Chicago Bulls
- Titova-Juga
- Kontakt:
Re: Chicago Bulls
Jbg, ofanzivno smo prelimitirani, svakome ćemo napraviti probleme ali će i nama svako također.
- Nije lako ostati Čovjek među svim tim (ne)ljudima, ali to je izazov kojeg se ne bojim.
- Ko hoće, nađe način - ko neće, nađe razlog !
Smrt nacionalizmu !!
- Ko hoće, nađe način - ko neće, nađe razlog !
Smrt nacionalizmu !!
Što mi nismo potpisali Granger-a?
Da, napadački smo limitirani zato nam je potreban Rose. Čovjek hoće da igra a ne daju mu, besmisleno ali eto, postoje drugi nazovimo ih planovi. Našao sam malo gossip članaka gdje se spominje povratak Rose-a u playoff. Naravno od toga nema ništa ali lijepo je makar pročitati tu laž u ovim teškim trenucima (ova i prošla sezona).
Što se doveo Jimmer? Treba mu vremena da se navikne? Kako god, bolje će igrati od Boozer-a (ne mislim na poziciju nego općenito na igru).

Da, napadački smo limitirani zato nam je potreban Rose. Čovjek hoće da igra a ne daju mu, besmisleno ali eto, postoje drugi nazovimo ih planovi. Našao sam malo gossip članaka gdje se spominje povratak Rose-a u playoff. Naravno od toga nema ništa ali lijepo je makar pročitati tu laž u ovim teškim trenucima (ova i prošla sezona).
Što se doveo Jimmer? Treba mu vremena da se navikne? Kako god, bolje će igrati od Boozer-a (ne mislim na poziciju nego općenito na igru).
Noah je najbolji defanzivni centar u ligi, a gledajući i doprinos na terenu najbolji centar u ligi. Nije sve samo u poenima, nego i energiji koju daje ostalim igračima čineći ih boljim. Rose je bio lider povrijedio se, Deng je trebao preuzeti tu ulogu i nije uspio pa je trejdovan, sada je tu istu ulogu preuzeo Joakim Noah i odlično je odrađuje.
Dobili smo dvaput Heat sa ovakvim roster-om, dobili smo dvaput i Pacers-e sa ovakvim roster-om, svaka čast igračima.
Carlos who Boozer je postao igrač za klupe. Taj Gibson odlično odrađuje svoj posao sa klupe i ne bi me čudilo da ga proglase najboljim šestim igračem u ligi.
Odlično odrađeno od Thiby-a što je D.J. stavio na klupu jer i on daje tu potrebno energiju za klupe koja može odigrati sasvim solidnu košarku.
Sada dodajte Deng-a i Rose-a ovoj ekipi, eh...
Dobili smo dvaput Heat sa ovakvim roster-om, dobili smo dvaput i Pacers-e sa ovakvim roster-om, svaka čast igračima.
Carlos who Boozer je postao igrač za klupe. Taj Gibson odlično odrađuje svoj posao sa klupe i ne bi me čudilo da ga proglase najboljim šestim igračem u ligi.
Odlično odrađeno od Thiby-a što je D.J. stavio na klupu jer i on daje tu potrebno energiju za klupe koja može odigrati sasvim solidnu košarku.
Sada dodajte Deng-a i Rose-a ovoj ekipi, eh...
- SaltCityAttack
- Kontakt:
DJ isto komotno moze uletiti u konkurenciju sestig igraca
..on i treba da bude s klupe jer treba ga nauciti da kad Rose dodje da zna d aje kupa i da ce imati opet ovoliku minutauz i zapazenu ulogu, jer ako ga nviknemo na startera onda ce to biti tesko poslije njemu i objasnit 

SA VJEROM BOGA, FUKARE SLOBODA DO GROBA!
I opet Tušanj, tribina i sindrom ludila
jedan klub, jedan grad i navijačka skupina
OD PROŠLE, NE MOŽE BITI NAM TEŽA GODINA
I DALJE OSTAJEMO SLOŽNI KO' BRAĆA I RODBINA !
