Chat - ARHIVA POSTOVA

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

QUARTERBACK
Kontakt:

Re: Chat

Post Postao/la QUARTERBACK » 26 mar 2014, 22:39

suhakrpa
Kontakt:

Post Postao/la suhakrpa » 27 mar 2014, 03:08

Unofficialpage je napisao/la:
truts je napisao/la:
suhakrpa je napisao/la: Jucer sam vidio kod kolegice na mobiteu neku aplikaciju gdje imas ikonice svjetski poznatih brendova i ti ih trebas prepoznati i upisati naziv tog brenda. Na prvom levelu su ovi najpoznatiji, a onda na sljedecim sve manje poznati. Zna li neko mozda kako se ta aplikacija zove i da li ima verzija za PC?
Logo Quiz
ne znam ima li za računar, proguglaj
Ima ovo za PC http://www.logologoquiz.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
skinuo sam ovo, ali nije isto kao na mobu. Tamo imas logo od npr. 20 brendova i ti moras upisivati ime. Kada uspijes pogoditi odredjeni procenat, onda ti se otkljucava sljedeci nivo i sve tako.

Lampard8
Kontakt:

Post Postao/la Lampard8 » 27 mar 2014, 03:48

Pokušaj ovu, slična je logoquizu

http://quizzzz.net/en/logo/game/1/7#game" onclick="window.open(this.href);return false;
Za Čelik i Zenicu,
za crno i crveno,
za naše voljeno,
mi pjevamo...

Narin
Kontakt:

Post Postao/la Narin » 27 mar 2014, 12:15

all of these problems,they're all in your headdddddddd

Dex
Kontakt:

Post Postao/la Dex » 27 mar 2014, 12:53

ŠTaa ti je međede :lol: :D
I had an appointment with you tonight… in Samarra.

Narin
Kontakt:

Post Postao/la Narin » 27 mar 2014, 13:03

Dex je napisao/la:ŠTaa ti je međede :lol: :D
When he holds you close,when he pulls you near,when he says the words you've been needing to hear,I wish I was him cause those words are mine

Dex
Kontakt:

Post Postao/la Dex » 27 mar 2014, 15:44

Plaćaš danak neiskustvu, ne treba se zaljubit

hodža
Kontakt:

Post Postao/la hodža » 27 mar 2014, 16:43

Narine, nemoj biti emo da te ne bi lemo :evil:
FORZA MARŠAL !!!

Gorki
Kontakt:

Post Postao/la Gorki » 27 mar 2014, 17:33

Pobjeda je bolja od orgazma!

Tribalian
Kontakt:

Post Postao/la Tribalian » 27 mar 2014, 17:35

hahahahahahahahah sta ce covek :mrgreen:
.... nekad bol, nikad strah, nekad muk.....

Narin
Kontakt:

Post Postao/la Narin » 27 mar 2014, 17:52

hodža je napisao/la:Narine, nemoj biti emo da te ne bi lemo :evil:
a nije ni meni lako sefe

Postano kroz Forum SportSport.ba app.

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 27 mar 2014, 18:00

zna li neko je li tesko dobiti radnu vizu za kanadu ? imam rodjaka u kanadi, koji mi je hajmo reci vec nasao posao i bio bih kod njega za to vrijeme.
citao sam nesto i o International Experience Canada, pa ako ima neko upuceniji neka mi objasni par stvari :D

Tribalian
Kontakt:

Post Postao/la Tribalian » 27 mar 2014, 18:09

jasmin10 je napisao/la:zna li neko je li tesko dobiti radnu vizu za kanadu ? imam rodjaka u kanadi, koji mi je hajmo reci vec nasao posao i bio bih kod njega za to vrijeme.
citao sam nesto i o International Experience Canada, pa ako ima neko upuceniji neka mi objasni par stvari :D
Radna viza se u principu dobija najlakse . Ako ti je rodjak kako kazes vec nasao posao , onda bi taj poslodavac trebalo da posalje formalnu ponudu za posao overenu od strane kanadskog biroa. Postupak traje nekoliko nedelja , ukoliko na birou procene da je zahtev poslodavca za stranim radnikom opravdan, oni samo potvrde to, pa onda ti ides u ambasadu i trazis radnu dozvolu .
.... nekad bol, nikad strah, nekad muk.....

