku i daj da ne propustimo. Isto tako molim FUKARE da se suzdrže od riječi "seljak, seljačina" za nekog ko nije Tuzlak jer neće ti niko sa strane zavoliti klub ako ga skupina ne prihvata. Zar nam to treba. Geografski smo dobro pozicionirani da imamo podršku kao što ga ima Hajduk u Dalmaciji.
Isto ovako mislim..Gorki je napisao/la:Ali ako odličnom igrom i zabijete gol ili više i pokažete na terenu da ste bolji od nas i to u našoj avliji,ja ću vam prvi čestitat na pobjedi i zaželjeti sreću u Premier ligi Bosne i Hercegovine.
Vremeplov (8): Ćiro Blažević na Tušnju maja 1986. godine
Na stadionu Tušanj u Tuzli, 28. maja 1986. godine, protivnik Slobode bila je Priština, koju je tada vodio Miroslav Ćiro Blažević, kako bi je spasio ispadanja iz Prve lige Jugoslavije. I tada, kao i sada, Ćiro je bio medijska zvijezda, pa su se mnogi s njim željeli slikati.
Na fotografiji, koju nam je na raspolaganje stavio dr. Anto Raos, u ovoj prilici predsjednik Slobode u drugom od njegova tri mandata na čelu tuzlanskog kluba, Ćiro je pozirao u društvu dr. Raosa i poznatog pjevača Nedžada Salkovića (desno). Reklo bi se: tri zvijezde! U to vrijeme, pričalo se i pisalo o “posebnom senzibilitetu” koji je Ćiro gajio spram tadašnje estradne mega zvijezde, Tereze Kesovije, ali to je nebitno za ovu kratku storiju iz prošlih vremena.
Ko bi rekao da će 28 godina poslije Miroslav Blažević postati građaninom Tuzle i preuzeti Slobodu, kako bi je, kao onomad Prištinu, vodio nogometnoj eliti.
Dr. Raos kaže kako su ovog maja 1986. godine igračima i vodstvu Prištine, te tako i Ćiri Blaževiću, bili dobri domaćini. Ali, u kafani, a ne i na terenu. Naime, Sloboda je pobijedila Prištinu 2:1, golovima Munevera Krajišnika i Ekrema Ibrića, sadašnjeg tajnika Slobode, dok je gol za Prištinu postigao Rifat Kojo Mehinović, nekadašnji igrač Slobode.
Te sezone, i Sloboda i Priština šetali su iznad ponora ispadanja iz lige, a završili su na 12. i 13. mjestu Prve lige sa po 32 boda. Iz društva najboljih ispali su OFK Beograd sa 28, te novosadska Vojvodina sa 22 boda.
- Ovu fotografiju rado ustupam za objavu, a pripremam posebnu fotografiju kao dar Ćiri Blaževiću – poručio nam je dr. Anto Raos, u povijesti Slobode svakako najuspješniji predsjednik kluba, ujedno, počasni predsjednik Slobode. (Miro PETROVIĆ)
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.