FKR TZ 87'
East Family FFC1987
FKR TZ 87'
East Family FFC1987
On će tražiti više novca, tako da ćemo ga teško zadržati. Najveći problem je ugovor znamo već koga, spomenut je više puta na ovoj temi od svih drugih igrača zajedno. Dok se ne riješimo tog ugovora nećemo vidjeti prsten.
I u prvoj rundi idemo odmah na jako nezgodne timove. Najmanje bi volio Wizards-e, igraju brzu košarku što nama ne odgovara. Nets-i su ekipa sa iskustvom ali igraju sporu košarku koja nama odgovara. Imaju ogromnu širinu u usporedbi s nama.
Uglavnom, sačekajmo kraj regularnog dijela sezona pa onda možemo napisati neke detaljne analize protivnika.
I u prvoj rundi idemo odmah na jako nezgodne timove. Najmanje bi volio Wizards-e, igraju brzu košarku što nama ne odgovara. Nets-i su ekipa sa iskustvom ali igraju sporu košarku koja nama odgovara. Imaju ogromnu širinu u usporedbi s nama.
Uglavnom, sačekajmo kraj regularnog dijela sezona pa onda možemo napisati neke detaljne analize protivnika.
- SaltCityAttack
- Kontakt:
pa hoce li ti igraci nekad zahvaliti Thibsu ?..pa koliko igraca je on progurao naibo im cijenu mnogima..Asiku je nabio 8m po godini evo Taju nabija, Noahu je isto nabio, Nateu , pa Breweru i onog boglaju Bogansu je nabio jer s anjima smo mi igrlai finale isotka, a oni evo danas nigdje nisu vanzi igraci u borbi za titulu, a sa THibsom su eto bili..i onda dodje neko pametuje nama nesto o trenerskim sposobnostima ko je bolji ..ja samo ne mopgu ni zamislit da mi reicmo dovedemo super stara u ovu ekipu kako bi to izgledali, kad sa onakvim igracima si radio cuda.
Agustine ce ostati uzet ce nesto malo vise novca naranvo nece uzeti ogroman novac ali zasluzuje ebiga i trebamo da ga ostavimo ..odlican je razigrabvac mali ali neka malo popusti sa cijenom zna da ganjamo i super stara neka se uklopi i da idmeo na toitulu..zna da mu vjeurje Thibs sad i da nece on oskudjevati u minutama, a negdje drugo ce opet biti klupa
Agustine ce ostati uzet ce nesto malo vise novca naranvo nece uzeti ogroman novac ali zasluzuje ebiga i trebamo da ga ostavimo ..odlican je razigrabvac mali ali neka malo popusti sa cijenom zna da ganjamo i super stara neka se uklopi i da idmeo na toitulu..zna da mu vjeurje Thibs sad i da nece on oskudjevati u minutama, a negdje drugo ce opet biti klupa
FKR TZ 87'
East Family FFC1987
FKR TZ 87'
East Family FFC1987
Ja sam poprilično siguran da će svaki od tih igrača navesti Thiby-a kao osobu koja mu je bila veoma važna karika u košarkaškoj karijeri ali kao u svim sportovima novac je bitniji.
Nije isto igrati za 1 miliona godišnje ili 4 - 5. Nije ti svejedno hoćeš li danas zaraditi 35 ili 40KM, a ne o tim velikim ciframa.
D.J. će sigurno dobiti veći ugovor ali ostaje i dalje pitanje što je Jimmer došao. Thiby će sigurno da nas opet iznenadi, čovjek uvijek ima as u rukavu.
Nije isto igrati za 1 miliona godišnje ili 4 - 5. Nije ti svejedno hoćeš li danas zaraditi 35 ili 40KM, a ne o tim velikim ciframa.
