BiH Talenti u Evropi

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

DeepPurple
Kontakt:

Re: BiH Talenti u Evropi

Post Postao/la DeepPurple » 04 feb 2010, 15:51

Pauk je napisao/la:
seha je napisao/la:
Pauk je napisao/la:Vi­djet ću za ko­ga ću igra­ti za tri-če­ti­ri go­di­ne (Izjava Seferovica)

A zasto da ceka toliko puno prije nego sto se odluci za koju repku ce igrati?

Malo cudna izjava od Harisa.

Ja sam vidio jednu njegovu sliku, imao je Haris profil negdje i slikao je se sa grbom od Bosne (zlatni ljiljani) u svojoj kuci u Svajcarskoj, tako da trebao bi igrati za BiH. :)
Ma i ja sam bio 100% ubjedjen vidio sam te slike itd itd al malo mi je sumljiv ovom izjavom nije ko npr Pjanic direktan nema hocu necu. HOCU i tacka
Ma Krajisnik je taj Seferovic a da je Podrinjac kao Pjanic nebi bilo nikakve dileme. :D

Ali šala na stranu, nadam se da se nece ponoviti slucaj Ibrahimovic.
podrinjac ti je i savo milosevic :roll:

Pauk
Kontakt:

Post Postao/la Pauk » 04 feb 2010, 16:05

Nije, on je Semberac jer je iz Bijeljine, a Bijeljina je u Semberiji.

Tebi nije geografija izgleda jaca strana. :D
-------------------Begović------------------
-Mujdža---Bičakčić---Šunjić--Kolašinac-
-----------Medunjanin--Salihović---------
-----Hajrović------Pjanić--------Lulić-----
-------------------Ibišević------------------

DeepPurple
Kontakt:

Post Postao/la DeepPurple » 04 feb 2010, 16:09

od a ne iz bijeljine tacnije iz janje :mrgreen: a kroz janju protice rijeka nil jelde :roll:

Pauk
Kontakt:

Post Postao/la Pauk » 04 feb 2010, 16:16

DeepPurple je napisao/la:od a ne iz bijeljine tacnije iz janje :mrgreen: a kroz janju protice rijeka nil jelde :roll:
Nije tacno, on je iz Bijeljine, :idea: slobodno provjeri ali je igrao fudbal kao momak za FK Podrinje Janja.

Slovojed
Kontakt:

Post Postao/la Slovojed » 04 feb 2010, 16:51

Cartman je napisao/la:
Slovojed je napisao/la:
Cartman je napisao/la:Ovaj ce igrat zaSvicarsku. Ovi najveci patrioti uvjek tako zavrse. Medunjanin (iako je se vratio), Marin, Tahirovic itd.
Samo ovdje je u akciji HNS koji nikad ništa ne prepušta slučaju,stoga realno neće ni sada.
Vidilo je se sa Serticem, Pandzom...
Vidjelo se na primjeru Klasnića,braće Kovač,Petrića,Rakitića,ova dvojica nemaju kvalitetu,Pandža je prebačen iz Lokomotive u juniore Dinama,a inače svaki imalo talentiraniji igrač iz juniora Dinama ide u Lokomotivu,stoga razmisli malo o tome kakva je Pandža kvaliteta. :lol:

Posavina
Kontakt:

Post Postao/la Posavina » 04 feb 2010, 17:03

Ja sam pitao domagoja antolica koji igra u dinamu, a proslu polusezonu je proveo u lokomotivi, kakav je pandza i on mi je rekao da nije bas nesto. vidjet cemo. mnogi su osporavani

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 04 feb 2010, 17:40

Slovojed je napisao/la: Vidjelo se na primjeru Klasnića,braće Kovač,Petrića,Rakitića,ova dvojica nemaju kvalitetu,Pandža je prebačen iz Lokomotive u juniore Dinama,a inače svaki imalo talentiraniji igrač iz juniora Dinama ide u Lokomotivu,stoga razmisli malo o tome kakva je Pandža kvaliteta. :lol:
Pa eto dovoljno da su ga hrvatici molili da igra za njihove maldje selekcije. A ti oz<biljno mislis da bi braca Kovac mogli igrat za Njemacku? Pa malom Niki je suigrac reko da je limitiran. To je valjda dovoljno.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

Slovojed
Kontakt:

Post Postao/la Slovojed » 04 feb 2010, 19:05

Pauk je napisao/la:
Jedno pitanje.

