RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA

zizu1991
Kontakt:

Re: RSD Velež Mostar

Post Postao/la zizu1991 » 27 mar 2014, 17:38

Nema bola raje k'o prije. To je svima jasno. Došlo bi više raje, bio bi popunjen kapacitet stadiona do nekih ... 80 %. Većina raje traži rezultate, i hoće da gleda pobjede. Niko neće da troši lovu na benzin i karte a da gleda kako mu se omiljeni tim pati, to je jasno k'o dan.

Što se mene tiče, ista meta, isto odstojanje. Dokle god mogu dolazit', dolazit' ću. U polusezoni je patnja bila dok sam radio :twisted: , tekme subotom, a nedjeljom slobodan samo. :twisted:
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

NeretvanskaPastrmka
Kontakt:

Post Postao/la NeretvanskaPastrmka » 27 mar 2014, 17:53

Ma jok bola zizu na ovoj neimastini ce dolazit po 3000,davat petaka za kartu i cenera za gorivo da gledaju kako se hrvemo s mvo i drugim ekipama. Da ima igre i pobjeda bilo bi svaku tekmu 3000+. Sita je u nas raja ove morbide ali to dosta ljudi ne konta. Das od usta 15-ku a vratis se posran kuci. Moze 5 sezona,6-tu mozak prestaje davat signale,tu ulogu preuzima zeludac
UEFA TEAM RANKING 1989

43 Velez Mostar YUG 3.583
49 Hamburger SV Ger 3.500
51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583
117 Olympique Marseille Fra 1.875
126 Manchester United Eng 1.500
143 Paris Saint-Germain Fra 1.250

Titova-Juga
Kontakt:

Post Postao/la Titova-Juga » 27 mar 2014, 18:12

Tačno tako :!:
- Nije lako ostati Čovjek među svim tim (ne)ljudima, ali to je izazov kojeg se ne bojim.

- Ko hoće, nađe način - ko neće, nađe razlog !

Smrt nacionalizmu !!

tepsija
Lokacija: Mostar,grad na Neretvi,srce Hercegovine,nepokoreni grad
Kontakt:

Post Postao/la tepsija » 27 mar 2014, 19:02

I baš zbog toga bi stadion u Sjevernom bio pun pogodak.
Jeste,i vani su stadioni van grada ali imaju uređen saobraćaj,autobus,tramvaj ili U-bahn svakih 2 minute.
Ljudi kisnu,stopiraju,prebacuju se na sve moguće načine da bi gledali razočarenja iz kola u kolo.I to je srž problema.
Ja razumijem ljude koji bi opet pod BB,ali to djeluje nerealno.Situacija je takva kakva jeste,ovo nije onaj Mostar,puno je pobješnjelih pasa...nema tu logike.Ako ništa,za utjehu i ponos nam može biti to da je je stadion pod Bijelim Brijegom živio dok je bilo Veleža,nakon toga je poznat po zlim psima,po koncertima nekakvih etno jaukala,po Partizanu,Bragi,po Peharu...i masu drugih negativnih stvari,BB-završena priča...dika i ponos Veleža.
Gledam stadione po Srbiji,sve bolji od boljeg,Novi Pazar,Voždovac...sve nešto novo i sasvim dobro.
Siguran sam i ubjeđen 100% da se pokrene bilo kakva inicijativa za stadion u Sjevernom,da bi se sve diglo,da bi mi napravili to.Mogli smo napraviti stadion pod BB koji je primao preko 30.000 ljudi,napravili smo i ovaj u Vrapčićima,napravili bi i u Sjevernom.
Evo,nasumično sam odabrao neki video,pogledajte stadion u vukoyebini orašju koji je mislim financirala UEFA,FIFA,šta ja znam.
Samo zaokružiti,jer im fali jedna tribina...da to bude paklena kocka.
[youtube][/youtube]

I oni,selo,klub bez ikakve tradicije da imaju ovakav stadion?
Pa,možemo i mi.
Ali,fakin yebena politika ti neda da dišeš,a kamoli da uzdižeš neki tamo 'bošnjački' Velež.
Velež nikad neće biti Vehlež,niti će Velež ikad imati nacionalni prefiks po uzoru na susjede...nikad!
To što smo proBiH nastrojeni,to nam samo služi za ponos.i uvijek će tako biti.
I svjetliće petokraka,i biće stadion dostojan Veleža.
Budite sigurni u to.
Josip-Jole Musa(1931-2000)
Vječno u našim srcima.
Hercegovina,jedina je ona,rodila je Veleza,naseg sampiona!

emil02in
Kontakt:

Post Postao/la emil02in » 27 mar 2014, 20:15

Evo druga epizoda rat u Mostaru na ftv

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
MOSTAR 09.11.1993.NIKAD ZABORAVIT NEĆE

zivinaajkula
Kontakt:

Post Postao/la zivinaajkula » 27 mar 2014, 21:00

tepsija je napisao/la:Nakon druge epizode i slijepcu je jasno šta je tzv. hšk.
Obični nusprodukt jedne propale politike.
Ma,nebitni likovi...ali eto.