D.J. će sigurno dobiti veći ugovor ali ostaje i dalje pitanje što je Jimmer došao. Thiby će sigurno da nas opet iznenadi, čovjek uvijek ima as u rukavu.
- SaltCityAttack
- Kontakt:
msa Jimmer je dosao jer je bio slobodan a znamo da smo suterski jako losi..eh sad vjerovanto ga jos poducava nekim stvarima..dobit ce on svoju priliku mada bi volio uskoro da vidimo kako funkcijonise to 

FKR TZ 87'
East Family FFC1987
FKR TZ 87'
East Family FFC1987
- kad_kako
- Moderator
- Kontakt:
Pa Jimmy-ju je trebalo godinu da zaigra kako treba, a sad ocekujemo da Jimmer odmah pocne dobijati minute. Pogotovo sumnjam da ce ih dobiti ako je Thibs uvidio da je uzasan odbrambeni.
Postovanje treba zaraditi.
- kad_kako
- Moderator
- Kontakt:
Fin clanak o tome da li Gibson, zasluzuje da ga se uzme u obzir za najboljeg 6og igraca, i za MIP: http://blogs.bulls.com/2014/03/taj-gibs ... -a-winner/" onclick="window.open(this.href);return false;
Gibson je sigurno u obziru za obje nagrade.
Ko su vam želje za Boozera?Bek ili centar?Sljedeće sezone bi ga mogli utopiti nekom.
Ko su vam želje za Boozera?Bek ili centar?Sljedeće sezone bi ga mogli utopiti nekom.
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin
- kad_kako
- Moderator
- Kontakt:
Da dobijemo kutiju, Bajadere, za njega, ja bi prihvatio obje rucke.Kawhi je napisao/la:Gibson je sigurno u obziru za obje nagrade.
On iduce godine ima platu od $16.8mil. Tako da ne vidim da ce neki tim htjeti to na sebe preuzeti. Bio bi veoma, veoma iznenadjen ako ga uspijemo trejdati. Daleko vece sanse su da cemo ga amnestirati. Osloboditi tih $17mil. i napokon nakon dugo vremena imati malo prostora u salary cap-u. Imamo i ovako pa ja bi rekao boljeg PF za nase potrebe u Taj Gibsonu. Covjek je odlicno ofanzivno napredovao ove sezone i sa klupe ima 14p i 9sk prosjek. Kad bude starter, moze on jos bolji se pokazati. Ove godine sto je bio starter, prosjek mu je skoro 20-10. Tako da nemam nikakve brige da ce on biti odlican startet umjesto Boozera. Pogotovo sto Taj daleko bolji defanzivac, sto je u nasem sistemu i vaznije.
Nama je bek definitivno prioritet, i tako je vec godinama. Samo do sada nista znacajno tu nismo mogli uraditi, jer smo bili veoma limitirani salary cap-om, preko kojeg smo isli i ovako i onako. Melo, ce biti prvi kandidat za dovodjenje, ali ja sam prilicno ubjedjen da on ostaje u NYK, sad kad je Phil, tamo preuzeo kormilo nad klubom.
U iducoj godini samo 7 igraca nam je pod ugovorom: Ruza, Jo, Taj, Jimmy, Mike, Snell i Boozer, koji nas kostaju $63mil. Bez Boozerovih $17, to ce biti $46mil, sto je $16 mil. sa kojima se moze raditi, jer su predpostavke da ce iduce Cap biti $62mil. Mada ne sumnjam da ce nasi ici preko ako bude potrebe, a vjerovatno hoce. Ove godine smo na $73mil. sa platama, i nemam sumnje da ce i iduce godine ici do te neke brojke ako bude potrebe.
- kad_kako
- Moderator
- Kontakt:
Thibs u 4oj sezoni na klupi Bulls-a dosao do 200 pobjede (i 105 poraza). To je ostvareno sinosnjom pobjedom nad Hawks-ima 92:105.
Thibsov komentar na 200tu pobjedu: "I've got a good team". E, Thibs, sta bi bilo tek da imas dobar tim.