Zašto je Ibrahimović isključivo promašaj bosanskog saveza?On je po majci Hrvat,tako da je Bosanac koliko je i Hrvat.Stoga me zanima zašto naprimjer Ibrahimović nije promašaj i hrvatskog saveza nego isključivo bosanskog?

Pauk
Kontakt:

Post Postao/la Pauk » 04 feb 2010, 19:14

Slovojed je napisao/la:
Pauk je napisao/la:
Jedno pitanje.

Zašto je Ibrahimović isključivo promašaj bosanskog saveza?On je po majci Hrvat,tako da je Bosanac koliko je i Hrvat.Stoga me zanima zašto naprimjer Ibrahimović nije promašaj i hrvatskog saveza nego isključivo bosanskog?
Zlatan Ibrahimovic je htjeo igrati za Bosnu i njegov otac Sefik i Zlatan su bili u kontaktu sa bosanskim savezom krajem 90ih kada su imali samo bosanski pasos i kada je Zlatan bio talent.

Ali ''strucnjaci'' iz bosanskog saveza su rekli Sefiku i Zlatanu da imaju oni stotine talenata kao Zlatan i da se nebi trebalo zuriti sa Zlatanom.

Ibrahimovic nije htjeo da se zajebava sa amaterima i onda je dobio svedski pasos i zaigrao za Svedsku.

Medjuostalom, Zlatan je vise puta rekao da se smatra kao Bosanac i on je odrastao sa svojom ocem Sefikom i njegovom porodicom jer su mu se njegovi bioloski roditelji rastali kad je Zlatan bio mali.

damirko
Kontakt:

Post Postao/la damirko » 04 feb 2010, 19:14

Slovojed je napisao/la:
Pauk je napisao/la:
Jedno pitanje.

zato sto je imao zelju da zaigra za bih a bosanski savez nije to iskoristio

Adinjo
Kontakt:

Post Postao/la Adinjo » 04 feb 2010, 19:17

Ma izgleda da su se ovi "novi klinci"vec malo digli. Cuj razmislice za tri-cetri godine. Sve se to nesto umislilo, hoce izgleda da se mole.

NIje ovaj ni jedan malom Miretu ni do koljena. JEDAN JE PJANIC!!
"A True Gentleman Never Leaves His Lady" - Alessandro Del Piero.

★ 30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

Pasodzigera
Kontakt:

Post Postao/la Pasodzigera » 04 feb 2010, 19:25

Pauk je napisao/la:
DeepPurple je napisao/la:od a ne iz bijeljine tacnije iz janje :mrgreen: a kroz janju protice rijeka nil jelde :roll:
Nije tacno, on je iz Bijeljine, :idea: slobodno provjeri ali je igrao fudbal kao momak za FK Podrinje Janja.
Ne znate ni jedan,a ni drugi,nit je Savo iz Bijeljine,a kamo li Janje,Savo Milosevic je iz jednog malog sela 4 kilometra od Janje,a zove se Johovac,tacno je da je igrao u FK Podrinju iz Janje dok nije presao u FK Partizan.
Bosno moja,divna,mila,lijepa ,gizdava
u tebi je Safet Susic,majstor fudbala!

DeepPurple
Kontakt:

Post Postao/la DeepPurple » 04 feb 2010, 19:38

Pasodzigera je napisao/la:
Pauk je napisao/la:
Ne znate ni jedan,a ni drugi,nit je Savo iz Bijeljine,a kamo li Janje,Savo Milosevic je iz jednog malog sela 4 kilometra od Janje,a zove se Johovac,tacno je da je igrao u FK Podrinju iz Janje dok nije presao u FK Partizan.
a gdje je johovac vec u donjem podrinju kao i janja o tome i govorim.