Dobro su ti nabili kompleks,kada su nebitni sta ih vise spominjes!

Vidim po prilogu da je jucer Velez podbacio u pravom smisli rijeci,imali jednu sansu uz pogodak,bolje gol sanse imao Celik i zasluzeno prosao!
Jel taj sjeverni logor blize gradu,znaci vasa losa posjeta na stadionu je jer niste u sredistu grada?!
sloboda govora i pravda za sve!
Toni Kukoc!Majstor svoga vremena!

tepsija
Kontakt:

Post Postao/la tepsija » 27 mar 2014, 21:03

U mom životu,u mom rječniku ne postoji riječ kompleks.
Moćan sam i jak.
Samo se otkrivaju neprijatelji Veleža svakim danom sve više i više.A neprijatelje je nemoguće voliti.Zbog toga i moj post.
Zbog toga,zbog toga...zbogom!
Na drugoj strani su ti novonastali klubovi i teme o njima.
Vječno u našim srcima.

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 27 mar 2014, 23:51

Gdje su oni koji govore da nas gura NN? :roll: :evil:

Evo vidimo kako nas gura. Zato ne treba slušati razne priče rekla-kazala. :x

A ove krpelje samo na IGNORE! Vjeruje mi, pametniji popušta.

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 27 mar 2014, 23:58

tepsija je napisao/la:I baš zbog toga bi stadion u Sjevernom bio pun pogodak.
Jeste,i vani su stadioni van grada ali imaju uređen saobraćaj,autobus,tramvaj ili U-bahn svakih 2 minute.
Ljudi kisnu,stopiraju,prebacuju se na sve moguće načine da bi gledali razočarenja iz kola u kolo.I to je srž problema.
Ja razumijem ljude koji bi opet pod BB,ali to djeluje nerealno.Situacija je takva kakva jeste,ovo nije onaj Mostar,puno je pobješnjelih pasa...nema tu logike.Ako ništa,za utjehu i ponos nam može biti to da je je stadion pod Bijelim Brijegom živio dok je bilo Veleža,nakon toga je poznat po zlim psima,po koncertima nekakvih etno jaukala,po Partizanu,Bragi,po Peharu...i masu drugih negativnih stvari,BB-završena priča...dika i ponos Veleža.
Gledam stadione po Srbiji,sve bolji od boljeg,Novi Pazar,Voždovac...sve nešto novo i sasvim dobro.
Siguran sam i ubjeđen 100% da se pokrene bilo kakva inicijativa za stadion u Sjevernom,da bi se sve diglo,da bi mi napravili to.Mogli smo napraviti stadion pod BB koji je primao preko 30.000 ljudi,napravili smo i ovaj u Vrapčićima,napravili bi i u Sjevernom.
Evo,nasumično sam odabrao neki video,pogledajte stadion u vukoyebini orašju koji je mislim financirala UEFA,FIFA,šta ja znam.
[youtube][/youtube]

Pa,možemo i mi.
Ali,fakin yebena politika ti neda da dišeš,a kamoli da uzdižeš neki tamo 'bošnjački' Velež.
Velež nikad neće biti Vehlež,niti će Velež ikad imati nacionalni prefiks po uzoru na susjede...nikad!
Budite sigurni u to.
da te bolje informišem: bivši predsjednik saveza iljo dominković je usmjerio novce iz UEFA-inog projekta koji su bili namjenjeni Veležu za Orašje. kada su ljudi iz UEFA-e kasnije došli u inspekciju da vide gdje su novci otišli, dobili su informaciju od ljudi iz Veleža da nisu otišli Veležu nego Orašju. kada su za to saznali ostali su šokirani, jer su htjeli pomoći Veležu u rehabilitaciji. to ti je istina.

inače se radilo o cifri od 418.000 dolara ako se nevaram, nek me neko ispravi.

monsen
Kontakt:

Post Postao/la monsen » 28 mar 2014, 00:27

Sta je s Skaljicem ? Bio je kod vas, gledam ovu neku emisiju i kaze voditelj bivsi igrac, pa mi nije nista jasno ? :D

vm22
Kontakt:

Post Postao/la vm22 » 28 mar 2014, 00:28

Šta će Orašju ovoliki stadion, pa taman kad bi cijelo mjesto doveli na stadion ne bi pun bio. Ako ga iko zaslužuje onda je to Velež

Titova-Juga
Kontakt:

Post Postao/la Titova-Juga » 28 mar 2014, 00:28

Vjerovatno onda misli na njegovog brata Armela Škaljića.
- Nije lako ostati Čovjek među svim tim (ne)ljudima, ali to je izazov kojeg se ne bojim.