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 27 mar 2014, 18:24

Tribalian je napisao/la:
jasmin10 je napisao/la:zna li neko je li tesko dobiti radnu vizu za kanadu ? imam rodjaka u kanadi, koji mi je hajmo reci vec nasao posao i bio bih kod njega za to vrijeme.
Radna viza se u principu dobija najlakse . Ako ti je rodjak kako kazes vec nasao posao , onda bi taj poslodavac trebalo da posalje formalnu ponudu za posao overenu od strane kanadskog biroa. Postupak traje nekoliko nedelja , ukoliko na birou procene da je zahtev poslodavca za stranim radnikom opravdan, oni samo potvrde to, pa onda ti ides u ambasadu i trazis radnu dozvolu .
e hvala kralju :D na koliko mjeseci se moze dobiti viza ?

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 27 mar 2014, 19:33

Mislim da je radna dozvola validna godinu dana, nakon toga je možeš produžiti, ali poslodavac mora pokrenuti proces par mjeseci ranije, jer ako zakasniš onda ne smiješ raditi dok je ne produžiš.

Ima tu dosta raznih varijanti, ali morat ćeš ići na neki test u ambasadi, moraš znati jezik i još mnogo sitnica. Nije to baš tako lako kao što se predstavlja, ali je itekako moguće i mnogo lakše nego za većinu ostalih zemalja. Mislim da ćeš prilikom popune formulara dobiti obrazac za porodicu, tako da ćeš moći još nekoga povući sa sobom, itd...

Evo ti sajt za crnogorce,

http://www.montenegro-canada.com/articl ... /26144.htm" onclick="window.open(this.href);return false;

u suštini je isto kao i za nas...
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 27 mar 2014, 19:42

Virtu4l je napisao/la:Mislim da je radna dozvola validna godinu dana, nakon toga je možeš produžiti, ali poslodavac mora pokrenuti proces par mjeseci ranije, jer ako zakasniš onda ne smiješ raditi dok je ne produžiš.

Ima tu dosta raznih varijanti, ali morat ćeš ići na neki test u ambasadi, moraš znati jezik i još mnogo sitnica. Nije to baš tako lako kao što se predstavlja, ali je itekako moguće i mnogo lakše nego za većinu ostalih zemalja. Mislim da ćeš prilikom popune formulara dobiti obrazac za porodicu, tako da ćeš moći još nekoga povući sa sobom, itd...

Evo ti sajt za crnogorce,

http://www.montenegro-canada.com/articl ... /26144.htm" onclick="window.open(this.href);return false;

u suštini je isto kao i za nas...
hvala, hvala.
a jezik znam ono poprilicno dobro :D kocilo bi me to sto nemam radnog iskustva, ali valjda bi se mogla dobiti viza.
najvise je do rodjaka, valjda ce se sada on potruditi :D

Dex
Kontakt:

Post Postao/la Dex » 27 mar 2014, 19:46

Jel ideš u regiju gdje se francuski il engleski parla :mrgreen:

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 27 mar 2014, 19:47

Dex je napisao/la:Jel ideš u regiju gdje se francuski il engleski parla :mrgreen:
aBd ako sve bude udure, idem gdje se parla engleski :D
mada sam imao i francuski u skoli, ali slabo parlam francuski :D

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 27 mar 2014, 19:54

Nipošto nemoj propustiti tu priliku. Kopaj na sve strane da odeš. Reci rođaku da gore priča sa našim ljudima koji su otišli na isti način, sigurno ih ima mnogo, neka mu oni sve u detalje objasne, ima tu dosta finti i začkoljica koje ti mogu olakšati proces.

Na kraju možeš otići kao turista na tri mjeseca i vidjeti na licu mjesta o čemu se radi. Dosta ih je otišlo turistički pa su našli posao i ostali gore. Samo budi uporan, nadam se da ćeš uspjeti.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 27 mar 2014, 20:05

Virtu4l je napisao/la:Nipošto nemoj propustiti tu priliku. Kopaj na sve strane da odeš. Reci rođaku da gore priča sa našim ljudima koji su otišli na isti način, sigurno ih ima mnogo, neka mu oni sve u detalje objasne, ima tu dosta finti i začkoljica koje ti mogu olakšati proces.

Na kraju možeš otići kao turista na tri mjeseca i vidjeti na licu mjesta o čemu se radi. Dosta ih je otišlo turistički pa su našli posao i ostali gore. Samo budi uporan, nadam se da ćeš uspjeti.
bude mi zao kad skontam da je daleko, da cu godinu dana biti odvojen od roditelja, sestre i prijatelja. ali onda skontam da mogu izgurati ako nista tu jednu godinu i vratiti se sa nekim pristojnim novcima i nekim novim iskustvima, bude mi lakse :D
ako ispadne prilika, necu je propustiti.
rodjak se vec raspitivao i rekao mi je da ima posla u tom hotelu gdje on radi. pa bi mi olaksavajuca okolnost bila jos ako bih i s njim radio.

Zaključano

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Jabroni i 45 gostiju.