PIRKE33
Kontakt:

Post Postao/la PIRKE33 » 04 feb 2010, 19:46

Lupate.....Savo je iz Bijeljine je ..tj 3-4 kilometra, tako reci predgradje.......prosle godine sam se vozio pored njegove kuce...........ima dvije fudbalske lopte na kapiji.......ono papanski ......uostalo hebo njega........on nit je talenat, a kamoli BH.....tako da bi ga trebali mimoici vise

sahbaz2509
Kontakt:

Post Postao/la sahbaz2509 » 04 feb 2010, 20:40

Pauk je napisao/la:Nije, on je Semberac jer je iz Bijeljine, a Bijeljina je u Semberiji.

Tebi nije geografija izgleda jaca strana. :D
A sta je dario srna , geograficaru?

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 06 feb 2010, 01:34

Haris Seferovic i njegov otac u interview:

http://www.ntv101.tv/index.php?option=c ... &Itemid=32
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

tony-mortale
Lokacija: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena
Kontakt:

Post Postao/la tony-mortale » 06 feb 2010, 02:43

Principatus je napisao/la:Haris Seferovic i njegov otac u interview:

http://www.ntv101.tv/index.php?option=c ... &Itemid=32
svaka čast za link, pogledao cijelu emisiju, momak je ok skroz, naravno da nije mogao reći da će igrati za bih a igrač je švicarskog grashopersa i treba se tamo vratiti, al sada kad je u italiji mislim da će 99% igrati za BiH, otac mu je legenda i svaka mu čast, sam je rekao da dolaze svake godine bar 3-4 puta u Bih i da uvijek djeci govore da znaju ko su i odakle su, a vi što ga poredite sa pjanićem niste nimalo korektni jer pjanić je u Ž nogometnoj državi odrastao i nikad nikakve rezultate niti je imao niti bi u budućnosti postigao sa reprezentacijom i lako mu je bilo izabrati Bih,a seferović je prvak svijeta i najbolji igrač u 17 švicarske i sad će i oni vršiti pritisask i na njega i na roditelje, nisu slučajno snimali tv prilog za državnu televiziju, neće im biti lako al ja se nadam da će mali haris zaigrati za BiH u što skorije vrijeme, valjda ovi naši levati u savezu neće opet zakazati
Pato: Siamo una squadra fatta non di compagni, ma di fratelli.

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 06 feb 2010, 02:50

Haris Seferovic govori svicarski jezik... jao dragi komentatore, kakvi gafovi...

edit: doduse, kako svicarci pricaju njemacki, moglo bi se i zvati njihovim jezikom...

sto se tice momka, ja se iskreno nadam da ce on zaigrati za nas, no mislim da je upravo ovaj veliki uspjeh, koji je postigao sa svicarskom, mala prepreka... Roditelji su mu skroz ok, vidi se da je normalna porodica. ali teska je to situacija za familiju, uzimajuci u obzir koliko je momak talentovan i koliko im je zemlja vec dala... sanse su fifti fifti...
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 06 feb 2010, 03:45

http://www.tagesanzeiger.ch/zuerich/reg ... y/26399074

evo jedan video klip na njemackom (ili bolje reci svicarskom) jeziku... Ima i pitanje zasto igras za Bosnu a ne za Svicarsku...

ako sam dobro razumio ovaj kvazijezik, na pitanje zasto svicarska on kaze: zato sto sam tu rodjen, odrastao i poceo karijeru, i ja "cu uvijek igrati za svicarsku"...

nek pogleda jos neko ko malo bolje konta ovaj njihov dijalekt...
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

sahbaz2509
Kontakt:

Post Postao/la sahbaz2509 » 06 feb 2010, 04:56

Dobro ne moze on direktno sad reci odmah al vidi se da otac je siguran da ce on nastupiti za BiH.Jedino sto neznam kako ce postupiti ako bi ga eventualno hitzfield vec sad pozvao u A selekciju mada bi i to bilo previse s obzirom da nije ni u svom timu mnogo igrao seniorskih utakmica i sad odjednomda ga zove u a tim., al ko zna.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 25 gostiju.