- Ko hoće, nađe način - ko neće, nađe razlog !

Smrt nacionalizmu !!

vm22
Kontakt:

Post Postao/la vm22 » 28 mar 2014, 00:30

monsen je napisao/la:Sta je s Skaljicem ? Bio je kod vas, gledam ovu neku emisiju i kaze voditelj bivsi igrac, pa mi nije nista jasno ? :D
Ovo je brat od Asima sad bio.

monsen
Kontakt:

Post Postao/la monsen » 28 mar 2014, 00:33

vm22 je napisao/la:
monsen je napisao/la:Sta je s Skaljicem ? Bio je kod vas, gledam ovu neku emisiju i kaze voditelj bivsi igrac, pa mi nije nista jasno ? :D
Hvala. Meni su isti.. :D

Goodison
Kontakt:

Post Postao/la Goodison » 28 mar 2014, 00:34

Iste su to pače, samo što Asim svojom misli a ovaj i ne baš. Majstorski je onda zavalio na Grbavici gol ali nama.
1922 & 1878

'' Everton are bigger club than Liverpool. Everywhere you go on Merseyside you bump into Everton supporters. ''
Ex- Liverpool player Graeme Souness.

RŠD VELEŽ MOSTAR !!!

vm22
Kontakt:

Post Postao/la vm22 » 28 mar 2014, 00:34

monsen je napisao/la:
vm22 je napisao/la:
Hvala. Meni su isti.. :D
A i jesu, samo Asim ima još dužu kosurinu od ovog :D

monsen
Kontakt:

Post Postao/la monsen » 28 mar 2014, 00:37

Ma znam ja Asim-a, jos kad je kod nas bio, ne tako davno. ;)

vm22
Kontakt:

Post Postao/la vm22 » 28 mar 2014, 00:37

Goodison je napisao/la:Iste su to pače, samo što Asim svojom misli a ovaj i ne baš. Majstorski je onda zavalio na Grbavici gol ali nama.
Ono je horor bio, mene stid za njega bilo :x Još mi rođendan bio dobro se sjećam, nikad gori :lol:

Pirke
Kontakt:

Post Postao/la Pirke » 28 mar 2014, 01:08

AlemC85 je napisao/la:
tepsija je napisao/la:I baš zbog toga bi stadion u Sjevernom bio pun pogodak.
[youtube][/youtube]

Pa,možemo i mi.
Budite sigurni u to.
da te bolje informišem: bivši predsjednik saveza iljo dominković je usmjerio novce iz UEFA-inog projekta koji su bili namjenjeni Veležu za Orašje. kada su ljudi iz UEFA-e kasnije došli u inspekciju da vide gdje su novci otišli, dobili su informaciju od ljudi iz Veleža da nisu otišli Veležu nego Orašju. kada su za to saznali ostali su šokirani, jer su htjeli pomoći Veležu u rehabilitaciji. to ti je istina.

inače se radilo o cifri od 418.000 dolara ako se nevaram, nek me neko ispravi.
To je bio onaj GOAL projekat. Tako se i stadion zove.

Jbg, sta su nam uradili ovih zadnjih dvadesetak godina, ja sam ponosam i da postojimo. Zamisli da su ovo uradili cak i Slobodi ili Celiku... Uz duzno postovnje, ne bi ih bilo ni u knjigama.
U mome zavičaju vinograd zori
I žene feredže nose.
U mome zavičaju najviše ima
Kamenja i bijede bose.
Pa ipak kad jednom sklopim oči,
želja ce posljednja biti:
Da me se moji drugovi sjete
I da me put juga nose.

tepsija
Kontakt:

Post Postao/la tepsija » 28 mar 2014, 07:40

Aleme,znam ja odlično da je krimos Iljo sredio stadion za svoje selo.Ali,Velez ima silu svojih asova,utjecajnih ljudi na nogometnom području.I zbog svega toga je bitno napraviti pozitivnu atmosferu u klubu,riješiti se krpelja u klubu i oko njega...jer svim tim našim legendama je Velez u srcu,vjeruj.A onda,samo nebo bi bilo granica.
Vječno u našim srcima.

Zaključano

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.