I, momci, hajde da se svi malo aktiviramo vise na threadu. Sad ce jos malo i PO, a kod nas kao u mrtvacnici.
Vidim da ste svi aktivni po forumu, pa slobodno i u nas stari zavicaj stvratite, i prozborite koju.
Thibsov komentar na 200tu pobjedu: "I've got a good team". E, Thibs, sta bi bilo tek da imas dobar tim.
I, momci, hajde da se svi malo aktiviramo vise na threadu. Sad ce jos malo i PO, a kod nas kao u mrtvacnici.

Vidim da ste svi aktivni po forumu, pa slobodno i u nas stari zavicaj stvratite, i prozborite koju.

jest se nesto umrtvilo,kao da Bullsi nisu u borbi za 3 mjesto istokakad_kako je napisao/la:Thibs u 4oj sezoni na klupi Bulls-a dosao do 200 pobjede (i 105 poraza). To je ostvareno sinosnjom pobjedom nad Hawks-ima 92:105.
DPOY-Noah
- Fk_zeljo_1921
- Kontakt:
Ma ja sam tu stalno pratim tekme, nego prikopcam laptop na tv pa gledam, pa mi se ne da komentarisat tekma posebno
Kako samo procvjetaju play-evi u Thibsovom sistemu, to je fascinantno. DJ 23 poena sinoc, kljucan je bio u 2. cetvrtini kad smo se odlijepili.
Bit ce guravo do kraja za 3. poziciju na istoku, a zlata je vrijedna pošto bi tada 99% isli na Indianu, koja igra kriminalno u zadnje vrijeme, tako da bi protiv njih imali dobre šanse za prolaz, dok protiv Miamija nemamo šta tražit... Slijedeca je derbi protiv Bucksa, pobjeda je imperativ.

Kako samo procvjetaju play-evi u Thibsovom sistemu, to je fascinantno. DJ 23 poena sinoc, kljucan je bio u 2. cetvrtini kad smo se odlijepili.
Bit ce guravo do kraja za 3. poziciju na istoku, a zlata je vrijedna pošto bi tada 99% isli na Indianu, koja igra kriminalno u zadnje vrijeme, tako da bi protiv njih imali dobre šanse za prolaz, dok protiv Miamija nemamo šta tražit... Slijedeca je derbi protiv Bucksa, pobjeda je imperativ.
"I've failed over and over and over again in my life and that is why I succeed." -Michael Jordan
Ja sam totalno izgubio volju za gledanjem nakon one Rose-ove povrijede.
Poslije sam pogledao nekoliko utakmica, ali sve se mogu izbrojati na prstima jedne ruke, a i posao me stisnuo pa se nema puno slobodnog vremena. Trenutno su Cubsi u modi kod mene.
Poslije sam pogledao nekoliko utakmica, ali sve se mogu izbrojati na prstima jedne ruke, a i posao me stisnuo pa se nema puno slobodnog vremena. Trenutno su Cubsi u modi kod mene.

„Ako Bog da, bit će naša BiH. Osjećam da mogu uraditi zamišljeno. Nestalo je struje. Sretno!”- Izet Nanic
- FK Sarajevo
BOSANSKA KRAJINA !
- FK Sarajevo
BOSANSKA KRAJINA !
- SaltCityAttack
- Kontakt:
ma sve nas je slomila povreda Rosa ali nije to ni problem koliko je problem procitati onih gluposti provala i rasprava na temi NBA kad vidis koliko ima poznavalaca NBA
.. ali vratit cemo se eto ovdje ako se nasa standardna postava ..sezona je vise nego uspjesna s obzirom koliko problema smo imali, da nbismo dovodili pojacanja tacnije vise smo igraca izgubili nego sto smo doveli..desilo se to da smo doveli Agustina sasvim slucajno i vjerovatno ce se toronto i pojest ako izgubi trecu poziciju jer ce on biti najveci razlog svemu tome 

FKR TZ 87'
East Family FFC1987
FKR TZ 87'
East Family FFC1987
- kad_kako
- Moderator
- Kontakt:
Ma okay to, i ja to nekad uradim. Ne treba visjeti tu u toku utakmice, ali poslije eto malo prokomentarisati nebi bilo na odmet.Fk_zeljo_1921 je napisao/la:Ma ja sam tu stalno pratim tekme, nego prikopcam laptop na tv pa gledam, pa mi se ne da komentarisat tekma posebno![]()
Jer bas nam se umrtvio thread, a svi posjecujemo forum redovno koliko vidim.
od kako je trade-an Deng sve ide super. Da je Deng trade-an na pocetku sezone misljenja sam da bih se sad borili za prve dvije pozicije na istoku.
Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić (kapiten), Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić VI STE PONOS NASE DRZAVE!!!!
- kad_kako
- Moderator
- Kontakt:
SBBKBB, i tesko je ikakav zakljucak donjeti na osnovu toga. Nama je definitivno spasilo sezonu dovodjenje D.J. Augustin-a. Od kako je dosao kod nas, igra odlicno i veoma konstantno: 14.3 poena, i 5.1 asistencija sa klupe. Noah-ina nevjerovatna sezona igra veliku ulogu isto tako, ali tesko bi mi bez ovako kvalitetnog back up PG-a dosli gdje smo sada, tj. u borbu za 3ce mjesto na istoku. I Taj-ova break through sezona nam puno znaci. Njegove konstanto dobre partije sa klupe, kako ofanzivno a pogotovo defanzivno u krucijalnim momentima utakmica, nam puno znace.
Naravno, najzasluzniji za sve to je genije Thibs. Koji zaista izvlaci iz ovih momaka njihov maksimum.
Jucer smo waive Erik Murphey-a. Postoje spekulacije da bi mogli dovesti umjesto njega Ronnie Brewer-a a.k.a. bacaca cigli, ili Mike James-a.
Citam clanak/intervju Augustina, i kaze da bi rado ostao u Bulls-ima, i kada postane free agent. Sad je pitanje hocemo li ga moci sebi priustiti, jer sa ovakvim igrama, on ce definitivno privuci dosta dobrih ponuda.
Znaci offseason ce za Bulls-e biti jedan od interesantnijih u zadnje 4 godine.
Naravno, najzasluzniji za sve to je genije Thibs. Koji zaista izvlaci iz ovih momaka njihov maksimum.
Jucer smo waive Erik Murphey-a. Postoje spekulacije da bi mogli dovesti umjesto njega Ronnie Brewer-a a.k.a. bacaca cigli, ili Mike James-a.
Citam clanak/intervju Augustina, i kaze da bi rado ostao u Bulls-ima, i kada postane free agent. Sad je pitanje hocemo li ga moci sebi priustiti, jer sa ovakvim igrama, on ce definitivno privuci dosta dobrih ponuda.
Isto tako malo o Miroticu, i o tome mozemo li ga ocekivati iduce sezone u dresu Bulls-a. Bas citam clanak sa njegovom izjavom:I would love to be back here,” Augustin told CBS Chicago. “This organization, this team is great, and I think it's great for me. [Tom Thibodeau] has given me the opportunity to play and get better. It's been great for me.
Ako budemo ga htjeli dovesti, bit ce komplikacija oko finansijskog dijela ugovora. Dobar clanak o tome mozete porcitati ovdje: http://www.basketballinsiders.com/can-t ... a-mirotic/" onclick="window.open(this.href);return false;For me the most important thing is hopes and goals. It’s not a money thing,” said Mirotic. “I will do what my heart tells me, whatever it’s the best for me, go to Chicago or stay in Madrid to improve my game, give something more and build a future. I don’t know now, but I’m close to making a decision.
Znaci offseason ce za Bulls-e biti jedan od interesantnijih u zadnje 4 godine.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.